Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, MikeKata είπε

Α, όλα κι όλα. Σας καβατζωνουμε τη μισή RAM και CPU μόνο για το idle, αλλά σας το δείχνουμε κιόλας, να ξέρετε, να υπολογίζετε τι προγράμματα να ανοίξετε. Τι είμαστε; Τίποτα κλέφτες;

1% CPU usage έχω σε idle. Μάλλον έχεις γεμίσει το startup με εκατοντάδες προγράμματα αν σου τρώει την μιση cpu

Επεξ/σία από Herald
  • Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, inetien12 είπε

Έχει πλάκα η Microsoft τα βγάζει τα αφαιρεί και μετά από καιρό τα ξαναβάζει σαν feature

...και σχεδόν πάντα, με μειωμένη χρηστικότητα και αποδοτικότητα. Γνωστό και ως «ανάπτυξη» και modern εξέλιξη.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, Herald είπε

1% CPU usage έχω σε idle. Μάλλον έχεις γεμίσει το startup με εκατοντάδες προγράμματα αν σου τρώει την μιση cpu

Κάπου εδώ να θυμίσουμε ότι δεν έχουν όλοι 12900K. 

Αλλά ναι, "μάλλον έχω γεμίσει το startup με εκατοντάδες προγράμματα", αυτό το σχόλιο περίμενα για να αφαιρέσω όλα τα startup services που δε μου χρειάζονται. Δεν είναι γνωστά τα processes που τρέχουν τα Windows σε idle, τώρα θα τα μάθουμε. Δεν είναι γνωστή η τηλεμετρία που τρέχει ούτως ή άλλως κλπ...

1% εχω σε Gnome σε idle με Firefox, File Manager και MPV για ταινία ανοιχτό. Για την ακρίβεια, 2% στο 1/8 threads. Τα υπόλοιπα κάτω από το 1%. Με 2.3GB RAM.

Και για του λόγου το αληθές...

image.png.9c6783c11a8f267f24f49a5b5996b563.png

Τώρα, θες να ανοίξω Windows, μήπως, να σου δείξω τα "εκατοντάδες προγράμματα" στο "unoptimized" startup μου να δεις τι ανοίγει και τι CPU usage έχει;;

Επεξ/σία από MikeKata
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, MikeKata είπε

Κάπου εδώ να θυμίσουμε ότι δεν έχουν όλοι 12900K. 

Αλλά ναι, "μάλλον έχω γεμίσει το startup με εκατοντάδες προγράμματα", αυτό το σχόλιο περίμενα για να αφαιρέσω όλα τα startup services που δε μου χρειάζονται. Δεν είναι γνωστά τα processes που τρέχουν τα Windows σε idle, τώρα θα τα μάθουμε. Δεν είναι γνωστή η τηλεμετρία που τρέχει ούτως ή άλλως κλπ...

1% εχω σε Gnome σε idle με Firefox, File Manager και MPV για ταινία ανοιχτό. Για την ακρίβεια, 2% στο 1/8 threads. Τα υπόλοιπα κάτω από το 1%. Με 2.3GB RAM.

Και για του λόγου το αληθές...

image.png.9c6783c11a8f267f24f49a5b5996b563.png

Τώρα, θες να ανοίξω Windows, μήπως, να σου δείξω τα "εκατοντάδες προγράμματα" στο "unoptimized" startup μου να δεις τι ανοίγει και τι CPU usage έχει;;

Μα δεν ωφελεί κάτι να μου ανοίξεις τα δικά σου windows, δεν ξέρω τι έχει κανείς και τι τρέχεις στο background. Εγω μόνιμα 1% βλέπω που είναι rounded error και στο laptop και το desktop. Και στο PC του γραφείου με 6πυρηνο δεκαετίας τα ίδια βλέπω. 

Αν έχεις θέμα με τα services που τρέχουν τα windows από πίσω εγκατέστησε windows ghost η καντο με το χέρι. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Herald είπε

Εγω μόνιμα 1% βλέπω που είναι rounded error και στο laptop και το desktop. Και στο PC του γραφείου με 6πυρηνο δεκαετίας τα ίδια βλέπω. 

Μα πόσο καλά περνάμε με αυτές τις ανέκδοτες ιστοριούλες κατά καιρούς...

Ειδικά το "εξαπύρηνο 10ετίας" με το 1% usage (να φανταστώ, το 2013 έτρεχες σε PC γραφείου 3930Κ και παραπάνω, πώς άλλωστε θα άνοιγε το Excel; Ή ότι έχεις 1% στα Windows με FX-6300X)...  Βέβαια, ψιλοπράγματα τα "threads" (που μπορείς να έχεις 12 στο 6πύρηνο και 24 στο 12900, ενώ ανέφερα 8 ) σε σχέση με τα cores.

Τέλος πάντων. Φαίνεται ότι ο σαρκασμός του αρχικού σχολείου πέρασε και δεν ακούμπησε από κάποιον. Πάω για ξεκούραση, δεν έχω σκοπό να κάνω σοβαρή κουβέντα με άνθρωπο που του έλεγε όλο το thread σε άλλο post ότι οι "M" είναι πιο efficient από τους x86 στα 15W και απαντούσε "ναι, αλλά στα 60W δεν είναι", καταλαβαίνεις, χαμένος χρόνος (να 'ναι καλά η ignore list που την τσεκάρω κατά καιρούς)...Καλή καρδιά.

Υ.Γ. Ξέχασες το PEBKAC αυτή τη φορά. Με απογοητεύεις...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, MikeKata είπε

Μα πόσο καλά περνάμε με αυτές τις ανέκδοτες ιστοριούλες κατά καιρούς...

Ειδικά το "εξαπύρηνο 10ετίας" με το 1% usage (να φανταστώ, το 2013 έτρεχες σε PC γραφείου 3930Κ και παραπάνω, πώς άλλωστε θα άνοιγε το Excel; Ή ότι έχεις 1% στα Windows με FX-6300X)...  Βέβαια, ψιλοπράγματα τα "threads" (που μπορείς να έχεις 12 στο 6πύρηνο και 24 στο 12900, ενώ ανέφερα 8 ) σε σχέση με τα cores.

Τέλος πάντων. Φαίνεται ότι ο σαρκασμός του αρχικού σχολείου πέρασε και δεν ακούμπησε από κάποιον. Πάω για ξεκούραση, δεν έχω σκοπό να κάνω σοβαρή κουβέντα με άνθρωπο που του έλεγε όλο το thread σε άλλο post ότι οι "M" είναι πιο efficient από τους x86 στα 15W και απαντούσε "ναι, αλλά στα 60W δεν είναι", καταλαβαίνεις, χαμένος χρόνος (να 'ναι καλά η ignore list που την τσεκάρω κατά καιρούς)...Καλή καρδιά.

Υ.Γ. Ξέχασες το PEBKAC αυτή τη φορά. Με απογοητεύεις...

Βασικά σόρρυ, δεν είναι 10ετίας, 12ετίας είναι 😜 

Ήταν  ο server, αλλά πλέον που πάλιωσε έγινε client. Χ5690, ουσισαστικά ο 990x σε xeon. 

Τέσπα, αμά σου τρώνε το μισό CPU και το θεωρείς φυσιολογική λειτουργία των windows και όχι πατάτα σε κάτι που έχεις κάνει πάσο

Επεξ/σία από Herald

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...