Προς το περιεχόμενο

Πρώτη ζωντανή μετάδοση από τον Άρη - μια σπάνια, σχεδόν σε πραγματικό χρόνο, ματιά στο διάστημα

Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

8 ώρες πριν, georgiosmag είπε

Επειδή είναι πολύ κοντά τα rover με αυτό που είναι σε τροχιά στον πλανήτη.  Έστω ότι επεζε το ρόλο του repeater αυτό που είναι στην τροχιά... Τι να πω.  Περίμενα έστω και όχι τόσο γρήγορα.  Έστω και μερικές ώρες καθυστέρηση... Να είχαμε εικόνα από την επιφάνεια του πλανήτη...αυτό θα ήταν το εντυπωσιακό πιστεύω...

Αυτό που βλέπω τώρα είναι απλά οκ... Επίτευγμα ΚΑΙ αυτό για να μην είμαι υπερβολικός και αχάριστος αλλά όχι ιδιαίτερα εντυπωσιακό.  

Στην τελική ας τραβήξουν ένα βίντεο 1-2 καρέ το δευτερόλεπτο σε ανάλυση 320χ240... Και ας κάνει και ένα μήνα να φτάσει στην γη.  Αυτό θα ήταν όντως ουαου και εντυπωσιακό...

Με πρόχειρους υπολογισμούς ένα τέτοιο βίντεο 1 λεπτού με τις μορφές συμπίεσης που διαθέτει η νασα και που θέλω να πιστεύω ότι είναι 100 φορές ποιο ισχυρή από ένα h265 codec η τον (αν θυμάμαι καλά) vp9 του YouTube να είναι 100? 200 kbytes? Αυτοί σίγουρα μπορούν να επιτύχουν καλύτερες συμπιέσεις .. και με ένα ΑΙ λογισμικό να κάνουν βελτίωση της εικόνας..να δούμε επιτέλους πως είναι η επιφάνεια του πλανήτη στην πραγματικότητα...

Μα εικόνες και video από την επιφάνεια ήδη έχουμε…

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, AtiX είπε

Μα εικόνες και video από την επιφάνεια ήδη έχουμε…

Συγχώρεσε την τεμπελιά μου να ψάξω...μπορείς να μου δώσεις ένα λινκ? Είχα την εντύπωση ότι οι εικόνες που έχουμε είναι rendering και όχι πραγματικές και δεν ήξερα καν ότι έχουμε και βίντεο!

3 λεπτά πριν, georgiosmag είπε

Συγχώρεσε την τεμπελιά μου να ψάξω...μπορείς να μου δώσεις ένα λινκ? Είχα την εντύπωση ότι οι εικόνες που έχουμε είναι rendering και όχι πραγματικές και δεν ήξερα καν ότι έχουμε και βίντεο!

Images & Videos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...