Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η ερωτηση δεν ειναι δικη μου γιατι εχω πληρη αγνοια αλλα αφορα δικο μου ατομο !

"Γράψτε κώδικα στην R που να υπολογίζει και να εκτυπώνει το άθροισμα των 100 πρώτων φυσικών αριθμών δηλ. των 1,2,3,…,100.

Δημοσ.

Η ερώτηση είναι ακριβώς αυτή χωρίς κάποιο προηγούμενο ή επόμενο ερώτημα και αφορά ενότητα εισαγωγής στην γλώσσα προγραμματισμού R. Πχ κάποιες εντολές που περιλαμβάνονται εντος της ενότητας ειναι:

10.png

• Moderators
Δημοσ.

Ναι, θέλω να πω, κολλάει κάπου; Τι έχει κάνει μέχρι τώρα; Πού δυσκολεύεται; Η άσκηση είναι εξαιρετικά απλή και οι σημειώσεις που βάζεις βοηθάνε ήδη πάρα πολύ στο πώς μπορεί να λυθεί.

Δημοσ.

Αντιγραφω :

επειδη δεν υπάρχει καμία γνώση προγραμματισμού, η δική μυ πιθανή απαντηση θα ηταν for(i in 1:100){print(sum 1:100)} την οποία θεωρώ λάθος. Οπότε αν μπορει καποιος να βοηθήσει, ευχαριστούμε

• Moderators
Δημοσ.

Έτρεξα αυτό που έγραψες εδώ και βγάζει συντακτικά λάθη. Ο γνωστός σου θα μπορούσε να κάνει τις δοκιμές του εκεί, χωρίς να χρειάζεται να κατεβάσει κάτι ή να μαντεύει αν η λύση του είναι σωστή. Μια προσέγγιση θα ήταν να αρχικοποιήσει μια μεταβλητή με 0, η οποία θα κρατάει το τελικό άθροισμα. Στη συνέχεια, θα τρέψει ένα loop από το 1 έως το 100, και σε κάθε βήμα θα προσθέτει το i στη μεταβλητή που κρατάει το άθροισμα.

EDIT: Στην R υπάρχει πιο σύντομος τρόπος να το κάνεις. Τη συνάρτηση την ξέρει ήδη: https://www.rdocumentation.org/packages/base/versions/3.6.2/topics/sum

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...