Προς το περιεχόμενο

Πειρατική τηλεόραση: Στο στόχαστρο πλέον και οι χρήστες

nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

21 λεπτά πριν, dhm21911 είπε

Ως γνωστόν μόνο όταν κάτι είναι ζωτικής σημασίας σκεφτόμαστε να κάνουμε παρανομία. Εγώ φίλε μου μπορεί να προέρχομαι από μεταμόσχευση μυελού των οστών και να βρίσκομαι μόνος μου για 6 μήνες σε υποχρεωτική καραντίνα στο σπίτι μου με 434 ευρώ αναπηρική σύνταξη και να μην μπορώ να πληρώσω αυτά τα 50 ευρώ για να είμαι νόμιμος. Με τη μοναδική χαρά μου να είναι το ποδόσφαιρο σε εκείνη τη φάση της ζωής μου νομίζεις θα κάτσω να σκεφτώ την κόσμοτε και τη νοβα; Μην φέρεστε λες και έχετε μετοχές. Εντάξει είναι λάθος αλλά με το να αποκαλούν τον κοσμο τζαμαπτζη είναι τραγικό.

Τα 2 ευρώ δεν τα σκέφτεσαι, το 50ρικο το σκέφτεσαι αν θα το χαλάσεις. Άντε πάμε παρακάτω. 

O άνθρωπος συνέκρινε έναν σημερινό άπορο με τον Oliver Twist. Τι νόημα έχει; Κανένα. Έχει μπει και κάνει κουμάντο στην τσέπη καθενός σε θεωρητικό επίπεδο και κουνάει το δάχτυλο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 294
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

15 λεπτά πριν, dhm21911 είπε

Τα 2 ευρώ δεν τα σκέφτεσαι, το 50ρικο το σκέφτεσαι αν θα το χαλάσεις. Άντε πάμε παρακάτω. 

Τότε ξόδεψε τα δυο ευρώ την ημέρα που δεν τα σκέφτεσαι και ξεχνά ότι τον μήνα κάνουν 60 και όχι 50 ευρώ… 

17 λεπτά πριν, dhm21911 είπε

Ως γνωστόν μόνο όταν κάτι είναι ζωτικής σημασίας σκεφτόμαστε να κάνουμε παρανομία. Εγώ φίλε μου μπορεί να προέρχομαι από μεταμόσχευση μυελού των οστών και να βρίσκομαι μόνος μου για 6 μήνες σε υποχρεωτική καραντίνα στο σπίτι μου με 434 ευρώ αναπηρική σύνταξη και να μην μπορώ να πληρώσω αυτά τα 50 ευρώ για να είμαι νόμιμος. Με τη μοναδική χαρά μου να είναι το ποδόσφαιρο σε εκείνη τη φάση της ζωής μου νομίζεις θα κάτσω να σκεφτώ την κόσμοτε και τη νοβα; Μην φέρεστε λες και έχετε μετοχές. Εντάξει είναι λάθος αλλά με το να αποκαλούν τον κοσμο τζαμαπτζη είναι τραγικό.

Είναι τραγικό μετά από μεταμόσχευση μυελών του οστών, κλινήρης και με σύνταξη αναπηρίας να σκέφτεσαι ότι δικαιολογείσαι να μπορείς να παρανομήσεις…

αν είναι έτσι να σου δώσουμε απαλλαγή  και για αλλά αδικήματα…

όσο σκληρό και αν νομίζεις ότι ακούγεται και όσο και να επικαλείσαι την ανθρωπιά μας, αφού ο νόμος δεν σε εξαιρεί, είναι πρόβλημα σου…

5 λεπτά πριν, mimis13 είπε

O άνθρωπος συνέκρινε έναν σημερινό άπορο με τον Oliver Twist. Τι νόημα έχει; Κανένα. Έχει μπει και κάνει κουμάντο στην τσέπη καθενός σε θεωρητικό επίπεδο και κουνάει το δάχτυλο.

Δεν κατάλαβες, σε κανέναν δεν έκανε κουμάντο που και πως θα φάει τα χρήματα που παράγει,  “κουνάω” όμως το δάκτυλο σε οποιοδήποτε νομίζει ότι πίσω από συναισθηματικά κόλπα και επικλήσεις στην φιλανθρωπία μας, νομίζουν ότι μπορούν να κλέψουν…

• Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Sad 1

34 λεπτά πριν, dhm21911 είπε

Ερώτηση επειδή μου άρεσε το επιχείρημα. Σε περίπτωση που αύριο δεν υπήρχε η εναλλακτική της πειρατείας γιατί έκλειναν όλοι οι σερβερς και δεν υπήρχε γενικότερα αυτή η δυνατότητα, αυτό το άτομο τι θα έκανε για να περάσει αυτούς τους 6 μήνες; 

Για την τελευταία πρόταση, ούτε λάθος είναι ούτε τζαμπατζής πρέπει να χαρακτηρίζεται κάποιος, απλός παράνομος γιατί αυτή είναι η αλήθεια.

11 λεπτά πριν, mimis13 είπε

Κοίταξε όμως ρεαλιστικά αν είσαι σημερινός άπορος και σε συλλάβουν γιατί έκλεψες κάτι να φας έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να πας σπίτι σου από το να σε συλλάβουν ως αποδέκτη πειρατικής συνδρομής. Εγώ προσωπικά είμαι εξαιρετικά κατά του να δίνω λεφτά για κάτι πειρατικό και να πλουτίζει ο πειρατής, όπως δε θέλω να πλουτίζει με π@@στιές η κάθε εταιρεία το ίδιο δεν γουστάρω και για τον πειρατή.

• Like 1

Δε συμφωνω στο να πληρωσω καποιον που κλεβει μια υπηρεσια και την πουλαει για οφελος του. Αυτο που κανει κυριως αυτος ειναι απαραδεκτο και τελειως παρανομο 

Αν εγω καταφερω και σπασω το σημα που στελνεις στο σπιτι μου και δω αυτο που θελω ας προσεχες να το κλειδωνες καλυτερα. ΕΙναι σα να αφηνω λεφτα στο δρομο και να παραπονιεμαι αν τα παρει κανεις 

• Like 1

1 ώρα πριν, AtiX είπε

Πραγματικά πιστεύεις ότι επειδή το κράτος έκανε μια αύξηση στους φόρους, σου δίνει το δικαίωμα να “κλέψεις”?

Δηλαδή αν αύριο αυξηθεί ο ΦΠΑ στα τρόφιμα, θα βγεις και θα δικαιολογείς το οποιοδήποτε έκλεψε από σούπερ μάρκετ?

Πραγματικά το έχεις σκεφτεί μήπως εσύ σφυρίζεις και όχι εγώ?

Ρε φίλε να στο κάνω φραγκοδίφραγκα, ένα τάλαρο λιανά που λέει ο μάγκας, επειδή δεν στρίβει αλλιώς το τιμόνι. Πρώτον δεν έκλεψα, είπα οτι δεν είμαι κάτοχος πειρατικού.Εγώ σου είπα ποιά είναι η πολιτική του μαμιά και αν αυτή είναι κλέψιμο. Αλλά εσυ λές ΟΧΙ! Αμά το κλέψιμο έχει τη σφραγίδα του κράτους δεν είναι.

Θα σου θυμίσω έτσι για πλάκα οτι πολλά ρεμάλια εκεί μέσα είναι συνταγματολόγοι ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ που ψηφίζουν αντισυνταγματικούς νόμους! Και για να δικαιωθείς, μαμίεσαι στο τρέξιμο με το ΣτΕ, το οποίο σε δικαιώνει μετά απο 20 χρόνια και σου λέει ΝΑΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ Ο ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ! Ποιός;;;; Αυτός που ψήφισαν οι συνταγματολόγοι! Αλλά ναι μεν δικαιώνεσαι, λεφτά όμως δεν πέρνεις πίσω, δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος! Στον αντισυνταγματικό νόμο! 

Αυτοί δεν έκλεψαν; Γιατί δεν λες αυτοί να πάνε μέσα; Ή είσαι ενας από δαύτους;

Επόμενο γρήγορο παράδειγμα, ο μέγιστος αθλητικός σύλλογος χρωτάει όσα γουστάρει, βαράει κανόνι, πτώχευση, αλλάζει ΑΦΜ, διαγράφονται τα πάντα και από την αρχή καθαρός. Εγώ αν χρωστάω, μπορώ να αλλάξω ΑΦΜ και να ξαναξεκινήσω από το μηδέν; Ή το έχεις κάνει και αυτό;

Όσον αφορά στο παράδειγμα nova / τρόφιμα, πάρε τον συμβολισμό , αν τον καταλάβεις. Πας σουπερμαρκετ και πας να ψωνίσεις ένα μπουκάλι γάλα. Το προιον έχει για παράδειγμα 10% φπα. Αλλά πρόσεξε με το που το σηκώσεις από το ράφι είσαι υποχρεωμένος να πας να το πληρώσεις στο ταμείο, δεν έχει επιστροφή. Το επιλέγεις, και καθώς πηγαίνεις στο ταμείο, έρχεται ο νταβάς σου και βάζει το φπα 20%. Ώπα! Πίσω δεν μπορείς να το γυρίσεις, αλλά όταν εσυ το επέλεξες είχε άλλο φόρο! Πες μου τώρα που θα το βάλεις το γάλα!

• Like 1

3 ώρες πριν, Volga είπε

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω... Οι εταιρίες ΞΕΡΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ τι βλέπεις. Σε ποια σελίδα μπήκες. Ποιο βιντεάκι άνοιξες, πόση ώρα το είδες κλπ.

Πραγματικά βρε παιδιά δεν θέλω να επαναλαμβάνω ή να λέω τέτοια λόγια.... αλλά μπας και τα έχετε κάνει πλακάκια με καμμιά Cosmote/Nova και τα λετε αυτά? Γιατί τέτοια κινδυνολογία να εκφέρεται με τόσο μεγάλη σιγουριά (και να είναι ως επι το πλείστον λάθος) δύσκολο να δικαιολογηθεί αλλιώς.

Πάμε με τα βασικά... έστω ότι δεν έχουμε VPN και οι DNS μας είναι της cloudflare/google.

Αν μιλάμε για σύνδεση κρυπτογραφημένη όπως είναι η πλειονότητα σήμερα (π.χ. επισκέπτομαι το https://www.tadesite.com) τότε το μόνο που γνωρίζει ο ISP είναι το ip που έχω επικοινωνήσει (και άμα το ψάξει να δει ότι αντιστοιχεί στο εν λόγω domain) και τον όγκο δεδομένων που ανταλλάσσω. Δεν ξέρει τι βίντεο είδα, δεν ξέρει τι search έκανα, δεν ξέρει ότι πήγα συγκεκριμένα στη διεύθυνση tadesite.com/stream1.

Τώρα αν μιλάμε για άλλα πρωτόκολλα π.χ. torrent εκεί αλλάζει λίγο το πράγμα. Π.χ. κάποιος torrentarei μια ταινία που είναι ελληνική παραγωγή της τάδε εταιρίας. Eκεί μπορεί να πάει η εταιρεία και να εξετάσει ελεύθερα τις ips που κατεβάζουν και να  καταγράψει τα ελληνικά ip που είχαν πρόσβαση. Αυτό το κάνουν ήδη τα μεγάλα ξένα studios και στέλνουν καταγγελίες στους ISP οι οποίοι με την σειρά τους προειδοποιούν τον χρήστη με διακοπή της συνδρομής τους αν το ξανακάνει κλπ. Αυτά στο εξωτερικό γίνονται προς το παρόν, όχι εδώ.

Ο φίλος που λεει ότι το κυνήγι γίνεται με την ιχνηλάτηση και συσχέτιση ip διευθύνσεων έχει δικιο.

14 λεπτά πριν, maxpet είπε

Ρε φίλε να στο κάνω φραγκοδίφραγκα, ένα τάλαρο λιανά που λέει ο μάγκας, επειδή δεν στρίβει αλλιώς το τιμόνι. Πρώτον δεν έκλεψα, είπα οτι δεν είμαι κάτοχος πειρατικού.Εγώ σου είπα ποιά είναι η πολιτική του μαμιά και αν αυτή είναι κλέψιμο. Αλλά εσυ λές ΟΧΙ! Αμά το κλέψιμο έχει τη σφραγίδα του κράτους δεν είναι.

Θα σου θυμίσω έτσι για πλάκα οτι πολλά ρεμάλια εκεί μέσα είναι συνταγματολόγοι ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ που ψηφίζουν αντισυνταγματικούς νόμους! Και για να δικαιωθείς, μαμίεσαι στο τρέξιμο με το ΣτΕ, το οποίο σε δικαιώνει μετά απο 20 χρόνια και σου λέει ΝΑΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ Ο ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ! Ποιός;;;; Αυτός που ψήφισαν οι συνταγματολόγοι! Αλλά ναι μεν δικαιώνεσαι, λεφτά όμως δεν πέρνεις πίσω, δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος! Στον αντισυνταγματικό νόμο! 

Αυτοί δεν έκλεψαν; Γιατί δεν λες αυτοί να πάνε μέσα; Ή είσαι ενας από δαύτους;

Επόμενο γρήγορο παράδειγμα, ο μέγιστος αθλητικός σύλλογος χρωτάει όσα γουστάρει, βαράει κανόνι, πτώχευση, αλλάζει ΑΦΜ, διαγράφονται τα πάντα και από την αρχή καθαρός. Εγώ αν χρωστάω, μπορώ να αλλάξω ΑΦΜ και να ξαναξεκινήσω από το μηδέν; Ή το έχεις κάνει και αυτό;

Όσον αφορά στο παράδειγμα nova / τρόφιμα, πάρε τον συμβολισμό , αν τον καταλάβεις. Πας σουπερμαρκετ και πας να ψωνίσεις ένα μπουκάλι γάλα. Το προιον έχει για παράδειγμα 10% φπα. Αλλά πρόσεξε με το που το σηκώσεις από το ράφι είσαι υποχρεωμένος να πας να το πληρώσεις στο ταμείο, δεν έχει επιστροφή. Το επιλέγεις, και καθώς πηγαίνεις στο ταμείο, έρχεται ο νταβάς σου και βάζει το φπα 20%. Ώπα! Πίσω δεν μπορείς να το γυρίσεις, αλλά όταν εσυ το επέλεξες είχε άλλο φόρο! Πες μου τώρα που θα το βάλεις το γάλα!

Θα άκουγα περισσότερο την δικαιολογία με τα παιδάκια στην Αφρική που πεινάνε, για να είσαι στο πνεύμα με τους άλλους, πάρα όλο αυτό το λογύδριο που ούτε κοινωνικό περιεχόμενο έχει, ούτε πολιτικό, ούτε καν απλού καθημερινού προβληματισμού…

ΥΓ: να μην ξεχάσω να σχολιάσω, κόψε κάτι από το υφάκι γιατί το στυλ του πολλά βαρύς δεν περνάει…

• Like 1

11 λεπτά πριν, AtiX είπε

Θα άκουγα περισσότερο την δικαιολογία με τα παιδάκια στην Αφρική που πεινάνε, για να είσαι στο πνεύμα με τους άλλους, πάρα όλο αυτό το λογύδριο που ούτε κοινωνικό περιεχόμενο έχει, ούτε πολιτικό, ούτε καν απλού καθημερινού προβληματισμού…

ΥΓ: να μην ξεχάσω να σχολιάσω, κόψε κάτι από το υφάκι γιατί το στυλ του πολλά βαρύς δεν περνάει…

Πως καταφέρνεις και δεν απαντάς σε ΤΙΠΟΤΑ απο όλα αυτά που σε ρωτάω.

Μην φανταστεις οτι ειναι και καμία τέχνη ή εξυπνάδα αυτό που κανεις, κάπως αλλιώς στον εγκέφαλο λέγεται.

Βγαλε λοιπόν τη γραβάτα σου, κόψε μια απο τις 15 συνδρομές σου κ πήγαινε στην Αφρική να βοηθήσεις. 
Το δωσίλογος ή το δοσίλογος τελικά  ειναι το ορθό;

Αυτα απο εμένα πατριώτη, εσυ προσωπικά δεν θα ξανά έχεις νέα μου.

• Like 1

5 ώρες πριν, notist είπε

Ο πατέρας μου εχει δορυφορική γόβα και κοτε τβ,και εγώ την δωρεάν θέαση μέσω ίντερνετ. Σε αγώνα φωτιά μου την παίρνει ο γιος μου. Οπότε ανοίγω kodi sport hd και παρακολουθώ και εγώ τον αγώνα με την ελληνική περιγραφή. 

Εντάξει έχει μια μικρή καθυστέρηση σε σημείο που ο μικρός φωνάζει γκολ και εγώ το βλέπω μετά από λίγα δευτερόλεπτα, αλλά τι να κάνεις δεν μπορείς να τα έχεις όλα τέλεια σε αυτή τη ζωή. 

Συμπέρασμα: Μπορώ να βλέπω για τους αγώνες μιλάω χωρίς παράνομο Mag αλλά και χωρίς νόμιμη συνδρομή των δύο μέσω kodi.

Ερώτηση: Σε ποια κατηγορία ανήκω?

Ρώτα το Netflix. Κανονικά δεν θα έπρεπε να έβλεπες εάν μένεις σε διαφορετικό σπίτι από τον πατέρα σου. Οι κωδικοί του πατέρα σου μέσω νετ είναι προσωπικοί του, δεν μπορεί να τους μοιράζεσαι με εσένα. Τυπικά είσαι παράνομος. 

32 λεπτά πριν, maxpet είπε

Πως καταφέρνεις και δεν απαντάς σε ΤΙΠΟΤΑ απο όλα αυτά που σε ρωτάω.

Μην φανταστεις οτι ειναι και καμία τέχνη ή εξυπνάδα αυτό που κανεις, κάπως αλλιώς στον εγκέφαλο λέγεται.

Βγαλε λοιπόν τη γραβάτα σου, κόψε μια απο τις 15 συνδρομές σου κ πήγαινε στην Αφρική να βοηθήσεις. 
Το δωσίλογος ή το δοσίλογος τελικά  ειναι το ορθό;

Αυτα απο εμένα πατριώτη, εσυ προσωπικά δεν θα ξανά έχεις νέα μου.

Έγινε προσωπική τώρα μια μάχη, με έναν που δεν τον ξέρουμε, που μόνο σκοπό έχει να ηθικολογήσει και μάλιστα υπέρ των κλεψάντων εταιρειών συνδρομής. Εμφανώς ή δεν είχε ποτέ συνδρομή ή ήταν πάντα σταθερός οικονομικά και κύριος στις υποχρεώσεις του. Γιατί δεν ξέρει τα κόλπα της nova και της cosmote να σε δεσμεύουν να πληρώνεις ακόμα και κάτι που ΔΕΝ είδες. Έβαζες nova και ήθελε χρήματα για το πιάτο και έναν μήνα μετά δωρεάν εξοπλισμός. Που για την εγκατάσταση της υπηρεσίας ήθελαν όλοι έξτρα χρήματα και το ήξεραν, αλλά σου έλεγαν δωρεάν. Για το περιοδικό ήθελαν έξτρα χρέωση. Για σινεμά άλλη χρέωση, για αθλητικά επιπλέον χρέωση και φορτωνόσουν και τα σινεμά με τα αθλητικά ενώ όχι το ανάποδο. Επιλέγουμε να ξεχάσουμε. Είχε καταιγίδα, είχε βροχή και δεν υπήρχε σήμα, πλήρωνες ακόμα και αν δήλωνες βλάβη. Δεν είχες σήμα μετά από κακοκαιρία ή σου γύρισε το πιάτο και ερχόταν συνεργείο, πλήρωνες και δεν έβλεπες και πλήρωνες εγκατάσταση από την αρχή και ενώ είχες δηλωμένη βλάβη η χρέωση σωστή και ολόκληρη. Το Φλεβάρη τον πλήρωνες 28 μέρες με την δικαιολογία ότι οι άλλοι που έχουν 31 είναι όφελός σου. Μην πω με το Alpha Digital τι έγινε. Μόλις μπήκε το  broadband ίντερνετ κάπου γλύκαναν και μετά φορολόγησαν επιπλέον τα αφορολόγητα. Φόρος στην κινητή, φόρος επιπλέον στη συνδρομητική που κάποτε ήταν και μονοπώλιο και δεν είχες και τι να δεις και η υπηρεσία; λιγότερη από hd ενώ είχαμε όλοι full hd τηλεοράσεις. Εγώ βλέπω τον απλό πολίτη να χάνει λεφτά, αυτοί εμφανώς να κερδίζουν, αλλιώς δε θα υπήρχαν συνδρομητικά κανάλια και η πειρατεία να τους διαφημίζει τις παραγωγές.

• Like 2
  • Thanks 1

Στις 31/5/2023 στις 8:56 ΜΜ, james01gr είπε

Εκτιμήσεις είναι. Και τα περισσότερα είναι πως πιστεύουν οι άνθρωποι αυτοί θα ήταν κανονικοί χρήστες εάν δεν ήταν πειρατικές διανομές, όλοι αυτοί θα ήταν συνδρομητές. Επίσης σημείωσε πως πολλοί έχουν σπασμένα και τα δύο συνδρομητικά. Οπότε οι εταιρείες τους υπολογίζουν επί 2.

εγω που πληρωνω τρια συνδρομητικα και ενα σπασμενο ανηκω σε ολα τα pools η με βαζουν στους πειρατες

1 ώρα πριν, adi32 είπε

Αν εγω καταφερω και σπασω το σημα που στελνεις στο σπιτι μου και δω αυτο που θελω ας προσεχες να το κλειδωνες καλυτερα. ΕΙναι σα να αφηνω λεφτα στο δρομο και να παραπονιεμαι αν τα παρει κανεις 

Δλδ εάν δεν έχω συναγερμό στο αυτοκίνητο, μπορείς να μου το κλέψεις; εάν έρθω επισκέπτης στο κατάστημα σου και ξεχάσω το πορτοφόλι μου εκεί, έχεις δικαίωμα να το πάρεις και να κλέψεις το περιεχόμενο του; μεγαλωνουμε με εντελώς στραβή λογική στην Ελλάδα. Προσπαθούμε να δικαιολογησουμε οποιαδήποτε παρανομία με όποιον δικό μας λόγο στο κεφάλι μας θεωρούμε εντάξει για να μην νιώθουμε τύψεις. Δλδ τόσο πρόβλημα είναι να παραδεχτούμε πως ναι κλέβουμε γιατί δεν γουστάρουμε να πληρώσουμε; γιατί δεν παραπονιέται κάποιος πως δεν μπορεί να αγοράσει την νέα bmw ή την νέα Mercedes αλλά αναγκαζεται να αγοράσει μεταχειρισμένο 1000αρι; δλδ πόσο εντάξει θα ήταν κάποιος εάν είχε κατάστημα και έμπαινε κάποιος και τον έκλεβε; δεν θα τον κυνηγούσε; 

Δεν λέω πως δεν έχω κατεβάσει πειρατικό περιεχόμενο, πως δεν έχω παίξει σπασμένα παιχνίδια κτλ. Αλλά διαολε, δεν ψάχνω δικαιολογίες πως το έκανα επειδή τότε ήμουν φοιτητής και δεν είχα χρήματα. Προφανώς θα μπορούσα να έχω κάποιο άλλο χόμπι. Να πάω για τρέξιμο και να μην ήμουν τότε 100 κιλά. Αλλά ήταν λάθος που το έκανα. Εγώ είμαι σίγουρος και 10 ευρω να έβαζαν την συνδρομή οι παροχοι, θα υπήρχαν πολλοί που θα αγόραζαν το πειρατικό για 5.γιατι απλά το 5 είναι το μισό του 10. Ε, δεν είναι λογική αυτή. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, james01gr είπε

Δλδ εάν δεν έχω συναγερμό στο αυτοκίνητο, μπορείς να μου το κλέψεις; εάν έρθω επισκέπτης στο κατάστημα σου και ξεχάσω το πορτοφόλι μου εκεί, έχεις δικαίωμα να το πάρεις και να κλέψεις το περιεχόμενο του; μεγαλωνουμε με εντελώς στραβή λογική στην Ελλάδα. Προσπαθούμε να δικαιολογησουμε οποιαδήποτε παρανομία με όποιον δικό μας λόγο στο κεφάλι μας θεωρούμε εντάξει για να μην νιώθουμε τύψεις. Δλδ τόσο πρόβλημα είναι να παραδεχτούμε πως ναι κλέβουμε γιατί δεν γουστάρουμε να πληρώσουμε; γιατί δεν παραπονιέται κάποιος πως δεν μπορεί να αγοράσει την νέα bmw ή την νέα Mercedes αλλά αναγκαζεται να αγοράσει μεταχειρισμένο 1000αρι; δλδ πόσο εντάξει θα ήταν κάποιος εάν είχε κατάστημα και έμπαινε κάποιος και τον έκλεβε; δεν θα τον κυνηγούσε; 

Δεν λέω πως δεν έχω κατεβάσει πειρατικό περιεχόμενο, πως δεν έχω παίξει σπασμένα παιχνίδια κτλ. Αλλά διαολε, δεν ψάχνω δικαιολογίες πως το έκανα επειδή τότε ήμουν φοιτητής και δεν είχα χρήματα. Προφανώς θα μπορούσα να έχω κάποιο άλλο χόμπι. Να πάω για τρέξιμο και να μην ήμουν τότε 100 κιλά. Αλλά ήταν λάθος που το έκανα. Εγώ είμαι σίγουρος και 10 ευρω να έβαζαν την συνδρομή οι παροχοι, θα υπήρχαν πολλοί που θα αγόραζαν το πειρατικό για 5.γιατι απλά το 5 είναι το μισό του 10. Ε, δεν είναι λογική αυτή. 

Είναι λογική, γιατί για το κέρδος, κάθε στούντιο ανοίγει δικό του συνδρομητικό κανάλι και πλατφόρμα. Και για να τα έχεις όλα θέλεις 150€ το μήνα. Ενώ οι πειρατές με kodibox και αντίστοιχα, τα έχουν ή τσάμπα ή με μια πολύ μικρότερη των 20€ συνδρομή το μήνα. Σου κάνει αυτό σαν απάντηση; Βάζει το Netflix τις ανάγκες του πάνω από τις δικές μου; Γιατί αποσύρονται ξαφνικά, χωρίς ειδοποίηση σειρές και ταινίες; Όταν πλήρωσα πρώτη φορά δεν τις πλήρωνα και αυτές; Τώρα πού είναι; Με το έτσι θέλω δεν τις απέσυρε χωρίς να με ενημερώσει; Αξιολογώ τα χρήματά μου να δαπανώνται μόνο για δικό μου όφελος. Αυτή είναι η λογική. Σου κάνει;

Μην ξεχάσω, πήγε ο κολλητός μου Ιαπωνία. Άνοιξε στο κινητό του το Netflix και τρόμαξε από την βιβλιοθήκη. Με τα ίδια χρήματα που είχε πληρώσει εδώ, είδε εκεί στο δικό του λογαριασμό ταινίες που μόλις γύρισε Ελλάδα δεν υπήρχαν στη λίστα "να τις ξαναδεί". Αυτό τι είναι; Πληρώνουμε μια υπηρεσία που σε οποιαδήποτε άλλη χώρα η βιβλιοθήκη είναι πλουσιότερη; Μπα; Γιατί; Για τους υπότιτλους; Εγώ ξέρω Ιαπωνικά, γιατί έτσι θέλω να λέω, γιατί δεν μπορώ να τις δω στα Αγγλικά με υπότιτλους στα Ιαπωνικά; Με ρώτησε και είπα όχι; Ή καθόλου υπότιτλους. Είπα εγώ όχι; Δεν τους απασχολεί. Άρα ουσιαστικά υπερπληρώνω μια υπηρεσία που άλλοι αξιοποιούν καλύτερα επειδή ζουν σε άλλη χώρα. Με κλέβουν! Αυτό; Σου κάνει;

Επεξ/σία από mimis13
  • Like 3
  • Thanks 1

Καί πες ότι σου χτυπήσουν την πόρτα.

Αν προλάβεις κι το εξαφανίσεις το Mag. Βοχ. 

Αν δε το βρούν μπορούν να σε κατηγορήσουν ότι όντως είχες...

Οκ η ip κι στο ρούτερ σου φαίνεται ότι υπάρχει αυτό συνδεμένο...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...