Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, andreaspA είπε

Ασε που δεν καταφερα να βρω ποτε τι σκατα πιατα θελει για να μπαινουν μεσα. Ολα τα πιάτα βγαίνουν καυτά. Λιγο, πολύ ή περισσότερο.

Θέλει πιάτα που δεν έχουν μεταλλικές λεπτομέρειες ώστε να μην σπινθηρίζουν μέσα στον φούρνο. 

• Απαντ. 94
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Bourdoulas είπε

Δηλαδή το συγκεκριμένο άρθρο είναι λάθος

Άμα διάβαζες το summary του άρθρου που παραθέτουν θα καταλάβαινες ότι λένε μπαρούφες.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ναι είναι βολικος, ναι είναι οικονομικός, αλλά αν δεις τον τρόπο λειτουργίας του και πως ζεσταίνει τα τρόφιμα θα τον αποφύγεις...

• Like 1
Δημοσ.

Είναι μια τεχνολογία που υπάρχει σου το 1950. Ότι ήταν να πάθουμε το πάθαμε. Απίστευτα βολικός στο να ζεσταίνεις γρήγορα κρύο φαγητό, εμένα η κυρία του λειτουργία είναι για να μου ζεσταίνει το φρέσκο γάλα τις κρύες νύχτες του χειμώνα για το νες μου. Αν θα είναι εντοιχιζόμενος ή όχι έπρεπε να είναι η απορία σου.

• Like 4
Δημοσ.

Ότι και να λένε τα site της κακιάς ώρας ανθυγιεινός ΔΕΝ είναι. Αυτό μη το φοβάσαι. Το κακό είναι ότι δε «ταιριάζει» σε όλα τα φαγητά - κάποια δε τα ζεσταίνει ωραία (π.χ. σφολιάτα). Γενικά όμως για ζέσταμα δεν υπάρχει κάτι πιο γρήγορο και πιο οικονομικό από ένα φούρνο μικροκυμάτων. Τώρα εάν τον θεωρείς απαραίτητο ή όχι, έχει να κάνει με το πως λειτουργείς στην κουζίνα. Είχα για κάποια χρόνια, αλλά δε τον δούλευα τρομερά, μιας και εγώ τρώω φαγητό και κρύο (ω ναι, είμαι ανώμαλος). Αλλά ώρες - ώρες σκέφτομαι να ξαναπάρω, διότι η ευκολία που δίνει σε κάποια πράγματα είναι τρομερή.

• Like 3
Δημοσ.
9 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Το συγκεκριμενο αρθρο εμφανιζεται πανω απο διαφημιση για 8 tips για αυτοικανοποιηση των γυναικων και η σελιδα αυτη ειναι λιγο καλυτερη απο σελιδες τυπου "manoules",οποτε δε θα το λαμβανα σοβαρα υποψην.

Επισης,το συγκεκριμενο αρθρο,το εχω δει copy paste σε 10 αλλες σελιδες,οποτε δε μου λεει κατι.

Αν μου δειξεις αρθρα απο σοβαρες σελιδες,με σοβαρες πηγες,το συζηταμε.

Πες το, έτσι! Ενδεικτικό της "επιστημονικά" τεκμηριωμένης πλευράς του άρθρου:

Αναφορά σε κείμενο

Πρώτα απ όλα, ένα φαινόμενο χαρακτηριστικό της συσκευής αυτής είναι η υπερθέρμανση του νερού. Όταν βάζουμε ένα μπολ με νερό στο φούρνο μικροκυμάτων για να το ζεστάνουμε, αυτό μπορεί να φτάσει σε θερμοκρασία βρασμού αλλά χωρίς τις χαρακτηριστικές “φουσκάλες”, έτσι δεν συνειδητοποιούμε πάντα αν το νερό βράζει ή όχι. Μερικές φορές ένα δοχείο μπορεί να εκραγεί τη στιγμή που ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου μικροκυμάτων λόγω της αλλαγής στη θερμοκρασία. Αυτό μπορεί να προκαλέσει σοβαρά εγκαύματα στα χέρια, στο πρόσωπο και στο λαιμό. Πρέπει πάντα να προσέχετε πολύ όταν χρησιμοποιείτε φούρνο μικροκυμάτων για να ζεστάνετε τσάι, καφέ, κ.λπ. ή οποιοδήποτε άλλο υγρό όπως ζωμό ή γάλα.

Σοβαρό άρθρο! Πολύ σοβαρό...

Αναφορά σε κείμενο

Η ενέργεια που προσφέρει η τροφή χάνεται.

Ναι, πολύ σωστά! Κάνω δίαιτα και τα περνώ όλα από τον φούρνο μικροκυμάτων για να χαθούν οι θερμίδες του...

Πέρα απ' τη πλάκα, ο φούρνος μικροκυμάτων είναι χρήσιμο εργαλείο κυρίως για ζέσταμα/ξεπάγωμα. Δεν είναι για μαγείρεμα. Αν δεν ξέρεις πως να το χρησιμοποιείς, ναι, μπορεί να βγάλεις τα μάτια σου.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ανθυγιεινός δεν είναι, και είναι και αρκετά βολικός και οικονομικός ειδικά αν βιάζεσαι.

Προσωπικά τον έχω σχεδόν καταργήσει, καθώς η γεύση και υφή του φαγητού που ζεσταίνεις είναι καταφανώς κατώτερη (υποκειμενικά πάντα) από ένα ρομποτάκι/ατμομάγειρα που βάζω τον τελευταίο χρόνο για την ίδια δουλειά. Επίσης για νερό έχω βραστήρα οπότε..

Επεξ/σία από Dante80
  • Like 1
Δημοσ.

Έχω μικροκυμάτων αλλά δεν ζεσταίνει ομοιόμορφα. Ίσως φταίει που είναι χαμηλού κόστους ή απλά είναι μάπα. Δεν το χρησιμοποιώ εδώ και καιρό. Άσε που τα πιάτα ζεσταίνονται και τα φαγητά παραμένουν κρύα. Για μια μερίδα φαγητό θέλει 3-4 λεπτά. 
Έχω όμως κουζίνα με εστίες αερίου. Ότι θέλω να ζεστάνω το βάζω σε κατσαρολάκι και πάνω στο μάτι για 2 λεπτά. Ομοιόμορφο ζέσταμα, πολύ γρήγορο και οικονομικό.
Μια φιάλη ξοδεύω σε περίπου 10 μήνες και μαγειρεύω 2-3 φορές την εβδομάδα. 

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, kSiS είπε

Έχω μικροκυμάτων αλλά δεν ζεσταίνει ομοιόμορφα. Ίσως φταίει που είναι χαμηλού κόστους ή απλά είναι μάπα. Δεν το χρησιμοποιώ εδώ και καιρό. Άσε που τα πιάτα ζεσταίνονται και τα φαγητά παραμένουν κρύα. Για μια μερίδα φαγητό θέλει 3-4 λεπτά. 
Έχω όμως κουζίνα με εστίες αερίου. Ότι θέλω να ζεστάνω το βάζω σε κατσαρολάκι και πάνω στο μάτι για 2 λεπτά. Ομοιόμορφο ζέσταμα, πολύ γρήγορο και οικονομικό.
Μια φιάλη ξοδεύω σε περίπου 10 μήνες και μαγειρεύω 2-3 φορές την εβδομάδα. 

το αντίθετο σε μένα , για να ζεστάνω σε μάτι θέλει ανακάτεμα και πολύ ώρα για ομοιόμορφα

σε φθηνό μικροκυμάτων , σε 2-3 λεπτά έτοιμο , καμία διαφορά στη γεύση ,

πλέον έχω μάθει να κάνω και ελληνικό καφέ με καϊμάκι μετά απο τόσα χρόνια χρήσης , απίστευτη τεχνολογία 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βρίσκομαι και εγώ σε μια παρόμοια φάση, προσπαθώ να πείσω την δικιά μου να πάρουμε μικροκύματα αλλά αρνείται πεισματικά, αναφέροντας κάτι τέτοια άρθρα που λένε πως είναι ανθυγιεινό. 

Τα μικροκύματα είναι πολύ βολικά, ειδικά σε περιπτώσεις σαν τη δική μας που μαγειρεύεις, τρως και μετά το υπόλοιπο πάει ψυγείο η κατάψυξη. Το να το ζεστάνεις μετά στο φούρνο είναι μπελάς, θέλει πολλή ώρα. 

Μου κάνει εντύπωση πως τα περισσότερα άρθρα, αναφέρουν κινδύνους που είναι αποτέλεσμα κακής χρήσης του φούρνου μικροκυμάτων, πχ ακατάλληλα σκεύη ή χρήση για βράσιμο νερού που όντως είναι επικίνδυνο. *

Αν έχεις και χώρο για να το βάλεις εντοιχισμένα, ακόμη καλύτερα. Είναι πιο ευχάριστο στο μάτι. 

* Αν βράσει νερό σε κούπα που έχει "τραχιά" υφή εσωτερικά  ή αν το νερό έχει μέσα διάφορες προσμίξεις δεν υπάρχει πρόβλημα. 

Επεξ/σία από Demis
Δημοσ.

Κάποτε πήρα έναν στο πατρικό μου, γιατί είχα κουραστεί να ανάβω το συμβατικό για 10-15 λεπτά να ζεσταθεί και άλλα 10-15 να μου ζεστάνει και το φαΐ. Οι γονείς μου έκαναν σαν τρελοί γιατί θα φαινόταν άσχημος (σε μία κουζίνα επενδυμένη όλη με ξύλα, λες και είναι μαυσωλείο, τους πείραζε λίγη άσπρη μοντερνιά) και γιατί θα έτρωγε χώρο (πρέπει να έχει ίσαμε 4 τ.μ. πάγκου αυτή η κουζίνα).

Τελικά, 6-7 χρόνια μετά, το χαρακτηριστικό "ΜΠΙΠ" δε σταματάει μέσα στη μέρα. Πλέον, είμαι σίγουρος ότι αν ο φούρνος αυτός μια μέρα χαλάσει, θα τον κλάψουν 2-3 ώρες με μαύρο δάκρυ και θα φύγουν τρέχοντας να πάρουν έναν ισχυρότερο και πιο ευρύχωρο. Ο τρέχων είναι ένας κλασικός samsung 800w με τους 2 μηχανικούς επιλογείς, ούτε οθόνη ούτε τπτ.

Ζεσταίνουν τσάγια, γάλα, φαγητό που έμεινε από το μεσημέρι, έτοιμα γεύματα από Σ.Μ., για 20-30 σεκοντς το ντιλίβερυ αν ερθει κρύο το χειμώνα, ακόμα και νερό.

Για μαγείρεμα λίγα πράγματα: Οφτές πατάτες (κάνει τέλειες και σε 10 λεπτά), λαχανικά στον ατμό με σκεύος ειδικό (πάλι 10 λεπτά) και... φέτα/τυριά φούρνου σε πήλινο, με ή χωρίς ντομάτα, πιπεριές, ρίγανη. Όχι πολλά πράγματα δηλαδή. Επίσης, βοηθάει σε priming πολλών φαγητών. Πχ, βάζεις να σου ψήσει μία χοιρινή μπριζόλα σε 4 λεπτά, και μετά τη μπουμπουνάς στο αέριο/μάτι/ψησταριά 1 λεπτό / πλευρά για να δώσεις τη γεύση. Ή μαλακώνεις λαχανικά (πχ πιπεριές φλωρίνης, γεμιστά) πριν τα ρίξεις φούρνο.

ΔΕΝ ζεσταίνεις ποτέ μέσα: συσκευασίες που περιέχουν οποιοδήποτε μέταλλο (θα δεις σπινθήρες), αυγά, κλειστές συσκευασίες, κρέας με άσπαστα κόκκαλα. Θα δεις μικρές και μεγάλες εκρήξεις.

• Like 5
Δημοσ.
11 ώρες πριν, manosbr είπε

Ακριβώς αυτό !

ευχΡιστω για την απάντηση .

για τους φούρνους με λειτουργία ατμού , έχετε κάποια άποψη ;

Καλοί στην θεωρία, στην πράξη (και την συντήρηση) είναι μπελαλίδικο. 

Υπολόγισε ότι θέλει χρόνο και προσπάθειες για να βρεις τους σωστούς χρόνους και ρυθμίσεις για κάθε φαί...

Δεν θα ξαναέπαιρνα. 

3 ώρες πριν, Bourdoulas είπε

Απλά πληροφοριακά εμένα δεν εμφανίζει τέτοιες διαφημίσεις 😅

Δεν το αναφέρω σαν αξιόπιστο site. Απλά αν γνωρίζεις κάτι περί αυτών που γράφει γιατί ο μύθος περί επικινδυνότητας του φούρνου μικροκυμάτων ακούγεται αρκετές δεκαετίες. Δεν το είχα ψάξει ποτέ πριν. 

Anyway βρήκα κάτι καλύτερο. 

https://thehealthsciencesacademy.org/health-tips/microwave-radiation/

https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/microwave-cooking-and-nutrition

Το άρθρο του harvard το διάβασες ότι συστήνει τα μικροκύματα σαν πιο υγιεινά φαντάζομαι... 

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, vs_skg είπε

Καλοί στην θεωρία, στην πράξη (και την συντήρηση) είναι μπελαλίδικο. 

Υπολόγισε ότι θέλει χρόνο και προσπάθειες για να βρεις τους σωστούς χρόνους και ρυθμίσεις για κάθε φαί...

Δεν θα ξαναέπαιρνα. 

Το άρθρο του harvard το διάβασες ότι συστήνει τα μικροκύματα σαν πιο υγιεινά φαντάζομαι... 

Ναι το διάβασα. Όπως ανέφερα δεν το είχα ψάξει ποτέ ξανά.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...