Προς το περιεχόμενο

Η Βουλγαρία εγκρίνει σχέδιο νόμου που αντιμετωπίζει τους διαχειριστές πειρατικών ιστοσελίδων ως εγκληματίες

alion

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παίδες δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί προηγουμένως, αλλά υπάρχει και το site unblockit.asia που είναι θησαυρός! Τσεκάρετε όσοι δεν το έχετε ήδη δεί, μιας και δεν χρειάζεται vpn, ούτε κάποιο συγκεκριμένο browser για να ανοίξει!!

• Like 3
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 140
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

2 ώρες πριν, valadsk είπε

το παράδειγμα είναι από το rapidgator.net.

Το rapidgator.net δίνει στους uploaders τα χρήματα αυτά για 1.000 downloads ενός αρχείου 1GB ανά 24 ώρες για να ανεβάζουν αρχεία σε αυτούς και οι χρήστες να αγοράζουν συνδρομε΄ς για να κατεβάζουν γρήγορα αρχεία. 1TB για να κατεβάσεις από το rapidgator για ένα μήνα θέλεις 15 ευρώ.

Εν ολίγοις οι uploaders κερδίζουν από τα downloads και το rapidgator από τις συνδρομε΄ς των χρηστών για να κατεβάσουν.

Το rapidgator μετά το καζο με το megaupload νίπτει τας χείρας του και δεν έχει καμία σχέση με το περιεχόμενο του όπως ήταν πριν 10 χρόνια. 

18 λεπτά πριν, petran79 είπε

Το rapidgator μετά το καζο με το megaupload νίπτει τας χείρας του και δεν έχει καμία σχέση με το περιεχόμενο του όπως ήταν πριν 10 χρόνια. 

hdencode.com

2 ώρες πριν, toyo73 είπε

H αληθεια οτι στις σειρες-ταινιες ηταν κορυφη.Εναλλακτικα κοιτα τον Αλι-μπαμπα και τα 1337χ παλλικαρια.

χαχαχαχα και τα παλικαρια καλοι ειναι αλλα δεν εχουν 4 κ 

1 ώρα πριν, BlitzKrieg Hellas είπε

Παίδες δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί προηγουμένως, αλλά υπάρχει και το site unblockit.asia που είναι θησαυρός! Τσεκάρετε όσοι δεν το έχετε ήδη δεί, μιας και δεν χρειάζεται vpn, ούτε κάποιο συγκεκριμένο browser για να ανοίξει!!

αυτο δεν ειναι ιστοσελιδα ειναι το σκρουτζ των πειρατικων ιστοσελιδων

• Like 1

3 hours ago, MikeKata said:

Έτσι και γίνει κανένα τέτοιο, βλέπω το κόμμα Πειρατών να βγαίνει κυβέρνηση με 120% 😂

Μπα μην το λες πλέον πάρα πάρα πολύ λίγα άτομα βλέπουν σειρές ταινίες κλπ, παλιά 9 στους 10 ήταν από όσους ήξερα πλέον αν είναι 1 στους 10 ευχαριστώ να λέμε

5 ώρες πριν, toyo73 είπε

H αληθεια οτι στις σειρες-ταινιες ηταν κορυφη.Εναλλακτικα κοιτα τον Αλι-μπαμπα και τα 1337χ παλλικαρια.

Το 1337x το γνωρίζω. Αυτό με τον Αλί μπαμπά που λες ποιο είναι 🤔

Υπάρχει και το kickass που υπάρχει χρόνια αλλά είναι γνήσια σελίδα/mirror η τίποτα μαϊμού; Δε πολυάσχολουμαι αλλά να έχω καμία ιδέα..

12 λεπτά πριν, spirosR7 είπε

Το 1337x το γνωρίζω. Αυτό με τον Αλί μπαμπά που λες ποιο είναι 🤔

Υπάρχει και το kickass που υπάρχει χρόνια αλλά είναι γνήσια σελίδα/mirror η τίποτα μαϊμού; Δε πολυάσχολουμαι αλλά να έχω καμία ιδέα..

Ήταν λογοπαίγνιο.. πως λέμε ο Αλί-μπαμπά και οι 40 κλέφτες το τροποποίησε 

• Like 1

7 ώρες πριν, TomAris1914 είπε

Καλημέρα. Εγώ που πληρώνω Disney ,Netflix ,spotify και  xbox ultimate αλλά βλέπω και μερικές σειρές <παράνομα> είμαι πειρατής;

Για κάποιους από εσάς είμαι….

Και για να  πω την αλήθεια οι 2 σειρές που βλέπω τώρα δεν είναι < πληρωμένες>!

Disney πάει για κόψιμο…

Netflix  βλέπει η γυναίκα όποτε μένει…

Spotify έψαχνα ένα τραγούδι και δεν το βρήκα…( το theme από το from ) πρώτη φορά συμβαίνει αλλά και πάλι ξενέρωσα…( στο tidal υπαρχει)

Και για το xbox έκανα προπαραγγελία το Diablo στα 80 ευρώ ενώ πληρώνω ultimate…

Και μετά εγώ είμαι πειρατής… όχι αυτοί…

αν και πληρώνουμε για κάθε φύλλο α4 για κάθε σκληρό για κάθε φλασάκι, που χρησιμοποιούμε, ένα ποσό για πνευματικά δικαιώματα γιατί είμαστε όλοι… πειρατές!

έτσι αποφάσισαν οι <κυνηγοί πειρατών>…. Δημοκρατικά…

ας μας πουν οι εταιρίες πόσο φόρο πλήρωσαν και πόσο έπρεπε να πληρώσουν…

και πως ξεφεύγουν και δεν πληρώνουν ούτε το 10% από αυτό που θα έπρεπε…

μήπως κάνουν ότι και εμεις οι <πειρατές>;; ψάχνουν <παραθυράκια>;

Παραθυράκια τα οποία  δημιούργησαν οι ίδιοι… φορολογικός παράδεισος…  και προσέξτε την λεπτομέρεια, σχεδόν πάντα είναι νησιά…. η πατρίδα κάθε σοβαρού πειρατή….

Αν κάποιοι από εσάς δεν βγάζεται τουλάχιστον 3000( στην Ελλάδα)  το μήνα  και έχετε τέτοιες απόψεις να το δείτε… κάτι δεν πάει καλά με τις απόψεις σας ή με τη ζωή σας…

Συμφωνώ και να προσθέσω. Δεν έχει σημασία για το δικό μου το μυαλό πάντα, τι είναι η πειρατεία, ποιος είναι πειρατής και για ποιον λόγο. Πέραν από τα παραμύθια που μας μάθαιναν μικρούς, τα κινούμενα σχέδια και την ιστορία. 

Αν μπορώ κάτι που με ενδιαφερει να το δω / να το ακούσω τζάμπα, θα το κάνω. Από μικροί μεγάλωνουμε στην τζάμπα προβολή θέματος και μουσικης μέσω της τηλεόρασης και του ράδιο  (ναι ξέρω ότι στην πραγματικότητα ούτε αυτό είναι τζάμπα και δεν παράγεται θέαμα η μουσική από παρθενογέννεση). Αλλά δεν πρόκειται ποτέ μου πχ για το νέο τραγούδι που κυκλοφόρησε ένας τραγουδιστής η για έναν παλαιό δίσκο, από την στιγμη που μπορώ να τα βρω δωρεάν, να κάτσω να πληρώνω. Αυτά είναι για τίποτα συλλέκτες που θέλουν να έχουν τα original η για μαγαζιά και επαγγελματίες που μπορεί να τους κάνουν έλεγχο, αν δεν υπήρχε ούτε εκεί έλεγχος και αυτοί τζάμπα θα τα είχαν. 

Τώρα για τις οικονομικές απολαβές των ανθρώπων της τέχνης που όντως έχουν χασούρα, ναι θα χάσουν λεφτά, αυτή είναι μια πραγματικότητα που υπήρχε από παλιά.

Δεν θα κάτσω να νιώσω εγώ ενοχές επειδή δεν πλήρωσα. Αν είσαι καλλιτέχνης τα λεφτά τα βγάζεις από τα live, τις παραστάσεις και τις περιοδείες, από καμιά συμφωνία με σειρά στα ΜΜΕ και τα κανάλια, από τον μέσο πολίτη που θέλει να ακούσει μουσικουλα σε σπίτια, αμάξια, γλέντια κτλ, μην περιμένεις τίποτε παραπάνω. 

• Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η πειρατεία ηλεκτρονικών προϊόντων είναι ένα παράξενο πράγμα. Κάποιοι μπερδεύετε την κλοπή φυσικών προϊόντων με τα ηλεκτρονικά προϊόντα.

Αν έχω ένα μήλο κι εσύ έχει ένα μήλο και κλέψεις το δικό μου, τότε εσύ έχεις 2 μήλα κι εγώ κανένα.
Αν έχω μία ιδέα κι εσύ έχεις μία ιδέα και τις ανταλλάξουμε τότε θα έχουμε και οι δύο από 2 ιδέες!

Κάτι που δεν θα αγόραζες γιατί είναι ακριβό, είτε το έχεις είτε όχι, η εταιρία δεν χάνει λεφτά. Αν μαζευτούν αρκετοί φίλοι στο σπίτι κάποιου και δούνε ταινία στο netflix πειρατεία δεν είναι; αφού ένας πλήρωσε και την είδα όλοι τσαμπέ.

Κάποιος στην Αμερική μπορεί να βγάζει 300$ την ημέρα από την δουλειά του, μπορεί να αγοράσει λογισμικό με 100$ άνετα. Εδώ σε εμάς 100$ είναι μεροκάματα 3~5 ημερών. Στην Βουλγαρία ο βασικός μισθός πριν μερικά χρόνια ήταν 800 λέβα (400 ευρώ) τον μήνα!.

Τον φτωχό δεν θα τον πείσεις ποτέ να αγοράσει κάτι γιατί δεν έχει την ικανότητα. Ο φτωχομπινές που έχει λεφτά αλλά δεν θέλει να πληρώσει, πάλι δεν θα τον πείσεις να αγοράσει.

Επεξ/σία από Diavolos666
  • Like 7
  • Confused 1

22 ώρες πριν, Shogo είπε

Παλιές καλές εποχές με piratebay και demonoid περασμένα μεγαλεία 

δεν έκλεισε εμένα μου ανοίγει κανονικά

Aκομα υπαρχει  το  piratebay πριν κατεβασα κατι βιντεο

• Like 2
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παίζει λογικά lobbying από το Netflix και την υπόλοιπη βιομηχανία, η ίδια η Βουλγαρία δεν έχει κάτι να χάσει σαν χώρα από την πειρατεία.

Εγώ έχω πολλές συνδρομές σε streaming και software όμως θεωρώ ότι η πειρατεία κάνει περισσότερο καλό παρά κακό:

1. Όσο κατεβάζω κάτι από μία εταιρεία και με ικανοποιεί τόσο περισσότερο θέλω να αγοράσω την υπηρεσία streaming της. Το WEB-DL που γράφουν πολλά torrents είναι απάτη, πάντα η εικόνα είναι χειρότερη από ότι με το app της υπηρεσίας. Υπάρχουν έρευνες που δείχνουν ότι αρκετοί από τους καλύτερους πελάτες των συνδρομητικών είναι πειρατές.

2. Δεν ξέρω αν θα είχα αποκτήσει τα εφόδια για να προοδεύσω επαγγελματικά αν δεν μπορούσα να αγοράζω πειρατικά προγράμματα σε δισκέτες τις εποχές που συνδεόμασταν με dial up στο δίκτυο της hol πριν το internet.

3. Είναι η ευκαιρία να προσφέρουμε κάτι δωρεάν στον τρίτο κόσμο που απλά δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει 20usd για να αγοράζει κάποια βιβλία.

Το rarbg είναι μεγάλη απώλεια, όχι μόνο για το ωραίο UX αλλά κυρίως για τους trackers, άλλο 2MB/s από τους γνωστούς public tracker και άλλο 90MB/s με τους seeders που είχαν οι trackers του rarbg. Τώρα τέτοιου είδους υπηρεσία μπορεί να τη βρει κάποιος με πρόσκληση σε ιδιωτικό torrent site αλλά θα μπλέξει με το seeding ratio και θα αναγκαστεί να πάρει seedbox.

Μέχρι να βρεθεί κάτι άλλο το btdig ψάχνει μέσω DHT και βρίσκει αρκετά πράγματα και φυσικά το usenet με συνδρομή.

Στις 4/6/2023 στις 1:23 ΠΜ, Basilhs23___ είπε

Το ειχα ψάξει παλιά αυτό, αλλά διαπίστωσα με ένα test ότι οποιοσδήποτε άλλος dns εκτός αυτού που είχα από τον isp, προκαλούσε παραπάνω lag, οπότε δεν άλλαξα κάτι. 

Η διαφορά στο latency της Google και των Ελληνικών ISP είναι αμελητέα, 2ms στο browsing δεν κάνουν πραγματική διαφορά.

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 2
  • Confused 1

11 ώρες πριν, billdanos είπε

Αυτό που δεν θέλετε να καταλάβετε, είναι πως αν η πειρατεία αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό, δεν θα υπάρχει πλέον αξιόλογο υλικό για να κατεβάσετε και θα κυκλοφορούν κυρίως «σκουπίδια» χαμηλής ποιότητας. ...

Αυτό το ακούμε συχνά από εποχής Napster. Παραδόξως συνεχίζουν να βγαίνουν καλές σειρές, ταινίες, μουσική κ.τ.λ.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Diavolos666 είπε

Η πειρατεία ηλεκτρονικών προϊόντων είναι ένα παράξενο πράγμα. Κάποιοι μπερδεύετε την κλοπή φυσικών προϊόντων με τα ηλεκτρονικά προϊόντα.

Αν έχω ένα μήλο κι εσύ έχει ένα μήλο και κλέψεις το δικό μου, τότε εσύ έχεις 2 μήλα κι εγώ κανένα.
Αν έχω μία ιδέα κι εσύ έχεις μία ιδέα και τις ανταλλάξουμε τότε θα έχουμε και οι δύο από 2 ιδέες!

Κάτι που δεν θα αγόραζες γιατί είναι ακριβό, είτε το έχεις είτε όχι, η εταιρία δεν χάνει λεφτά. Αν μαζευτούν αρκετοί φίλοι στο σπίτι κάποιου και δούνε ταινία στο netflix πειρατεία δεν είναι; αφού ένας πλήρωσε και την είδα όλοι τσαμπέ.

Κάποιος στην Αμερική μπορεί να βγάζει 300$ την ημέρα από την δουλειά του, μπορεί να αγοράσει λογισμικό με 100$ άνετα. Εδώ σε εμάς 100$ είναι μεροκάματα 3~5 ημερών. Στην Βουλγαρία ο βασικός μισθός πριν μερικά χρόνια ήταν 800 λέβα (400 ευρώ) τον μήνα!.

Τον φτωχό δεν θα τον πείσεις ποτέ να αγοράσει κάτι γιατί δεν έχει την ικανότητα. Ο φτωχομπινές που έχει λεφτά αλλά δεν θέλει να πληρώσει, πάλι δεν θα τον πείσεις να αγοράσει.

Καλό πράγμα η δικαιολογία, αλλά είναι ακριβώς αυτό δικαιολογίες

Η λύση είναι απλή, δεν έχεις λεφτά, δεν κλέβεις την ίδεα που ο άλλος πουλάει. δεν κλέβεις για να τον δεις να  κάνει το νούμερο του που το έκανε και εχθες σε άλλους που πληρώσανε και χάρη σε αυτούς θα έχει  και αυτός να πάρει ενα μήλο όπως και άλλοι τόσοι που εργάζονται για να μπορέσει να κάνει το νούμερο του.

Εργασία  έχουν βάλει εκατοντάδες άτομα για να βγει μια ταινία, αν το θεωρείς απλά κάποιος είχε μια ιδέα και μετά είχανε δυο δυο ιδέες  τότε και εσύ θα πρέπει να δουλεύεις τζάμπα απο εδώ και πέρα

Αλλιώς σταματάς τις δικαιολογίες που λες στον εαυτό σου πως δεν είναι κλοπή και αποδέχεσαι πως το κάνεις, δεν είναι κακό, τόσοι και τόσοι το κάνουν

Επεξ/σία από sdikr
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 4/6/2023 στις 9:10 ΜΜ, sdikr είπε

Καλό πράγμα η δικαιολογία, αλλά είναι ακριβώς αυτό δικαιολογίες

Η λύση είναι απλή, δεν έχεις λεφτά, δεν κλέβεις την ίδεα που ο άλλος πουλάει. δεν κλέβεις για να τον δεις να  κάνει το νούμερο του που το έκανε και εχθες σε άλλους που πληρώσανε και χάρη σε αυτούς θα έχει  και αυτός να πάρει ενα μήλο όπως και άλλοι τόσοι που εργάζονται για να μπορέσει να κάνει το νούμερο του.

Εργασία  έχουν βάλει εκατοντάδες άτομα για να βγει μια ταινία, αν το θεωρείς απλά κάποιος είχε μια ιδέα και μετά είχανε δυο δυο ιδέες  τότε και εσύ θα πρέπει να δουλεύεις τζάμπα απο εδώ και πέρα

Αλλιώς σταματάς τις δικαιολογίες που λες στον εαυτό σου πως δεν είναι κλοπή και αποδέχεσαι πως το κάνεις, δεν είναι κακό, τόσοι και τόσοι το κάνουν

Προσωπικά δεν βλέπω ταινίες και δεν με ενδιαφέρει αν γίνονται εκατομμυριούχοι αυτοί που κάνουν ταινίες ή όχι. Μέχρι σήμερα και αυτά τα λίγα που είδα δεν άξιζαν χρήματα.

Δεν ήταν δικαιολογίες, επεξήγηση ήταν. Προσπαθείς να κάνεις piracy-shaming εδώ νομίζοντας ότι θα αλλάξεις κάτι. Αυτός που βγάζει 400 ευρώ τον μήνα στην Βουλγαρία δεν θα αγοράσει τίποτα από αυτά ότι και να λες.

Προφανώς αποδεχόμαστε ότι είναι πειρατεία, αλλά λεφτά η εταιρία δεν χάνει όταν δεν αγοράζεις το λογισμικό ή την ταινία τους. Πρόσεξε... δεν κερδίζει λεφτά ναι, αλλά σίγουρα δεν χάνει κάτι. Αυτός που δεν θα πλήρωνε για μια ταινία δεν έχει σημασία αν την είδε ή όχι. Η εταιρία δεν μπορεί καν να ξέρει πόσα άτομα την είδαν, μπορεί κάποιος να την πληρώσει και να την δει στο σπίτι μόνος του, μπορεί να καλέσει όλο το σόι και να την δουν 20 άτομα με μία αγορά, το οποίο δεν είναι καν παράνομο.

Επεξ/σία από Diavolos666
  • Like 3
  • Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...