Προς το περιεχόμενο

Πειρατική τηλεόραση: Στο στόχαστρο πλέον και οι χρήστες

nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 λεπτά πριν, AtiX είπε

Αυτός που βάζει πειρατικό έχει σίγουρα 15-20€ που του περισσεύουν και άρα σίγουρα δεν είναι καν στο όριο της φτώχειας…

πραγματικά πιστεύει έστω και ένας ότι ενώ ο άλλος πεινάει θα δώσει λεφτά σε έναν κλέφτη για να δει παράνομα ποδόσφαιρο ή ταινίες ή σειρές????

τώρα τα περί παρηγοριάς και λοιπές ανοησίες, πραγματικά αυτά τα αναφέρεται στα σοβαρά? Το να δεις την αγαπημένη σου ομάδα δεν είναι πρώτη ανάγκη, ούτε καν δέκατη…

σοβαρευτείτε…

Εκπεμπουμε σε διαφορετικη συχνοτητα σ αυτο το θεμα. Εννοειται πως η κλεψια ειναι κλεψια και ειναι αδικημα. Χαιρω πολυ. Ομως δε μπορω να καταλαβω για ποιο λογο καποιοι υπερασπιζεστε με τοσο ζηλο τα συμφεροντα της νοβα και του οτε τιβι απεναντι σ αυτους που βαχουν πειρατικη τιβι. Μετοχες εχετε; Ειναι λιγο εκνευριστικο

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 294
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

7 λεπτά πριν, chrsiou είπε

Εκπεμπουμε σε διαφορετικη συχνοτητα σ αυτο το θεμα. Εννοειται πως η κλεψια ειναι κλεψια και ειναι αδικημα. Χαιρω πολυ. Ομως δε μπορω να καταλαβω για ποιο λογο καποιοι υπερασπιζεστε με τοσο ζηλο τα συμφεροντα της νοβα και του οτε τιβι απεναντι σ αυτους που βαχουν πειρατικη τιβι. Μετοχες εχετε; Ειναι λιγο εκνευριστικο

Όντως το να λες ότι δεν υπάρχει δικαιολογία για να κάνεις παράνομη σύνδεση τηλεοπτικού περιεχομένου, ισοδυναμεί με το να υποστηρίζεις και μάλιστα με ζήλο τα συμφέροντα των παροχών…

είναι σαν να έχω πει ότι όποιος υποστηρίζει την πειρατική τηλεόραση, υποστηρίζει με ζήλο του κλέφτες και τα συμφέροντα τους από τις πωλήσεις των παράνομων συνδρομών…

Για πες τώρα, πιο από τα δυο ισχύουν?

4 λεπτά πριν, sdikr είπε

Ας μην βάλει πειραρατικό,  είναι πολύ απλή η λύση,  αν βάλει πειρατικό είναι παράνομος και δεν τον δικαιολογεί κανένας

Εγώ θέλω να σε βάλω να σκάβεις αλλά δεν μου περισσεύουν,  όποτε και δεν θα σε πληρώσω, είσαι οκ;

Εγω δεν ειμαι μια απ τις μοναδικες  τρεις εταιρειες τηλεπικοινωνιων στην Ελλαδα που εχω μαδησει το μεδουλι πολλου κοσμου επι δεκαετιες. Ναι ειναι παρανομια η πειρατεια. Γιατι ομως τοσο ζηλος για να υπερασπιστειτε τα συμφεροντα του καρτελ. Λες και εχουμε πολλες επιλογες. Μπορω να μιλαω για  πολλη ωρα για δικες τους αδικιες απεναντι στην οικογενεια μου μονο. Πχ εξτρα χρεωσεις απ τη vodafone που επρεπε να κινηθω νομικα για να βγει ακρη αλλα δε μου περισσευε χρονος και λεφτα για να το κανω. Παραπανω απο 100 ευρω. Γιατι να μου τα παρει με το ετσι θελω; Οποτε ηθελε καποιος απ την οικογενεια μου να λυσει το συμβολαιο τον επρηζαν για να μη φυγει, χωρια που οληρωναμε και προστιμο μετα. Στα 5ψηφια sms που ερχονται στο κινητο και μας χρεωνουν με το ετσι θελω συμμετεχει εσκεμμενα το καρτελ των 3 εταιρειων. Επρεπε οι ιδιες οι εταιρειες να μας προστατευουν απ αυτα τα sms. Γιατι να μπω στη διαδικασια να μαθω τι φταιει, οτι πρεπει να κανω φραγη των πενταψηφιων κτλ; Και απο που βρισκουν τα νουμερα μας. Μην κρυβομαστε πισω απ το δαχτυλο μας. Μια κυρια την πηραν τηλ απο ενα νουμερο και δεν ηξερε οτι ειναι παγιδα και δεν πρεπει να το σηκωσει αλλιως θα χρεωθει ασυμφορα, κι επειδη μιλησε κανα τεταρτο της ηρθε απ τη wind λογαριασμος γυρω στα 100 ευρω μονο γι αυτη την κληση. Ασε για το τι ταχυτητες σταθερου ιντερνετ πληρωνω απ το 2005 και τι ταχυτητες εχω εγω κι ενα σεβαστο ποσοστο των πελατων τους. Ναι, ειναι κλεψια οποιοδηποτε ειδος πειρατειας σε οποιοδηποτε βαθμο, και αυτοι που πουλανε τα πειρατικα δεν πρεπει να πλουτιζουν απ την κλεψια, αλλα και η υποκρισια μερικων εδω μεσα ειναι εκνευριστικοτατη. Εκτος κι αν ειστε εκτος πραγματικοτητας

8 λεπτά πριν, AtiX είπε

Όντως το να λες ότι δεν υπάρχει δικαιολογία για να κάνεις παράνομη σύνδεση τηλεοπτικού περιεχομένου, ισοδυναμεί με το να υποστηρίζεις και μάλιστα με ζήλο τα συμφέροντα των παροχών…

είναι σαν να έχω πει ότι όποιος υποστηρίζει την πειρατική τηλεόραση, υποστηρίζει με ζήλο του κλέφτες και τα συμφέροντα τους από τις πωλήσεις των παράνομων συνδρομών…

Για πες τώρα, πιο από τα δυο ισχύουν?

Δεν υπερασπιζομαι με ζηλο αυτους που πουλανε τις πειρατικες συνδρομες. Ισα ισα που με ενοχλει που πλουτιζουν απ αυτο.  Υπερασπιζομαι αυτους που δεν τους περισσευουν, και με εκνευριζετε οσοι το παιζετε πως δεν ξερετε σε ποιο κρατος ζουμε. Εννοειται πως η κλεψια ειναι κλεψια. Δεν περιμεναμε εσας να μας το πειτε. Πρεπει ομως ταυτιχρονα να τιμωρηθουν και οι εταιρειες επικοινωνιων στην Ελλαδα για ενα σωρο αδικιες που εχουν κανει. Το οποιο φυσικα και δεν προκειται να γινει επειδη ειναι δυνατοι, εχουν νομικα τμηματα και δεν εχουν αναγκη! Και να πληρωσουν προστιμα ακομη, θα εχουν φροντισει πρωτα το κερδος τους απο απατεωνιες οπως sms απο πενταψηφια στα οποια συμμετεχουν και οι ιδιοι, να ειναι πολυ μεγαλυτερα απ τα προστιμα που θα πληρωσουν. Ειμαι μεσα με τα χιλια να αποδοθει δικαιοσυνη σε ολους για ολα. Αυτο ειναι το σωστο και το αυτονοητο.  Αλλα δεν προκειται να γινει. Το καρτελ των 3 εταιρειων ειναι ο δυνατος οποτε τα φερνει στα μετρα του

