Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Θέλω να αναβαθμίσω το σύστημά μου σε

13600Κ, Gigabyte Z790 Gaming X AX (rev. 1.0) Wi-Fi, Corsair RMx Series RM850x (2021) 850W, Gskill 2x16 kit 6000

Προς το παρόν θα κρατήσω την GTX1060 για καρτα γραφικών του χρονου σκέφτομαι για 3060.

Το σύστημα είναι στημένο σε κουτί

Thermaltake Armor Full Tower http://www.thermaltake.co.nz/product/Chassis/fulltower/armor/va8000bws.html

με υδρόψυξη 1 χ 120 Cooler Master.

Επειδή το κουτί αυτό παιρνει ανεμιστήρες που βιδώνουν σε τριπλό rack σκληρου μπροστα δεν έχει mounting points για διπλή υδρόψυξη πχ.

Έχω δίλημμα,

Να κράτησω το παραπάνω κουτί που είναι full tower βάζοντας μια καλή αερόψυξη πχ Dark Rock 4

ή

Να αγοράσω νέο Midi Κουτί και την Arctic Freeze II 240mm ?

Ρωτάω γιατί έχω 10 χρόνια να στήσω σύστημα και βλέπω η τάση εχει επιστρέψει απο full tower κουτια σε midi.

Προβληματίζομαι για τις θερμοκρασίες και το χώρο αν θα είναι οκ. Αν είναι καλύτερη λύση το νεο κουτί πείτε και ποιο κουτί θα προτείνατε μέχρι 100 ευρώ ?

• Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το τι κάνει η αγορά με το τι βολεύει εσένα είναι 2 διαφορετικά πράγματα.

Αν σου αρέσει το κουτί, έχει ότι σε εξυπηρετεί και σωστές θερμοκρασίες τότε μια χαρά λύση είναι η αεροψυξη.

Ο 13600k που σκέφτεσαι δε θα έχει κανένα θέμα με μια σωστή αεροψυξη.

Το ερώτημα όμως είναι: ποια η χρήση και ποιός ο λόγος αναβάθμισης από την στιγμή που θα μείνεις με την ίδια κάρτα;

Είναι ο 13600k η καλύτερη, για τα ζητούμενα σου, επιλογή;

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, Panowar1979 είπε

Καλησπέρα,

Θέλω να αναβαθμίσω το σύστημά μου σε

13600Κ, Gigabyte Z790 Gaming X AX (rev. 1.0) Wi-Fi, Corsair RMx Series RM850x (2021) 850W, Gskill 2x16 kit 6000

Προς το παρόν θα κρατήσω την GTX1060 για καρτα γραφικών του χρονου σκέφτομαι για 3060.

Το σύστημα είναι στημένο σε κουτί

Thermaltake Armor Full Tower http://www.thermaltake.co.nz/product/Chassis/fulltower/armor/va8000bws.html

με υδρόψυξη 1 χ 120 Cooler Master.

Επειδή το κουτί αυτό παιρνει ανεμιστήρες που βιδώνουν σε τριπλό rack σκληρου μπροστα δεν έχει mounting points για διπλή υδρόψυξη πχ.

Έχω δίλημμα,

Να κράτησω το παραπάνω κουτί που είναι full tower βάζοντας μια καλή αερόψυξη πχ Dark Rock 4

ή

Να αγοράσω νέο Midi Κουτί και την Arctic Freeze II 240mm ?

Ρωτάω γιατί έχω 10 χρόνια να στήσω σύστημα και βλέπω η τάση εχει επιστρέψει απο full tower κουτια σε midi.

Προβληματίζομαι για τις θερμοκρασίες και το χώρο αν θα είναι οκ. Αν είναι καλύτερη λύση το νεο κουτί πείτε και ποιο κουτί θα προτείνατε μέχρι 100 ευρώ ?

Εγώ θα λεγα απλά να βάλεις μια deepcool 620 που βγαίνει στο ~55 ευρώ και είναι εφάμιλλη/καλύτερη από την nh-d15(υπάρχουν αρκετά videaκια με συγκρίσεις στο YouTube).

Υ.γ Όσο για την κάρτα γραφικών, σίγουρα δεν θα πας σε 3060 (εκτός και εάν συζητάς για μεταχειρισμένη στο ~150ευρω) σε κανένα χρόνο.

Τον Ιούλιο βγαίνει η 4060 με msrp 300.

Επεξ/σία από @topos
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, nickol-us είπε

Το τι κάνει η αγορά με το τι βολεύει εσένα είναι 2 διαφορετικά πράγματα.

Αν σου αρέσει το κουτί, έχει ότι σε εξυπηρετεί και σωστές θερμοκρασίες τότε μια χαρά λύση είναι η αεροψυξη.

Ο 13600k που σκέφτεσαι δε θα έχει κανένα θέμα με μια σωστή αεροψυξη.

Το ερώτημα όμως είναι: ποια η χρήση και ποιός ο λόγος αναβάθμισης από την στιγμή που θα μείνεις με την ίδια κάρτα;

Είναι ο 13600k η καλύτερη, για τα ζητούμενα σου, επιλογή;

Ο λόγος αναβάθμισης είναι οτι ειμαι στην 6η γενιά απο πλευρας CPU και κανονικά χρειάζεται όλο το συστημα αναβάθμιση αλλα επειδή δεν βγαίνουν τα λεφτα θέλω να το κανω σε 2 δοσεις. Σκεφτομαι να επενδύσω φετος στα Core του συστήματος και επειδή οι καρτες γραφίκών ειναι το πιο ακριβο μερος για gamer του χρονου να αλλαξω μονο τη καρτα γραφικών αφου θα εχω αλλαξει φετος τα υπολοιπα. Αντιστοιχα θα χωρίσω τα games στα πιο light ή σε αυτα που δεν θα κανει ιδιαίτερη διαφορά ή 3060 πχ και στα πιο απαιτητικά που θα τρεξω του χρονου με τη νεα καρτα. Προς το παρόν υπάρχουν games που η CPU ειναι το rate limiting step οπότε λεω να αρχισω απο εκει.

4 ώρες πριν, @topos είπε

Εγώ θα λεγα απλά να βάλεις μια deepcool 620 που βγαίνει στο ~55 ευρώ και είναι εφάμιλλη/καλύτερη από την nh-d15(υπάρχουν αρκετά videaκια με συγκρίσεις στο YouTube).

Υ.γ Όσο για την κάρτα γραφικών, σίγουρα δεν θα πας σε 3060 (εκτός και εάν συζητάς για μεταχειρισμένη στο ~150ευρω) σε κανένα χρόνο.

Τον Ιούλιο βγαίνει η 4060 με msrp 300.

Οντως η deepcool 620 φαίνεται καλή και φθηνή λύση. Για την 4060 δεν το ήξερα. Η 3060 εχει τωρα 290 του χρονου ισως 250. Αν η 4060 όντως ξεκινήσει Ελλάδα στα 300 θα αξίζει.

8 λεπτά πριν, Panowar1979 είπε

Για το κουτί κάποια στοιχεία βολεύουν (έχει πολύ χώρο, φίλτρα σκόνης μπροστα, screwless, ωραίο design). Απο την άλλη δεν έχει cable management (χρησιμοποιώ ziplines), παίρνει το τροφοδοτικό μονο κάθετα (οπότε το νέο που θα πάρω θα έχει ανεμιστήρα που θα φυσάει πάνω στο πλαϊνό παράθυρο όχι προς τα συστήματα) και τέλος δεν μπορεί να πάρει δεύτερο ανεμιστήρα μπροστα γιατι όπως είπα βιδώνουν σε κλουβιά σκληρών που πλέον δεν βρίσκεις. Απο την απάντηση σου καταλαβαίνω οτι και σε midi κουτί μάλλον τσαμπα αγχώνομαι για τη ροη αέρα με τον 13600κ οποτε θα δω καποιο καλο midi κουτί.

Αυτό φάινεται να εχει καλες κριτικές

https://www.skroutz.gr/s/25014008/Corsair-4000D-Airflow-Black.html

Ο λόγος αναβάθμισης είναι οτι ειμαι στην 6η γενιά απο πλευρας CPU και κανονικά χρειάζεται όλο το συστημα αναβάθμιση αλλα επειδή δεν βγαίνουν τα λεφτα θέλω να το κανω σε 2 δοσεις. Σκεφτομαι να επενδύσω φετος στα Core του συστήματος και επειδή οι καρτες γραφίκών ειναι το πιο ακριβο μερος για gamer του χρονου να αλλαξω μονο τη καρτα γραφικών αφου θα εχω αλλαξει φετος τα υπολοιπα. Αντιστοιχα θα χωρίσω τα games στα πιο light ή σε αυτα που δεν θα κανει ιδιαίτερη διαφορά ή 3060 πχ και στα πιο απαιτητικά που θα τρεξω του χρονου με τη νεα καρτα. Προς το παρόν υπάρχουν games που η CPU ειναι το rate limiting step (αντι να ειναι η καρτα γραφικών που ειναι το συνηθες σε gaming) οπότε λεω να αρχισω απο εκει.

Οντως η deepcool 620 φαίνεται καλή και φθηνή λύση. Για την 4060 δεν το ήξερα. Η 3060 εχει τωρα 290 του χρονου ισως 250. Αν η 4060 όντως ξεκινήσει Ελλάδα στα 300 θα αξίζει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...