Basilhs23___ Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 8 ώρες πριν, G.bar είπε Μη το κοροϊδεύετε, ένα απο τα σημαντικότερα προβλήματα των ζευγαριών είναι το οικονομικό και οι συμβιβασμοί σε αυτό. Νομίζω οτι δεν αν τα βρεις στην οικονομική διαχείριση με τον άλλον/η, δεν υπάρχει κανένα μέλλον. Για αυτό και τα περισσότερα ζευγάρια χωρίζουν όταν ξεκινήσει η συγκατοίκηση και καταλάβουν οτι δεν υπάρχει πλέον το «είναι δικά μου λεφτά και τα κάνω ο,τι θέλω». Σωστος. Εγώ θεωρώ δεδομένο ότι τα έχουνε συζητήσει μέχρι κεραίας αυτά ο ts πριν συγκατοικησει, αν δεν το έχει κάνει ούτε αυτός ούτε η άλλη πλευρά, κακό του κεφαλιού τους.
sdikr Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Το ρητό οι σωστοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους, ισχύει παντού, ακόμα και εδώ. Παλιότερα ίσως να ήταν διαφορετικά τα πράγματα, την σήμερον ημέρα όχι, καθώς και οι δύο δουλεύουν 1
tsaltinho Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 23 λεπτά πριν, punky είπε Έχω να σου απαντήσω πως διαβάζεις πολλά Άρλεκιν. Αν σκέφτεσαι πως επειδή παντρεύτηκες δεν θα χωρίσεις ποτέ, μάλλον θα έχεις απότομη ενηλικίωση. Απαντα με επιχειρηματα και σωστη αποψη για να σε παρουμε σοβαρα και ασε τις ειρωνιες 1
Nabuko Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 1 ώρα πριν, BertaJourdan είπε Εγώ θα ήθελα ξεχωριστό πορτοφόλι αλλά από τότε που παντρεύτηκα έχασα και το δικό μου. Έχεις το Gov.gr wallet εσύ, δε σου χρειάζεται άλλο
punky Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 19 λεπτά πριν, spectaculator είπε Αρλούμπες! Καμιά σχέση η βροχή με τα σχέδια ζωής. Με την δική σου λογική καλύτερα είναι να μην κάνεις τίποτα αφού ούτως ή άλλως μια μέρα θα πεθάνεις. Ο καθένας έχει τις δικές του προτεραιότητες και τις δικές του υποχρεώσεις στη ζωή. Ποιος είσαι εσύ να κρίνεις τη ζωή κάποιου που δεν γνωρίζεις και να του πεις πως θα πρέπει να ζει και πως να αποφασίζει; Υπήρξα πάντα ανεξάρτητος στη ζωή μου και ένα βαθμό ανεξαρτησίας θέλω να τον διατηρήσω και στο γάμο, δεν έχει να κάνει μόνο με το ενδεχόμενο του διαζυγίου. Αν εσύ θέλεις να παίρνεις την άδεια της γυναίκας σου για τα πάντα, be my guest. Εγώ δεν θέλω. 17 λεπτά πριν, tsaltinho είπε Απαντα με επιχειρηματα και σωστη αποψη για να σε παρουμε σοβαρα και ασε τις ειρωνιες Κάνε ό,τι νομίζεις στη ζωή σου. Δεν με νοιάζει να σε πείσω. Εγώ πρότεινα ένα μοντέλο που δουλεύει για 2 ενήλικες που ζουν ευτυχισμένα μαζί και θέλουν να διατηρούν και μια οικονομική ανεξαρτησία παράλληλα γιατί μπορεί ο ένας να θέλει να στηρίξει το παιδί του από άλλο γάμο, ο άλλος να στηρίξει τον αδερφό του σε μια δυσκολία ή να αγοράσει κάτι για την πάρτη του κοκ. Αντί να τρωγόμαστε, κάνουμε ό,τι θέλουμε από τη στιγμή που τα έξοδα της οικογένειας και την όποια αποταμίευση τα έχουμε τακτοποιήσει και τα έχουμε μοιράσει δίκαια. Κι έτσι έχουν και νόημα τα δώρα ανάμεσα στο ζευγάρι. Δηλαδή τι σκατά δώρο είναι αυτό που της το παίρνω με δικά της λεφτά ουσιαστικά; Αντιστοίχως, αν θέλω να αλλάξω μηχανάκι ή να πάρω ένα ποδήλατο που μου γυάλισε, δεν θα κάτσω να ζητήσω την άδεια κανενός. Εσύ αν θες να ζήσεις ζητώντας την άδεια, ζήσε. 9