• Thanks 1

14 λεπτά πριν, chrsiou είπε

Εγω δεν ειμαι μια απ τις μοναδικες  τρεις εταιρειες τηλεπικοινωνιων στην Ελλαδα που εχω μαδησει το μεδουλι πολλου κοσμου επι δεκαετιες. Ναι ειναι παρανομια η πειρατεια. Γιατι ομως τοσο ζηλος για να υπερασπιστειτε τα συμφεροντα του καρτελ. Λες και εχουμε πολλες επιλογες. Μπορω να μιλαω για  πολλη ωρα για δικες τους αδικιες απεναντι στην οικογενεια μου μονο. Πχ εξτρα χρεωσεις απ τη vodafone που επρεπε να κινηθω νομικα για να βγει ακρη αλλα δε μου περισσευε χρονος και λεφτα για να το κανω. Παραπανω απο 100 ευρω. Γιατι να μου τα παρει με το ετσι θελω; Οποτε ηθελε καποιος απ την οικογενεια μου να λυσει το συμβολαιο τον επρηζαν για να μη φυγει, χωρια που οληρωναμε και προστιμο μετα. Στα 5ψηφια sms που ερχονται στο κινητο και μας χρεωνουν με το ετσι θελω συμμετεχει εσκεμμενα το καρτελ των 3 εταιρειων. Επρεπε οι ιδιες οι εταιρειες να μας προστατευουν απ αυτα τα sms. Γιατι να μπω στη διαδικασια να μαθω τι φταιει, οτι πρεπει να κανω φραγη των πενταψηφιων κτλ; Και απο που βρισκουν τα νουμερα μας. Μην κρυβομαστε πισω απ το δαχτυλο μας. Μια κυρια την πηραν τηλ απο ενα νουμερο και δεν ηξερε οτι ειναι παγιδα και δεν πρεπει να το σηκωσει αλλιως θα χρεωθει ασυμφορα, κι επειδη μιλησε κανα τεταρτο της ηρθε απ τη wind λογαριασμος γυρω στα 100 ευρω μονο γι αυτη την κληση. Ασε για το τι ταχυτητες σταθερου ιντερνετ πληρωνω απ το 2005 και τι ταχυτητες εχω εγω κι ενα σεβαστο ποσοστο των πελατων τους. Ναι, ειναι κλεψια οποιοδηποτε ειδος πειρατειας σε οποιοδηποτε βαθμο, και αυτοι που πουλανε τα πειρατικα δεν πρεπει να πλουτιζουν απ την κλεψια, αλλα και η υποκρισια μερικων εδω μεσα ειναι εκνευριστικοτατη. Εκτος κι αν ειστε εκτος πραγματικοτητας

Δεν υπερασπιζομαι με ζηλο αυτους που πουλανε τις πειρατικες συνδρομες. Ισα ισα που με ενοχλει που πλουτιζουν απ αυτο.  Υπερασπιζομαι αυτους που δεν τους περισσευουν, και με εκνευριζετε οσοι το παιζετε πως δεν ξερετε σε ποιο κρατος ζουμε. Εννοειται πως η κλεψια ειναι κλεψια. Δεν περιμεναμε εσας να μας το πειτε. Πρεπει ομως ταυτιχρονα να τιμωρηθουν και οι εταιρειες επικοινωνιων στην Ελλαδα για ενα σωρο αδικιες που εχουν κανει. Το οποιο φυσικα και δεν προκειται να γινει επειδη ειναι δυνατοι, εχουν νομικα τμηματα και δεν εχουν αναγκη! Και να πληρωσουν προστιμα ακομη, θα εχουν φροντισει πρωτα το κερδος τους απο απατεωνιες οπως sms απο πενταψηφια στα οποια συμμετεχουν και οι ιδιοι, να ειναι πολυ μεγαλυτερα απ τα προστιμα που θα πληρωσουν. Ειμαι μεσα με τα χιλια να αποδοθει δικαιοσυνη σε ολους για ολα. Αυτο ειναι το σωστο και το αυτονοητο.  Αλλα δεν προκειται να γινει. Το καρτελ των 3 εταιρειων ειναι ο δυνατος οποτε τα φερνει στα μετρα του

Μια ερώτηση μόνο, πιστεύεις στην αυτοδικία?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το μεγαλύτερο επιχείρημα υπέρ της πειρατείας είναι ότι τις περισσότερες φορές λαμβάνεις υψηλότερης ποιότητας προϊόν από ότι όταν πληρώνεις.

Abandonware, intrusive DRM, αφαίρεση περιεχομένου χωρίς προειδοποίηση, ακόμα και περιεχόμενο που απλά δεν μπορείς να αγοράσεις νόμιμα στη χώρα σου. 

Όσο οι εταιρείες δε σε σέβονται σαν πελάτη, δεν μπορεί κανένας να σου κουνάει το δάχτυλο. 

1 ώρα πριν, AtiX είπε

Αυτός που βάζει πειρατικό έχει σίγουρα 15-20€ που του περισσεύουν και άρα σίγουρα δεν είναι καν στο όριο της φτώχειας…

πραγματικά πιστεύει έστω και ένας ότι ενώ ο άλλος πεινάει θα δώσει λεφτά σε έναν κλέφτη για να δει παράνομα ποδόσφαιρο ή ταινίες ή σειρές????

τώρα τα περί παρηγοριάς και λοιπές ανοησίες, πραγματικά αυτά τα αναφέρεται στα σοβαρά? Το να δεις την αγαπημένη σου ομάδα δεν είναι πρώτη ανάγκη, ούτε καν δέκατη…

σοβαρευτείτε…

Λες και ξαναλές ότι είναι λίγα τα 15-20€. Αφού είναι τόσο λίγα, γιατί δεν κατεβάζουν τη συνδρομή τους οι εταιρείες κατά 15-20€; 

2 ώρες πριν, ikaruga24 είπε

Μην ακούω βλακειες. Τέτοια ακούγαμε για ένα σωρό θέματα, από τη ζώνη στο αυτοκίνητο μέχρι το κάπνισμα σε εσωτερικούς χώρους. Αν είναι να εφαρμοστεί το κυνήγι χρηστών ως κλεπταποδοχοι σε παράνομα διανονομημενο υλικό πνευματικής ιδιοκτησίας τότε θα γίνει και μάλιστα επιτυχημένα. 

Δεν χρειάζεται να τους πιάσουν όλους. Μερικά όμορφα κοστούμια παραδείγματικα να έρθουν σε μια μερίδα του κόσμου και λίγο προβολή για το ότι πέφτουν χοντρές καμπάνες το παραμύθι θα μειωθεί στο ελάχιστο. 

Το είχαν κάνει πριν το internet με τα καταστήματα μουσικής και τα βίντεο κλαμπ που έκαναν εγγραφές και πήγε το πρόστιμο και η προσαγωγή σύννεφο. Εσείς πιστεύετε ότι θα την γλυτώσετε με τα σημερινά μέσα και εργαλεία που υπάρχουν για να σας βρουν; 

Επειδή ζούμε στην Ελλάδα, όσες φορές χτυπήθηκε η πειρατεία ήταν λόγω ελληνικών συμφερόντων. Μιλάμε για τη χώρα που το DVD της Τζούλιας έκλεισε τον μεγαλύτερο greek tracker. Για τη χώρα που η ΑΕΠΙ καρπώνεται συνδρομές ακόμα και από μικρομάγαζα που έχουν ραδιόφωνο και τα μοιράζει όπου γουστάρει (ανάθεμα και αν δίνει το πραγματικό ποσό που αναλογεί στις ξένες δισκογραφικές).

Όσοι καταναλώνουν ελάχιστο Ελληνικό περιεχόμενο ας κοιμούνται ήσυχοι προς το παρόν.

Επεξ/σία από michael92

24 λεπτά πριν, michael92 είπε

Λες και ξαναλές ότι είναι λίγα τα 15-20€. Αφού είναι τόσο λίγα, γιατί δεν κατεβάζουν τη συνδρομή τους οι εταιρείες κατά 15-20€; 

Δεν λέω πουθενά ότι είναι λίγα ή πολλά, λέω ότι όταν ένας άνθρωπος έχει 15-20€ να δώσει για πειρατική τηλεόραση, μπορεί να συμπληρώσει άλλα 15-20€ για να είναι και νόμιμος…

3 hours ago, chrsiou said:

τα ματς των ελληνικων ομαδων πρεπει να ναι δωρεαν στην Ελλαδα

Συντροφε δωρεαν ειναι μονο το τυρι στη φακα

εκτος και αν δε θες καποτε το ελληνικο πρωταθλημα να γινει σοβαρο οποτε πασσο

On 01/06/2023 at 17:17, Evangelos Anagnostou said:

Εντωμεταξύ αυτό το ακραίο νουμερο των 800χιλιαδων που έβγαλαν έχει αντιθετο αποτελεσμα.

Η πρωτη σκεψη που σου έρχεται είναι "ρε όλοι εχουν και εγω ειμαι στην απέξω!"

Όποια κυβέρνηση δοκίμασε πραγματικά να σφίξει το ζωνάρι εξαφανίστηκε από τον χάρτη.

Μπααα περασε η εποχη αυτη

ναι θυμαμαι το 2013 που ο συρριζα εβγαινε εξω απο τη βουλη και υποστηριζε το gamato και τις «νεες» τεχνολογιες και πως τολματε και λογοκρινετε την  «προοδο» κ σαμαρα. 

μετα ηρθε στην κυβερνηση και μεχρι το 2017 εκλεισαν τα παντα και σημερα σου βγαινει μηνυμα απο αεπι πως δεν μπορεις να δεις την σελιδα

2 hours ago, chrsiou said:

Δεν εκρπροσώουμε καμια νοβα

απλα προσπαθουμε να σου εξηγησουμε πως η κλεψια οδηγει σε μειωση της προοδου της δημιουργιας αρα χειροτερα και λιγοτερα προιοντα για καταναλωτες στο μελλον

πως θα φτιαξει ο αλλος 400 000 000 ταινια αν δεν κοψει εισητηρια;

• Like 1

Παιδια εχετε χασει το νοημα.Οι περισσοτεροι βλεπουν τσαμπα πλεον,ουτε τούς πειρατες δεν πληρωνουν.Κανονικα πρεπει να βγουν και οι πειρατικες πλατφορμες να κανουν μηνύσεις για διαφυγόντα κέρδη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, filipprin είπε

Παιδια εχετε χασει το νοημα.Οι περισσοτεροι βλεπουν τσαμπα πλεον,ουτε τούς πειρατες δεν πληρωνουν.Κανονικα πρεπει να βγουν και οι πειρατικες πλατφορμες να κανουν μηνύσεις για διαφυγόντα κέρδη.

έχεις σκεφτεί, πόσες φορές οι πράξεις των περισσότερων στην ελληνική κοινωνία ήταν λάθος?

έχεις σκεφτεί ότι αυτό που εκφράζεις εσύ και μερικοί ακόμα εδώ μέσα, ως νοοτροπία, μπορεί να είναι και η αιτία για αυτά που παραπονιέσαι?

αυτά περί ουσίας

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 2

2 ώρες πριν, chrsiou είπε

Τι σχέση έχουν όλα αυτά με το ότι είναι κλοπή η πειρατεία;

Ολα τα άλλα απλά δεν βγάζουν καν νόημα προφανώς κάποιος σου τα είπε λάθος ή τα θυμάσαι λάθος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, AtiX είπε

έχεις σκεφτεί, πόσες φορές οι πράξεις των περισσότερων στην ελληνική κοινωνία ήταν λάθος?

έχεις σκεφτεί ότι αυτό που εκφράζεις εσύ και μερικοί ακόμα εδώ μέσα, ως νοοτροπία, μπορεί να είναι και η αιτία για αυτά που παραπονιέσαι?

αυτά περί ουσίας

Εχεισ σκεφτει εσυ ποσες φορες οι λιγοι και εχοντες εβλαψαν τούς πολλους και μη εχοντες.Εγω θα σου λεγα οτι εκει ειναι το μεγαλο λαθος.

Απο τη εποχη του Μαυρογενη του πειρατη κραταει αυτη η ιστορια.Ο καθενα διαλεγει μερια και περνει και τα ρισκα του.

Επεξ/σία από filipprin
  • Like 1

40 λεπτά πριν, AtiX είπε

Δεν λέω πουθενά ότι είναι λίγα ή πολλά, λέω ότι όταν ένας άνθρωπος έχει 15-20€ να δώσει για πειρατική τηλεόραση, μπορεί να συμπληρώσει άλλα 15-20€ για να είναι και νόμιμος…

φιλε συγγνωμη αλλα κουρασες λιγο με την εμμονικη υπερασπιση των νομιμων παροχων με αυτο το ακυρο επιχειρημα...

με 15-20 στο πειρατικο βλεπει κ αλλος 100αδες καναλια κ αθλητικα απο ολο τον κοσμο... ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ. αρα δεν θα μπορεσει να δει νομιμα τα ιδια με αλλα 15, μαλλον με αλλα 115 ευρω, και παλι οτι επιλεγουν οι ελληνικοι παροχοι.

ολα τα αλλα περι ηθικης και που θα καταληξουμε ως ρατσα και τι θα κανουν οι παραγωγοι κτλ (όπως και παλιοτερα για την πειρατεια στη μουσικη) που συζητατε αρκετοι φιλοι εδω ειναι εκτος θεματος

το θεμα εδω ειναι αν και ποσο ισχυει η πιθανοτητα διωξης των χρηστων παρανομου περιεχομενου, εχουμε σταματησει να συζηταμε αυτο εδω και 10 σελιδες, αρα αφου το καλυψαμε, ας το κλεισουμε να τελειωνουμε

• Like 3
  • Confused 1

2 λεπτά πριν, filipprin είπε

Εχεισ σκεφτει εσυ ποσες φορες οι λιγοι και εχοντες εβλαψαν τούς πολλους και μη εχοντες.Εγω θα σου λεγα οτι εκει ειναι το μεγαλο λαθος.

Απο τη εποχη του Μαυρογενη του πειρατη κραταει αυτη η ιστορια.Ο καθενα διαλεγει μερια και περνει και τα ρισκα του.

Δεν διαφωνώ, το πρόβλημα είναι αν επιλέξεις να γίνεις σαν και αυτούς* ή όχι…

*και δεν εννοώ πλούσιος…

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, AtiX είπε

Δεν διαφωνώ, το πρόβλημα είναι αν επιλέξεις να γίνεις σαν και αυτούς* ή όχι…

Σωστα και εγω ειπα οτι ο καθενας διαλεγει πλευρα και παίρνει εν γνωση και τα ρισκα του.Εσυ τι ακριβώς υπερασπιζεσαι εδω μεσα .

Οσοι επιλεγουν την πειρατεία γνωρίζουν το νομο καλυτερα απο σενα οπωσ και τισ συνεπειες αυτου.

Επεξ/σία από filipprin
  • Like 1

1 λεπτό πριν, pp6210 είπε

το θεμα εδω ειναι αν και ποσο ισχυει η πιθανοτητα διωξης των χρηστων παρανομου περιεχομενου, εχουμε σταματησει να συζηταμε αυτο εδω και 10 σελιδες, αρα αφου το καλυψαμε, ας το κλεισουμε να τελειωνουμε

Έχει απαντηθεί ήδη από το άρθρο αλλά και από μένα μαζί με άλλους δυο…

ΥΓ: Κατα τα αλλά, μιας και μόνο όσοι καλοβλέπουν την πειρατεία το λένε, πουθενά δεν υπερασπιστικά τους νόμιμους παρόχους αλλά την νόμιμη συμπεριφορά που οφείλει να έχει ένας πολίτης οποιοδήποτε κράτους…

3 λεπτά πριν, filipprin είπε

Σωστα και εγω ειπα οτι ο καθενας διαλεγει πλευρα και παίρνει εν γνωση και τα ρισκα του.Εσυ τι ακριβώς υπερασπιζεσαι εδω μεσα .

Δες την παραπάνω απάντηση φίλε μου, μην το ξαναγράφω…

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...