Προς το περιεχόμενο

Zotac RTX 4070 Twin Edge

Psyber
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από sjtak,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα.

Είμαι σε αναζήτηση κάποιας 4070 και βλέπω ότι η υλοποίηση Twin Edge της Zotac είναι από τις πλέον προσιτές. Έχει κάποιος εμπειρία από αυτήν την κάρτα να μου πει την άποψη του; Εκτός αυτού ισχύει αυτό που λένε ότι η Zotac παρέχει συνολικά 5 χρόνια εγγύησης με on site registration;

Περιμένω το feedback σας.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Λύση

Καλησπέρα. Πριν λίγες μέρες την παρέλαβα. Γενικά ικανοποιημένος, ούτε coil whine, ούτε πολύς θόρυβος από τους ανεμιστήρες. Extended warranty στα 5 χρόνια δεν είχε πάντως που κοίταξα. Θερμοκρασίες ~68 βαθμούς σε full load stock σε κουτί fractal torrent. Με undervolt που την τρέχω fixed 2610@0,91v μαζί με +1200 oc στην μνήμη, είμαι αρκετά κάτω σε power draw (στο Path of Exile που ζορίζει υπερβολικά την κάρτα (περισσότερο και από 3d mark) , είμαι κάτω 30 watt, στο cyberpunk  και άλλα παιχνίδια είμαι - 60 watt) και τουλάχιστον 6 βαθμούς κάτω σε θερμοκρασίες με επιδόσεις ~ 3-5% κάτω από stock σε uncapped fps.

• Like 1

2 ώρες πριν, Inler είπε

sjtak με τι ρύθμιση στροφών αυτές οι θερμοκρασίες 1500rpm ή 2200rpm και παραπάνω? 

Σε stock PoΕ και Cyberpunk τρέχουν ~1700rpm (47%) με draw ~190w, θερμοκρασία ~68 βαθμοί.

Με το undervolt, στο PoE 1500rpm/62 βαθμοί/160w draw και στο cyberpunk 1400rmp/ 59 βαθμοί/ 140w draw.

Αυτά χωρίς να έχω πειράξει fan curve αλλά σε κουτί με καλό airflow. Ενδεικτικά με το προηγούμενο κουτί που είχα (corsair 600t) ήμουν ~+10 βαθμούς με την προηγούμενη κάρτα που είχα.

• Like 1

Στις 4/6/2023 στις 2:56 ΜΜ, Psyber είπε

Περιμένω το feedback σας.

Προσοχή στο κουτί που έχει το παλικάρι που γράφει.

Είναι από τα top κουτιά σε airflow. Και πάλι οι θερμοκρασίες δεν είναι καλές.

Λογικό καθώς είναι 2 fan κάρτα με ψύκτρα 200gr.

Όσοι δεν έχετε κουτί με καλό airflow να περιμένετε 75άρες+ ή/και ανεμιστήρες να σβουρίζουν.

• Like 4

2 ώρες πριν, kkatzos είπε

Προσοχή στο κουτί που έχει το παλικάρι που γράφει.

Είναι από τα top κουτιά σε airflow. Και πάλι οι θερμοκρασίες δεν είναι καλές.

Λογικό καθώς είναι 2 fan κάρτα με ψύκτρα 200gr.

Όσοι δεν έχετε κουτί με καλό airflow να περιμένετε 75άρες+ ή/και ανεμιστήρες να σβουρίζουν.

Για stock καταστάσεις θα συμφωνήσω. Με undervolt όμως, ακόμα και σε κουτί με κακό aiflow, στην χειρότερη θα είναι περίπου στα ίδια με τα δικά μου stock από άποψη θορύβου/θερμοκρασίας.

Έπαιξα λίγο με τις στροφές στους ανεμιστήρες και μέχρι 60-65% δεν γίνεται αντιληπτός θόρυβος σε σχέση με τα case fans που είναι στις ~1200-1300 στροφές. Παραπάνω από 65% αρχίζει και ξεφεύγει πολύ όμως σε θόρυβο και ακούγεται και ένας θόρυβος σαν τρίξιμο...

Κοίταξα και hotspot θερμοκρασίες, σε στοκ, gpu hotspot: 82-84 / vram hotspot 66 και σε undervolt (σε 160w draw / χειρότερο σενάριο) gpu hotspot 76-78 και vram hotspot 62-64.

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Zotac 3060ti ήταν η πρώτη κάρτα γραφικών που αγόρασα. η απόδοση της κάρτας ήταν μια χαρά. 

Που να φανταστώ ομωσ ότι υπήρχαν κάρτες γραφικών στο εμπόριο οι οποίες δεν αντεχονται εκτός αν εσυ και το pc δεν είστε στο ίδιο δωμάτιο…

ακαταλληλη ακόμη και με ανοικτά ακουστικά, απλά ανεκτή με undervolting. απορώ πως κυκλοφορούν τέτοια προϊόντα στην αγορά 

Μία πολύ εμπεριστατωμένη απάντηση όταν έθεσα ανάλογο ερώτημα στο overclock.net

"Hi, i have this card. Coil whine is minimal. I do not tolerate coil whine and had returned Asus cards in the past for that reason. This Zotac does not produce any more coil whine than my former "good" cards.
It is OK card, at least if you wish to tinker with undervolt.

Now to the so-so part:
Out of the box to keep it cool the fans are going 2000+ rpm producing too much noise for my taste. Also, i found the fans itself and built-in fan profile on this card (which you can barely adjust in afterburner or other software) to be pretty bad, the minimal speed is 30% or 1200rpm. You can't go lower than that. You can't control fan-stop via software, only as zotac decided through bios. And they decided poorly. This card hangs at 30% in idle for a long time before fans turn off (not related to temperature, even at 40C fans continue spinning). There is a thread on zotac forum about this, seems to be common Bios flaw in current Zotac cards, not only 4070. Another post where user was not satisfied how zotac 4080 fans work.

Saying all that negative, i was able to bring this card to "good" levels by flashing MSI bios (lowers idle 30% RPM to 1100 and "fan-stop" actually becomes fast and responsive). Apart from bios i undervolted it to 0.915v @ 2650 core clock which corresponds to roughly 140-155 watts max load. And made a custom fan curve in Fan Control to sit at 1100-1400rpm range max until 78C and that combo works in Furmark well for my case.

I had no choice as this is the fastest model that fits my particular SFF PC Case that i wanted to keep using. 4070 Twin Edge actually barely fits. It is the smallest 4070 card available on the market. If you have ability to use bigger card like Ventus 3X i highly recommend doing that as it provides more headroom and the price difference should not be that big.
Overall i think the fans on this card are lower quality than on MSI products (louder at same rpm), and the stock Bios is terrible, but fortunately that is fixable."

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...