Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε αγορά νέας κουζίνας με νησίδα είναι να επιλέξουμε τις ηλεκτρικές συσκευές .

θα μπει εντοιχισμένος φούρνος ψηλά (όχι δαπέδου) και το ερώτημα είναι αν θα μπει και φούρνος μικροκυμάτων . 
θεωρειται ότι είναι απαραίτητη λύση; με προβληματίζει το ότι είναι «ανθυγιεινός» τρόπος μαγειρέματος ..

υπαρχουν άλλες εναλλακτικές.; Έχω δει και κάτι μικρά εντοιχισμένα φουρνακια στη θέση του μικροκυμάτων, που έχουν και μαγείρεμα ατμού αν κατάλαβα καλά .

ποια η άποψη σας ;

• Απαντ. 94
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, manosbr είπε

θεωρειται ότι είναι απαραίτητη λύση;

Δε μπαινεις συχνα στην κουζινα,ετσι;

17 λεπτά πριν, manosbr είπε

με προβληματίζει το ότι είναι «ανθυγιεινός» τρόπος μαγειρέματος ..

Αν δεν προσεχεις ( η αν διαβαζεις λαθος αρθρα ) τι βαζεις μεσα,ισως.

• Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ.

Εγώ τον χρησιμοποιώ λόγο έλλειψης χρόνου και μου έχει λύσει τα χέρια. Ζεσταίνω φαγητά σε 2 λεπτά το πολύ που ο συμβατικός φούρνος θα ήθελε 2 λεπτά για να ζεσταθεί και μόνο.

Για μένα είναι απαραίτητος 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απότι κατάλαβα φτιάχνεις νέα κουζίνα με εντοιχισμένες συσκευές και φοβάσαι ότι αν δεν προβλέψεις θέση για τα μικροκύματα μετά θα φαίνεται παράτερος αν το βάλεις σε άλλο σημείο που δεν έχει προβλεφθεί.

Η γνώμη μου είναι βάλε έναν φούρνο μικροκυμάτων στην κουζίνα και ας μην τον χρησιμοποιείς συχνά, για να υπάρχει. Μπορεί στο μέλλον να αποφασίσεις ότι τελικά σε βολεύει.

Μερικές φορές γυρνάω σπίτι πολύ κουρασμένος και πεινασμένος, με φαΐ από το σούπερ, κρύο. Το πετάω στα μικροκύματα για 4 λεπτά και μετά το τρώω ζεστό. Αυτή η ευκολία, ειδικά όταν δεν έχεις όρεξη για πολλά πολλά είναι σημαντική.

Οπότε η απόφαση τελικά είναι δική σου και στο πόσο βολεύεσαι. Ναι, μπορείς να κάνεις και χωρίς αυτόν, αλλά είναι συχνά χρήσιμος.

Επίσης δεν έχει κάτι ανθυγιεινό

Επεξ/σία από cthulhucarbide
  • Like 4
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

μικροκύματα μετά θα φαίνεται παράτερος αν το βάλεις σε άλλο σημείο που δεν έχει προβλεφθεί.

Ακριβώς αυτό !

ευχΡιστω για την απάντηση .

για τους φούρνους με λειτουργία ατμού , έχετε κάποια άποψη ;

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, manosbr είπε

Ακριβώς αυτό !

Τελικα τι σε ενδιαφερει,αν θα φαινεται ωραιος,αν ειναι απαραιτητος ή αν ειναι ανθυγιεινος;

Δημοσ.

Θεωρώ πως είναι απαραίτητος σε μια κουζίνα.

Δεν είναι τόσο το να μαγειρεύεις που μπορείς,  αλλά το ζέσταμα του φαγητού, ξεπάγωμα  ακόμα και το βράσιμο νερού για μια φλυτζάνα καφέ.

Μπορείς να τα κάνεις με άλλους τρόπους;  σίγουρα, αλλά θέλουν παραπάνω χρόνο και θέλουν και παραπάνω ρεύμα

1 ώρα πριν, manosbr είπε

Ακριβώς αυτό !

ευχΡιστω για την απάντηση .

για τους φούρνους με λειτουργία ατμού , έχετε κάποια άποψη ;

Σε κάποιες περιπτώσεις βοηθάει, πχ ψωμί, αλλά μπορείς αυτό να το κάνεις και με ενα ταψί με νερό μέσα στον φούρνο

Τελευταία φορά που είδα το κόστος ήταν αρκετά τσιμπιμένο σε σχέση με κανονικό φούρνο

• Like 1
Δημοσ.

Ναι, χρειαζεται ο φουρνος μικροκυμματων. Χρειαζεται να ειναι εντοιχισμενος; Χμμμ, και ναι και οχι.
Η κυρια χρηση του δεν ειναι το μαγειρεμα αλλα το ζεσταμα και το ξεπαγωμα. Τουλαχιστον για εμας.
Η γυναικα μου βεβαια ηξερε απο μονη της οτι χρειαζομαστε φουρνο μικροκυμματων, δεν ρωτησε εμενα...

• Like 5
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, Bourdoulas είπε

Δηλαδή το συγκεκριμένο άρθρο είναι λάθος;

Το συγκεκριμενο αρθρο εμφανιζεται πανω απο διαφημιση για 8 tips για αυτοικανοποιηση των γυναικων και η σελιδα αυτη ειναι λιγο καλυτερη απο σελιδες τυπου "manoules",οποτε δε θα το λαμβανα σοβαρα υποψην.

Επισης,το συγκεκριμενο αρθρο,το εχω δει copy paste σε 10 αλλες σελιδες,οποτε δε μου λεει κατι.

Αν μου δειξεις αρθρα απο σοβαρες σελιδες,με σοβαρες πηγες,το συζηταμε.

• Like 5
  • Thanks 2
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Το συγκεκριμενο αρθρο εμφανιζεται πανω απο διαφημιση για 8 tips για αυτοικανοποιηση των γυναικων και η σελιδα αυτη ειναι λιγο καλυτερη απο σελιδες τυπου "manoules",οποτε δε θα το λαμβανα σοβαρα υποψην.

Επισης,το συγκεκριμενο αρθρο,το εχω δει copy paste σε 10 αλλες σελιδες,οποτε δε μου λεει κατι.

Νομιζω οι διαφημισεις που βλεπει καποιος εχουν να κανουν με τα site που επισκεπτεται 😛

• Thanks 1
Δημοσ.

Φυσικά και να βάλεις και φούρνο μικροκυμάτων, είναι ότι πρέπει και ζέσταμα φαγητών. Ζεσταίνει τα πάντα σχεδόν ομοιόμορφα και σε όλα τα σημεία τους εσωτερικά, όχι όπως η αντίσταση που θέλει και περισσότερη ώρα και πρέπει να περιμένεις την θερμότητα να εισέλθει στην τροφή από έξω προς τα μέσα, που σε μερικές περιπτώσεις για να θερμανθεί μπορεί και να ξεραθεί πχ ζυμαρικά. 

Για τα περί επικινδυνοτητας, ψάξε άρθρα από αξιόπιστες πηγες και όχι ότι να ναι σελίδες. Υπάρχουν κάποια τρόφιμα τα οποία καλό είναι να μη τα βάλεις, όπως και σκεύη, υλικά. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dbrillis είπε

Νομιζω οι διαφημισεις που βλεπει καποιος εχουν να κανουν με τα site που επισκεπτεται 😛

Ειμαι ενα warning πριν το μονιμο ban,ασε με..

Αλλα οχι,αυτες οι διαφημισεις ειναι αυτες που πληρωνουν για να ανεβαινουν σε κατι τετοια σκουπιδοblog,γιατι τα συγκεκριμενα δεν ειναι ουτε καν sites.

Ειναι αυτες που ειναι Popup με ενα γαλαζιο Χ και δε μπορεις να το πατησεις,με αποτελεσμα να πατας παντα τη διαφημιση.

Και εχω και adblocker!

Ακομα και απο "παρθενο" μηχανημα να μπεις,παλι θα τις βλεπεις.

• Like 2
Δημοσ.

Τον εχω στην κουζινα. Παντα τον χρησιμοποιουσα. Η γυναικα μου δεν ειχε ποτε μικροκυμματων. Παντα ζεσταινε στο κατσαρολακι ή στον φούρνο. Δεν τον χρησιμοποιω ποτε πια. Δεν εχει καμια σχεση το ενα με το αλλο.

Ασε που δεν καταφερα να βρω ποτε τι σκατα πιατα θελει για να μπαινουν μεσα. Ολα τα πιάτα βγαίνουν καυτά. Λιγο, πολύ ή περισσότερο.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Απλά πληροφοριακά εμένα δεν εμφανίζει τέτοιες διαφημίσεις 😅

Δεν το αναφέρω σαν αξιόπιστο site. Απλά αν γνωρίζεις κάτι περί αυτών που γράφει γιατί ο μύθος περί επικινδυνότητας του φούρνου μικροκυμάτων ακούγεται αρκετές δεκαετίες. Δεν το είχα ψάξει ποτέ πριν. 

Anyway βρήκα κάτι καλύτερο. 

https://thehealthsciencesacademy.org/health-tips/microwave-radiation/

https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/microwave-cooking-and-nutrition

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...