Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εκδόθηκε μόλις πιστωτική University Visa από την Πειραιώς με όριο 300€ και οι όροι του συμβολαίου είναι εξαιρετικά δυσνόητοι. Έχω λοιπόν κάποιες ερωτήσεις για κάποιον που έχει χρησιμοποιήσει πιστωτική.

Αρχικά, οι τόκοι χρεώνονται μόνο αν δεν πληρώνω πλήρως τον λογαριασμό εντός προθεσμίας, σωστά;

Επίσης, αν πάρω κάτι που κάνει 250€ με δόσεις. Και επιλέξω πχ 10 δόσεις δηλαδή 25€ ανά μήνα, η κάρτα θα είναι φουλαρισμενη μέχρι την εξόφληση; Δηλαδή, αφού πληρώσω την 1η δόση θα έχω διαθέσιμα 75€ και μετά τη 2η 100€; ή θα έχω κάθε μήνα 275€ περιθώριο μέχρι την εξόφληση;

Τέλος, είδα στο winbank ότι έχει επιλογή για αίτηση δόσεων σε αγορά. Κάνω την αγορά πχ 100€ και κάνω αίτηση για δόσεις. Υπάρχει περίπτωση να μην εγκριθεί και να μου ζητήσει όλο το ποσό στον τρέχοντα λογαριασμό; Υπάρχει κι άλλος τρόπος να βάλω δόσεις τη στιγμή της αγοράς;

Επεξ/σία από geo kaf
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, geo kaf είπε

Εκδόθηκε μόλις πιστωτική University Visa από την Πειραιώς με όριο 300€ και οι όροι του συμβολαίου είναι εξαιρετικά δυσνόητοι. Έχω λοιπόν κάποιες ερωτήσεις για κάποιον που έχει χρησιμοποιήσει πιστωτική.

Αρχικά, οι τόκοι χρεώνονται μόνο αν δεν πληρώνω πλήρως τον λογαριασμό εντός προθεσμίας, σωστά;

Επίσης, αν πάρω κάτι που κάνει 250€ με δόσεις. Και επιλέξω πχ 10 δόσεις δηλαδή 25€ ανά μήνα, η κάρτα θα είναι φουλαρισμενη μέχρι την εξόφληση; Δηλαδή, αφού πληρώσω την 1η δόση θα έχω διαθέσιμα 75€ και μετά τη 2η 100€; ή θα έχω κάθε μήνα 275€ περιθώριο μέχρι την εξόφληση;

Τέλος, είδα στο winbank ότι έχει επιλογή για αίτηση δόσεων σε αγορά. Κάνω την αγορά πχ 100€ και κάνω αίτηση για δόσεις. Υπάρχει περίπτωση να μην εγκριθεί και να μου ζητήσει όλο το ποσό στον τρέχοντα λογαριασμό; Υπάρχει κι άλλος τρόπος να βάλω δόσεις τη στιγμή της αγοράς;

Καλησπέρα και καλορίζικη! Εύχομαι να την χαρείς και πάντα να κάνεις συνετή χρήση 😊. Ας πιάσουμε τα ερωτήματα ένα ένα:

Αναφορά σε κείμενο

Ακριβώς. Τόκους θα χρεώνεσαι μόνο εάν δεν έχεις προβεί σε πλήρη εξόφληση του λογαρισμού σου μέχρι και την τελευταία ημέρα πληρωμής του λογαριασμού. Υπόψιν, συνήθως η προθεσμία για πληρωμή του λογαριασμού είναι 20 μέρες από την έκδοση του (Στην Πειραιώς). Σημαντικό, σε περίπτωση που δεν μπορείς να αποπληρώσεις όλο τον λογαριασμό, πάντα εξοφλείς τουλάχιστον την ελάχιστη καταβολή (αναγράφεται κάθε φορά στον λογαριασμό). Πάντα μα πάντα όμως χρειάζεται λελογισμένη χρήση και πλήρης εξόφληση του λογαριασμού, για να αποφευχθούν οι τόκοι (και λοιπά φράμπαλα).

Αναφορά σε κείμενο

Το διαθέσιμο πιστωτικό σου όριο (όριο συναλλαγών) θα μειωθεί κατά 250€, άρα θα έχεις 50€ διαθέσιμο για αγορές. Μόλις πληρώσεις την πρώτη δόση, το όριο συναλλαγών θα αυξηθεί κατά 25€ και θα πάει στα 75€. Τον επόμενο μήνα που θα περαστεί η δεύτερη δόση, μόλις την αποπληρώσεις το όριο θα ανέβει κατά άλλα 25€ στα 100€ κ.ο.κ. Προσοχή, δεν μπορείς να κάνεις πρόωρη αποπληρωμή δόσεων (πχ δεν μπορείς να πεις στην 3η δόση θέλω να πληρώσω και τις υπόλοιπες εφάπαξ να ξεμπερδεύω (γνωστό και ως ωρίμανση δόσεων)).

Αναφορά σε κείμενο

Από όσο ξέρω και έχω διαβάσει στους όρους, τα μόνα κριτήρια για μετατροπή συναλλαγης σε δόσεις μέσω Winbank έχουν να κάνουν με το ύψος της αγοράς (Πρέπει να είναι από ένα ποσό και άνω) καθώς και με τον χρόνο που έγινε (Μπορείς να μετατρέψεις σε δόσεις συνελλαγές που έγιναν έως 30 μέρες πριν). Με μικρή επιφύλαξη, αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί να απορριφθεί αίτημα για μετατροπή σε δόσεις μέσω Winbank, τουλάχιστον όχι αν πληρούνται τα κριτήρια αυτά. Υπόψιν, η μετατροπή στοιχίζει 0,30€ ανά δόση.

Εναλλακτικός τρόπος για να έχεις δόσεις την στιγμή της αγοράς υπάρχει μόνο σε περίπτωση που το κατάστημα που κάνεις την αγορά δίνει δυνατότητα για πληρωμή σε άτοκες/έντοκες δόσεις.

Επεξ/σία από PharmChem
Δημοσ.
1 ώρα πριν, geo kaf είπε

Δεν ξέρω πως το κάνει η πειραιως,  στην Alpha όμως  έχει άλλο όριο για δόσεις, άλλο για εφάπαξ,   πχ έχω όριο 1000 ευρώ,  αγοράζω κάτι που κάνει 1000 ευρώ σε 10 δόσεις,  τότε μου αφαιρεί απο το όριο  200 ευρώ, μπορώ στο καπάκι να αγοράσω εφαπαξ και κάτι που κάνει 800 ευρώ,  το αν θα μου δώσει το οκ να πάρω κάτι με 800 ευρώ σε άλλες 10 δόσεις δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά 400 με άλλες 10 δόσεις μου το δίνει.

Ναι οι τόκοι βαράνε αν δεν πληρώσεις το φουλ του λογαρισμου

Δημοσ.
7 ώρες πριν, sdikr είπε

Δεν ξέρω πως το κάνει η πειραιως,  στην Alpha όμως  έχει άλλο όριο για δόσεις, άλλο για εφάπαξ,   πχ έχω όριο 1000 ευρώ,  αγοράζω κάτι που κάνει 1000 ευρώ σε 10 δόσεις,  τότε μου αφαιρεί απο το όριο  200 ευρώ, μπορώ στο καπάκι να αγοράσω εφαπαξ και κάτι που κάνει 800 ευρώ,  το αν θα μου δώσει το οκ να πάρω κάτι με 800 ευρώ σε άλλες 10 δόσεις δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά 400 με άλλες 10 δόσεις μου το δίνει.

Ναι οι τόκοι βαράνε αν δεν πληρώσεις το φουλ του λογαρισμου

Στην Πειραιώς ισχύει το ίδιο πιστωτικό όριο /όριο συναλλαγών και για εφάπαξ και για δόσεις (εν αντιθέσει με την Alpha).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...