Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, nikolaos888 είπε

ημαρτον ...αυτο φιλε μου φαινεται για 10-15 ετών τουλάχιστον πλυντήριο κ οχι 4 ετών ....γραψε αν θελεις την μάρκα ...εγω για brandt το κοβω ...το εχει ξαδελφος στο χωριο με επάνω φόρτωση κ χτυπάει την κεφάλα του που το πηρε πριν 3 η 4 χρονια φυσικα καινούργιο ,το δικο σου φαινεται λουλούδι μπροστα στο δικό του ....μιλαμε για ΣΚΟΥΡΙΑ παντού κ το μπάνιο του ( εκεί μέσα το εχει βαλει ) αερίζεται μια χαρα ,ουτε υγρασια ουτε τιποτα 

Brandt είχαμε κι εμείς, άνω φόρτωσης, 6 κιλών, αγορασμένο το 2001 και το αλλάξαμε πέρσι, καθώς η σύζυγος ήθελε μεγαλύτερο κάδο. Όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε βγάλει τπτ και φυσικά ούτε ίχνος σκουριάς.

Επεξ/σία από prototypegr
  • Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αυτό είναι και από υδρατμούς που βγαίνουν από ζεστό μπάνιο που κάνετε. Ειδικά αν δεν το αεριζεις και πολύ άντεξε. Αυτό δεν διορθώνεται πάντως. Ξεκίνα να ψάχνεις καινούργιο. Είναι ανθυγιεινό εντελώς η πλύση σε τέτοιας κατάστασης πλυντήριο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα αντιμουχλικά που πουλάνε τα μαγαζιά είναι κυρίως χλωρίνη η οποία όχι μόνο αφαιρεί μεγάλο μέρος της μούχλας αλλά ταυτόχρονα τη σκοτώνει για να μην εξαπλωθεί μετά. Το πρόβλημα είναι ότι η χλωρίνη καταστρέφει και πολλά υλικά, θέλει προσοχή.

Τα μέταλλα σήμερα είναι σε μεγάλο βαθμό ανακυκλωμένα με αποτέλεσμα να είναι χαμηλής ποιότητας. Ιδίως τα τούρκικα είναι πραγματικά άθλια και δυστυχώς μεγάλο μέρος της παραγωγής οικιακών συσκευών είναι πλέον εκεί. Οι παλιές κατσαρόλες Fissler παρόλα τα 20 χρόνια που έχουν χρησιμοποιηθεί φαίνονται καλύτερα από τις καινούργιες μετά από μόνο μία χρήση.

Σχετικά με τη σκουριά, επειδή και εγώ συντηρώ κάποιες συσκευές σε μέρη με πολύ υγρασία, πιστεύω ότι το μυστικό είναι να το προλάβεις. Μόλις εμφανιστεί η πρώτη σκουριά τρίβεις να φύγει όλη και μετά περνάς αστάρι μετάλλου και νέο χρώμα αλλιώς πολύ σύντομα γίνεται όπως αυτό του TS που ρεαλιστικά είναι για πέταμα.

Τέλος σχετικά με το θέμα της υγρασίας που οι περισσότεροι πιστεύουν ότι θα το πολεμήσουν με ένα μικρό άνοιγμα κάποιες φορές τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει σε τοιχεία, κολώνες, δοκάρια (κυρίως με βορινό προσανατολισμό) τα οποία μέχρι πριν από λίγα χρόνια δεν είχαν μόνωση με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιο κρύα από τους άλλους τοίχους και τον αέρα μέσα στο σπίτι. Ο παγωμένος τοίχος υγροποιεί την υγρασία του αέρα με αποτέλεσμα το υγρόμετρο να δείχνει πολλές φορές ακόμα και πάνω από 10 μονάδες διαφορά με τους άλλους τοίχους του χώρου, σε αυτή την περίπτωση μόνη λύση η θερμοπρόσοψη.

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

φίλε το εξωτερικό μια χαρά βάφεται με ειδικά σπρέι για λευκές συσκευές ,λίγο το τρίβεις με σπάτουλα και γυαλόχαρτο και το βάφεις.

όσον αφορά τον κάδο εσωτερικά το ξεχνάς δεν βάφεται από εσένα και μάλλον και ούτε και από επαγγελματία .

Δημοσ.

Τρίψιμο με συρματόβουρτσα και γυαλόχαρτο για να φύγει η σκουριά και το χαλασμένο χρώμα. Μετά καλό πέρασμα με αστάρι. Μετά πέρασμα με λευκό χρώμα και δεδομένου ότι το έχεις μέσα σε περιβάλλον υγρασίας θα περάσεις βερνίκι. Θα γίνει σαν καινούργιο. Θες χώρο για να κάνεις τις εργασίες. Φθηνή και γρήγορη επιλογή είναι να πάρεις βαφές σε σπρέι, αστάρι - χρώμα - βερνίκι βγαίνουν σε σπρέι. Βερνίκι δεν θες ειδικό - ακριβό, πχ με UV προστασία αφού δεν θα είναι σε εξωτερικό χώρο, αλλά το θες για να έχεις στρώμα προστασίας της βαφής από την υγρασία - νερό. Θα πρέπει να περάσεις τις στρώσεις σε εξωτερικό χώρο πχ μπαλκόνι, βεράντα για να μην έχεις θέματα για τον αερισμό κατά την ψέκαση. 

Δημοσ.

Φίλε μου την ίδια σκουριά και εγώ στην πόρτα και στην πρόσοψη σε whirlpool άνω φόρτωσης. Ο κάδος καθαρός. Το έψαξα για restoration αλλά για να το κάνω ήθελα να αφαιρέσω το καπάκι και να το κάνω σε εξωτερικό χώρο. Δεν βρήκα τρόπο να αφαιρέσω το καπάκι. Είχα ζητήσει κόστος για αλλαγή καπάκι και ήθελε κοντά 120 ευρώ ανταλλακτικό και περαστικά. Την πόρτα μπόρεσα να την βρω στο internet στο 70αρι αλλά δεν μπόρεσα να βρω κανένα βίντεο πως να το αλλάξω.

Αν πιάνουν τα χέρια σου και βρεις ανταλλακτικό σε αυτή την τιμή ίσως αξίζει. (https://www.eaparts.gr/parts/item/54685)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

για καθαρισμό πλυντηρίου αυτό και μόνο αυτό.ούτε ξύδια,ούτε σόδες

μάλιστα παίρνεις 2 , τα χρησιμοποιείς και καθαρίζει το λάστιχο σαν καινούριο.

ΣΑΝ καινούριο, έτσι, μην μπερδευτούμε

https://www.skroutz.gr/s/38530863/Bosch-Καθαριστικό-Πλυντηρίου-Σκόνη-200gr.html

ή αυτό

https://www.skroutz.gr/s/22572962/Bosch-311927-200gr-Καθαριστικό-Πλυντηρίου-Ρούχων.html

Επεξ/σία από kariolikos
  • Like 1
Δημοσ.

Αυτό γίνεται διότι υπάρχει κατασκευαστικό σφάλμα στις συγκεκριμένες σειρές.... Εγω εχω ενα indesit 7κιλών άνω φόρτωσης και βλέποντας τις φωτογραφίες σου ειναι σαν να βλέπω το δικό μου !! Εμένα δεν εχει μούχλες αλλα μου εχει βγάλει σκουριά ακριβώς στα ίδια σημεία !!!! Αυτό γίνεται γιατι οταν ανοίγεις το καπάκι μετα το τέλος της πλύσης , τα νερά απο το δοχείο απορρυπαντικού γλύφουν το κάτω μέρος της πόρτας πρίν πέσουν στον κάδο. Ακριβώς τις ιδιες σκουριές εχω και εγώ... 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ελπίζω να έχεις ρελέ διαρροής (αντιηλεκτροπληξιακό) στον πίνακα σου γιατί από αυτά που είδα, υπάρχει μεγάλη περίπτωση να σε χτυπήσει ρεύμα από κάποιο σημείο του πλυντηρίου που έχει σκουριάσει, γιατί και τα μέταλλα μέσα όπως οι συνδέσεις των καλωδίων θα έχουν οξειδωθεί.

Προσωπικά δε βλέπω κάποιο νόημα να προσπαθήσεις να "σώσεις" αυτό το πλυντήριο, γενικά πάντα πρέπει να αφήνουμε το πορτάκι του κάδου και το συρτάρι του απορρυπαντικού ανοιχτό για να αερίζετε.

Σε πλυντήριο άνω φόρτωσης αυτό δεν είναι εφικτό, ειδικά όπως στην περίπτωση σου που βρίσκεται σχεδόν μπροστά από τον νεροχύτη.

Επεξ/σία από Axelq
  • Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, makis269 είπε

φίλε το εξωτερικό μια χαρά βάφεται με ειδικά σπρέι για λευκές συσκευές ,λίγο το τρίβεις με σπάτουλα και γυαλόχαρτο και το βάφεις.

όσον αφορά τον κάδο εσωτερικά το ξεχνάς δεν βάφεται από εσένα και μάλλον και ούτε και από επαγγελματία .

το λίγο δε θα κάνει τίποτα μιας και αν μείνει λίγη σκουριά θα σκάσει η βαφή αργότερα και θα δει πάλι οτι έχει προχωρήσει η σκουριά, θέλει πολύ τρίψιμο το συγκεκριμένο και φυσικά να μη ξεμείνει σε κανένα σημείο

5 ώρες πριν, elpenor είπε

Τα αντιμουχλικά που πουλάνε τα μαγαζιά είναι κυρίως χλωρίνη η οποία όχι μόνο αφαιρεί μεγάλο μέρος της μούχλας αλλά ταυτόχρονα τη σκοτώνει για να μην εξαπλωθεί μετά. Το πρόβλημα είναι ότι η χλωρίνη καταστρέφει και πολλά υλικά, θέλει προσοχή.

το ίδιο θα έλεγα , οτιδήποτε έχει χλωρίνη μακρυά απο μέταλλα , αλλά δε νομίζω να έχει νόημα να σώσει το συγκεκριμένο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

135€ ευρω κανει το καπακι. Τσιμπιμενο. Αλλα απ οτι ακουσα. Αλλαζει σχετικα ευκολα.

ή θα το επισκευασω το παλιο ή θα παω σε καινουργιο

10 ώρες πριν, hyperlost είπε

Τρίψιμο με συρματόβουρτσα και γυαλόχαρτο για να φύγει η σκουριά και το χαλασμένο χρώμα. Μετά καλό πέρασμα με αστάρι. Μετά πέρασμα με λευκό χρώμα και δεδομένου ότι το έχεις μέσα σε περιβάλλον υγρασίας θα περάσεις βερνίκι. Θα γίνει σαν καινούργιο. Θες χώρο για να κάνεις τις εργασίες. Φθηνή και γρήγορη επιλογή είναι να πάρεις βαφές σε σπρέι, αστάρι - χρώμα - βερνίκι βγαίνουν σε σπρέι. Βερνίκι δεν θες ειδικό - ακριβό, πχ με UV προστασία αφού δεν θα είναι σε εξωτερικό χώρο, αλλά το θες για να έχεις στρώμα προστασίας της βαφής από την υγρασία - νερό. Θα πρέπει να περάσεις τις στρώσεις σε εξωτερικό χώρο πχ μπαλκόνι, βεράντα για να μην έχεις θέματα για τον αερισμό κατά την ψέκαση. 

Εχω ασπρο σπρει και σπατουλα μονο. Πεσμου τι να αγορασω. Σιγουρα μπαινει ασταρι;

αντισκοριακο να βαλω; 300€ εχει ενα νεο πλυντηριο

4 ώρες πριν, korakios είπε

το λίγο δε θα κάνει τίποτα μιας και αν μείνει λίγη σκουριά θα σκάσει η βαφή αργότερα και θα δει πάλι οτι έχει προχωρήσει η σκουριά, θέλει πολύ τρίψιμο το συγκεκριμένο και φυσικά να μη ξεμείνει σε κανένα σημείο

Ν Α παω σε νεο καπακι λες; 135€

Επεξ/σία από Vault13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάντε χώρο στην κουζίνα και βάλτε το εκεί. Εφόσον όπως λέτε, ο χώρος είναι καταδικασμένος (δεν αερίζεται καλά) και το επόμενο που θα πάρετε, το ίδιο θα πάθει.

Και το μπαλκόνι είναι καλή λύση (ψιλοκαλτ, να θυμίζει και λίγο 80s ξέρω γω), εάν έχει καλή σκίαση και μια σχετική μέριμνα (ένα custom made προστατευτικό κουτί).

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
Δημοσ.

αν θες να μάθεις αρκετά περι πλυντηρίου δες αυτό το κανάλι,εγώ προσωπικά έμαθα πολλά που δεν τα γνώριζα

• Like 1
Δημοσ.

Άνθρωπέ μου πέτα το μη πάθεις χολέρα και λέπρα μαζί. Και για να το πετάξεις πάρε αυτό:

Spoiler

image.png.0383858bb7487e0e93aa66ceeb435654.png

Μη μπεις yolo στο μπάνιο! :P

Ναι, υπερβολικός είμαι, αλλά ειλικρινά δε σιχαίνεσαι να φορέσεις κάτι που «πλύθηκε» εκεί μέσα;

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Haldol είπε

Άνθρωπέ μου πέτα το μη πάθεις χολέρα και λέπρα μαζί. Και για να το πετάξεις πάρε αυτό:

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

image.png.0383858bb7487e0e93aa66ceeb435654.png

Μη μπεις yolo στο μπάνιο! :P

Ναι, υπερβολικός είμαι, αλλά ειλικρινά δε σιχαίνεσαι να φορέσεις κάτι που «πλύθηκε» εκεί μέσα;

Εχω γεμισει κοκκινα σπιρακια. Νομιζα οτι ειναι απο το στρες :) 

οτι ηταν να παθω το επαθα, τωρα ισως μεινω με αυτο συμβιωνω με τον ιο πλεον

• Confused 1
  • Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...