Γιάννης Platano Δημοσ. 4 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2023 Η ερωτηση δεν ειναι δικη μου γιατι εχω πληρη αγνοια αλλα αφορα δικο μου ατομο ! "Γράψτε κώδικα στην R που να υπολογίζει και να εκτυπώνει το άθροισμα των 100 πρώτων φυσικών αριθμών δηλ. των 1,2,3,…,100.
Moderators Kercyn Δημοσ. 4 Ιουνίου 2023 Moderators Δημοσ. 4 Ιουνίου 2023 Η ερώτηση ποια ακριβώς είναι;
Γιάννης Platano Δημοσ. 4 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2023 Η ερώτηση είναι ακριβώς αυτή χωρίς κάποιο προηγούμενο ή επόμενο ερώτημα και αφορά ενότητα εισαγωγής στην γλώσσα προγραμματισμού R. Πχ κάποιες εντολές που περιλαμβάνονται εντος της ενότητας ειναι:
Moderators Kercyn Δημοσ. 4 Ιουνίου 2023 Moderators Δημοσ. 4 Ιουνίου 2023 Ναι, θέλω να πω, κολλάει κάπου; Τι έχει κάνει μέχρι τώρα; Πού δυσκολεύεται; Η άσκηση είναι εξαιρετικά απλή και οι σημειώσεις που βάζεις βοηθάνε ήδη πάρα πολύ στο πώς μπορεί να λυθεί.
Γιάννης Platano Δημοσ. 4 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2023 Αντιγραφω : επειδη δεν υπάρχει καμία γνώση προγραμματισμού, η δική μυ πιθανή απαντηση θα ηταν for(i in 1:100){print(sum 1:100)} την οποία θεωρώ λάθος. Οπότε αν μπορει καποιος να βοηθήσει, ευχαριστούμε
Moderators Kercyn Δημοσ. 4 Ιουνίου 2023 Moderators Δημοσ. 4 Ιουνίου 2023 Έτρεξα αυτό που έγραψες εδώ και βγάζει συντακτικά λάθη. Ο γνωστός σου θα μπορούσε να κάνει τις δοκιμές του εκεί, χωρίς να χρειάζεται να κατεβάσει κάτι ή να μαντεύει αν η λύση του είναι σωστή. Μια προσέγγιση θα ήταν να αρχικοποιήσει μια μεταβλητή με 0, η οποία θα κρατάει το τελικό άθροισμα. Στη συνέχεια, θα τρέψει ένα loop από το 1 έως το 100, και σε κάθε βήμα θα προσθέτει το i στη μεταβλητή που κρατάει το άθροισμα. EDIT: Στην R υπάρχει πιο σύντομος τρόπος να το κάνεις. Τη συνάρτηση την ξέρει ήδη: https://www.rdocumentation.org/packages/base/versions/3.6.2/topics/sum 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα