Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

όχι τόσο άσχετο

ξέρω ζευγάρι που ο καθένας ειχε το δικο του  πορτοφόλι. 

Σε κάποια στιγμή μαθαίνω ότι η κυρία πούλησε την επιχείρησή της σε υπάλληλό της και εκείνη έκανε ταξίδια στο εξωτερικό παρέχοντας τις υπηρεσίες που παρείχε σε πλούσιες κυρίες βγάζοντας πολλά περισσότερα. Για κάποιο λόγο δεν ήθελα να πω στον σύζυγο ότι πιστεύω ότι κανει βίζιτες. Έχουν και παιδάκι. 

3ημερο εχουμε μπροστα, καλο ειναι να μην κλειδωσει. 

Επεξ/σία από dkstopo
  • Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, dkstopo είπε

όχι τόσο άσχετο

Σε κάποια στιγμή μαθαίνω ότι η κυρία πούλησε την επιχείρησή της σε υπάλληλό της και εκείνη έκανε ταξίδια στο εξωτερικό παρέχοντας τις υπηρεσίες που παρείχε σε πλούσιες κυρίες βγάζοντας πολλά περισσότερα. Για κάποιο λόγο δεν ήθελα να πω στον σύζυγο ότι πιστεύω ότι κανει βίζιτες. Έχουν και παιδάκι. 

Φυσικά και να μην του το πεις. 

Οτι ειναι θα το μάθει μόνος του.

Δημοσ.

Γιατι το ζορίζετε; Πάρτε το αλλιώς. Πάρτε έναν κουμπαρά βάλτε και οι δυο απο πχ 200 ευρω να ειναι πχ 400 ευρω και ψωνιστε απο εκει......μολις τελειωσει ξαναβαλτε αλλα 200 εκαστος και παει λεγοντας

• Like 3
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Φυσικά και να μην του το πεις. 

Οτι ειναι θα το μάθει μόνος του.

Μην εκπλαγείς αν το ξέρει ,ίσως και το ενθαρρύνει κιόλας ,ήδη.

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, dkstopo είπε

όχι τόσο άσχετο

η κυρια παρειχε υπηρεσιες σε κυρια;; μαααλιστα

• Thanks 1
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, Speculoos είπε

Απο κει κι έπειτα όταν δεν υπάρχει η οικονομική άνεση (πχ παρά την προσπάθεια στις 20 κάθε μήνα δε μένει φράγκο), έχει τεθεί κάποιος στόχος που δεν επιτυγχάνεται(πχ μέχρι το τέλος του χρόνου να κάνουμε ένα ποσό οικονομία για ταξίδι/δάνειο σπιτιού/στην άκρη για περίπτωση εκτακτης ανάγκης) θα υπάρξουν διενέξεις...

QFE

Όσο καλά και να τα έχει οργανώσει ένα ζευγάρι, όταν κάνεις το σκατό σου παξιμάδι, η πορεία είναι προδιαγεγραμμένη.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, phanispal είπε

QFE

Όσο καλά και να τα έχει οργανώσει ένα ζευγάρι, όταν κάνεις το σκατό σου παξιμάδι, η πορεία είναι προδιαγεγραμμένη.

Σίγουρα η οικονομική άνεση ή μη άνεση καθορίζει διαφορετικά τα πράγματα.

Αν το συνολικό εισόδημα ίσα που φτάνει για να επιβιώσει ένα ζευγάρι, όλο θα πάει στον κοινό προυπολογισμό αλλά και πάλι μπορεί να υπάρξει γκρίνια γιατί αυτό είναι το απότοκο της φτώχειας.

Δηλαδή εγώ έχω ένα σαπούνι για τα μαλλιά, τα χέρια, το σώμα κι η γυναίκα μου έχει ένα στρατό από κρέμες και μπιχλιμπίδια περιποίησης. Όλα αγοράζονται από τον κοινό λογαριασμό αλλά δεν κάθομαι να μετρήσω ποιος ξοδεύει τι. Αν δεν μας έφταναν να ζήσουμε όμως, είναι πολύ πιθανό να διαφωνούσαμε στο τι συνιστά πολυτέλεια και τι ανάγκη και ποιος πρέπει να κόψει τι.

Έχω ζήσει χωρίς να με παίρνει να τρώω κάθε μέρα στα χρόνια που όλοι μνημονεύουν πως δέναμε τα σκυλιά με τα λουκάνικα, έχει δει φιλικό ζευγάρι που πίστευα πως δεν θα χώριζε ποτέ να χωρίζει με πολύ άσχημο τρόπο και πέρα από σαχλούς ρομαντισμούς ξέρω πως για τη δική σου αξιοπρέπεια αλλά και για το να είσαι εντάξει απέναντι στο παιδί σου, πρέπει να διατηρείς ένα βαθμό οικονομικής ανεξαρτησίας.

• Like 1
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, Titos301 είπε

η κυρια παρειχε υπηρεσιες σε κυρια;; μαααλιστα

Γιατί το βλέπεις περίεργο;

• Like 1
Δημοσ.

Το λογικό είναι το 50-50 αλλά υπάρχει ένα θέμα σε περίπτωση που υπάρχει μεγάλη διαφορά.

Παράδειγμα: Ένα από τα 2 άτομα με μεγαλύτερο εισόδημα θέλει να μένει σε καλύτερο σπίτι αλλά το δεύτερο άτομο δεν μπορεί να το υποστηρίξει/δεν θέλει; Τι συμβαίνει εδώ; Μια λύση που προτάθηκε και πιο πριν είναι ποσοστιαίος διαχωρισμός ανάλογα το εισόδημα αντί του 50-50.

Σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει ένας κανόνας για όλους και στην τελική αν 2 άτομα τα βρίσκουν μεταξύ τους τι σημασία έχεις τι πιστεύουν οι υπόλοιποι; :D

• Like 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, kaliakman είπε

Το λογικό είναι το 50-50 αλλά υπάρχει ένα θέμα σε περίπτωση που υπάρχει μεγάλη διαφορά.

Παράδειγμα: Ένα από τα 2 άτομα με μεγαλύτερο εισόδημα θέλει να μένει σε καλύτερο σπίτι αλλά το δεύτερο άτομο δεν μπορεί να το υποστηρίξει/δεν θέλει; Τι συμβαίνει εδώ; Μια λύση που προτάθηκε και πιο πριν είναι ποσοστιαίος διαχωρισμός ανάλογα το εισόδημα αντί του 50-50.

Σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει ένας κανόνας για όλους και στην τελική αν 2 άτομα τα βρίσκουν μεταξύ τους τι σημασία έχεις τι πιστεύουν οι υπόλοιποι; :D

Πεθερα entered the chat 😜

• Moderators
Δημοσ.

Θα είχα φρίξει εντελώς με αυτά που διαβάζω στο νήμα, αλλά το βλέπω και στον ευρύτερο κύκλο μου το ανέκδοτο με το μη-κοινό πορτοφόλι και το μοίρασμα των εξόδων, οπότε δεν εντυπωσιάζομαι και τόσο δυστυχώς. 

Ειλικρινής ερώτηση: ας υποθέσουμε ότι είναι ένα ζευγάρι που ο ένας βγάζει 1500 και ο άλλος 700. Πώς ακριβώς θα δουλέψει το κοινό πορτοφόλι; Θα βγαίνουν έξω και ο ένας θα παραγγέλνει γαριδομακαρονάδα, ενώ ο άλλος θα την βγάζει με σόδα; Ο ένας θα πηγαίνει μπουζούκια, ενώ ο άλλος θα κάθεται σπίτι γιατί δεν θα του βγαίνει ο μήνας ξέρω 'γω; Οκ, μπορεί να θεωρείται νορμάλ από κάποιους και αυτή η τακτική, αλλά «ζευγάρι» και δη «παντρεμένο» δεν το λες, όταν κάνουν ξεχωριστές ζωές πρακτικά.

Αυτό που θέλω να πω είναι πως όσοι ακολουθούν την τακτική των διαφορετικών πορτοφολιών το κάνουν από θέση ισχύος είναι απλά επειδή έτυχε να έχουν συντρόφους που βρίσκονται σε παρόμοιο οικονομικό επίπεδο με τους ίδιους. Βγάζουν πάνω κάτω τα ίδια χρήματα και άρα τους παίρνει να το κάνουν. Προφανώς και στην περίπτωση που ο ένας μείνει χωρίς δουλειά, τότε πάει περίπατο ο διαμοιρασμός των εξόδων. Ή πάει περίπατο η σχέση, φαντάζομαι.

• Like 7
Δημοσ.
2 ώρες πριν, dkstopo είπε

όχι τόσο άσχετο

Δώστε του το τηλέφωνο το επαγγελματικό της και πείτε του "σε μια ώρα ανάγκης βρε αδερφέ, αν κάτι χρειαστεί...".

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...