phanispal Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 38 λεπτά πριν, spectaculator είπε Αν σχεδιάζεις τον έγγαμο βίο σου με γνώμονα τ' ότι μια μέρα μπορεί να χωρίσεις, τότε μάλλον από σπόντα παντρεύτηκες Με τα διαζύγια σε τέτοια ποσοστά, το να αποκλείεις ότι θα χωρίσεις το λες και αφέλεια. Άσε που δε νομίζω ότι ο άνθρωπος μίλησε κάπου για σχεδιασμό έγγαμου βίου με γνώμονα το επερχόμενο διαζύγιο. 6
Ntinaras Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Δεν υπαρχουν κανονες, το καθε ζευγαρι κανει ο,τι νομιζει γιατι αν μπουν στη μεση και αλλα περουσιακα στοιχεια εκτος απο μισθο γινεται μπαχαλο πχ εγω εχω δικο μου σπιτι, αυτη εμενε σε ενοικιο. μενουμε μαζι σπιτι μου η στο ενοικιο? αν ειχαμε και οι 2 σπιτια, μενουμε στο ενα απο τα 2 και το αλλο το νοικιαζουμε, ποιος παιρνει το εισοδημα? ο ιδιοκτητης η και οι 2? 3
phanispal Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 11 λεπτά πριν, punky είπε Αντιστοίχως, αν θέλω να αλλάξω μηχανάκι ή να πάρω ένα ποδήλατο που μου γυάλισε, δεν θα κάτσω να ζητήσω την άδεια κανενός. Εσύ αν θες να ζήσεις ζητώντας την άδεια, ζήσε. Για να τα λέμε σωστά, αυτά που λες αφορούν στην περίπτωση που σε παίρνει οικονομικά να προβαίνεις σε τέτοιες κινήσεις. Αν είσαι οριακά κάθε μήνα, το να αγοράσεις μηχανάκι ή ποδήλατο απλά επειδή σου γυάλισε, βάζοντας πίσω τα θέλω του άλλου, το λες και μαλακία. Αν είστε τόσο άνετοι που ο καθένας κάνει ό,τι γουστάρει χαίρω πολύ, δεν καταλαβαίνω τι το συζητάμε. 1
Ntinaras Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 4 λεπτά πριν, phanispal είπε Για να τα λέμε σωστά, αυτά που λες αφορούν στην περίπτωση που σε παίρνει οικονομικά να προβαίνεις σε τέτοιες κινήσεις. Αν είσαι οριακά κάθε μήνα, το να αγοράσεις μηχανάκι ή ποδήλατο απλά επειδή σου γυάλισε, βάζοντας πίσω τα θέλω του άλλου, το λες και μαλακία. Αν είστε τόσο άνετοι που ο καθένας κάνει ό,τι γουστάρει χαίρω πολύ, δεν καταλαβαίνω τι το συζητάμε. Θα το τραβηξω λιγο ακομα, βγαζουν τα ιδια λεφτα, ο ενας απο τους 2 τα δικα του τα ξοδευει σε πιπες, τσιγαρα ποτα τζογο ρουχα video games κτλ κτλ ο αλλος ειναι πιο συνετος, και μαζευει και εχει κομποδεμα μετα απο λιγο παμε στοιχημα οτι ο πρωτος θα πει στον 2ο, γιατι πληρωνεις κατι παραπανω? τοσα λεφτα εχεις. 1
punky Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 1 λεπτό πριν, phanispal είπε Για να τα λέμε σωστά, αυτά που λες αφορούν στην περίπτωση που σε παίρνει οικονομικά να προβαίνεις σε τέτοιες κινήσεις. Αν είσαι οριακά κάθε μήνα, το να αγοράσεις μηχανάκι ή ποδήλατο απλά επειδή σου γυάλισε, βάζοντας πίσω τα θέλω του άλλου, το λες και μαλακία. Αν είστε τόσο άνετοι που ο καθένας κάνει ό,τι γουστάρει χαίρω πολύ, δεν καταλαβαίνω τι το συζητάμε. Σωστά. Εννοείται πως μιλάω με δεδομένο την καλύψη των οικογενειακών αναγκών συν κάποια οικογενειακή αποταμίευση. 1
valadsk Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) το χω ξαναγράψει ας το ξαναγράψω μια φορά. Ο γάμος δεν είναι δικά μου δικά σου αλλά δικά μας. Ο γάμος για μένα είναι δίνω τα πάντα στον άλλον και μου δίνει τα πάντα. Τώρα αν σκέφτεσαι αν έδωσες εσύ περισσότερα στο market παρά αυτή ή αν εκείνη στέκφτεται το ίδιο τραβήξτε χωριστούς δρόμους από τώρα. Οτιδήποτε άλλο δεν θα τελεσφορήσει και καλύτερα να απομακρυνθείτε, βασικά ΧΘΕΣ. Και δεν είναι ισχύει μόνο με τα έξοδα, αλλά για τα πάντα. Επεξ/σία 2 Ιουνίου 2023 από valadsk 2 2
Basilhs23___ Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Εχοντας ζήσει χωρισμός γονέων, θείων, ακομα και της γιαγιάς μου που χώρισε πριν γεννηθώ αλλά μέχρι να πεθάνει είχε να λέει για τα οικονομικά τις γκρίνιες και τις διαφωνίες με τον παππού μου. Θεωρώ 100% επιβεβλημένο στα οποια σχέδια του ζευγαριού να μπαίνει και το θέμα τι θα γίνει αν χωρίσουν, είτε συμβίωση είτε παντρεμένοι και το οτιδήποτε. Όποιος δεν το κάνει απλά πετάει σε πολλά συννεφάκια. Ακόμα καλύτερο είναι να γίνει προγαμιαιο συμβόλαιο. Για τα λεφτά, κοινό ταμείο και λογαριασμός αποταμίευσης μόνο για το παιδί, για να έχει κάποιο κομπόδεμα όταν ενηλικιωθεί η θέλει να σπουδάσει. Σε όλα τα άλλα, μοίρασμα 50-50 μόνο για έξοδα σούπερ μάρκετ, ενοίκιο, κοινόχρηστα, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Τα υπόλοιπα ο καθένας σε δικούς τους λογαριασμούς για να τα κάνει ότι γουστάρει, αλλιώς κλαφτα Χαράλαμπε αν είναι να θέλει να αγοράσει κάποιος κάτι όχι απαραίτητα για τον εαυτό του και να πρέπει να ρωτάει τον άλλον η να τσακώνονται για τις τιμές. Εδώ ακόμα και εγώ που έχω δικά μου λεφτά αγοράζω πράγματα αναγκαία και γκρινιάζει η μάνα μου λες και τα πήρα τα λεφτά από αυτήν. Δεν έχουμε όλοι οι άνθρωποι το ίδιο τρόπο σκέψης. Αν καταφέρεις και βρεις σύντροφο με κατανόηση και με τον ίδιο τρόπο σκέψης είσαι πολύ τυχερός/η. Επεξ/σία 2 Ιουνίου 2023 από Basilhs23___ 4
phanispal Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 12 λεπτά πριν, Ntinaras είπε Θα το τραβηξω λιγο ακομα, βγαζουν τα ιδια λεφτα, ο ενας απο τους 2 τα δικα του τα ξοδευει σε πιπες, τσιγαρα ποτα τζογο ρουχα video games κτλ κτλ ο αλλος ειναι πιο συνετος, και μαζευει και εχει κομποδεμα μετα απο λιγο παμε στοιχημα οτι ο πρωτος θα πει στον 2ο, γιατι πληρωνεις κατι παραπανω? τοσα λεφτα εχεις. Σε έχασα και σένα, με τα κοινά παύλα πάγια έξοδα δεν είπες τι γίνεται. Αν ο πρώτος δε συμβάλλει πουθενά και ξοδεύει μόνο για πάρτη του, τα πάγια του τα πληρώνει ο δεύτερος;
Ntinaras Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 11 λεπτά πριν, phanispal είπε Σε έχασα και σένα, με τα κοινά παύλα πάγια έξοδα δεν είπες τι γίνεται. Αν ο πρώτος δε συμβάλλει πουθενά και ξοδεύει μόνο για πάρτη του, τα πάγια του τα πληρώνει ο δεύτερος; Αν στα κοινα ειναι και οι 2 οκ. Αλλα ο ενας ξοδευει το 100% απο αυτα που του περισσευουν, αλλα ο αλλος κανει τρομερη διαχειριση.
Speculoos Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 7 ώρες πριν, bilya είπε Προσωπικά δεν ειχα/έχουμε κοινό ταμείο με την γυναίκα. Ο καθένας εχει τα δικά του λεφτά κ κανει οτι γουστάρει εφόσον πληρώνει τις κοινές υποχρεώσεις. Ολοι οι παγιοι λογαριασμοί είναι 50-50 άσχετα με πόσα βγαζει ο καθένας κ το supermarket το πληρώνουμε μια ο ενας μια ο αλλος ή μισό-μισο αν παμε κ γεμίσουμε πράγματα για το σπίτι. Αυτό είχαμε συμφωνήσει απο την αρχή κ μια δεκαετία τώρα δεν έχουμε θέμα. 2 ώρες πριν, *nenya* είπε Αντε επιτελους το έγραψε καποιος!!! Γιατι σε λιγο θα νομιζα οτι ειμαι τρελη με τα μηνυματα που διαβάζω εδω μεσα. Κι εμεις αυτο που περιγραφεις κανουμε και ολα καλα. Παρόλο που το θέμα είναι Παρασκευιάτικο και απάντησα ανάλογα προηγουμένως, ας δώσουμε και μια σοβαρή απάντηση. Προφανώς ο καθένας με το πορτοφόλι και τον συγκάτοικό του/ταίρι του/σύζυγο κάνει τα κουμάντα του όμως είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα δημιουργηθούν θέματα ή ακόμα και προστριβές όταν μπαίνουν τα οικονομικά στη μέση όσο καλή διάθεση και να έχουν και οι δύο πλευρές. Εμείς με τη σύζυγο έχουμε κάνει μια λίστα με τα πάγια πάνω κάτω έξοδα, πχ νοίκι, παιδιά, λογαριασμοί, σούπερ μάρκετ, έξοδα αυτοκινήτου, μπάτζετ διακοπών κτλ και τα μοιράζουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει ισορροπία. Θα πληρώνει κάθε μήνα το νοίκι η σύζυγος, εγώ έχω αναλάβει τα έξοδα αυτοκινήτου (βενζίνη, σέρβις, ασφάλεια, κτλ) και το σούπερ μάρκετ και πάει λέγοντας. Κάθε χρόνο κάνουμε ένα update και ανάλογα προσαρμοζόμαστε. Τα υπόλοιπα λεφτά τα κάνει ο καθένας ό,τι θέλει. Βέβαια από τη στιγμή που υπάρχει η οικονομική άνεση και η εμπιστοσύνη είναι πιο εύκολο να γίνονται τέτοιες συμφωνίες. Απο κει κι έπειτα όταν δεν υπάρχει η οικονομική άνεση (πχ παρά την προσπάθεια στις 20 κάθε μήνα δε μένει φράγκο), έχει τεθεί κάποιος στόχος που δεν επιτυγχάνεται(πχ μέχρι το τέλος του χρόνου να κάνουμε ένα ποσό οικονομία για ταξίδι/δάνειο σπιτιού/στην άκρη για περίπτωση εκτακτης ανάγκης) θα υπάρξουν διενέξεις...Επίσης όσο περίεργο κι αν ακούγεται σε περιπτώσεις μεγάλης διαφοράς στην οικονομική επιφάνεια των δύο ανθρώπων (ή αν προέρχονται και οι δυο από superrich οικογένειες αν και αυτή η περίπτωση δεν είναι για εμάς τους κοινούς θνητούς) δεν είναι απίθανο να υπάρχει κάποιο προγαμιαίο συμβόλαιο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις