Narayan Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 4 ώρες πριν, kokos23 είπε ξεκίνα από την αρχή της συγκατοίκησης μοίρασμα εξόδων, όχι μόνο το σούπερ αλλά και τα υπόλοιπα, σταθερό, νερό, ρεύμα... φυσικά ανάλογα το μισθό του καθενός ... πχ συνολικά πάγια έξοδα (σούπερ τηλέφωνα ιντερνετ νερο ρεύμα νοίκι κλπ)=1000 παίρνετε εσύ 2000 η σύζυγος 1000 άρα 3000 εισόδημα, οπότε τα 1000 είναι το 1/3 του εισοδήματος, άρα βάζεις εσύ το 1/3 και η κυρά το ίδιο...έτσι εσύ βάζεις 650 και η κυρά 350... και στο λέει ένας καμένος, δηλ εγώ δίνω όλο το μισθό μου σε έξοδα και η κυρά βάζει στην τράπεζα σε δικό της λογαριασμό και όταν της λέω βοήθα λίγο μου λέει υποχρέωσή σου... ναι είμαστε στα χωρίσματα... Κουράγιο, και να ξέρεις πως αν είναι έτσι σαν χαρακτήρας, ό,τι και να πληρώσεις στο διαζύγιο δεν θα το μετανοιώσεις.
*nenya* Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 4 hours ago, bilya said: Προσωπικά δεν ειχα/έχουμε κοινό ταμείο με την γυναίκα. Ο καθένας εχει τα δικά του λεφτά κ κανει οτι γουστάρει εφόσον πληρώνει τις κοινές υποχρεώσεις. Ολοι οι παγιοι λογαριασμοί είναι 50-50 άσχετα με πόσα βγαζει ο καθένας κ το supermarket το πληρώνουμε μια ο ενας μια ο αλλος ή μισό-μισο αν παμε κ γεμίσουμε πράγματα για το σπίτι. Αυτό είχαμε συμφωνήσει απο την αρχή κ μια δεκαετία τώρα δεν έχουμε θέμα. Αντε επιτελους το έγραψε καποιος!!! Γιατι σε λιγο θα νομιζα οτι ειμαι τρελη με τα μηνυματα που διαβάζω εδω μεσα. Κι εμεις αυτο που περιγραφεις κανουμε και ολα καλα.
BertaJourdan Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Εγώ θα ήθελα ξεχωριστό πορτοφόλι αλλά από τότε που παντρεύτηκα έχασα και το δικό μου. Αστα φίλε, σκευωρία προβοκάτσια όλα. 2
phanispal Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 5 ώρες πριν, kokos23 είπε ξεκίνα από την αρχή της συγκατοίκησης μοίρασμα εξόδων, όχι μόνο το σούπερ αλλά και τα υπόλοιπα, σταθερό, νερό, ρεύμα... φυσικά ανάλογα το μισθό του καθενός ... πχ συνολικά πάγια έξοδα (σούπερ τηλέφωνα ιντερνετ νερο ρεύμα νοίκι κλπ)=1000 παίρνετε εσύ 2000 η σύζυγος 1000 άρα 3000 εισόδημα, οπότε τα 1000 είναι το 1/3 του εισοδήματος, άρα βάζεις εσύ το 1/3 και η κυρά το ίδιο...έτσι εσύ βάζεις 650 και η κυρά 350... και στο λέει ένας καμένος, δηλ εγώ δίνω όλο το μισθό μου σε έξοδα και η κυρά βάζει στην τράπεζα σε δικό της λογαριασμό και όταν της λέω βοήθα λίγο μου λέει υποχρέωσή σου... ναι είμαστε στα χωρίσματα... Ελπίζω τουλάχιστον να παίζετε μπάσκετ μαζί και να κάνεις μπασίματα απ' όλους τους διαδρόμους, να σου βγάζει back door κ.λπ..
tsaltinho Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 3 λεπτά πριν, BertaJourdan είπε Εγώ θα ήθελα ξεχωριστό πορτοφόλι αλλά από τότε που παντρεύτηκα έχασα και το δικό μου. Αστα φίλε, σκευωρία προβοκάτσια όλα. Παρομοιως. Και μαλιστα ειμαστε και ευχαριστημενοι με αυτο!
Stratosnis Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Νομίζω ότι το συγκεκριμένο θέμα είναι περισσότερο μαθηματικής φύσεως και όχι για το πως θα μοιραστούν τα έξοδα.
punky Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Εμείς έχουμε κοινό πορτοφόλι με τη μορφή κοινού τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο κάθε μήνα βάζουμε ένα συγκεκριμένο ποσό ο καθένας από το μισθό του και τα υπόλοιπα είναι για ατομική μας χρήση. Το ποσό που βάζουμε στον κοινό το προσδιορίσαμε λίγο και ως στοχοθέτηση, δηλαδή μέχρι πόσα θα είναι τα μηνιαία μας έξοδα ως οικογένεια + κάποια κοινή αποταμίευση. Λόγω υψηλότερου μισθού, βάζω κάτι παραπάνω στον κοινό και κάποια έξοδα μου (πχ καφέδες) τα πληρώνω από τα δικά μου λεφτά ενώ η σύζυγος από τον κοινό. Έχοντας εμπειρία κι από προηγούμενο γάμο, θεωρώ κουταμάρες ατάκες του στυλ "αν δεν είναι όλα τα λεφτά κοινά, τότε γιατί παντρευτήκατε". Αυτά αφορούσαν εποχές που χώριζαν μόνο νεκροί οι άνθρωποι, όχι σήμερα που μπορεί να βρεθείς να ψάχνεις τις τσέπες σου για κάνα κέρμα όταν χωρίσεις γιατί γεννήθηκες άντρας. 5 1
tsagod Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Ήλθον είδον και απήλθον... Μάλλον θα χώρισε ο νηματοθέτης
tsaltinho Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 3 λεπτά πριν, punky είπε Εμείς έχουμε κοινό πορτοφόλι με τη μορφή κοινού τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο κάθε μήνα βάζουμε ένα συγκεκριμένο ποσό ο καθένας από το μισθό του και τα υπόλοιπα είναι για ατομική μας χρήση. Το ποσό που βάζουμε στον κοινό το προσδιορίσαμε λίγο και ως στοχοθέτηση, δηλαδή μέχρι πόσα θα είναι τα μηνιαία μας έξοδα ως οικογένεια + κάποια κοινή αποταμίευση. Λόγω υψηλότερου μισθού, βάζω κάτι παραπάνω στον κοινό και κάποια έξοδα μου (πχ καφέδες) τα πληρώνω από τα δικά μου λεφτά ενώ η σύζυγος από τον κοινό. Έχοντας εμπειρία κι από προηγούμενο γάμο, θεωρώ κουταμάρες ατάκες του στυλ "αν δεν είναι όλα τα λεφτά κοινά, τότε γιατί παντρευτήκατε". Αυτά αφορούσαν εποχές που χώριζαν μόνο νεκροί οι άνθρωποι, όχι σήμερα που μπορεί να βρεθείς να ψάχνεις τις τσέπες σου για κάνα κέρμα όταν χωρίσεις γιατί γεννήθηκες άντρας. Εχω να σου απαντησω πως παντρευεσαι γιατι πιστευεις οτι βρηκες τον ανθρωπο σου και η σκεψη σου ειναι να ειστε για παντα μαζι. Αν σκεφτεσαι οτι μπορει μια μερα να χωρισεις, τοτε ειναι μαθηματικα βεβαιο πως θα γινει. Το μοιρασμα το καταλαβαινω οταν ενα ζευγαρι ξεκινα να συζει. Παραπερα και μετα τον γαμο αυτο αλλαζει. Δηλαδη η γυναικα μου θα πρεπει να μου πληρωνει μισο νοικι επειδη μενουμε στο σπιτι μου ? Η μηπως ενω υπαρχει η δυνατοτητα τα παιδια να πηγαινουν σε ιδιωτικο, δεν θα πανε γιατι το ενα μελος δεν μπορει να δωσει το μεριδιο του....? 1
punky Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 2 λεπτά πριν, tsaltinho είπε Εχω να σου απαντησω πως παντρευεσαι γιατι πιστευεις οτι βρηκες τον ανθρωπο σου και η σκεψη σου ειναι να ειστε για παντα μαζι. Αν σκεφτεσαι οτι μπορει μια μερα να χωρισεις, τοτε ειναι μαθηματικα βεβαιο πως θα γινει. Το μοιρασμα το καταλαβαινω οταν ενα ζευγαρι ξεκινα να συζει. Παραπερα και μετα τον γαμο αυτο αλλαζει. Δηλαδη η γυναικα μου θα πρεπει να μου πληρωνει μισο νοικι επειδη μενουμε στο σπιτι μου ? Η μηπως ενω υπαρχει η δυνατοτητα τα παιδια να πηγαινουν σε ιδιωτικο, δεν θα πανε γιατι το ενα μελος δεν μπορει να δωσει το μεριδιο του....? Έχω να σου απαντήσω πως διαβάζεις πολλά Άρλεκιν. Αν σκέφτεσαι πως επειδή παντρεύτηκες δεν θα χωρίσεις ποτέ, μάλλον θα έχεις απότομη ενηλικίωση. 2 1
phanispal Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 16 λεπτά πριν, tsaltinho είπε Δηλαδη η γυναικα μου θα πρεπει να μου πληρωνει μισο νοικι επειδη μενουμε στο σπιτι μου ? Η μηπως ενω υπαρχει η δυνατοτητα τα παιδια να πηγαινουν σε ιδιωτικο, δεν θα πανε γιατι το ενα μελος δεν μπορει να δωσει το μεριδιο του....? Κάπου σ' έχασα εδώ. Δεν είπε κανείς για το κάθε πάγιο έξοδο να πληρώνει ο καθένας το μερίδιό του. Για κάτι τόσο σημαντικό, όπως η εκπαίδευση των παιδιών, τα βάζετε κάτω και βλέπετε πώς θα το κάνετε. 1
spectaculator Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 5 λεπτά πριν, punky είπε Έχω να σου απαντήσω πως διαβάζεις πολλά Άρλεκιν. Αν σκέφτεσαι πως επειδή παντρεύτηκες δεν θα χωρίσεις ποτέ, μάλλον θα έχεις απότομη ενηλικίωση. Αν σχεδιάζεις τον έγγαμο βίο σου με γνώμονα τ' ότι μια μέρα μπορεί να χωρίσεις, τότε μάλλον από σπόντα παντρεύτηκες 3
punky Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 1 λεπτό πριν, spectaculator είπε Αν σχεδιάζεις τον έγγαμο βίο σου με γνώμονα τ' ότι μια μέρα μπορεί να χωρίσεις, τότε μάλλον από σπόντα παντρεύτηκες Αν σχεδιάζεις τη ζωή σου με γνώμονα το ότι δεν θα βρέξει ποτέ, τότε από σπόντα ζεις.
spectaculator Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 4 λεπτά πριν, punky είπε Αν σχεδιάζεις τη ζωή σου με γνώμονα το ότι δεν θα βρέξει ποτέ, τότε από σπόντα ζεις. Αρλούμπες! Καμιά σχέση η βροχή με τα σχέδια ζωής. Με την δική σου λογική καλύτερα είναι να μην κάνεις τίποτα αφού ούτως ή άλλως μια μέρα θα πεθάνεις. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις