jumaru17 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Το παρών ποστ γίνεται μήπως και σώσω κάποιον από παρόμοιους μπελάδες και προβλήματα σαν αυτά που αντιμετώπισα εγώ. Έψαχνα σπίτι για 3-4 μήνες επιπλωμένο σε κεντρικό σημείο κοντά σε συγκοινωνίες (δεν οδηγώ) σε μη κακόφημη περιοχή, για να συγκατοικήσω με τη σύντροφο μου που θα ερχόταν από Κίνα. Ταλαιπωρήθηκα πολύ γιατί όσα βρήκαν είχανε διάφορα θέματα ή θέλανε ένα σωρό ενοίκια μπροστά κάτι που η οικονομική μου κατάσταση δεν επέτρεπε. Τελικά βρήκα ένα ημιυπόγειο στον Αγ. Σώστη Νέας Σμύρνης για όσους δε γνωρίζουν είναι πάνω σε κόμβο. Δηλαδή έχει δίπλα Ν. Κόσμο, Καλλιθέα, Κέντρο Ν. Σμύρνης, Παλ. Φάληρο, Κέντρο Αθήνας και είναι πολύ κοντά και σε άλλες περιοχές όπως Ταύρος, Μοσχάτο, Παγκράτι κα. Φίλοι και οικογένεια προσπάθησαν να με αποτρέψουν λόγω του ημιυπόγειου αλλά η πίεσή του χρόνου και η απειρία μου με έκανε να μη τους ακούσω. Το σπίτι είναι ανακαινισμένο πρόσφατα προφανώς με φθηνά υλικά αφού είναι καθαρά για εκμετάλλευση και έχει δίπλα την Πάντειο οπότε ενοικιάζεται άμεσα. Τα προβλήματα άρχισαν από τις πρώτες εβδομάδες. Μούχλες στο μπάνιο, τα ντουβάρια φούσκωσαν και το χειρότερο όλων άρχισα να παρατηρώ γερμανικές κατσαρίδες να σουλατσάρουν στην κουζίνα (είναι κάτι μικρές κατσαρίδες πολύ δύσκολες στην αντιμετώπιση με κάτι μαύρες ρίγες πάνω τους για όσους δεν γνωρίζουν) Επειδή είμαι μικροβιοφοβικός και τις σιχαίνομαι πήρα αμέσως τα μέτρα για να λύσω (έτσι νόμιζα..) το πρόβλημα. Αγόρασα στοπ για την πόρτα εισόδου και στα παράθυρα έχω σίτες αλλά μιλάμε για Νοέμβρη μήνα και αυτό το είδος έρχεται από κάπου μέσα. Έκανα την πρώτη απεντόμωση και με διαβεβαίωσε η εταιρία πως δεν έχω αποικίες στο χώρο μου αλλά έρχονται από το φωταγωγό από κάποιες διόδους και μικροχαραμάδες στην κουζίνα. Εννοείται πως ενημέρωσα τον μεσάζοντα που ασχολείται (υποτίθεται) με το σπίτι για όλα τα παραπάνω και αδιαφόρησε εντελώς. Τον πήρα με το καλό, τον πήρα με το κακό μου λέει "αν δεν σου αρέσει φύγε" εν ολίγοις και "βγάλε άκρη με την πολυκατοικία". Για υγρασίες και μούχλες μου είπε ότι θα τα φτιάξει και δεν έκανε ποτέ τίποτα. Εγώ φυσικά έχοντας χάσει τον ύπνο μου δεν κάθισα με σταυρωμένα χέρια. Δεν άφησα τίποτα εκτός ψυγείου και σφουγγάριζα συνεχεία με χλωρίνες. Άδειασα 6 μπουκάλια ακρυλικής μαστίχης (στόκος) καλύπτοντας και κλείνοντας ένα σωρό χαραμάδες και έκανα και άλλες απολυμάνσεις. Ενώ επιθεωρούσα τον χώρο συνεχώς. Οι κατσαρίδες συνέχιζαν να βγαίνουν κανονικά σε όλα τα μεγέθη. Έφερα το υγειονομικό και με έβγαλαν τρελό γιατί λέει δεν είδαν κατσαρίδες 10 το πρωί λες και θα τους έφτιαχναν και καφέ να τα πούνε νυκτόβια έντομα! Στην πολυκατοικία μια σύγχρονη Βαβέλ δεν πληρώνουν κοινόχρηστα και έχουν βρόμικους ενοίκους αλλά και hoarders (που δεν πετάνε σκουπίδια) με αποτέλεσμα οι κατσαρίδες να κάνουν πάρτι σε όλη την πολυκατοικία. Όλα τα παραπάνω με την κοπέλα μου να έχει βήχα κάθε μέρα και πρόβλημα με τη μύτη της. Την πήγα σε γιατρό και μου είπε να πάρω αφυγραντήρα. Αγόρασα τον καλύτερο της αγοράς και όντως έχουμε 80% υγρασία και αδειάζω λεκάνες κάθε 1-2 μέρες 20 λίτρα. Από τότε δεν έβηξε ξανά. Οι κατσαρίδες ακόμα υπάρχουν και έχω σφραγίσει μέχρι και το παράθυρο της κουζίνα με χαρτοταινία γιατί έβγαιναν και από εκεί από κάποιο κενό του λάστιχου αφού η αποικία είναι στο φωταγωγό. Έχω περιορίσει σημαντικά το πρόβλημα αλλά και πάλι δεν λύνεται. Εκτός την απίστευτη υγρασία το σπίτι έχει μια μόνιμη "κουφόβραση" 25-27 βαθμούς σαν να μη κυκλοφορεί ο αέρας σωστά ένα πράγμα απαίσιο που σε κάνει να μην έχεις όρεξη για τίποτα. Εννοείται πως έχω φάει άπειρο κραξίδι από τους γονείς μου για την επιλογή αυτή αλλά και γκρίνια από την κοπέλα μου. Να σημειωθεί πως δίνω 490 ευρώ το μήνα γιατί είναι επιπλωμένο και ανακαινισμένο και για το σημείο. Τώρα είμαι σε φάση αναζήτησης σπιτιού μετά από όλα αυτά που έχουμε περάσει. Το κερασάκι στην τούρτα είναι πως πριν μέρες έσπασαν τα πεζοδρόμια με αποτέλεσμα να γεμίσει όλη η γειτονιά τεράστιες κατσαρίδες, ευτυχώς που έχω σίτες!!! Αλλά φανταστείτε τα χώματα και την ψυχολογία μας με αυτό το γκρεμισμένο τοπίο που θα κρατήσει 1-2 μήνες. Γενικά η όλη ιστορία μου έχει δημιουργήσει ψυχοσωματικά και πρόβλημα στο στομάχι ενώ χάνω και μαλλιά και όλα αυτά με αρκετές προστριβές και με τη σύντροφό μου οι οποίες δεν θα συνέβαιναν σε διαφορετική περίπτωση. Και όπως είπαμε αν σας ενδιαφέρει η ψυχική και σωματική υγεία σας μείνετε μακριά από ημιυπόγεια!!! Επεξ/σία 3 Ιουνίου 2023 από jumaru17 4 1 2
Basilhs23___ Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Διάβασα μόνο το μισό ποστ γιατί είναι τεράστιο. Για θέματα με κατσαρίδες θέλει Goliath gel, max force για εσωτερικούς χώρους. Για εξωτερικούς αγοράζεις μπιλακια με kotherine και ψεκάζεις σε κήπο πυλωτή και φωταγωγο. Φθηνό είναι οπότε δεν είναι κάτι το έξοδο. Προφανώς και είναι θέμα και πολυκατοικίας αν κυκλοφορούν έντομα. Αν δεν έγινε απεντομωση τα προηγούμενα χρόνια θα είχαν μαζευτεί κατσαρίδες. Αν τώρα δεν επισκευαζουν μουχλες ντουβάρια κτλ, φεύγεις από το σπίτι και σταματάς να τους πληρώνεις. Στείλε τους και ένα email η επιστολή για τα προβλήματα. Έτσι είναι τα ημιυπόγεια. Θέλουν κάποιον τρόπο να μονώσεις μέσα από τους τοίχους για να μην βγαίνουν υγρασίες προς τα δομικά υλικά. Ένας αφυγραντηρας επίσης μειώνει το πρόβλημα. 1
Haldol Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Δε φταίνε τα ημιυπόγεια αυτά καθ' αυτά, αλλά ο συνδυασμός που διάλεξες (κάκιστη -προφανώς- κατασκευή, σε ιδιαίτερη περιοχή, κ.λπ). Όσα λες τα 'χω ζήσει και σε όροφο. Αλλά έχω βρει και ημιυπόγεια που τα λες και lux (αν εξαιρέσεις την αίσθηση «χωσίματος» κάτω από τη γη). Και δίνεις και 500€ γι' αυτό το μπουντρούμι, τι να σου πω... Μετακομίζεις χτες. Δεν υπάρχει σωτηρία στο συγκεκριμένο. 5 1
sdikr Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Κατσαρίδες έχεις και στον 7ο όροφο, δεν έχει να κάνει με το υπόγειο, ούτε τα ποντίκια Αν στην οικοδομή υπάρχει βρωμιά (τροφή) τότε θα έχεις και επισκέψεις δεν πάς να είσαι και στον 20 όροφο 3
meletis_m Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Πέρσι ειχα θεμα σε διαμερισμα 1ου οροφου. Καθαριστηκε ο ακάλυπτος γιατι ειχε διαφορα . Ηρθε απεντόμωση τόσο στη πολυκατοικία όσο και στο διαμερισμα τοσο σε εξωτερικους χωρους . Τελικα εντοπίστηκε θεμα στο σιφωνι της κουζίνας. Αλλάχτηκε και απο τότε δε εχω θεμα 2
jumaru17 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Haldol είπε Δε φταίνε τα ημιυπόγεια αυτά καθ' αυτά, αλλά ο συνδυασμός που διάλεξες (κάκιστη -προφανώς- κατασκευή, σε ιδιαίτερη περιοχή, κ.λπ). Όσα λες τα 'χω ζήσει και σε όροφο. Αλλά έχω βρει και ημιυπόγεια που τα λες και lux (αν εξαιρέσεις την αίσθηση «χωσίματος» κάτω από τη γη). Και δίνεις και 500€ γι' αυτό το μπουντρούμι, τι να σου πω... Μετακομίζεις χτες. Δεν υπάρχει σωτηρία στο συγκεκριμένο. Αν έρθεις και δεις το σπίτι από κοντά και εσένα εκ πρώτης όψεως λουξ θα σου φανεί ενδεχομένως αφού είναι ανακαινισμένο. Όταν ζήσεις κάπου βιώνεις τα όποια προβλήματα. 2 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Διάβασα μόνο το μισό ποστ γιατί είναι τεράστιο. Για θέματα με κατσαρίδες θέλει Goliath gel, max force για εσωτερικούς χώρους. Για εξωτερικούς αγοράζεις μπιλακια με kotherine και ψεκάζεις σε κήπο πυλωτή και φωταγωγο. Φθηνό είναι οπότε δεν είναι κάτι το έξοδο. Προφανώς και είναι θέμα και πολυκατοικίας αν κυκλοφορούν έντομα. Αν δεν έγινε απεντομωση τα προηγούμενα χρόνια θα είχαν μαζευτεί κατσαρίδες. Αν τώρα δεν επισκευαζουν μουχλες ντουβάρια κτλ, φεύγεις από το σπίτι και σταματάς να τους πληρώνεις. Στείλε τους και ένα email η επιστολή για τα προβλήματα. Έτσι είναι τα ημιυπόγεια. Θέλουν κάποιον τρόπο να μονώσεις μέσα από τους τοίχους για να μην βγαίνουν υγρασίες προς τα δομικά υλικά. Ένας αφυγραντηρας επίσης μειώνει το πρόβλημα. Έχει γίνει αυτό που αναφέρεις αφού έκανα σοβαρή απεντόμωση αλλά δε λύθηκε το πρόβλημά αφού έχουν φωλιές στο φωταγωγό αλλά και σε κοινόχρηστους χώρους και σε άλλα διαμερίσματα. Επεξ/σία 2 Ιουνίου 2023 από jumaru17
Haldol Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 1 λεπτό πριν, jumaru17 είπε Αν έρθεις και δεις το σπίτι από κοντά και εσένα εκ πρώτης όψεως λουξ θα σου φανεί ενδεχομένως αφού είναι ανακαινισμένο. Όταν ζήσεις κάπου βιώνεις τα όποια προβλήματα. Έτσι είναι. Και συνήθως όσα ακίνητα προορίζονται για εκμετάλλευση, ανακαινίζονται περισσότερο στην «εικόνα» (διότι πουλάει και είναι και πιο φτηνό), παρά στην ουσία. Εξαίρεση αποτελούν τα ακριβά ακίνητα. Απλά πριν ήθελα να σου εξηγήσω πριν το ότι δε φταίει το ότι είναι ημιυπόγειο γι' αυτή την κατάσταση, αλλά η ψευτο-ανακαίνιση που έγινε. 4
phanispal Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 2 ώρες πριν, Haldol είπε Και δίνεις και 500€ γι' αυτό το μπουντρούμι, τι να σου πω... Μα τόσα ζητάνε για τις τρώγλες, μόνο μέσω γνωστού ή τέραστια δόση τύχης να βρεις κάτι καλό. 1
james01gr Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Κατ αρχήν τα έργα είναι πρόβλημα παντού. Ειδικά τώρα που έρχονται εκλογές, σε όλες τις πόλεις σκάβουν. Στην πόλη μου σκάβουν 3 διαφορετικά συνεργεία, είναι κομμένη στην μέση, γίνεται ο απόλυτος χαμός. Τώρα δυστυχώς όταν νοικιάζεις δεν μπορείς να ξέρεις την νοοτροπία των ενοικων. Είναι πολύ δύσκολο αλλά μόνο μια αίσθηση μπορείς να αποκτήσεις εάν ανέβεις στους υπόλοιπους ορόφους. Το πραγματικό θέμα που θα είχα στο ημιυπόγειο θα ήταν ο φόβος μου για πλυμμηρα. Αυτό και μόνο. 1 1
Basilhs23___ Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, jumaru17 είπε Έχει γίνει αυτό που αναφέρεις αφού έκανα σοβαρή απεντόμωση αλλά δε λύθηκε το πρόβλημά αφού έχουν φωλιές στο φωταγωγό αλλά και σε κοινόχρηστους χώρους και σε άλλα διαμερίσματα. Ακριβώς και εκεί ήθελα να καταλήξω πως είναι και θέμα πολυκατοικίας. Στον φωταγωγο αν έχεις πρόσβαση ψεκάσεις εσύ ή βάζεις τζελ πέριξ του παραθύρου και δεν μπαίνει τίποτα. Το ίδιο και σε κοινόχρηστους χώρους και υπόγειο, το κόστος του φαρμάκου δεν είναι κάτι. Σε άλλα διαμερίσματα όμως πρέπει να το κανουν οι ιδιοκτήτες. Επεξ/σία 2 Ιουνίου 2023 από Basilhs23___ 1
andreas1gr Δημοσ. 3 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2023 13 ώρες πριν, jumaru17 είπε το χειρότερο όλων άρχισα να παρατηρώ γερμανικές κατσαρίδες να σουλατσάρουν στην κουζίνα (είναι κάτι μικρές κατσαρίδες πολύ δύσκολες στην αντιμετώπιση με κάτι μαύρες ρίγες πάνω τους για όσους δεν γνωρίζουν) Νοικιάζω γκαρσονιέρα στον 2ο όροφο Πριν από εμένα ζούσε φοιτητής μαζί με τα κατοικίδια του... τις κατσαρίδες... Είχαν φωλιά στα έπιπλα της κουζίνας... Δίνω μάχη εδώ και 1 χρόνο για την εξόντωση τους... Ψέκασα με φάρμακο και τζελ παγίδες παντού... 1
andreaspA Δημοσ. 3 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2023 Για τιποτα απο οτι ειπες δεν φταιει το οτι ειναι ημιυπογειο. Πηγες σε παλια παρατημενη οικοδομη που εχει κατσαριδες. Εχεις σφραγισει καθε χαραμαδα και φυσικα δεν κυκλοφορει αερας για αυτο και εισαι αποπνιχτικά. Ο δημος φτιαχνει το πεζοδρομιο απεξω. Το μονο που ισως παιζει ρολο το υπογειο ειναι η υγρασια η οποια λυνεται ευκολα με εναν αφυγραντηρα αν σε ενοχλει τόσο. Εχω ζησει 15 χρονια σε ημιυπογειο, και ηταν η καλυτερη περιοδος της ζωης μου. Ακομα εκεινο ειναι το "σπιτι μου". 2
tarantules Δημοσ. 3 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2023 26 λεπτά πριν, andreaspA είπε Εχω ζησει 15 χρονια σε ημιυπογειο, και ηταν η καλυτερη περιοδος της ζωης μου. Ακομα εκεινο ειναι το "σπιτι μου". Σορυ που στο λέω αλλά έχεις ρουφήξει κάργα ραδόνιο. 2
txcellas Δημοσ. 3 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2023 Στα ημιυπόγεια υπάρχει και ένα ακόμα θέμα.. που απλώνεις τα ρούχα. Συνήθως απλώνουν στην ταράτσα. Παίρνεις ασανσέρ με τα φρέσκο πλυμένα ρούχα και ανεβαίνεις τέρμα πάνω να τα απλώσεις.. 1
andreaspA Δημοσ. 3 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2023 45 λεπτά πριν, txcellas είπε Στα ημιυπόγεια υπάρχει και ένα ακόμα θέμα.. που απλώνεις τα ρούχα. Συνήθως απλώνουν στην ταράτσα. Παίρνεις ασανσέρ με τα φρέσκο πλυμένα ρούχα και ανεβαίνεις τέρμα πάνω να τα απλώσεις.. στο στεγνωτηριο! 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα