Gataros Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Δοκιμάστε να την αφήσετε καμιά ώρα εκτός ψυγείου. πρωτού την καταναλώσετε, εκεί κάνει τη διαφορά η διάρκεια ωρίμανσης της. 1
nlogginidis Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 γραβιέρα Κάραλη Ηπείρου από Σκλαβενίτη με ότι συνοδεία θέλετε.
soterman Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Parmiggiano Reggiano Vacche Rosse https://www.consorziovaccherosse.it Ιταλικό τυροκομείο, που χρησιμοποιεί μία μόνο ράτσα αγελάδων (κόκκινη Reggiana), παρμεζάνα με ωρίμανση ως και 6 χρόνια. Από τις ελάχιστες καλές παρμεζάνες που βρίσκεις και στην Ελλάδα.
baspav Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Προσωπικά ποτέ δεν κατάλαβα τη διαφορά τους. Εχω πάρει και τις 2 και μαζί. Πάντα ζητάω να την τρίψουν σκόνη για μακαρόνια. Ετσι αναδύεται η γεύση της.
andreaspA Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 5 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Kεφαλοτύρι; Αν ναι, είναι πολύ καλό όντως. και το κεφαλοτυρι, αλλα και αυτο που το λεει "ΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ" 1
nikolaos888 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 για μακαρόνια η για οτιδήποτε συνοδευτικό για μένα φθηνο σχετικά κ πολυ καλο σε γεύση ειναι το regato kerrygold το γνήσιο ιρλανδίας ,
teot Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, maparios είπε Καλημέρα στο φόρουμ! (δεν ξερω αν ειναι το σωστό section βεβαια) τον τελευταίο χρόνο έχω φάει κόλλημα με τα 2 τυριά του τίτλου (ακριβό σπορ για να ειμαι ειλικρινής, αλλα σε μικρή ποσότητα 60-80γρ. το απολαμβανω σχεδον καθημερινα) Κάποτε... τώρα έχει φτάσει η grana padano να είναι φθηνότερη από πολλές γραβιέρες που τείνουν να φθάσουν την τιμή της απλής παρμεζάνας και κάποιες να την ξεπερνάνε. 6 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Kεφαλοτύρι; Αν ναι, είναι πολύ καλό όντως. Το σκληρό τυρί δεν είναι κεφαλοτύρι... παράγεται από αγελαδινό γάλα ενώ το κεφαλοτύρι από αιγοπρόβειο Επεξ/σία 2 Ιουνίου 2023 από teot
Basilhs23___ Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Γενικά θα έλεγα, τα περισσότερα τυριά από όσα έχω βάλει στα μακαρόνια δεν είναι άσχημα, αλλα είναι καλύτερα και άλλα λιγότερο ωραία. Σήμερα δοκίμασα κεφαλοτυρι. Το επόμενο θα είναι μια παρμεζάνα που βρήκα.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Grana padano θα βάλεις σε μια original carbonara γιατί χρειάζεσαι μια πιο "ευγενική" οξύτητα στο τυρί ώστε να μην καλύψει τα πάντα. Γενικότερα επειδή είναι πιο "βουτυράτη" ενσωματώνεται καλύτερα μέσα σε φαγητά και σάλτσες. Την πιο ώριμη παρμεζάνα (ειδικά οι πιο παλαιωμένες που κάνουν και κριτσι κριτσι στα δόντια σου) θα τη βάλεις σε ένα πλατό τυριών και αλλαντικών ή θα την τρίψεις πάνω πάνω σε ένα πιάτο. 2
kostool13 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Παρμεζάνα μόνο σε "λευκές" μακαρονάδες (καρμπονάρες και γενικά σε ότι παίζει κρέμα γάλακτος, κτλ). Σε κόκκινες, και γενικά πιο παραδοσιακές/μαμαδίστικες (πχ μακαρόνια με κιμά) μόνο κεφαλοτύρι, το όλυμπος τριμμένο που αναφέρθηκε είναι πολύ δυνατό. Στα του θέματος, την γκράνα τη θεωρούσα πάντοτε υποδεέστερη της παρμεζάνα, ουσιαστικά μια φθηνότερη εναλλακτική. Τώρα βέβαια που όλα έχουν πάει στα ύψη, ακόμα και η γκράνα έχει τιμή "πολυτελείας". Επεξ/σία 2 Ιουνίου 2023 από kostool13
this.is.elia Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, maparios είπε *τι θα προτείνατε για συνοδευτικό; έχω δοκιμάσει σοκολάτα με κακαο 85% (τελειο),εχω δοκιμάσει ανθόμελο (απο παραγωγό, όχι απο ΣΜ) εξισου πολυ νοστιμα,εχω δοκιμασει σταφιδες και ξηρούς καρπούς (φυστικια,κασιους,αμυγδαλα,καρύδια και για οσους γνωριζουν τα λατρεμενα μου ανθυγιεινά ζολίτας).. Μουσακά. Επεξ/σία 2 Ιουνίου 2023 από this.is.elia
Προτεινόμενες αναρτήσεις