Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, Vault13 είπε

Ν Α παω σε νεο καπακι λες; 135€

γιατί , μόνο το καπάκι έχει σκουριά ?

πίστεψέ με , δεν είμαι άνθρωπος που λέω "πέτα το ,πάρε άλλο" , αλλά μαν σοβαρά τώρα σκέψου το .

Είχε γνωστός μου κρατημένο 20ετίας+ πλυντήριο κρατημένο για πατάκια , παπούτσια , πατσαβούρια και ότι φανταστείς , αλλά ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση , δλδ το καπάκι θα το καθάριζα απο σκουριά όσο γίνεται και βάψιμο , αντισκωριακό στον κάδο και τρίψιμο αν χρειαστεί (με ρίσκο με το τρίψιμο να είναι πιο επίφοβο για σκουριά) και φάρμακο για τη μούχλα (αν είναι σε έντονο βαθμό) και θα το κρατούσα για αντίστοιχη χρήση , όχι για ρούχα πάντως

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
33 minutes ago, Vault13 said:

Εχω γεμισει κοκκινα σπιρακια. Νομιζα οτι ειναι απο το στρες :) 

οτι ηταν να παθω το επαθα, τωρα ισως μεινω με αυτο συμβιωνω με τον ιο πλεον

τα σπυράκια είναι το λιγότερο.

σύντομα θα αποκτήσεις κι άλλα σοβαρότερα και όσοι άλλοι βάζουν ρούχα που βγαίνουν από αυτό το πλυντήριο.

ένα καινούριο πλυντήριο έχει τα διπλά περίπου από το κόστος ταλαιπωρία να προσπαθήσεις να συνεφέρεις το υπάρχον πλυντήριο στη κατάσταση που είναι.

η συμβουλή μου είναι να το πετάξεις και να πάρεις άλλο που θα προσέξεις τη χρήση του.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε

Κάντε χώρο στην κουζίνα και βάλτε το εκεί. Εφόσον όπως λέτε, ο χώρος είναι καταδικασμένος (δεν αερίζεται καλά) και το επόμενο που θα πάρετε, το ίδιο θα πάθει.

Και το μπαλκόνι είναι καλή λύση (ψιλοκαλτ, να θυμίζει και λίγο 80s ξέρω γω), εάν έχει καλή σκίαση και μια σχετική μέριμνα (ένα custom made προστατευτικό κουτί).

Ναι και το επομενο το ιδιο θα παθει. Ισως βαλω τον συλλεκτη υγρασιας που ελεγε ο φιλος.

σκεφτομαι να το επισκευασω και το σμπροξω.

1 ώρα πριν, greekfragma είπε

η συμβουλή μου είναι να το πετάξεις και να πάρεις άλλο που θα προσέξεις τη χρήση του.

Θα κανω οτι μπορω αλλα και το επομενο ετσι θα γινει. Καθε 5 χρονια αλλαγη πλυντηριου θα πηγαινει.

Δημοσ.

Εγώ γιατί υποπτεύομαι ότι δεν φταίει μόνο η υγρασία για αυτό?

Πόσο υγρασία έχει η περιοχή σου για να φτάσει η φάση σε τόσο ακραία κατάσταση?

Αν υπάρχει όντως μια μονίμως ακραία υγρασία ικανή να κάνει κάτι τέτοιο, τότε θα είχε σαπίσει μαζί και το μισό σπίτι

• Like 2
Δημοσ.

Εχουμε μέσα στο υπόγειο πλυντήριο 45 ετών, ηθελα να το πετάξω αλλά διαφωνεί η μάνα μου και το κρατάμε εκεί. Δεν βλέπω ούτε ίχνος σκουριάς επάνω στις λαμαρίνες. 

Η γνώμη μου είναι ότι φταίει το μοντέλο και το μέταλλο που έχει η εν λόγω παρτίδα. 

Οπως και να χει όμως, πλυντήριο δίπλα ακριβώς από την μπανιέρα σε μέρος με σταγόνες, υδρατμούς κτλ, έχουμε προβλημα. Βρείτε κάποιο άλλο μέρος να το βάλετε. Δεν ξέρω αν θα έχετε και θεμα με τυχόν εγγύηση. 

Το εν λόγω πλυντήριο είναι για πέταμα. Πάρε άλλο. Τώρα αν δεν έχεις πουθενά χώρο, βάλτο στο ίδιο σημείο και βρείτε ένα πλαστικό κάλυμμα να το έχετε μόνιμα καλυμμένο από όλες τις πλευρές εκτός όταν το δουλεύετε φυσικά.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πήγαινε στον Κώτσο στον Σείριο που έχει στοκ και πάρε ένα καινούργιο. Θα σου κόψουν και ένα 30αρι για ανακύκλωση του παλιού. Μη χάνεις χρόνο και χρήμα για τη σαπίλα. Και υπόψη ότι δεν φταίει που έχεις υγρασία. Και άλλοι έχουμε υγρασία.

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, korakios είπε

αν μείνει λίγη σκουριά θα σκάσει η βαφή αργότερα

μάλλον δεν έχεις ακούσει ποτέ για τα αντισκωριακά χρώματα που δεν χρειάζεται να τρίβεις δίχως αύριο .

Δημοσ.
1 ώρα πριν, makis269 είπε

μάλλον δεν έχεις ακούσει ποτέ για τα αντισκωριακά χρώματα που δεν χρειάζεται να τρίβεις δίχως αύριο .

δεν κάνουν κάτι αν υπάρχει σκουριά

Δημοσ.

Εγώ ποντάρω ότι το σπίτι και η δική του υγρασία δεν φταίει σε τίποτα και ότι πιθανότατα έχουν γίνει λάθη από τον χρήστη.

Το να είναι κακής ποιότητας ή ελαττωματικό το πλυντήριο θα εξηγούσε ίσως τις πολλές σκουριές αλλά σε καμία περίπτωση την μούχλα.

Πιστεύω ότι ο op αφού έβγαζε τα ρούχα άφηνε το καπάκι κλειστό και έμεναν συσσωρευμένα τα νερά για μέρες και βδομάδες κάθε φορά στάσιμα οπότε άρχισε να βγαίνει μούχλα που έκανε αποικία στο πλυντήριο. Εννοείται πως το πλυντήριο θέλει πέταμα διότι η μούχλα θα έχει φτάσει και σε εσωτερικά σημεία που δεν μπορούν να καθαριστούν εκτός αν λυθούν τα πάντα.

Επίσης παίζει να έχει χρησιμοποιηθεί κάποιο ακατάλληλο καθαριστικό που διάβρωσε περαιτέρω τα μέταλλα διότι ο κάδος που είναι ανοξείδωτος είναι το πιο δύσκολο πράγμα να σκουριάσει. Εκεί βέβαια μάλλον φαίνεται και μια μέτρια ποιότητα υλικών.

Οι σκουριές στο καπάκι είναι οι πιο εύκολες να γίνουν (και το δικό μου έχει που είναι στο μπάνιο) και δείχνουν ότι έπεφταν εκεί νερά από το ντους και λίμναζαν ανενόχλητα

Δημοσ.
19 ώρες πριν, Vault13 είπε

Μαν, κάνε το καλύτερο για εσένα και τους υπόλοιπους και πάρε άλλο. Δεν ξέρω αν τα σπυράκια οφείλεται σε αυτό, αλλά μπορεί να εμφανίσεις/ετε σοβαρά προβλήματα λόγω μούχλας. 

16 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Εγώ γιατί υποπτεύομαι ότι δεν φταίει μόνο η υγρασία για αυτό?

Έμμεσα το είπα και εγώ στο 1ο μήνυμα. Εδώ κάποιοι δεν μαζεύουν με βιτεξ/χαρτί τα νερά στα λάστιχα σε αυτά που έχουν μπροστά πόρτα, ή δεν καθαρίζουν φίλτρα κάτω, παροχής κτλ. 

Δημοσ.
19 ώρες πριν, Vault13 είπε

Eτσει ξεκίνησε και ο κοβιντ,μην ακούς για νυχτερίδες και σαχλαμάρες.

Δημοσ.

Αυτό με την σκουριά πάντως το έχω δει σε περίπτωση που για κάποιο λόγο έχει αποτύχει η εξωτερική βαφή ή εγώ έχω κάνει ζημιά στο εξωτερικό κομμάτι  βαφής,  φυσικά και μπορεί να είναι λόγο αστοχείας απο το εργοστάσιο.

Αλλά αν για κάποιο λόγο περάσει υγρασία και οξυγόνο κάτω  απο την βαφή θα έχεις αυτό το αποτέλεσμα

Ειχα παλιότερα πλυντηριο στην τουαλέτα  με τουλάχιστον 80% υγρασία και δεν είχα θέμα

Δημοσ.
Στις 1/6/2023 στις 8:03 ΜΜ, Vault13 είπε

Αν και 4 χρονων. Εγινε οπως το βλεπετε. Οχι δεν φταίει απαραίτητα η μαρκα. Εχω πολυ υγρασια στο μπάνιο λόγο περιορισμενου χωρου.

Πως μπορω να βαζω το σκουριασμενο; Μπορω με απλη ασπρη μπογια για σιδερο;

2) πως καθαριζω την μουχλα;

IMG_0456.jpeg

IMG_0457.jpeg

IMG_0459.jpeg

IMG_0460.jpeg

IMG_0461.jpeg

Φίλε, 2-3 πράγματα βασικά.

Το πλυντήριο όσο πιο μακριά γίνεται από νιπτήρα/μπανιέρα ΚΑΙ κουρτίνα μπάνιου ενδιάμεσα ΚΑΙ ανοιχτή η πόρτα μετά την πλύση, πόρτα πλυντηρίου και πόρτα μπάνιου.

Σε ένα Brandt που είχα παλιότερα, είδα σκουριά μετά από 4-5 χρόνια, χαμηλά μπροστά, εκεί που βρεχόταν (έστω και λίγο) από τα νερά του ντούς. Μικρή ζημιά σχετικά, το διόρθωσα μόνος μου με γυαλόχαρτο και χρώμα. (μικρό μπάνιο με μόνο ένα μοτέρ εξαερισμού)

- αλήθεια.. το έχεις γείρει ποτέ να δεις τι γίνεται από κάτω; ετοιμάσου για δεύτερο σοκ.

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μοιάζει με το πλυντήριο των γονιών μου που έχει παρόμοιο πρόβλημα, να γεμίζει με μουχλα συνέχεια. Είναι whirlpool άνω φόρτωσης 3ετίας. Το προηγούμενο πλυντήριο μάρκας bauknecht δεν παρουσίασε αντίστοιχο πρόβλημα. Μήπως είναι κάποια αστοχία υλικού που κρατά υγρασία στο εσωτερικό της συσκευής εξού και γεμίζει μουχλα;

14 ώρες πριν, vins είπε

Στις 1/6/2023 στις 8:03 ΜΜ, Vault13 είπε

Επεξ/σία από MajinBu

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...