eirini31 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Καλησπερα έχω μια ερώτηση είμαι πρώτο έτος φοιτήτρια και τον Αυγουστο του 22 ενοικίασα ένα σπίτι, λόγο όμως οικονομίκων προβλημάτων δεν μπορώ να το πληρώνω. Είχα ενημερώση την ιδιοκτήτρια με ενάμιση μήνα ποιο νωρίς οτι θα φύγω και οτι θα κρατήση την εγγυηση και οτι θα της πληρώσω τα κοινοχρηστα και για τον μηνα Μαιο και συμφώνησε, επίσης μου ζήτησε κλειδιά για να δείχνει το σπίτι και της είπα πως δεν εμπιστευομαι έτσι και απλα όταν θέλει να το δείξει να με παρει τηλέφωνο να το εχω καθαρισει και ολας και το δουν. Έρχεται η στιγμή να δείξει το σπίτι αυτη και την ρωταω αν θέλει να λήξουμε το συμβολαιο στις 27 Μαιου και εκείνη μου απανταει ας το λήξουμε 30 και μετα αρχισε να λεει πως αν θελει δεν θα το λήξη και να φωνάζει. Μίλησα με δικηγόρους κτλ και μου είπαν οτι η ποιο ευκολη λυση είναι να της βρω καινούργιο ενοικιαστή, προσπάθησα να το κάνω αλλα κανένας φοιτητης δεν έχει να πληρώνει 350 ενοίκιο. Μια μέρα την παίρνω τηλέφωνο και της λέω να συναντηθούμε για να της εξηγήσω και την καταστασή μου οτι είναι σοβαρή και οτι προσπάθησα να της βρω ενοικιαστή, στην τελική δεν με κατάλαβε και της είπα μα στην αρχη είχαμε συμφωνήσει και ολα αυτα τα αρνήθηκε και είπε οτι δεν τα είπε ποτέ επίσης όταν έκλεινα το σπίτι μου είχε πει οτι συνολικά τα κοινόχρηστα με θέρμανση ήταν 50 ευρω τον μήνα και στην τελική κάθε μηνα έβγαιναν 100 ευρω χωρις θέρμανη το αρνήθηκε και αυτο οτι το είπε με έβγαλε και ψευτρα πάνω απο ολα. Την ημέρα που έφυγα απο το σπίτι την πήρα τηλέφωνο να της δώσω τα κλειδιά ζήτησε να δει πρώτα το σπίτι (οτι τρύπα είχα κάνει σε κάποιο τοιχο την είχα καλύψει όπως πρέπει με στόκο κτλ) Μου έκανε φασαρία και με ρωτησε τι θα κάνω με της σπουδες μου, της είπα με ήρεμο τρόπο πως δεν ξέρω και οτι δεν πρέπει να την ενδιαφέρει το τι θα κάνω έγω μετα απο εδω, και αρχισε να φωνάζει και με απείλησε οτι θα μου κάνει αγωγή. Αμα με παει δικαστικα μπορεί να μου κανει κάτι?. Μπορώ να αποδειξω με καθε τροπο οτι οικονομικα δεν τα βγάζω και επισης οτι με απειλησε. Καμία συμβουλή? Επίσης στο ηλεκτρονικό συμβόλαιο δεν είχε κανέναν όρο οτι δεν μπορώ να σπάσω το συμβόλαιο.
Maurikycli Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Στις ωοθήκες σου. Αστην να φωνάζει. Όταν ξανάρθει σπίτι βάλε το κινητό να γράφει βίντεο δώσε της το κλειδί και φύγε. Δεν είναι νομοτυπος τρόπος να κινηθείς έτσι αλλά τέτοια είναι
Basilhs23___ Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Φύγε από το σπίτι και αστην να φωνάζει. Μην χαλας την ψυχολογία σου. Νομικά μπορεί να διεκδικήσει τα οφειλόμενα ενοίκια μέχρι την λήξη.
eirini31 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 10 ώρες πριν, Maurikycli είπε Στις ωοθήκες σου. Αστην να φωνάζει. Όταν ξανάρθει σπίτι βάλε το κινητό να γράφει βίντεο δώσε της το κλειδί και φύγε. Δεν είναι νομοτυπος τρόπος να κινηθείς έτσι αλλά τέτοια είναι Αυτο έκανα ξέρω δεν είναι σωστό αλλα δεν είχα και αλλη επιλογή μετά απο τόσα ψέμματα. 8 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Φύγε από το σπίτι και αστην να φωνάζει. Μην χαλας την ψυχολογία σου. Νομικά μπορεί να διεκδικήσει τα οφειλόμενα ενοίκια μέχρι την λήξη. Όντως νομικά μπορεί αλλα τώρα έχει την όρεξη να καταδικάση ένα 18χρονο κοριτσάκι, δηλαδη ντροπή λίγο, και σκεφτόμουν μέχρι να έρθει το δικαστήριο θα έχει βρει καινούργιο ενοικιαστή οπότε η αγωγή θα φύγει σωστά?.
vamvakoolas Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 4 ώρες πριν, eirini31 είπε Αυτο έκανα ξέρω δεν είναι σωστό αλλα δεν είχα και αλλη επιλογή μετά απο τόσα ψέμματα. Όντως νομικά μπορεί αλλα τώρα έχει την όρεξη να καταδικάση ένα 18χρονο κοριτσάκι, δηλαδη ντροπή λίγο, και σκεφτόμουν μέχρι να έρθει το δικαστήριο θα έχει βρει καινούργιο ενοικιαστή οπότε η αγωγή θα φύγει σωστά?. αν μπορεις να αποδειξεις με πραγματικα στοιχεια οτι δεν ειχες πορους (π.χ εισοδημα γονεων αν δε κανεις εσυ δηλωση) δε μπορει να σου κανει και πολλα. Δε γνωριζω τους ορους του συμβολαιου που υπεγραψες αλλα σε δικαστηριο (αν ποτε παει) τοτε θα λαβουν υποψη την οικονομικη σου κατασταση μη μασας
Basilhs23___ Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 4 ώρες πριν, eirini31 είπε Αυτο έκανα ξέρω δεν είναι σωστό αλλα δεν είχα και αλλη επιλογή μετά απο τόσα ψέμματα. Όντως νομικά μπορεί αλλα τώρα έχει την όρεξη να καταδικάση ένα 18χρονο κοριτσάκι, δηλαδη ντροπή λίγο, και σκεφτόμουν μέχρι να έρθει το δικαστήριο θα έχει βρει καινούργιο ενοικιαστή οπότε η αγωγή θα φύγει σωστά?. Μπορει να είσαι 18 αλλά υπάρχουν άλλα δεδομένα που δεν τα λαμβάνεις ακόμα υπόψην πχ το εισόδημα αυτό να είναι το αποκλειστικό του ιδιοκτήτη οπότε δεν τα παίρνει έτσι στο χαλαρό. Πολλοί άλλοι ενοικιαστές ακόμα και με δουλειά φεύγουν γιατί έτσι θέλουν και μετά τους κυνηγάει ο ιδιοκτήτης. Τέλος πάντων για να μην πλατιαζουμε. Η αγωγή δεν "φεύγει", απλά αποσύρεται αν το αποφασίσει αυτός που σου έκανε την αγωγή. Το δικαστήριο θα σου επιδικασει να πληρώσεις διότι πρώτον υπέγραψες στο συμβολαιο και δευτερον είσαι ενήλικη. Τώρα αν θες την γνώμη μου, εφόσον δεν έχεις περιουσία στο όνομα σου, είτε δεν θα σου κάνει αγωγή ο ιδιοκτήτης είτε να σου κάνει, δεν θα μπορέσει να σου κάνει κάτι το δικαστήριο, απλά θα σου επιδικασει να πληρώσεις και θα τελειώσει εκεί η ιστορία. Μίλησε με τους γονείς σου, και εκτός αυτού και με δικηγόρο για πληρέστερη ενημέρωση. Τα 350 ευρώ αμα μένεις Αθήνα είναι ο μέσος όρος για φοιτητικά, 400 ως 500 πάνε τα πιο πολλά εδώ και χρόνια, κάτω από 300 μόνο καμιά τρώγλη σε υπόγειο. 1
eirini31 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 4 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Μπορει να είσαι 18 αλλά υπάρχουν άλλα δεδομένα που δεν τα λαμβάνεις ακόμα υπόψην πχ το εισόδημα αυτό να είναι το αποκλειστικό του ιδιοκτήτη οπότε δεν τα παίρνει έτσι στο χαλαρό. Πολλοί άλλοι ενοικιαστές ακόμα και με δουλειά φεύγουν γιατί έτσι θέλουν και μετά τους κυνηγάει ο ιδιοκτήτης. Τέλος πάντων για να μην πλατιαζουμε. Η αγωγή δεν "φεύγει", απλά αποσύρεται αν το αποφασίσει αυτός που σου έκανε την αγωγή. Το δικαστήριο θα σου επιδικασει να πληρώσεις διότι πρώτον υπέγραψες στο συμβολαιο και δευτερον είσαι ενήλικη. Τώρα αν θες την γνώμη μου, εφόσον δεν έχεις περιουσία στο όνομα σου, είτε δεν θα σου κάνει αγωγή ο ιδιοκτήτης είτε να σου κάνει, δεν θα μπορέσει να σου κάνει κάτι το δικαστήριο, απλά θα σου επιδικασει να πληρώσεις και θα τελειώσει εκεί η ιστορία. Μίλησε με τους γονείς σου, και εκτός αυτού και με δικηγόρο για πληρέστερη ενημέρωση. Τα 350 ευρώ αμα μένεις Αθήνα είναι ο μέσος όρος για φοιτητικά, 400 ως 500 πάνε τα πιο πολλά εδώ και χρόνια, κάτω από 300 μόνο καμιά τρώγλη σε υπόγειο. Απο την στιγμή που με απείλησε ομως? οντώς δεν εχω τιποτα στο ονομα μου και φορολογικη δηλωση κανω εδω και καιρο επισης αμα έμενα Αθηνα να καταλάβω αλλά δεν σπουδάζω Αθηνα. Και στο συμβολαιο δεν λεει τιποτα για σπάσιμο συμβολαιου. Όταν μίλησα με δικηγόρο μου είπαν οτι η χειρότερη περίπτωση είναι να σου πουν να πληρώσεις για 3 μήνες μέχρι να κλείσει χρόνο το συμβόλαιο, αλλοι μου είπαν οτι δεν μπορει να κανει τίποτα και οτι θα χάσει πολλά λεφτά επειδή υπάρχει κάποιος όρος για τους φοιτητές. 4 ώρες πριν, vamvakoolas είπε αν μπορεις να αποδειξεις με πραγματικα στοιχεια οτι δεν ειχες πορους (π.χ εισοδημα γονεων αν δε κανεις εσυ δηλωση) δε μπορει να σου κανει και πολλα. Δε γνωριζω τους ορους του συμβολαιου που υπεγραψες αλλα σε δικαστηριο (αν ποτε παει) τοτε θα λαβουν υποψη την οικονομικη σου κατασταση μη μασας Φορολογική δήλωση κάνω μόνη μου όπως και η μητέρα μου έτσι και εγώ δουλεύουμε μόνο σεζόν οπότε εγώ δεν έχω σχεδόν καθόλου μεγάλο εισόδημα.Για τους όρους του συμβολαίου δεν έλεγε τίποτα, δηλαδή δεν μου λεει πουθενά οτι απαγορέυεται να σπάσω το συμβόλαιο.
james01gr Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 31 λεπτά πριν, eirini31 είπε Απο την στιγμή που με απείλησε ομως? οντώς δεν εχω τιποτα στο ονομα μου και φορολογικη δηλωση κανω εδω και καιρο επισης αμα έμενα Αθηνα να καταλάβω αλλά δεν σπουδάζω Αθηνα. Και στο συμβολαιο δεν λεει τιποτα για σπάσιμο συμβολαιου. Όταν μίλησα με δικηγόρο μου είπαν οτι η χειρότερη περίπτωση είναι να σου πουν να πληρώσεις για 3 μήνες μέχρι να κλείσει χρόνο το συμβόλαιο, αλλοι μου είπαν οτι δεν μπορει να κανει τίποτα και οτι θα χάσει πολλά λεφτά επειδή υπάρχει κάποιος όρος για τους φοιτητές. Φορολογική δήλωση κάνω μόνη μου όπως και η μητέρα μου έτσι και εγώ δουλεύουμε μόνο σεζόν οπότε εγώ δεν έχω σχεδόν καθόλου μεγάλο εισόδημα.Για τους όρους του συμβολαίου δεν έλεγε τίποτα, δηλαδή δεν μου λεει πουθενά οτι απαγορέυεται να σπάσω το συμβόλαιο. Κανονικά το συμβόλαιο είναι τρίχρονο. Αυτή λογικά θα βρει να το δώσει το σπίτι τον Σεπτέμβρη αλλά πιθανότατα δεν θέλει να χάσει τα 3 ενοίκια του καλοκαιριού. Προφανώς από κάποιον που θα κυνηγά στα δικαστήρια, θα προτιμήσει να λήξει το συμβόλαιο. Αλλά από περιεργεια, σε ποια περιοχή είναι το σπίτι και ποσα τετραγωνικά που έχει κοινόχρηστα 100€ έξω την θέρμανση; είσαι σίγουρη για το ποσό που λες; κάτι ακόμη. Την τρύπα που έκανες στο σπίτι (για να το αναφέρεις δεν θα είναι κάποια τρυπίτσα και για να καλυφθεί χρειάζεται βάψιμο όλος ο τοίχος) θα πρέπει να την πληρώσεις. Το ότι έβαλες στόκο δεν σημαίνει πως την έφτιαξες.
nyne Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Μη σκας κορίτσι μου.Ατυχιες συμβαίνουν,αν είσαι σωστή και την ειδοποιήσες όπως επίσης δεν έχεις κάνει κ ζημιές στο σπίτι, τότε δεν έχεις κάτι να φοβηθείς.Αμα θέλει ας σε κυνηγήσει,δεν θα το κάνει στο υπογράφω.
eirini31 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Είναι κοντά στο κέντρο κάπως κανα 10 λεπτο περπάτημα είναι 50τμ, είμαι σίγουρη για το ποσό που λεω έχω και αποδειξη, όσο αφορά για την τρύπα δεν είναι όντως κάτι δυο ραφάκια είχα βάλει απο τα τζαμπο κάτι μικρά ξύλινα. Δεν χρειάζεται βάψιμο όλος ο τοίχος. Της είπα οτι ήθελα να τον βάψω αλλα δεν μου είχε σηκώσει το τηλέφωνο όταν είχα παει να αγοράσω τον στόκο οπότε δεν πήρα χρώμα. Γενικώς όσο ήμουν εκεί υδραυλικά και διάφορα που είχε το σπίτι χαλασμένα ( τα οποια δεν τα έκανα εγω έτσι ήταν) εγω τα πλήρωσα και της τα έφτιαξα. Της άφησα κα διάφορα πράγματα μέσα στο σπίτι γιατί το σπίτι ήταν αδειο όταν το πηρα εγώ ούτε λάμπες δεν είχε κρεμόντουσαν μόνο καλώδια απο πάνω, εγω της τα έφτιαξα. 32 λεπτά πριν, nyne είπε Μη σκας κορίτσι μου.Ατυχιες συμβαίνουν,αν είσαι σωστή και την ειδοποιήσες όπως επίσης δεν έχεις κάνει κ ζημιές στο σπίτι, τότε δεν έχεις κάτι να φοβηθείς.Αμα θέλει ας σε κυνηγήσει,δεν θα το κάνει στο υπογράφω. Ελπίζω ευχαριστώ πολύ. Επίσης εχει μεί μέσα στο σπίτι μου όσο εγω έλειπα διακοπές, χωρίς να ζητήση άδεια η το οτιδήποτε. Το οποίο δεν επιτρέπεται αμα δεν της το ζητήσω εγω η ίδια, και πάντα ήθελε να ξέρει πότε θα έφευγα διακοπές.
Basilhs23___ Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Τέλος πάντων, μην συγχιζεσαι. Τα υδραυλικά κακως τα έφτιαξες εσύ ήταν υποχρέωση του ιδιοκτήτη, εγώ θα άφηνα ενοίκιο απλήρωτο και πιο πισω αν μου έκανε τέτοια ο ιδιοκτήτης. Εφόσον λήγει σε λίγους μήνες δεν πρόκειται να σου κάνει τίποτα. Και να σου κάνει, μην αγχώνεσαι. Cool και η ζωή είναι μπροστά σου, ψηλό ατυχίες θα υπάρχουν πάντα. Επεξ/σία 2 Ιουνίου 2023 από Basilhs23___
eirini31 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 9 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Τέλος πάντων, μην συγχιζεσαι. Τα υδραυλικά κακως τα έφτιαξες εσύ ήταν υποχρέωση του ιδιοκτήτη, εγώ θα άφηνα ενοίκιο απλήρωτο και πιο πισω αν μου έκανε τέτοια ο ιδιοκτήτης. Εφόσον λήγει σε λίγους μήνες δεν πρόκειται να σου κάνει τίποτα. Και να σου κάνει, μην αγχώνεσαι. Cool και η ζωή είναι μπροστά σου, ψηλό ατυχίες θα υπάρχουν πάντα. χαχαχα οχι οχι δεν συγχύστηκα αλήθεια απλα λογικά τα εξήγησα λίγο κάπως συγγνώμη για την παρεξήγηση.
andreaspA Δημοσ. 3 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2023 19 ώρες πριν, eirini31 είπε Αυτο έκανα ξέρω δεν είναι σωστό αλλα δεν είχα και αλλη επιλογή μετά απο τόσα ψέμματα. Όντως νομικά μπορεί αλλα τώρα έχει την όρεξη να καταδικάση ένα 18χρονο κοριτσάκι, δηλαδη ντροπή λίγο, και σκεφτόμουν μέχρι να έρθει το δικαστήριο θα έχει βρει καινούργιο ενοικιαστή οπότε η αγωγή θα φύγει σωστά?. Το 18χρονο οπου το συμφερει ειναι γυναικα, οπου δεν το συμφερει ειναι "ενα κοριτσακι". Το "κοριτσακι" αυτο λοιπον ειναι ενηλικος, και η υπογραφη του οπως και η ψηφος του εχει ιδια αξια με την δικια μου που ειμαι 45. Να μαθει να διαβαζει τι υπογράφει, και οταν δεν τηρεί αυτά που υπογράφει, να αναλαμβάνει τις ευθύνες του. 15 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε απλά θα σου επιδικασει να πληρώσεις και θα τελειώσει εκεί η ιστορία Εγω παρει κλειδια απο Hyundai Atos για κατασχεση για 154€. Απο εκει και περα, αν δεν ακους τις τσαμπουκαλιδικες μπουρδες που ακους , και το πας με το καλο γιατι απλα εχεις άδικο, λογικα δεν θα γινει τιποτα και θα το λύξετε όμορφα. Αν ακους διαφορους που το παιζουν μαγκια - κλανια, πιθανα θα μπλεξεις και φυσικα θα χάσεις. 2
Skrobo Δημοσ. 3 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, eirini31 είπε Ελπίζω ευχαριστώ πολύ. Υποθετικά εισαι δεσμευμένη απο το ενοίκιο για ολο το συμβόλαιο (με ελάχιστη διάρκεια 3 χρόνια). Στην πράξη, αγωγή για ζημιά μπορείς να κάνεις μόνο για ζημιά που έχεις ηδη υποστεί. Για να κερδίσει το δικαστήριο θα πρέπει να εχει ζημιά για την διάρκεια που εχετε το συμβόλαιο που αθέτησες, κοινός θα πρέπει να μην το νοικιάσει για αυτη την περίοδο (πράγμα απίθανο). Αν μείνει 2-3 μήνες ανοίκιαστο, ο δικηγόρος θα του κοστίσει περισσότερα. Και να κερδίσει το δικαστήριο, δεν ειναι σίγουρο οτι θα πάρει και τα ολα λεφτά που διεκδικεί, επειδή είσαι νέα, την ειδοποίησες, προσπάθησες να βρείς λυση και τα σχετικά. Ακόμα και όλο το ποσό να εκδικαστεί: ουκ λαβεις παρα του μη έχοντος. Επεξ/σία 3 Ιουνίου 2023 από Skrobo
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα