UnderZer0 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 48 minutes ago, cghera said: όταν η Intel πάρει έργο της NVIDIA δεν θα πάρει και την τεχνογνωσία ; Δεν γνωρίζω , αναρωτιέμαι... Ναι κατά κάποιο τρόπο, αλλά την περιορίζουν μετά οι πατέντες.
jgeorgiou Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 3 λεπτά πριν, UnderZer0 είπε Ναι κατά κάποιο τρόπο, αλλά την περιορίζουν μετά οι πατέντες. Δεν είναι μόνο οι πατέντες , πλέον "τυπώνουν" ΔΕΚΑΔΕΣ δις τρανζίστορ ανα τετραγωνική ίντσα που αν δεν έχεις τα source-designs δεν βγάζεις άκρη. 1
exor Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 1 ώρα πριν, Thresh είπε ο youtuber θα παει κοντρα στον υπερτατο χορηγο nvidia ? δεν ειναι πολυ λογικο αυτο που λες αγαπητε και εχω γνωρισει αρκετους και επαγγελματιες που λενε το ιδιο ακριβως ..τες πα ο καθενας οπως και οσο καταλαβαινει Γιατί μάλλον δεν είναι στραβός ο γυαλός. Πέφτει κράξιμο με το παραμικρό ειδικά από youtubers για views, αν ίσχυε θα είχε γίνει χαμός.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 3 minutes ago, exor said: ο youtuber θα παει κοντρα στον υπερτατο χορηγο nvidia ? δεν ειναι πολυ λογικο αυτο που λες αγαπητε και εχω γνωρισει αρκετους και επαγγελματιες που λενε το ιδιο ακριβως ..τες πα ο καθενας οπως και οσο καταλαβαινει Ναι θα πάει. Αν βλέπεις ΥΤ κανάλια θα το διαπιστώσεις και μόνος σου. Πέρα από αυτό έχουμε κι AMD fans, δεν γίνεται να μην βλέπει κάτι τέτοιο κανένας τους εδώ και πολλά χρόνια. Κράζουν για τα υπόλοιπα αλλά κάνουν τα στραβά μάτια για το συγκεκριμένο?
nemesis89 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 μάλλον βλέπουν τον πόλεμο κίνας ταιβάν στο μέλλον και παίρνουν τα μέτρα τους ! 3
kgkaudi Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 15 λεπτά πριν, nemesis89 είπε μάλλον βλέπουν τον πόλεμο κίνας ταιβάν στο μέλλον και παίρνουν τα μέτρα τους ! Ακριβώς. Σου λέει, 1000 φορές να τους έχουμε όλους εδώ στις ΗΠΑ, παρά στην Ταϊβάν, και να τους κάνει πόλεμο ο Winnie the Pooh. Τουλάχιστον απλά θα διαλυθούν εργοστάσια. Δεν θα σταματήσουν να παράγονται τσιπς. Που θα πονέσει όλη την Δύση. 2
Herald Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 3 ώρες πριν, exor είπε τελευταια nvidia που εβαλα στο πισι ηταν η 2080 τι ειχα και μια βεγκα νιτρο 64 τοτε.. λεω για να δω εχοουν αλλαξει τα πραγματα..?? τιποτα ..περισσοτερα και καλα frames, αλλα πανω κατω, stuttering και εικονα σε 65αρα και προτζεκτορα ξεπλυμενη . η βεγκα ομαλη και εικονα σουπερ στις ταινιες . δεν καταλαβαινω γιατι δεν το βλεπουν ολοι και παιρνουν nvidia ειλικρινα το λεω .. ολες οι νβιντια που ειχα το ιδιο και χειροτερα μα ολες !! Έχω δίπλα δίπλα μια 680m, μια 6700,μια 4090 και μια 3060ti πάνω σε 42αρι oled. Ποια ξεπλυμενα χρώματα? Προφανώς έχεις κάνει πατάτα στο GeForce experience, για ποιο λόγο να έχει ξεπλυμενα χρώματα? Λες να μην έχει καταφέρει ακόμα η nvidia να έχει σωστή παλέτα χρωμάτων? Που σας κατεβαίνουν αυτές οι ιδέες θα θελα να ήξερα... 2
Le Perv Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 3 ώρες πριν, exor είπε τελευταια nvidia που εβαλα στο πισι ηταν η 2080 τι ειχα και μια βεγκα νιτρο 64 τοτε.. λεω για να δω εχοουν αλλαξει τα πραγματα..?? τιποτα ..περισσοτερα και καλα frames, αλλα πανω κατω, stuttering και εικονα σε 65αρα και προτζεκτορα ξεπλυμενη . η βεγκα ομαλη και εικονα σουπερ στις ταινιες . δεν καταλαβαινω γιατι δεν το βλεπουν ολοι και παιρνουν nvidia ειλικρινα το λεω .. ολες οι νβιντια που ειχα το ιδιο και χειροτερα μα ολες Aυτο που λες, το ειχα δει προ 20-ετιας. Οταν απο NVidia πηγα σε ATI (μετα εξαγοραστηκε απο AMD). H μερα με τη νυχτα τα χρωματα τους. Τωρα ομως δε γνωριζω αν ισχυει ακομα. Δεν εχω να συγκρινω.
Psycho_Warhead Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Οι διαφορές στο IQ ανήκουν σε εποχές GeForce FX / ATi 9700 Pro(2004-2005). Δεν ισχύουν οι διαφορές εδώ και πολλά χρόνια. Όποιος μιλάει ακόμα για ξεπλυμένα χρώματα προφανώς το κάνει επίτηδες και είναι στεγνό flame bait.
gameleon Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Intel...άσε τις εργολαβίες και βγάλε τις Battlemage GPUs!!! Άντε να δούμε τι εμαθες με το feedback από τις Arc.
anavgous Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 7 ώρες πριν, cghera είπε όταν η Intel πάρει έργο της NVIDIA δεν θα πάρει και την τεχνογνωσία ; Δεν γνωρίζω , αναρωτιέμαι... Το foundry δεν εχει προσβαση σε απολύτως τίποτα απο την τεχνογνωσία της σχεδίασης των κυκλωμάτων. Αυτό που λαμβάνει το foundry είναι ένα κρυπτογραφημένο αρχείο που περιέχει τη "ζωγραφιά" του τι θα τυπωθεί. Το περνάει από την τεχνολογία που έχει επιλεγεί από τον κατάλογό της και το παραγώμενο αποτέλεσμα είναι ένα gds αρχείο που περιέχει την "ζωγραφιά" αυτού που θα τυπωθεί. Δεν έχει καμία ιδέα τι τυπώνει και καμία πρόσβαση στο τι τυπώνει. Το ανησυχητικό είναι ότι μόλις "τώρα" αντιλήφθηκαν οι έτερες μεγάλες οικονομίες την σημασία του να διαθέτεις εταιρίες που ασχολούνται αποκλειστικά με την εκτύπωση ολοκληρωμένων, από απλά πράγματα μέχρι επεξεργαστές και gpus. Χωρίς αυτά, οι σχεδιαστές κάνουν θεωρητικές βελτιώσεις. Ο καταναλωτής (είτε ο οικιακός, είτε η εταιρία, είτε το datacenter) βλέπει διαφορά στα κόστη όταν η αλυσίδα παραγωγής βγάζει νόημα. Το να παράγονται όλα στην Taiwan ήταν κίνηση ματ και πρέπει όλος ο κόσμος να βγάλει το καπέλο στην TSMC που μπόρεσε να κρατήσει τέτοιο μοντέλο λειτουργίας
exor Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 7 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε Οι διαφορές στο IQ ανήκουν σε εποχές GeForce FX / ATi 9700 Pro(2004-2005). Δεν ισχύουν οι διαφορές εδώ και πολλά χρόνια. Όποιος μιλάει ακόμα για ξεπλυμένα χρώματα προφανώς το κάνει επίτηδες και είναι στεγνό flame bait. το μονο flame που βλεπω ειναι παρεξηγημενα φαν μπο υζ γιατι νορμαλ ανθρωπος δεν θα παρεξηγηθει επειδη θα πεις τη γνωμη σου για μια καρτα. επισης εχω δοκιμασει τις περισσοτερες γενιες εως και 2080 οπως ειπα και ναι εβλεπα διαφορα στην εικονα και στην ομαλοτητα του gameplay . η διαφορα συμφωνω δεν ηταν χαοτικη οπως καποτε σε κατι 6800 κι 8800 αλλα και αλλοι χρηστες μου εχουν πει το ιδιο οπως και ανθρωποι με μαγαζια κτλπ . εδω με φιλο που ειναι και στο φορουμ δοκιμαζαμε και αρκετους αλλους και βλεπαμε οντως διαφορα . αν δεν το βλεπετε δεν εχω κανενα προβλημα ουτε περιμενω να συμφωνησετε . σαφως η βεγκα επαιζε πιο ομαλα απο την 2080 και δεν ειναι θεμα γνωμης . η τυφλη υποστηριξη δεν κανει καλο.. εγω οταν χανει η ομαδα μου απο την αντιπαλο απλα λεω "λογικο ηταν καλυτεροι" και δεν εχω τσακωθει ποτε στην ζωη μου για κανενα αποτελεσμα η επιδοση αν και αθλητης
SilverMachine Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 1 ώρα πριν, exor είπε το μονο flame που βλεπω ειναι παρεξηγημενα φαν μπο υζ γιατι νορμαλ ανθρωπος δεν θα παρεξηγηθει επειδη θα πεις τη γνωμη σου για μια καρτα...............η τυφλη υποστηριξη δεν κανει καλο.. εγω οταν χανει η ομαδα μου απο την αντιπαλο απλα λεω "λογικο ηταν καλυτεροι" και δεν εχω τσακωθει ποτε στην ζωη μου για κανενα αποτελεσμα η επιδοση αν και αθλητης Ο αθλητης δεν τσακωνεται για το ποια ομαδα ειναι καλυτερη, ο μουσικος για το ποιο συγκροτημα ειναι καλυτερο, ο πολιτικος για το ποιο κομμα ειναι καλυτερο κ ο ηλεκτρονικος για ποια το εταιρια ειναι καλυτερη. Αυτος που γνωριζει δεν τσακωνεται. 12 ώρες πριν, kgkaudi είπε Ακριβώς. Σου λέει, 1000 φορές να τους έχουμε όλους εδώ στις ΗΠΑ, παρά στην Ταϊβάν, και να τους κάνει πόλεμο ο Winnie the Pooh. Τουλάχιστον απλά θα διαλυθούν εργοστάσια. Δεν θα σταματήσουν να παράγονται τσιπς. Που θα πονέσει όλη την Δύση. Πριν καποιες μερες υπογραφτηκε συνθηκη-νομοθεσια στις ΗΠΑ για ολικη επεναφορα ολης της τεχνολογιας εσωτερικα. Τα παντα. Ουτε Ασια, ουτε Ευρωπη, ουτε Ωκεανια. Τα παντα πανε Αμερικη για περιπτωση 3ου Παγκοσμιου. Οι παντες, Δημοκρατικοι, Ρεπουμπλικανοι, δισεκατομμυριουχοι, βαθυ κρατος, νεο-φιλελε, αριστεροι, μεγαλοτραπεζιτες, νεο-συντιρητικοι, βαλε οτι αλλη ομαδα υπαρχει κ χαραζει πολιτικη στις Πολιτειες, εχουν δωσει τα χερια για μεταφορα των παντων, γιατι ο Παγκοσμιος πλεον θεωρειται δεδομενος. Η Ρωσσια δεν θα χτυπησει ΝΑΤΟ, ουτε η Αμερικη Ρωσσια. Αλλα καπου αλλου θα σκασει η μπομπα κ μαλλον ουτε καν σε πολεμικο μετωπο--> παμε σιγα αλλα σταθερα, για απο-δολλαριοποιηση!! Αν αρχισει κ γινεται σε μεγαλο βαθμο, η Αμερικη θα απαντησει στρατιωτικα καπου, να μπλεξει τους κυριοτερους οικονομικους πυλωνες αντιπαλων κεντρικων τραπεζων. Ενδιαμεσα καταλαβαινεις τι σημαινει αυτο για τα ηλεκτρονικα.... Ολα φτιαγμενα ΗΠΑ, Ιαπωνια, Γερμανια κλπ ΚΑΙ με δυαλημενες τις οικονομιες τους.... Καθως επισης κ για την τεχνολογικη εξελιξη-- ολα αυτα με καθε χρονο καινουργια μοντελακια συμβαινουν μονο κ μονο επειδη η τεχνολογια ειναι ΑΝΟΙΧΤΗ. Αν υπαρξουν δυο μπλοκ (αλλα Ψυχρος Πολεμος) αυτο αλλαζει κ η τεχνολογια θα κρατιεται κλειστη, μονο για την πολεμικη βιομηχανια κ εμεις θα παιρνουμε τρεις γενεες πισω (οπως πριν το 1990) κ καθε πεντε χρονια καινουργια μοντελα... Αν το καλοσκεφτουμε, ολοκληρος ο κοσμος γυρω απ τα πισια, ειναι χτισμενος στη εξ ορισμου υποθεση οτι "η Αμερικη κερδισε τον Ψυχρο", η Ρωσσια ειναι εξαφανισμενη- παραγει μονο γυναικες κ μαφιοζους, κ η Κινα ειναι το εργοστασιο/δουλοπαροικια του πλανητη. Ολοι οι αλλοι ειναι ειτε βασσαλοι (ΕΕ, αγγλοφωνες χωρες, Κορεα, Ιαπωνια κλπ), ειτε παροικιες (Σ.Αραβια, Ιορδανια, Μεξικο κλπ), ειτε προς "κατεδαφιση" (Σερβια, Ιραν, Βενεζουελα, Κουβα κλπ). Δλδ ΟΛΑ υπο ελενχο κ κανενας δεν αντιμιλα στον Κυριαρχο. Αμα η Ρωσσια δεν ειχε καταστραφει οικονομικα, θα ειχαμε εμεις υπολογιστες νομιζεις?? χαχαχαααα... Απο ιντερνετ καφε θα μιλαγαμε κ για παιχνιδια σε πιπλικαδιακα θα πηγαιναμε ακομα. Ολα "κλειστα" θα ηταν, για τις μεγαλες εταιριες κ τους λιγους σπουδαγμενους επι του θεματος. Οπως ηταν ολα δλδ, πριν πεσει ο τοιχος στο Βερολινο. Ε, προς τα εκει παμε κ παλι. Εδω μιλανε να κοψουν το ιντερνετ στα τρια.... Το ΑΙ ξεκινησε ηδη ξεχωριστη αναπτυξη σε καθε υπερδυναμη- τελος στις μεγαλες συνεργασιες. Τελος κ η συνεργασια στο διαστημα- η Κινα ανακοινωσε προγραμμα για δικο της συμπλεγμα δορυφορων εναντιον του Ελονα κ δικους της σταθμους σε τροχια, η Ρωσσια ξεκινησε πισω απ τα φωτα του τυπου εκτοξευσεις πολεμικων δορυφορων πανω απο Ευρωπη. Ισως ο τρελο-Ελονας να κανει την διαφορα κ εδω--> πηγε Κινα κ ειπε οτι θα ξεκινησει συνεργασια! Δλδ. εριξε νερο στην φωτια.... Ισως.... Αν ομως δεν γινει κατι πολυ δυνατο, μας βλεπω να αντιμετωπιζουμε πολυ περιεργες ημερες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα