Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν και 4 χρονων. Εγινε οπως το βλεπετε. Οχι δεν φταίει απαραίτητα η μαρκα. Εχω πολυ υγρασια στο μπάνιο λόγο περιορισμενου χωρου.

Πως μπορω να βαζω το σκουριασμενο; Μπορω με απλη ασπρη μπογια για σιδερο;

2) πως καθαριζω την μουχλα;

IMG_0456.jpeg

IMG_0457.jpeg

IMG_0459.jpeg

IMG_0460.jpeg

IMG_0461.jpeg

Επεξ/σία από Vault13
  • Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έχω δεν μιλάμε απλά για σκουριά, έχει ξεφλουδισει και η μπογιά. Θα έλεγα θέμα μάρκας αλλά τεσπα.

Για διόρθωση, ξύνεις την μπογιά με σπάτουλα. Δοκιμάζεις και κανένα αντισκωριακό. Για βάψιμο, ο ενδεδειγμένος τρόπος είναι αφαίρεση λαμαρίνας και βάψιμο με σπρέι η πιστόλι μπογιάς, εναλλακτικά καλύπτεις με σελοτειπ σημεία που δεν πρέπει να πάει μπογιά και βάφεις μετά με πινέλο. 

Για την μούχλα και ότι άλλη βρωμιά έχει μέσα το πλυντήριο, λευκό ξύδι, το ρίχνεις όλο μέσα στην θήκη η στον κάδο και το βάζεις να πλύνει άδειο στους 70. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Για την μούχλα και ότι άλλη βρωμιά έχει μέσα το πλυντήριο, λευκό ξύδι, το ρίχνεις όλο μέσα στην θήκη η στον κάδο και το βάζεις να πλύνει άδειο στους 70. 

Ειναι hoax αυτο, δεν λειτουργει. Το εκανα εξαλου αυτο με το ξυδι και 90 βαθμους.

• Confused 1
  • Sad 2
Δημοσ.

Ξύδι για τα άλατα , μαγειρική σόδα για τη μούχλα (και ποτέ μαζί)

ή ειδικό χημικό

αλλά η σκουριά (ειδικά στα εξωτερικό) έχει προχωρήσει αρκετά απο όσο φαίνεται , δε νομίζω να γίνεται κάτι δυστυχώς

Δημοσ.

εγώ απλά θα σου πω οτι με τέτοια σκουριά και μούχλα στο κάδο, να ανησυχείς περισσότερο για την υγεία όσων φοράνε ρούχα από το συγκεκριμένο πλυντήριο. είτε δερματικά είτε αναπνευστικά.

• Like 9
  • Thanks 3
Δημοσ.

Η πρίζα είναι μέσα στο μπάνιο;

Δεν το αερίζεις καθόλου το μπάνιο;

Για αυτό δεν κάνεις τίποτα,περιμένεις να πεθάνει ενώ μαζευεις λεφτά για το επόμενο που δεν θα το βάλεις σε τόσο υγρό μέρος.

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Vault13 είπε

Ειναι hoax αυτο, δεν λειτουργει. Το εκανα εξαλου αυτο με το ξυδι και 90 βαθμους.

Και δεν έφυγε η μούχλα με ξύδι στους 90; Ελπίζω να έριξες τουλάχιστον το μισό η και όλο το μπουκάλι και όχι μερικά κουταλάκια μέσα σε ένα ποτήρι νερό. 

Αν δεν έγινε τίποτα, τότε ψάξε είτε την λύση της σόδας που αναφέρθηκε είτε επαγγελματικό αντιμουχλικο. 

Δημοσ.

ημαρτον ...αυτο φιλε μου φαινεται για 10-15 ετών τουλάχιστον πλυντήριο κ οχι 4 ετών ....γραψε αν θελεις την μάρκα ...εγω για brandt το κοβω ...το εχει ξαδελφος στο χωριο με επάνω φόρτωση κ χτυπάει την κεφάλα του που το πηρε πριν 3 η 4 χρονια φυσικα καινούργιο ,το δικο σου φαινεται λουλούδι μπροστα στο δικό του ....μιλαμε για ΣΚΟΥΡΙΑ παντού κ το μπάνιο του ( εκεί μέσα το εχει βαλει ) αερίζεται μια χαρα ,ουτε υγρασια ουτε τιποτα 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Vault13 είπε

Αν και 4 χρονων. Εγινε οπως το βλεπετε. Οχι δεν φταίει απαραίτητα η μαρκα. Εχω πολυ υγρασια στο μπάνιο λόγο περιορισμενου χωρου.

Πως μπορω να βαζω το σκουριασμενο; Μπορω με απλη ασπρη μπογια για σιδερο;

Να αφήνεις μισάνοιχτη την πόρτα ώστε να φεύγει η υγρασία (ειδικά μεσά από πλύση) και το πορτάκι του μαλακτικού (ανά διαστήματα αφαίρεση και καθάρισμα και σε αυτό).

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, nikolaos888 είπε

ημαρτον ...αυτο φιλε μου φαινεται για 10-15 ετών τουλάχιστον πλυντήριο κ οχι 4 ετών ....γραψε αν θελεις την μάρκα ...εγω για brandt το κοβω ...το εχει ξαδελφος στο χωριο με επάνω φόρτωση κ χτυπάει την κεφάλα του που το πηρε πριν 3 η 4 χρονια φυσικα καινούργιο ,το δικο σου φαινεται λουλούδι μπροστα στο δικό του ....μιλαμε για ΣΚΟΥΡΙΑ παντού κ το μπάνιο του ( εκεί μέσα το εχει βαλει ) αερίζεται μια χαρα ,ουτε υγρασια ουτε τιποτα 

Εχασες. Siemens ειναι. Η μανα μου εχει ενα brandt και κρατησε 15-20 χρονια, στο τελος εσπασε ο καδος.Ιχνος  μουχλας.

στο δικο μου που  λιγων ετων εκανα μαλακιες. Ειναι πολυ κοντα η βρυση πεφταν σταγονες και αφηνα υγρα πραγματα πανω οπως οδοντοβουρτσα. και σκουριασε.
η μουχλα ειναι απο το πολυ μικρο μπανιο, δεν αεριζεται καλα, κλεινω την πορτα, τωρα θα την αφηνω ανοιχτη. Παντως ειναι τουαλετα και στις τουαλετες κλεινουμε την πορτα 

Επεξ/σία από Vault13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δηλαδη φορατε ρουχα που εχουν πλυθει σε αυτον τον καδο? Να μην σχολιασω και διπλα τις παρατημενες σε δοχειο κεφαλες ηλ οδοντροβουρτσας. 🤢

Για την μουχλα, ψεκαζεις με αυτο το klinex, το αφηνεις να δρασει, ριχνεις και μεσα στο συρταρι και του βαζεις μια ζεστη πλυση. Για την σκουρια, θα επρεπε πιο πολυ αν σε ενδιαφερει εντος του καδου και οχι εξω, ή οποια δεν διορθωνεται και ισως αφησει και τπτ χρωμα σε λευκα με τον καιρο. Ριπ. Απλα πηγαινε σε καινουργιο. 

3 λεπτά πριν, Vault13 είπε

Παντως ειναι τουαλετα και στις τουαλετες κλεινουμε την πορτα 

Αν υπαρχει αυτο το προβλημα, οχι δεν την κλεινετε. Τουλαχιστον αφηνεις ενα 30λεπτο ανοιχτη πορτα μετα απο μπανιο, και αν εχει και εξαερισμο, και αυτο μαζι. Επισης αγοραζεις απο σουπερ συλλεκτη υγρασιας για το μπανιο 

https://www.sklavenitis.gr/eidi-oikiakis-chrisis/aromatika-horou-sullektes-ugrasias-filtra-aporrofitira/syllektes-ygrasias/

Επεξ/σία από SabotazNic
  • Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Vault13 είπε

η μουχλα ειναι απο το πολυ μικρο μπανιο, δεν αεριζεται καλα, κλεινω την πορτα, τωρα θα την αφηνω ανοιχτη. Παντως ειναι τουαλετα και στις τουαλετες κλεινουμε την πορτα 

Εννοούμε την πόρτα του πλυντηρίου να αφήνεις ανοιχτή. 

Αλλά και της τουαλέτας μετά από μπάνιο ή πλύση δεν είναι κακή ιδέα 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, nikolaos888 είπε

Τα brandt άνω φόρτωσης ήταν και είναι άριστα πλυντήρια. Το τελευταίο που πήρα δεν έχει ίχνος φθοράς με πολύ συχνή χρήση. Φυσικά συντηρείται σωστά που καταλαβαίνω κάνεις δεν κάνει όπως κάνεις δεν διαβάζει το manual για το πόσο γεμίζουμε το πλυντήριο ανάλογα το πρόγραμμα. Υπάρχουν κάποια βασικά πράγματα που πρέπει να γίνονται τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο. Ένα πλύσιμο στους 90 με απορυπαντικο και άδειο πλυντήριο και καθάρισμα του φίλτρου - παγίδας που βρίσκεται κάτω από τον κάδο και η πρόσβαση επιτυγχάνεται με αφαίρεση του βαριδιου από τον κάδο. Αν το αφήσεις αυτό να πιάσει μούχλα αυτή μετά επεκτείνεται και θα πάει παντού. Άλλο λάθος που κάνει ο περισσότερος κόσμος που πάλι αναφέρει το manual είναι πως δεν αλφαδειαζει το πλυντήριο. 

Επεξ/σία από spooker
  • Like 2
Δημοσ.
6 ώρες πριν, nikolaos888 είπε

Έχω Brandt 8κιλο αγορασμενο το 2011. Πλένει σχεδόν κάθε 2η μέρα από τότε. Δεν έχει κάνει κιχ και οπτικά φαίνεται σαν καινούργιο τόσο μέσα όσο και έξω.

Δεν ξέρω βέβαια αν τα τωρινά μοντέλα είναι το ίδιο ποιοτικά.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...