Προς το περιεχόμενο

Η Meta απαιτεί από το προσωπικό να βρίσκεται στο γραφείο τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα

nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

47 minutes ago, Arkin said:

δουλίτσες γραφείου μεγάλων εταιρειών που οι υπάλληλοι βαριούνται να πάνε γραφείο έστω και 2 3 φορές τη βδομάδα. 

το βαριουνται μπορει να ειναι 3 ωρες πηγαινε ελα ή λεφτα για βενζινη.3 ωρες ή2 ωρες πηγαινε ελα και βαλε και καμια ωρα δυο απληρωτες υπερωριες σε απειρες εταιρειες

• Like 8
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Και προφανώς το επόμενο στάδιο θα είναι η απασχόληση με σύμβαση έργου. Θα εργάζεσαι από όπου σε βολεύει, μέχρι να ολοκληρώσεις συγκεκριμένα κομμάτια κάποιου project. 

Η υβριδική εργασία δεν βγάζει κανένα νόημα και είναι μόνο μία μέση λύση, αν μπορεί κάποιος να εργαστεί 2-3 μέρες από το σπίτι τότε μπορεί να εργαστεί και μόνο από το σπίτι.

Επίσης με αυτό τον τρόπο δεν υπάρχει συνοχή στην καθημερινότητα με αποτέλεσμα να μην βελτιστοποιείται η παραγωγικότητα / επικοινωνία ούτε από το σπίτι ούτε από το γραφείο.

Αν χρειάζεται η παρουσία του εργαζόμενου στο γραφείο τότε πρέπει να υπάρχει τρόπος για ασφαλή και γρήγορη μετακίνηση μέχρι το γραφείο ή δυνατότητα ενοικίασης κατοικίας κοντά στο γραφείο, σε διαφορετική περίπτωση απλά υποφέρουν οι εργαζόμενοι.

Στην δική μας περίπτωση και ειδικά στην Αθήνα οι κατοικίες κοντά στις μεγάλες επιχειρήσεις είναι απλησίαστες για τους περισσότερους και η μετακίνηση είναι μια καθημερινή κόλαση δεν είναι τόσο δύσκολο να βρεθεί λύση καλύτερα μέσα μαζικής μεταφοράς χρειάζονται και κοινωνικές κατοικίες που να ενοικιάζονται στους εργαζόμενους σε λογικές τιμές απλά δεν υπάρχει θέληση να βρεθεί λύση. 

• Like 2

47 λεπτά πριν, poulinos είπε

το βαριουνται μπορει να ειναι 3 ωρες πηγαινε ελα ή λεφτα για βενζινη.3 ωρες ή2 ωρες πηγαινε ελα και βαλε και καμια ωρα δυο απληρωτες υπερωριες σε απειρες εταιρειες

Ενώ το δουλίτσες γραφείου στέκει. Γιατί πραγματικές δουλειές είναι αυτές που πιάνεις το μυστρί. Για όλες τις άλλες που μπορεί να βγάλαμε τα μάτια και τα νιάτα μας μπροστά σε έναν υπολογιστή για να μάθουμε πέντε πράγματα είναι δουλίτσες γραφείου. 

Α ρε Ελλάδα, δε θα αλλάξεις ποτέ…

• Like 6
  • Thanks 1

2 ώρες πριν, poulinos είπε

επι εποχη covid η καθε εταιρεια ειχε το μεγαλυτερο ποσοστο remote. ως δια μαγειας τωρα εχει δουλεια και στο γραφειο. δουλευω σε εταιρεια με πολλλααααα ατομα.  επι  covid to 90 τοις 100 δουλευε remote αφου πρακτκα ειτε ηταν γραφειο ειτε σπιτι ηταν το ιδιο.τωρα βεβαια ναι πρεπει να ερχονται ετσι για να εχει παραανω φασαρια μεσα στα αυτια μας για εμας που δεν δουλευουμε remote

sad but true

Όταν ξεκίνησες να δουλεύεις δεν σε πείραζε η φασαρία ….. ελεύθερη αγορά έχουμε ο καθένας είναι ελεύθερος να διαλέξει το εργασιακό περιβάλλον  που του ταιριάζει !!

• Confused 1

44 λεπτά πριν, Donacgreece είπε

Ενώ το δουλίτσες γραφείου στέκει. Γιατί πραγματικές δουλειές είναι αυτές που πιάνεις το μυστρί. Για όλες τις άλλες που μπορεί να βγάλαμε τα μάτια και τα νιάτα μας μπροστά σε έναν υπολογιστή για να μάθουμε πέντε πράγματα είναι δουλίτσες γραφείου. 

Μα το έχει πει και το τραγούδι,

Αναφορά σε κείμενο

Η δουλειά κάνει τους άντρες
Το γιαπί, το πιλοφόρι, το μυστρί

😶

50 λεπτά πριν, apostolosapok είπε

Η υβριδική εργασία δεν βγάζει κανένα νόημα και είναι μόνο μία μέση λύση, αν μπορεί κάποιος να εργαστεί 2-3 μέρες από το σπίτι τότε μπορεί να εργαστεί και μόνο από το σπίτι.
...

Υπάρχουν μέρες που πρέπει να γράφω αναφορές όλη την μέρα , υπάρχουν μέρες που πρέπει να είναι στην δουλειά γιατί πρέπει να πάω στην παραγωγή επειδή έρχεται επιθεωρητής και εκπροσωπώ την εταιρία για τα πιστοποιητικά.

Αλλά γίνεται λοιπόν μόνο από το σπίτι από ότι φαίνεται. 🤔

• Like 1

2 ώρες πριν, logistoulis είπε

Απλά μάλλον έχει γίνει αρκετά φανερό το προφανές, ότι στην τηλεργασία τα ξύνουν.

Είναι πολύ δύσκολο και χρονοβόρο να ελέγχεις τι κάνει ο από κάτω σου όταν κάθεται σπίτι του και γενικά υπάρχει θέμα επικοινωνίας και συννενόησης.

Η μόνη ουσιαστική λύση είναι teams φουλ ανοικτά αλλά αυτό σε πολλές περιπτώσεις δεν επιβάλλεται

Μάλλον δεν έχεις δουλέψει ποτέ σου σε μεγάλη εταιρία και remotely. 
Remotely βγάζουμε όλοι πιο πολλή δουλειά καθώς δεν σπαταλάμε χρόνο στα πήγαινε έλα. Πολλές φορές ξεχνάμε και να κλείσουμε το laptop (αυτό είναι ένα μεγάλο μείον του remote, το blending δουλειάς και προσωπικού χώρου/χρόνου)

Να ελέγχεις τον από κάτω σου? Που είμαστε? Στην Ελλάδα του micro management? Είμαστε επαγγελματίες που ξέρουν να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς μπαμπούλα.Αν κάποιος ξύνεται θα φανεί στην απόδοση του

Teams full ανοιχτό? Εγω λέω να βάλουν κάμερα και στην τουαλέτα μου για να δουν αν καθυστερώ στο κατούρημα. 

Ας σοβαρευτούμε. 

• Like 8
  • Thanks 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, soconium είπε

Μάλλον δεν έχεις δουλέψει ποτέ σου σε μεγάλη εταιρία και remotely. 
Remotely βγάζουμε όλοι πιο πολλή δουλειά καθώς δεν σπαταλάμε χρόνο στα πήγαινε έλα. Πολλές φορές ξεχνάμε και να κλείσουμε το laptop (αυτό είναι ένα μεγάλο μείον του remote, το blending δουλειάς και προσωπικού χώρου/χρόνου)

Να ελέγχεις τον από κάτω σου? Που είμαστε? Στην Ελλάδα του micro management? Είμαστε επαγγελματίες που ξέρουν να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς μπαμπούλα.Αν κάποιος ξύνεται θα φανεί στην απόδοση του

Teams full ανοιχτό? Εγω λέω να βάλουν κάμερα και στην τουαλέτα μου για να δουν αν καθυστερώ στο κατούρημα. 

Ας σοβαρευτούμε. 

Το πήγαινε έλα είναι τεράστιο θέμα σίγουρα όπως και διάφορα άλλα που λες (μπλέξιμο δουλειάς προσωπικού χρόνου)

Τα υπόλοιπα που λες μου είναι αδιάφορα καθώς δεν ξέρω τι κάνεις και δεν ξέρεις τι κάνω (κοινώς δεν θα κάτσω να μετρήσω εταιρείες και εργοδότες ακομα και αν είναι πιθανό να κερδίσω). Μιλάω για καταστάσεις που παρατηρώ και κρίνω με βάση το εργατικό δυναμικό που κυκλοφορεί εκεί έξω. Εγώ αν δεν έχω τον άλλο δίπλα μου είναι πρακτικά ανεξέλεγκτος και δεν έχω κάποιο βίτσιο να κάνω κανενός είδους management, απλά τη δουλειά που θα αφήσει θα πρέπει να τρέξω να την κάνω εγώ.

Ελπίζω να περάσεις καλά το τριήμερο, εγώ την Τρίτη που έχω να παραδώσω πράγματα από άτομα που έκαναν τετραήμερο και 5ημερο από το σπίτι δεν θα περάσω και τόσο ωραία επειδή κάποιοι που όντως κάνουν "management" έχουν κάτι τέτοιες θεωρίες και μετά περιμένουν από κορόιδα σαν κι εμένα να μαζέψουν τα σπασμένα.

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1
  • Sad 1

2 ώρες πριν, Arkin είπε

Μην συγκρινεις πραγματική δουλειά όπως αυτή στο τυροκομειο και όπως είναι οι περισσότερες δουλειές που κάνει ο κόσμος από δουλίτσες γραφείου μεγάλων εταιρειών που οι υπάλληλοι βαριούνται να πάνε γραφείο έστω και 2 3 φορές τη βδομάδα. 

Spoiler

Είπε, γράφοντας από το smartphone-pc και μετά θα μπει στο efood να παραγγείλει και θα αραξει να δει Netflix ο επαναστάτης με την "πραγματική" δουλειά. Και το βράδυ θα μπει στο booking να ψάξει για διακοπές.

Spoiler

Να ήσουν και εσύ αρκετά έξυπνος, για να μπορούσες να δουλεύεις και εσύ από τον καναπέ σου και να βγάζεις όσα βγάζουν αυτοί που δουλεύουν στη Meta και τη κάθε Meta.

Και όπως λέει και ο λαός

Spoiler

Όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμασταρια.

3 ώρες πριν, logistoulis είπε

Απλά μάλλον έχει γίνει αρκετά φανερό το προφανές, ότι στην τηλεργασία τα ξύνουν.

Είναι πολύ δύσκολο και χρονοβόρο να ελέγχεις τι κάνει ο από κάτω σου όταν κάθεται σπίτι του και γενικά υπάρχει θέμα επικοινωνίας και συννενόησης.

Η μόνη ουσιαστική λύση είναι teams φουλ ανοικτά αλλά αυτό σε πολλές περιπτώσεις δεν επιβάλλεται

Spoiler

Είναι πολύ δύσκολο και χρονοβόρο για τους managers του κώλου, που δεν έχουν ιδέα να χρησιμοποιούν Jira, Trello και τα 500099 αλλά εργαλεία αποδοτικότητας. 

Στην εταιρεία που είμαι, ο μάνατζερ μου, εάν θέλει, μπορεί να δει ακριβώς τι έχω κάνει, πόσο κώδικα έχω γράψει, και που έχω συνεισφέρει, την προηγούμενη Παρασκευή, πριν από 3 χρόνια.!!

• Like 4
  • Thanks 1

On 03/06/2023 at 15:51, Dinos1973 said:

Όταν ξεκίνησες να δουλεύεις δεν σε πείραζε η φασαρία ….. ελεύθερη αγορά έχουμε ο καθένας είναι ελεύθερος να διαλέξει το εργασιακό περιβάλλον  που του ταιριάζει !!

α.παντα με πειραζε η φασαρια.το θεμα δεν ειναι η φασαρια ουτε το προβλημα ειμαι εγω.το προβλημα ειναι ολοι αυτοι που δουλευουν απο κοντα χωρις να υπαρχει λογος .απλα περα απο συν για αυτους το να μην ερχονται ειναι συν για μενα.αν ο αλλος θελει να ερθει τοτε οκ παω πασο.αλλα μιλαω για αυτους που δεν θελουν.

και η καθε εταιρεια πρεπει να παιρνει υπ οψιν τα παντα.το να μην υπαρχει φασαρια πχ στο χωρο εργασιας επειδη ειναι λιγοτερα ατομα βοηθαει  στο να αποδωσουν ολοι πιο καλα.βλεπουμε και λιγο πιο μακρια.οπως και ενας υπαλληλος να ξυπναει απο τις 6.30 για να δουλεψει 9 σημαινει παραπανω εξουθενωση.αλλα εδω στην μπανανια δεν μας νοιαζουν αυτα.κοιταμε απλα πως θα βγει η δουλεια και οι μισοι προισταμενοι πως θα πατησουν επι πτωματων για να εξελιχθουν διοτι αυτη η νοοτροπια εχει περασει στο ελλαδισταν. αν θεωρεις στο χωρο εργασιας οτι η φασαρια ειναι δεδομενη οποτε το δεχομαστε τοτε τζαμπα κανουμε κουβεντα

• Like 1

2 hours ago, Donacgreece said:

συγνωμη αλλα δεν καταλαβα τι εννοεις κσι δεν καταλαβα την σχεση με το ποστ μου.δρν διαχωριζω αν ειναι δουλεια γραφειου ή δεν ξερω τι. διαχωριζω ποιος μπορει να δουλεψει remote και ποιος οχι.εγω πχ δεν μπορω remote. τα ατομα που δουλευουν σε pc και γραφειο θεωρητικα μπορουν ασχετα το τι κανουν στο pc ή ποσο ρχουν σπουδασει.ειτε εισαι ccie σε ενα pc ειτε 3d animation θεωρητικσ.μπορεις να δουλεψεις remote εννοειται αν θες.παντα μιλαω για αυτους που θελουν.επισης δεν γινεται στο εξωτερικο οι μισες δουλειες να ειναι remote και στην ελλαδα το αναποδο.και ομως γινεται λογω οτι ειμαστε 20 χρονια πισω με οικογενειακες επιχειρησεις με micro management και με βυσματα  πρπισταμενους, directors κτλ

αν εννοεις επειδη ειπα οτι κανουν φασαρια δεν το ειπα να μην ερθοτν για να εχω ργω ησυχια αλλα προ παντως επειδη αυτοι δεν θελουν να ερθουν.απλα το να μην ερθουν αυτοι που ρχουν δουλεια γραφειου ΕΦΟΔΟΝ δεν θελουν , εξυπηρετει και τους υπολοιπους.

μαλλ8ν εκανες λαθος quote

2 hours ago, moican said:

Και προφανώς το επόμενο στάδιο θα είναι η απασχόληση με σύμβαση έργου. Θα εργάζεσαι από όπου σε βολεύει, μέχρι να ολοκληρώσεις συγκεκριμένα κομμάτια κάποιου project. 

Αυτό είναι το καλύτερο έκανες έργο πλυρωθηκες δεν έκανες παίρνεις πόδι, έτσι θα εξαφανιστεί το φαινόμενο τα ξύνω που πήρε έξαρση όταν αρκετοί γύρισαν σε Remote. Πιστεύω σε κάτι τέτοιο δεν θα πει όχι καμία εταιρεία

• Like 1

Εδώ το άρθρο θα έλεγε!!

Ελλάδα: Το ελληνικό δημόσιο παρακαλάει οι υπάλληλοι να δουλέψουν έστω για 3 μέρες το μήνα...!!! 🤪 Χιουμοριστικά πάντα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...