kokos23 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) ξεκίνα από την αρχή της συγκατοίκησης μοίρασμα εξόδων, όχι μόνο το σούπερ αλλά και τα υπόλοιπα, σταθερό, νερό, ρεύμα... φυσικά ανάλογα το μισθό του καθενός ... πχ συνολικά πάγια έξοδα (σούπερ τηλέφωνα ιντερνετ νερο ρεύμα νοίκι κλπ)=1000 παίρνετε εσύ 2000 η σύζυγος 1000 άρα 3000 εισόδημα, οπότε τα 1000 είναι το 1/3 του εισοδήματος, άρα βάζεις εσύ το 1/3 και η κυρά το ίδιο...έτσι εσύ βάζεις 650 και η κυρά 350... και στο λέει ένας καμένος, δηλ εγώ δίνω όλο το μισθό μου σε έξοδα και η κυρά βάζει στην τράπεζα σε δικό της λογαριασμό και όταν της λέω βοήθα λίγο μου λέει υποχρέωσή σου... ναι είμαστε στα χωρίσματα... Επεξ/σία 2 Ιουνίου 2023 από kokos23 2 3 11
lyda94 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Παιδιά, καλώς ή κακώς, συγκατοίκηση σημαίνει κοινό ταμείο! Αφού γίνεται το βήμα, θα πρέπει να μάθει το ζευγάρι να μοιράζεται! Και στο σούπερ και στους λογαριασμούς και παντού! Όταν έχει δυσκολίες ο ένας, μπαίνει ο άλλος μπροστά! Έτσι πάει! Αν συγκατοικήσεις, ή θα χωρίσεις ή θα παντρευτείς! 2
bilya Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Προσωπικά δεν ειχα/έχουμε κοινό ταμείο με την γυναίκα. Ο καθένας εχει τα δικά του λεφτά κ κανει οτι γουστάρει εφόσον πληρώνει τις κοινές υποχρεώσεις. Ολοι οι παγιοι λογαριασμοί είναι 50-50 άσχετα με πόσα βγαζει ο καθένας κ το supermarket το πληρώνουμε μια ο ενας μια ο αλλος ή μισό-μισο αν παμε κ γεμίσουμε πράγματα για το σπίτι. Αυτό είχαμε συμφωνήσει απο την αρχή κ μια δεκαετία τώρα δεν έχουμε θέμα. 7 4
hydra7 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 14 minutes ago, bilya said: Προσωπικά δεν ειχα/έχουμε κοινό ταμείο με την γυναίκα. Ο καθένας εχει τα δικά του λεφτά κ κανει οτι γουστάρει εφόσον πληρώνει τις κοινές υποχρεώσεις. Ολοι οι παγιοι λογαριασμοί είναι 50-50 άσχετα με πόσα βγαζει ο καθένας κ το supermarket το πληρώνουμε μια ο ενας μια ο αλλος ή μισό-μισο αν παμε κ γεμίσουμε πράγματα για το σπίτι. Αυτό είχαμε συμφωνήσει απο την αρχή κ μια δεκαετία τώρα δεν έχουμε θέμα. Και εμείς ακριβώς το ίδιο εδώ και μια δεκαετία και όλα κομπλέ Spoiler Non serviam 1
aligato1000 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Το καλύτερο είναι το γερμανικό σύστημα...δηλαδή βαζεται στην άκρη αναλόγως αυτά που παίρνετε για τα χόμπυ σας καψούρα σας..και ότι περισσεύει..το δίνεται εντολή να μεταφέρεται σε έναν κοινό λογαριασμό με κάρτα και από αυτόν να τραβάτε..ενοίκιο,ρεύμα , Ίντερνετ,τρόφιμα βενζίνη, και οτι αλλο έχεται..γιατί ειδάλλως..θα πρέπει να υπολογίσετε...πόσο χρησιμοποιεί ο καθένας το αυτοκίνητο πόσο τρώει τι τρώει..εάν πάρει σαμπουάν που κάνει 7 ευρώ το γυναικείο και 3 ευρώ πχ το αντρικό ...αλλά φτάσετε σε αυτό αυτό δεν είναι ανιδιοτελής συμβίωση....η γυναίκα μένει στον άνδρα όσο τον θαυμάζει κι ο άντρας φεύγει από αυτή όταν του είναι βάρος.. κοιτάξτε και λίγο να είστε και οι δύο και λιγο ανιδιοτελής... επίσης πχ εάν παντρευτείτε και σταματήσω από δουλειά και σου ζητήσει κομμωτήριο για να την βλέπεις χαρούμενη και όμορφη τι θα πεις εσύ δεν συνεισφέρεις στον κοινό λογαριασμό αλλά δεν πας...εκτός μια εάν θες να τα βρει από αλλού χορηγία..οπότε ότι και να κάνεις χαμένος είσαι...εκτός και εάν συγκατοίκηται για καθαρά μοίρασμα εξόδων κοινόχρηστων,ενοίκια και άλλα. 1
Speculoos Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Νόμος: "Αν έχω στο πορτοφόλι μου 15 ευρώ και η κοπέλα μου 10, η κοπέλα μου έχει στο πορτοφόλι της 25 ευρώ" 3 1
Ukforthemoment Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 10 ώρες πριν, ioannis231 είπε Ερώτηση γιατι εχει καει το κεφαλι μας! Θελω να μοιρασω τα μηνιαια εξοδα του Σ.μαρκετ με την συντροφο. Για τον Μάιο ψωνισε και πληρωσε πραγματα αξιας 200ευρω , εγω ψωνισα και πληρωσα πραγματα αξιας 100€, ποσα της χρωσταω?? Συγκάτοικοι είστε ή ζευγάρι; 5
Joshua21 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 41 minutes ago, lyda94 said: Παιδιά, καλώς ή κακώς, συγκατοίκηση σημαίνει κοινό ταμείο! Αφού γίνεται το βήμα, θα πρέπει να μάθει το ζευγάρι να μοιράζεται! Και στο σούπερ και στους λογαριασμούς και παντού! Όταν έχει δυσκολίες ο ένας, μπαίνει ο άλλος μπροστά! Έτσι πάει! Αν συγκατοικήσεις, ή θα χωρίσεις ή θα παντρευτείς! Δεν πολυβγάζει νόημα έτσι όπως το έγραψες, για να έχει δυσκολίες ο ένας και να μπαίνει μπροστά ο άλλος απαραίτητη προϋπόθεση είναι ΜΗΝ υπάρχει κοινό ταμείο. 3 minutes ago, Ukforthemoment said: Συγκάτοικοι είστε ή ζευγάρι; Γιατί, το ένα αποκλείει το άλλο? Πάντως σύμφωνα με όσα έγραψε φαίνεται να ισχύουν και τα δύο.
andreaspA Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 1 ώρα πριν, kokos23 είπε ναι είμαστε στα χωρίσματα... Καποτε ηταν μεμπτο και κατακριτεο το "ζωντοχηρα". Σημερα ειναι προσον. 1ον εχει ξαναυπάρξει σε σπίτι. Οποτε ευκολα την βλεπεις πως συμπεριφερεται στο οικονομικο. Αν εχει λοιπον παιδια απο προηγουμενο γαμο, έχεις μπροστα σου και βλεπεις σε πραγματικες συνθήκες την συμπεριφορα της σε περιπτωση που δεν παει καλα η δουλεια και χωρισεις. Το αν θα σου γαμησει την ζωη όπως μια χωρισμένη μαμα ξερει πολυ καλα να κανει στην Ελλαδα ή θα εχεις μια σωστη επικοινωνία όσο αφορά τα παιδιά, για να μεγαλωσουν όπως πρέπει! 1 1
NikosKallithea Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, ioannis231 είπε Ερώτηση ιατι εχει καει το κεφαλι μας! Θελω να μοιρασω τα μηνιαια εξοδα του Σ.μαρκετ με την συντροφο. Για τον Μάιο ψωνισε και πληρωσε πραγματα αξιας 200ευρω , εγω ψωνισα και πληρωσα πραγματα αξιας 100€, ποσα της χρωσταω?? Απλα Ιωάννη ασε ρε συ το κοριτσάκι μήπως βρει καποιο άλλο παληκάρι. Την καταστρέφεις Επεξ/σία 2 Ιουνίου 2023 από NikosKallithea
johnnycer Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Εγώ με την δικιά μου κανω το εξης απλό για τα σουπερμαρκετ (και για τα υπόλοιπα έξοδα): - Πληρώνω (συνήθως εγώ) τα πάντα μέσω Revolut - Βλεπω τις αποδειξεις, ξεχωρίζω τα αμιγως δικα μου με τα αμιγώς δικα της και κάνω τους υπολογισμούς. Έπειτα της τα ζητάω μέσω Revolut (μοίρασμα λογαριασμού). Για το σουπερμάρκετ, που ειναι το πιο πολύπλοκο έξοδο λόγω του πλήθους των προιόντων δεν μου παίρνει πάνω απο δύο λεπτά. Με τον παραπάνω τρόπο: 1. Δεν γίνεσαι "ψιλικατζής" να ζητάς πχ 2.60Ε σε μετρητά. 2. Είναι απολύτως καθαρό τι έδωσε ο καθένας και τι δεν έδωσε. 3. Στο Revolut μου έχω πλήρη ανάλυση για το πόσα έδωσα στο σουπερμαρκετ αφού αφαιρεί απο τις αναλύσεις τα ποσά που έλαβα απο το μοίρασμα λογαριασμού. Δεν ισχύει για την σύντροφο ωστόσο, μιας και το θεωρεί "μεταφορές προς τρίτους". Φυσικά τα παραπάνω τα έχουμε συμφωνήσει και δεν υπάρχει θέμα τσιπιάς ή "γυφτιάς". Στην τελική το κάθε ζευγάρι κάνει οτι το βολεύει. Και ναι, με ενοχλεί να πληρώνω κουάκερ και λιναρόσπορο κάθε εβδομάδα όπως φαντάζομαι την ενοχλεί να πληρώνει μοσχαρίσια μπριζόλα και σοκολάτες. Αφού μπορείς να το κάνεις σωστά, γιατι να μην το κάνεις; Εαν δεν έχετε revolut, μια εναλλακτική ειναι τo splitwise. Βάζετε ο καθένας τι πληρώνετε και τα βρίσκετε πχ στο τέλος του μήνα. 1
darkmatinee Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 29 λεπτά πριν, johnnycer είπε Εγώ με την δικιά μου κανω το εξης απλό για τα σουπερμαρκετ (και για τα υπόλοιπα έξοδα): - Πληρώνω (συνήθως εγώ) τα πάντα μέσω Revolut - Βλεπω τις αποδειξεις, ξεχωρίζω τα αμιγως δικα μου με τα αμιγώς δικα της και κάνω τους υπολογισμούς. Έπειτα της τα ζητάω μέσω Revolut (μοίρασμα λογαριασμού). Για το σουπερμάρκετ, που ειναι το πιο πολύπλοκο έξοδο λόγω του πλήθους των προιόντων δεν μου παίρνει πάνω απο δύο λεπτά. Με τον παραπάνω τρόπο: 1. Δεν γίνεσαι "ψιλικατζής" να ζητάς πχ 2.60Ε σε μετρητά. 2. Είναι απολύτως καθαρό τι έδωσε ο καθένας και τι δεν έδωσε. 3. Στο Revolut μου έχω πλήρη ανάλυση για το πόσα έδωσα στο σουπερμαρκετ αφού αφαιρεί απο τις αναλύσεις τα ποσά που έλαβα απο το μοίρασμα λογαριασμού. Δεν ισχύει για την σύντροφο ωστόσο, μιας και το θεωρεί "μεταφορές προς τρίτους". Φυσικά τα παραπάνω τα έχουμε συμφωνήσει και δεν υπάρχει θέμα τσιπιάς ή "γυφτιάς". Στην τελική το κάθε ζευγάρι κάνει οτι το βολεύει. Και ναι, με ενοχλεί να πληρώνω κουάκερ και λιναρόσπορο κάθε εβδομάδα όπως φαντάζομαι την ενοχλεί να πληρώνει μοσχαρίσια μπριζόλα και σοκολάτες. Αφού μπορείς να το κάνεις σωστά, γιατι να μην το κάνεις; Εαν δεν έχετε revolut, μια εναλλακτική ειναι τo splitwise. Βάζετε ο καθένας τι πληρώνετε και τα βρίσκετε πχ στο τέλος του μήνα. Πως φαίνεται ότι είσαι "καινούργιος" στο επάγγελμα. Μετά από λίγα χρόνια γάμου δεν θα τα κοιτάς καν αυτά 1 2
JakeKaufman Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 από το 2013 που συγκατοίκησα δεν ανέφερα ποτέ το "ποσά σου χρωστάω" ή "ποσά μου χρωστάς" στο ετερον ημισι, και το ίδιο έκανε και αυτή. πριν από αυτό είχα πληρώσει εγώ κάποια αεροπορικά που μου έλεγε ότι θα μου τα δώσει κάνα 6μηνο (ήταν άνεργη) όποτε στο τέλος το κάναμε και ανέκδοτο. Πάντα μου φαινόταν αταίριαστο το διαφορετικό πορτοφόλι στα ζευγάρια, και δη στα παντρεμένα. το ίδιο και στη (πλέον) σύζυγο. Ειδικά αν κανείς παιδιά, γίνεται αρκετά πολύπλοκο. 13
momotis Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 11 ώρες πριν, ioannis231 είπε Θελω να μοιρασω τα μηνιαια εξοδα του Σ.μαρκετ με την συντροφο. 1
stef157 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 12 ώρες πριν, ioannis231 είπε Ερώτηση γιατι εχει καει το κεφαλι μας! Θελω να μοιρασω τα μηνιαια εξοδα του Σ.μαρκετ με την συντροφο. Για τον Μάιο ψωνισε και πληρωσε πραγματα αξιας 200ευρω , εγω ψωνισα και πληρωσα πραγματα αξιας 100€, ποσα της χρωσταω?? Φίλε μου αυτό σηκώνει έρευνα από Μαθηματικό του Πανεπιστημίου του Harvard. Ειλικρινά δεν ξέρω αν μπορεί κάποιος να σου απαντήσει πως μοιράζεις στην μέση 300€. 🤔
Προτεινόμενες αναρτήσεις