maikl007 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Καλημερα , Γνωρίζεται αν επιτρέπεται να κάνω το διαμέρισμα μου(μεζονέτα) airbnb σε συγκρότημα; Διάβασα στο διαδίκτυο ότι απαγορεύεται πλέον. Νομίζω το 2018 έκανες ότι ήθελες αλλά τώρα έχει βγει νόμος που το άλλαξε ή πρέπει να πάρεις άδεια από την πλειοψηφία του συγκροτήματος.
george1807 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 1 ώρα πριν, maikl007 είπε Καλημερα , Γνωρίζεται αν επιτρέπεται να κάνω το διαμέρισμα μου(μεζονέτα) airbnb σε συγκρότημα; Διάβασα στο διαδίκτυο ότι απαγορεύεται πλέον. Νομίζω το 2018 έκανες ότι ήθελες αλλά τώρα έχει βγει νόμος που το άλλαξε ή πρέπει να πάρεις άδεια από την πλειοψηφία του συγκροτήματος. Δεν ισχύει. Μια χαρά το κάνεις Airbnb, εκτός και αν στο καταστατικό απαγορεύεται η βραχυχρόνια μίσθωση. 1
vagos789 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 https://www.pomida.gr/archivepost.php?nsl=braxyxronies-misthoseis-kai-kanonismoi-polykatoikion-tis-basilikis-paradia
Allan-Wake Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 2/6/2023 στις 1:05 ΜΜ, george1807 είπε Δεν ισχύει. Μια χαρά το κάνεις Airbnb, εκτός και αν στο καταστατικό απαγορεύεται η βραχυχρόνια μίσθωση. Το είχαμε πει και σε άλλο θέμα όταν ρώτησα εγώ. Έστω ότι έχουμε 2 νέες οικοδομές που χτίζονται δίπλα δίπλα, και είναι όμοιες. Στην μια επιτρέπει το καταστατικό το Airbnb και στο άλλο το απαγορεύει. Μπορεί δηλαδή ο εργολάβος, στην οικοδομή που απαγορεύει το Airbnb , να πουλήσει ακριβώς το ίδιο διαμέρισμα 5-10 χιλιάρικα παραπάνω απότι στην άλλη? Ότι και καλά σε προστατεύει μελλοντικά να μην κάνει ο γείτονας σου ένα "κατάλυμα" δίπλα στο διαμέρισμα σου? Τελικά το κοινό του ινσομνια κατέληξε, ότι αν το σπίτι είναι δικό σου το κάνεις ότι γουστάρεις ακόμα και αν υπάρχει απαγόρευση στο καταστατικό. Δεν είναι αρκετό το καταστατικό και μόνο αυτο. Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2023 από Allan-Wake
Basilhs23___ Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Επειδή μιλάς για συγκρότημα μεζονετων, καλύτερα να ρωτησεις δικηγόρο. Δεν γνωρίζω αν έχετε κοινό καταστατικό εκεί σε όλα τα κτίρια η αν το κάθε κτίριο εντός συγκροτήματος έχει το δικό του καταστατικό.
StamTheMan Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 "Αυτό όμως δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι η συγκεκριμένη απόφαση, με τα ιδιαίτερα αυτά πραγματικά περιστατικά, μπορεί να θεωρηθεί ότι δημιουργεί την απαρχή κάποιας νομολογιακής απαγόρευσης των βραχυχρόνιων μισθώσεων κατοικίας στις πολυκατοικίες."
yiannis2002s Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 Στις 2/6/2023 στις 11:58 ΠΜ, maikl007 είπε Καλημερα , Γνωρίζεται αν επιτρέπεται να κάνω το διαμέρισμα μου(μεζονέτα) airbnb σε συγκρότημα; Διάβασα στο διαδίκτυο ότι απαγορεύεται πλέον. Νομίζω το 2018 έκανες ότι ήθελες αλλά τώρα έχει βγει νόμος που το άλλαξε ή πρέπει να πάρεις άδεια από την πλειοψηφία του συγκροτήματος. Δεν απαγορεύεται απο κάποιο νόμο. Θέλει μόνο προσοχή κατά πόσο έχετε κοινόχρηστους χώρους πχ πισίνα, bbq, κήπο -- και μπορούν να κάνουν χρήση οι ένοικοι του airbnb. Μόνο το διαμέρισμα και τηρώντας τους κανονισμούς κοινής ησυχίας δεν νομίζω ότι κάποιος έχει λόγο να διαμαρτυρηθεί...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα