Προς το περιεχόμενο

Πειρατική τηλεόραση: Στο στόχαστρο πλέον και οι χρήστες

nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Conan2046 είπε

Μπορείς να παραθέσεις τον νόμο που έχει αυτήν την πρόβλεψη; 

Άρθρο 394 - Ποινικός Κώδικας - Αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

...παιδιά... τώρα αλήθεια καθόμαστε και συζητάμε αν πρέπει να τιμωρηθεί η κλεψιά;

Επεξ/σία από Volga
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 294
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

11 ώρες πριν, AtiX είπε

Επειδή βλέπω και στου δυο στο ίδιο μοτίβο σκέψης…

το ότι κάποιος νομίζεις ότι σε “κλέβει”, δεν σου δίνει καμία δικαιολογία να “κλέψεις” μιας υπάρχουν αρχές που μπορείς να απευθυνθείς και να βρεις το δίκιο σου αφού το έχεις…

το ότι σε κάποιον δεν του φτάνουν τα λεφτά, επίσης δεν του δίνει καμία δικαιολογία να “κλέψει”, πόσο μάλλον όταν υπάρχει δωρεάν και αρκετά καλές λύσεις…

το ότι έχεις 15-20€ για πειρατικό περιεχόμενο αλλά όχι 40-50€ για νόμιμο είναι το πιο σαθρό επιχείρημα, δεν στέκει να μπορείς να ξοδέψεις 20€ και να σου λείπουν τα επιπλέον 30€…

Πραγματικά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία ή ελαφρυντικό για κάτι που όλοι μας θεωρούμε παράνομο…

Ναι αλλα δεν απάντησες. Ήταν παράνομο αυτό που έκανε ο νταβάς ή όχι?

Ο πατέρας μου εχει δορυφορική γόβα και κοτε τβ,και εγώ την δωρεάν θέαση μέσω ίντερνετ. Σε αγώνα φωτιά μου την παίρνει ο γιος μου. Οπότε ανοίγω kodi sport hd και παρακολουθώ και εγώ τον αγώνα με την ελληνική περιγραφή. 

Εντάξει έχει μια μικρή καθυστέρηση σε σημείο που ο μικρός φωνάζει γκολ και εγώ το βλέπω μετά από λίγα δευτερόλεπτα, αλλά τι να κάνεις δεν μπορείς να τα έχεις όλα τέλεια σε αυτή τη ζωή. 

Συμπέρασμα: Μπορώ να βλέπω για τους αγώνες μιλάω χωρίς παράνομο Mag αλλά και χωρίς νόμιμη συνδρομή των δύο μέσω kodi.

Ερώτηση: Σε ποια κατηγορία ανήκω?

• Like 1

9 λεπτά πριν, Conan2046 είπε

Μπορείς να παραθέσεις τον νόμο που έχει αυτήν την πρόβλεψη; 

3 λεπτά πριν, Volga είπε

Άρθρο 394 - Ποινικός Κώδικας - Αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

...παιδιά... πέρα τώρα αλήθεια καθόμαστε και συζητάμε αν πρέπει να τιμωρηθεί η κλεψιά;

Επίσης στο Π.Δ του άρθρου, παράγραφος 5, σε υποσημείωση το ξεκαθαρίζει…

4 λεπτά πριν, maxpet είπε

Ναι αλλα δεν απάντησες. Ήταν παράνομο αυτό που έκανε ο νταβάς ή όχι?

Όχι γιατί αυτό που περιγράφεις, όπως το περιγράφεις, δεν ισχύει…

1 ώρα πριν, AtiX είπε

Εύκολα… κανένας τους δεν είναι Όλιβερ Τουίστ, μιας και δεν γίνεται να έχεις σχεδόν 1€ για ξόδεμα την ημέρα αλλά όχι 2…

ικανοποιημένος?

Ναι εννοείται, άμα έχεις 50 για ξοδεμα έχεις και 100. Λογικά! 

• Like 2

1 λεπτό πριν, dhm21911 είπε

Ναι εννοείται, άμα έχεις 50 για ξοδεμα έχεις και 100. Λογικά! 

Δεν το λες σωστά φίλε μου, για 2€ το μήνα προτιμάς να παρανομήσεις ξοδεύοντας 1€…

αυτό συζητάμε και αν στέκει ως λογική ή δικαιολογία… 

1 ώρα πριν, AtiX είπε

Εύκολα… κανένας τους δεν είναι Όλιβερ Τουίστ, μιας και δεν γίνεται να έχεις σχεδόν 1€ για ξόδεμα την ημέρα αλλά όχι 2…

ικανοποιημένος?

Είναι πραγματικά αστείο που λες εσύ για κάποιον άλλο αν γίνεται ή δε γίνεται. Τουλάχιστον μη χρησιμοποιείς σκληρές λέξεις και συγκρίσεις.

• Like 1

1 ώρα πριν, AtiX είπε

Ναι, όντως τώρα το διαβάζω στο ΦΕΚ, ενώ το προεδρικό διάταγμα στο άρθρο 4 αναφέρει ότι πρέπει να γίνεται για εμπορικούς σκοπούς στην συνέχεια με νόμο περιλαμβάνει αναλόγως και τους χρήστες τέτοιων υπηρεσιών

Άρθρο 23 - Νόμος 3166/2003: "Για την ιδιωτική χρήση παράνομων συσκευών, όπως αυτές ορίζονται στο άρθρο 2 του π.δ. 343/2002 (ΦΕΚ 284 Α'), εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις των άρθρων 5 και 6 του ανωτέρω διατάγματος, εφόσον ο χρήστης γνώριζε ή είχε τη δυνατότητα να γνωρίζει, σύμφωνα με τα διδάγματα της κοινής πείρας, ότι η ανωτέρω χρήση ή κατοχή αποτελεί παράνομη δραστηριότητα. Ως ιδιωτική χρήση για την εφαρμογή της παρούσας παραγράφου θεωρείται και η πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες μέσω παράνομων συσκευών, που δεν βρίσκονται στην κατοχή του χρήστη, καθώς και η χρήση για οποιονδήποτε σκοπό νόμιμων συσκευών ή η πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες μέσω νόμιμων συσκευών, που δεν βρίσκονται στην κατοχή ή χρήση του αποκτώντος την πρόσβαση προσώπου, καθ' υπέρβαση του περιεχομένου της έγκρισης του φορέα της προστατευόμενης συνδρομητικής υπηρεσίας."

Οπότε πέραν του Ποινικού Κώδικα, που φαίνεται λίγο τραβηγμένο όντως υπάρχει ήδη το νομικό πλαίσιο αν θέλουν να κυνηγήσουν και τους παράνομους χρήστες συνδρομητικών υπηρεσιών. 

• Like 2

2 λεπτά πριν, mimis13 είπε

Είναι πραγματικά αστείο που λες εσύ για κάποιον άλλο αν γίνεται ή δε γίνεται. Τουλάχιστον μη χρησιμοποιείς σκληρές λέξεις και συγκρίσεις.

Εγώ σκληρός και όχι εσείς που προσπαθείτε να δικαιολογήσετε μια παράνομη πράξη για 1 επιπλέον ευρώ την ημέρα?

Πραγματικά καταλαβαίνετε τι υποστηρίζεται?

• Like 1

1 ώρα πριν, AtiX είπε

Μα έγινε σε μένα ρε φίλε! Τι λες δεν ισχύει? Ακριβώς απο το περιγράφω! Δεν γίνεται πιο λιανά να στο εξηγήσω. Τώρα αν σφυρίζεις γιατι δεν σε εξυπηρετούν τα πιστεύω σου, σφύρα.

46 λεπτά πριν, AtiX είπε

Δεν το λες σωστά φίλε μου, για 2€ το μήνα προτιμάς να παρανομήσεις ξοδεύοντας 1€…

αυτό συζητάμε και αν στέκει ως λογική ή δικαιολογία… 

Όχι δεν συζητάμε αυτό, συζητάμε αν θες να είσαι νόμιμος με 600 η παράνομος με 240. Εσύ για κάποιο λόγο θεωρείς το 20 και το 50 ίδιο με το 1 και το 2. Δικαίωμα σου φυσικά να πιστεύεις ότι θες. Παρανομίες λίγο πολύ όλοι μας έχουμε χάνει , επιλογές είναι αυτές. 

• Like 2

11 λεπτά πριν, dhm21911 είπε

Όχι δεν συζητάμε αυτό, συζητάμε αν θες να είσαι νόμιμος με 600 η παράνομος με 240. Εσύ για κάποιο λόγο θεωρείς το 20 και το 50 ίδιο με το 1 και το 2. Δικαίωμα σου φυσικά να πιστεύεις ότι θες. Παρανομίες λίγο πολύ όλοι μας έχουμε χάνει , επιλογές είναι αυτές. 

Δηλαδή εσένα φίλε μου στο μυαλό σου η παρανομία δηλαδή έχει σχέση με το ποσό;
Δεν είναι κάποιο αγαθό ζωτικής σημασίας το να δεις τον ΠΑΟΚ τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ την ΑΕΚ και τον ΠΑΟ... είναι μια συμπληρωματική διασκέδαση για αυτόν που μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά να την παρακολουθήσει. Αν δεν μπορεί, η λύση δεν είναι να την κλέψει, αλλά είτε να μην τη δει είτε να βρει ένα ηθικό τρόπο να βγάλει αυτά τα 30 ευρώ το μήνα να τη δει. 

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, maxpet είπε

Μα έγινε σε μένα ρε φίλε! Τι λες δεν ισχύει? Ακριβώς απο το περιγράφω! Δεν γίνεται πιο λιανά να στο εξηγήσω. Τώρα αν σφυρίζεις γιατι δεν σε εξυπηρετούν τα πιστεύω σου, σφύρα.

Πραγματικά πιστεύεις ότι επειδή το κράτος έκανε μια αύξηση στους φόρους, σου δίνει το δικαίωμα να “κλέψεις”?

Δηλαδή αν αύριο αυξηθεί ο ΦΠΑ στα τρόφιμα, θα βγεις και θα δικαιολογείς το οποιοδήποτε έκλεψε από σούπερ μάρκετ?

Πραγματικά το έχεις σκεφτεί μήπως εσύ σφυρίζεις και όχι εγώ?

30 λεπτά πριν, dhm21911 είπε

Μα ποσοστιαία είτε είναι σε μέρα, είτε είναι σε μήνα, είτε είναι σε χρόνο, μιλάμε για το ίδιο πράγμα…

Όταν υπερβάλεις φίλε μου, να ξέρεις ότι και ο άλλος μπορεί να υπερβάλει εξίσου και να σου αποδείξει τη λάθος βάση σκέψης σου… στο λέω γιατί αν εγώ είμαι λάθος τότε είσαι κι εσύ, μιας και έχουμε την ίδια επιχειρηματολογία…

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 1

42 λεπτά πριν, Volga είπε

Δηλαδή εσένα φίλε μου στο μυαλό σου η παρανομία δηλαδή έχει σχέση με το ποσό;
Δεν είναι κάποιο αγαθό ζωτικής σημασίας το να δεις τον ΠΑΟΚ τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ την ΑΕΚ και τον ΠΑΟ... είναι μια συμπληρωματική διασκέδαση για αυτόν που μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά να την παρακολουθήσει. Αν δεν μπορεί, η λύση δεν είναι να την κλέψει, αλλά είτε να μην τη δει είτε να βρει ένα ηθικό τρόπο να βγάλει αυτά τα 30 ευρώ το μήνα να τη δει. 

Ως γνωστόν μόνο όταν κάτι είναι ζωτικής σημασίας σκεφτόμαστε να κάνουμε παρανομία. Εγώ φίλε μου μπορεί να προέρχομαι από μεταμόσχευση μυελού των οστών και να βρίσκομαι μόνος μου για 6 μήνες σε υποχρεωτική καραντίνα στο σπίτι μου με 434 ευρώ αναπηρική σύνταξη και να μην μπορώ να πληρώσω αυτά τα 50 ευρώ για να είμαι νόμιμος. Με τη μοναδική χαρά μου να είναι το ποδόσφαιρο σε εκείνη τη φάση της ζωής μου νομίζεις θα κάτσω να σκεφτώ την κόσμοτε και τη νοβα; Μην φέρεστε λες και έχετε μετοχές. Εντάξει είναι λάθος αλλά με το να αποκαλούν τον κοσμο τζαμαπτζη είναι τραγικό.

41 λεπτά πριν, AtiX είπε

α ποσοστιαία είτε είναι σε μέρα, είτε είναι σε μήνα, είτε είναι σε χρόνο, μιλάμε για το ίδιο πράγμα…

Όταν υπερβάλεις φίλε μου, να ξέρεις ότι και ο άλλος μπορεί να υπερβάλει εξίσου και να σου αποδείξει τη λάθος βάση σκέψης σου… στο λέω γιατί αν εγώ είμαι λάθος τότε είσαι κι εσύ, μιας και έχουμε την ίδια επιχειρηματολογία…

Τα 2 ευρώ δεν τα σκέφτεσαι, το 50ρικο το σκέφτεσαι αν θα το χαλάσεις. Άντε πάμε παρακάτω. 

• Like 3

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...