Προς το περιεχόμενο

Πειρατική τηλεόραση: Στο στόχαστρο πλέον και οι χρήστες

nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 294
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, james01gr είπε

Όχι άλλα δίνουν κάποια στοιχεία για να έχεις πρόσβαση στην πλατφόρμα. Κλειδωμένα βέβαια για να σε πετάνε έξω εάν δεν πληρώσεις τον μήνα. Δεν είναι ότι μια φορά πληρώνεις άπαξ και τέλος. Έχεις συναλλαγή μαζί τους κάθε μήνα. Εσύ πως πιστεύεις πως κρατάνε την σειρά και βλέπουν ποιος πληρώνει τον μήνα και ποιος όχι; απλή ερώτηση κάνω.με το ο Μήτσος ο κουτσός και ο Γιάννης ο τέλειος, δουλειά δεν γινεται. 

φιλε μου καλε οταν δεν ξέρεις καλο ειναι να μην επιμενεις.Βασίζεις το αφηγημα σου σε λάθος υποθέσεις οποτε βγάζεις και λάθος` συμπερασματα.

44 λεπτά πριν, filipprin είπε

Μακ -αντρες εχουν και κανουν δουλεια οχι ονομα -επωνυμο.Αντε να βρει ο άλλος που αντιστοιχεί..

Ετσι δουλευουν.Ιπ και μακ- αντρες εχουνε.Απο αυτο μονο η ιπ μπορει να χρησιμοποιηθεί για ταυτοπιοηση αλλα δεν φτανει απο μονη της για να αρθει το απόρρητο απο τον εισαγγελεα.Εξαλου το 95% οσο βλεπουν παρανομα δεν πληρωνουν δραχμη.

Επεξ/σία από filipprin
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, maxpet είπε

Ας αναθεωρήσουμε λίγο ποιος κάνει ό,τι γουστάρει, διότι είμαστε και πολύ large! Από την άλλη βέβαια το 60% των Ελλήνων δηλώνει εισόδημα κάτω των 5 χιλιάδες ευρώ το χρόνο, αλλά μπορεί να πληρώνει ΝΟΜΙΜΑ 15 πλατφόρμες ταυτόχρονα! Και μέσα σε όλα τα pass έτσι..???

Να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω πειρατικό ούτε νόμιμο (τώρα πιά).

Υπογράφω 18μηνο συμβόλαιο (μόνο κανάλια) με nova στην τιμή των 25 ευρώ. Συμβόλαιο δεν θα εξηγήσω τι σημαίνει. Μονομερώς δεν δύναμαι να το αλλάξω ούτε η nova, εφόσον δεν συναινέσει η αντίπερα όχθη. Κι επειδή είμαι πολύ μαγκίορος και σώφρων, φροντίζω σε ένα bank account  που έχω ΜΟΝΟ για αυτό να γεμίσω προκαταβολικά 18*25=450 ευρώ, εκτελώντας εξόφληση κάθε μήνα με πάγια εντολή, ώστε να κοιμάμαι ήσυχος. Νόμιζα ο χαζός…

Ξυπνάει ένα πρωί ο μέγιστος νταβάς μου ( ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΚΑΝΕΙ Ο,ΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ), και επειδή κατούρησε στραβά αποφασίζει άμεσα και απροκάλυπτα να αυξήσει τα τέλη συνδρομητικής τηλεόρασης! Ώπα; Ορίστε; Και το μηνιαίο ποσό εκτοξεύεται από τα 25 στα 27,5 το μήνα. (Πόση είναι η ΠΟΣΟΣΤΙΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ας υπολογίσουν αυτοί που το θεωρούν αμελητέο). 2,5 ευρώ για τους 15 μήνες που είχαν μείνει, τουτέστιν 37,5 ευρώ  σύνολο. Όποιος τα θεωρεί λίγα και τα κατουράει, να μου τα δώσει. Μιλάω απευθείας με πάροχο, προφανώς μου ρίχνει άκυρο, «δεν φταίμε εμείς, είναι φόρος που πρέπει να αποδώσουμε στο κράτος». Και αλήθεια είναι. Καλή θέληση απορρόφησης της αύξησης ώστε να παραμείνει το τελικό στα 25 ούτε καν. Από την άλλη παραμένουν 15 μήνες δέσμευσης από το συμβόλαιο, το οποίο αν διακόψω πληρώνω τη penaltαρα μου και δεν έχω και υπηρεσίες. Α, και η προνόηση μου (στο bank account) σαν καλός οικονομολόγος δεν λειτούργησε λόγω του νταβά. Εν κατακλείδι, είμαι εγκλωβισμένος σε ένα συμβόλαιο διαφορετικής τιμής από τη συμφωνηθείσα και το οποίο δεν μπορώ να διακόψω ατελώς, χωρίς φυσικά να φταίω σε κάτι και να έχω συναινέσει. Είναι νόμιμο; Ναι. Είναι πουστιά; Τεράστια! Τελικά ποιος κάνει ό,τι γουστάρει; Ο νταβάς δεν είχε καν την ευθιξία να ανεβάσει το τέλος ΟΧΙ στα τρέχοντα συμβόλαια, αλλά στα καινούρια, να το ξέρει ο καταναλωτής!

Και εφόσον ρωτάς, καίγομαι όχι μόνο για 2,5 ευρώ, ακόμα για 1 eurocent όταν με παντελονίαζουν.

Οι νόμιμες λύσεις που προφασίζεσαι είναι τα μέγιστα καρτέλ που κάνουν κουμάντο παρέα με τον νταβά.

Τι θα συνέβαινε αν ο νταβάς  αποφάσιζε 200% πάνω τα τέλη; Και τότε νόμιμο θα ήταν, θα γκρίνιαζες τότε;

2 ώρες πριν, mimis13 είπε

Δεν είναι η διασκέδαση δηλαδή γι αυτόν λύση ας πούμε, να ξεδώσει. Όλη μέρα προβλήματα μόνο, καμία έξοδος από την πραγματικότητα. Δεκτό. Οικονομική χούντα έχουμε άλλωστε. Δε θα είχαμε άτομα να κρίνουν πόσα θα δίνουμε, τι θα βλέπουμε και τι θα πούμε; Ευχαριστούμε.

Επειδή βλέπω και στου δυο στο ίδιο μοτίβο σκέψης…

το ότι κάποιος νομίζεις ότι σε “κλέβει”, δεν σου δίνει καμία δικαιολογία να “κλέψεις” μιας υπάρχουν αρχές που μπορείς να απευθυνθείς και να βρεις το δίκιο σου αφού το έχεις…

το ότι σε κάποιον δεν του φτάνουν τα λεφτά, επίσης δεν του δίνει καμία δικαιολογία να “κλέψει”, πόσο μάλλον όταν υπάρχει δωρεάν και αρκετά καλές λύσεις…

το ότι έχεις 15-20€ για πειρατικό περιεχόμενο αλλά όχι 40-50€ για νόμιμο είναι το πιο σαθρό επιχείρημα, δεν στέκει να μπορείς να ξοδέψεις 20€ και να σου λείπουν τα επιπλέον 30€…

Πραγματικά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία ή ελαφρυντικό για κάτι που όλοι μας θεωρούμε παράνομο…

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 31/5/2023 στις 9:11 ΜΜ, aypnia είπε

Στην Ελλάδα δεν υπήρχε ποτέ κανένα πρόστιμο για τον χρήστη για τη χρήση πειρατικού περιεχομένου, ούτε για torrent ούτε για τίποτα.

Γενικά είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξει χρηματικό πρόστιμο για τον χρήστη αν δεν υπάρχει οικονομική συναλλαγή. Τον χρήστη θα τον απειλήσουν με κόψιμο του internet κλπ.

Όταν υπάρχει όμως οικονομική συναλλαγή υπάρχει το νομικό υπόβαθρο να κυνηγήσουν οικονομικά και τον χρήστη. Απλώς μέχρι τώρα δεν υπήρχε η πολιτική βούληση για να επιβληθούν τέτοιοι νόμοι. Νομίζω είναι οδηγία της ΕΕ σε όλα τα κράτη μέλη να αρχίσουν να κυνηγάνε οικονομικά και τους χρήστες που αγοράζουν πειρατικό περιεχόμενο και υπάρχει οικονομική συναλλαγή σε όλο αυτό.

Δεν πρόκειται να κυνηγούν οικονομικά κάποιον αν κατεβάσει ένα torrent. Άλλο όμως οι πειρατικοί iptv servers, υπάρχει το νομικό υπόβαθρο να κυνηγήσουν και τον πελάτη γιατί συμμετέχει σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Κανεις λαθος!Παντα υπηρχε προβλεψη για τιμωρια του τελικου χρηστη πειρατικου περιεχομενου!!Αλλο που δεν τον κυνηγουσαν!Και αγνοια Νομου, στις ευνομουμενες και προηγμενες κοινωνιες, δεν νοειται!!

Στις 31/5/2023 στις 9:50 ΜΜ, maxpet είπε

Και με ποιο νομικό δικαίωμα σε ρουφιανεύει ο πάροχος? Πως δίνει έτσι απροκάλυπτα τα στοιχεία σου στη πολιτεία χωρίς να του εχει ζητηθεί νόμιμα; Εκτός κι αν του εχει ζητηθεί πρωτίστως, άρα εκτελεί εντολές της πολιτείας.

Το μεμπτό που ειναι? Συγκεκριμένα εννοώ που αναφέρεται και σε ποιους όρους και πως προειδοποιείται ο κάθε χρήστης οτι αυτό στο οποίο συμμετέχει ειναι παράνομο. Όχι αεριτζίδικα, επειδή το λέμε στο καφενείο. 
Εχω μια συσκευή, συνδέομαι  στο Διαδίκτυο μέσω του παρόχου, μπαίνω στο store της συσκευής και κατεβάζω μια εφαρμογή. Την χρησιμοποιώ. Που ειναι το παράνομο? Βγαίνει κάποιο popup alert που σου λέει αν το χρησιμοποιήσεις θα πας στη μπουζου? Εξαιρεί μήπως ο πάροχος την συγκεκριμένη εφαρμογή και προσπαθώ τεχνιέντως να κάνω bypass την απαγόρευση ? Τίποτα απ όλα αυτά. Μπαίνω νόμιμα στο διαδίκτυο, κατεβάζω νόμιμα, χρησιμοποιώ νόμιμα. Αν αυτό ειναι καταδικαστέο απο την εταιρεία παραγωγής της ταινίας, ΑΥΤΗ πρέπει να σε κυνηγήσει, αλλα βασικά όχι εσένα, αλλα αυτόν που στη παρέχει.

Ο ISP ειναι ευθυνη του να μου παρέχει τις βέλτιστες υπηρεσίες και να φιλτράρει ο,τι συμφωνηθέν υπάρχει κατα γενική ομολογία. Σε καμία περίπτωση δεν αφήνει οποιοδήποτε κακόβουλο traffic για να το ρουφιανέψει μετα. Τότε ας τα αφήσει όλα ανοιχτά.

Ρε φιλε,μιλας σοβαρα τωρα??Δηλαδη φταιει αυτος που στην παρεχει την πειρατική υπηρεσια και εσυ δεν εχεις ευθυνη ως χρηστης?Πλακα κανεις?Βαζεις λες τη συσκευη σου και βλεπεις συνδρομητικα καναλια NOVA kai Cosmote και ενω ξερεις οτι ειναι συνδρομητικα,εσυ αυταπατασαι και πιστευεις οτι ειναι δωρεαν?Συγνωμη αλλα αγνοια Νομου δεν υπαρχει,ουτε μπορεις να την επικαλεστεις!Δηλαδη θες να μας πεις οτι πχ αν παρεις το αυτοκινητο του πατερα σου και το οδηγησεις χωρις διπλωμα,εσυ δε θα εχεις καμια επιπτωση επειδη δεν ηξερες οτι χρειαζονταν διπλωμα ε?Η ευθυνη του πατερα σου δεδομενη!Ρε στο Ελλάντα δεν υπαρχει αυριο!!!!!Μονα,ζυγά,ΜΟΝΟΖΥΓΑ!!!

Στις 31/5/2023 στις 10:06 ΜΜ, Thresh είπε

H άρση απορρήτου όμως για να γίνει ταυτοποίηση IP με συνδρομητή, δεν υποτίθεται ότι γίνεται μόνο για κακουργήματα?

Αν η οικονομικη βλαβη ειναι μεγαλη,ειναι κακουργηματικη πραξη.Αλλα και για πλημμεληματα γινεται αρση απορρητου αλλα αργει περισσότερο.Στα κακουργηματα το διαταζει αμεσα ο ανακριτης.

Στις 31/5/2023 στις 10:18 ΜΜ, GaGaS_Thess είπε

Με ποιο δικαίωμα ο isp θα δώσει οπουδήποτε το τι παρακολουθω εγώ στο internet?   Εγώ μπορεί να βλέπω όλη μέρα τσόντες με ποιο δικαίωμα η nova θα το δώσει στο κράτος? Δεν είναι προσωπικά δεδομένα? Δεν υπάρχει εδώ το GDPR? Ποιος θα ασχοληθεί? Δεν προκειται να γίνει απολυτως τίποτα. Εδώ άλλου διάβασα ότι μπορουν χάκερ μέσω του mag να αποκτήσουν πρόσβαση στις φωτογραφίες μας και στις τράπεζες μας.... Κάνουν μια φασαρία μπας και χεστεί κανεις και το κόψει.... Στα Χ άτομα θα βρεθουν και 5 -10-100 που θα φοβηθουν. 800.000 συνδρομές?!?!? 1 στους 11 Έλληνες έχει σπασμένο σπίτι του.... Που τα βλέπουν αυτά τα όνειρα? Επίσης έχουν μεγάλη πλακα αν πιστευουν ότι αυτοί οι Χ συνδρομητες θα έβαζαν κανονική συνδρομή αν δεν υπήρχε το πειρατικο ... Τραγικη κατάσταση 

Φιλε μου οι εταιρειες προσπαθουν να διασφαλισουν τα κερδη τους.Επισης δεν παρακολουθουν τι βλεπεις αλλα ανακαλυπτουν τις ip διαμοιρασμου και προσπαθουν να βρουν τις διαδρομες τους στους χρηστες.Οταν φαινεται πχ οτι καταληγουν στην Ελλαδα,NOVA και Cosmote καταθετουν αγωγες στη δικαιοσυνη, για διαφυγοντα κερδη για να εκδοθουν σχετικα ενταλματα.Δεν εχει καμια σχεση ουτε εκαστοτε κυβερνηση ουτε κανενα κρατος σας παρακολουθει!Το τι χαζα εχω διαβασει παραπανω,δεν μπορω να διανοηθω οτι εχουν ειπωθει απλα για να δημιουργησουμε συνομωσιες και πλεκτανες!!Εκτος και αν ο Κουλης πιστευετε οτι μας εβαλε Predador και μας βλεπει και μας ακουει ολους!!😀

Επεξ/σία από giodoul
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βγήκαν οι σερίφηδες του insomnia να χλευάσουν άλλους ανθρώπους επειδή δεν έχουν λεφτά να αγοράζουν τα πακέτα των εταιρειών. Να αποκαλέσουν τζαμπατζηδες αγνώστους χωρίς να γνωρίζουν την κατάσταση του καθενός. Μιλάτε για ακριβά γούστα και να μην βάλει κάποιος υπηρεσία άμα δεν έχει λεφτά και το 90% που τα γράφετε έχετε αγοράσει πράγματα με δάνειο. Μετοχές έχετε και μιλάτε έτσι; Ενσυναίσθηση λέγεται παιδιά κοιτάξτε το λιγάκι, αλλιώς αλλάξτε επάγγελμα. 

9 ώρες πριν, AtiX είπε

δεν στέκει να μπορείς να ξοδέψεις 20€ και να σου λείπουν τα επιπλέον 30€…

12 x 20 = 240 

12 x 50 = 600

Θες να μας εξηγήσεις γιατί δεν στέκει; 

Επεξ/σία από dhm21911
  • Like 3
  • Thanks 1

Στις 1/6/2023 στις 8:03 ΠΜ, Thresh είπε

Δεν θα έχει ο πάροχος νομικό τμήμα που θα το πληρώνει έτσι κι αλλιώς βρέξει χιονίσει?

απλά ανάλογα την υπόθεση αυξάνεται και το βαλάντιο

12 ώρες πριν, maxpet είπε

Και πως ξέρει εκ των προτέρων οτι έχει τελεστεί αδίκημα; Ναι, αν κάνεις αδίκημα, γίνεται άρση. Αλλά ΠΩΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙ αυτός που πρέπει να το ξέρει για να κάνει άρση οτι ο χρήστης έχει κάνει αδίκημα; Κάποιος του έδωσε στοιχεία;; Τον παρακολουθεί;;; Αφού αυτό είναι παράνομο! Να σε παρακολουθούν! Predator γαρ..   Δεν αναφέρομαι σε ρουφιανιλίκι, μιλάω για τα νόμιμα..

Τα έχουμε μπερδέψει λιγο...

Αν ΞΕΡΕΙ οτι έχεις κανει αδίκημα... δεν γίνεται άρση απορρήτου... γίνεται άρση ελευθερίας :) Ερχονται και σε μαζεύουν.

Αν ΥΠΟΠΤΕΥΕΤΑΙ οτι έχεις κάνει αδίκημα... γίνεται άρση απορρήτου για να γίνει η επιβεβαίωση.

• Like 1

1 ώρα πριν, dhm21911 είπε

Βγήκαν οι σερίφηδες του insomnia να χλευάσουν άλλους ανθρώπους επειδή δεν έχουν λεφτά να αγοράζουν τα πακέτα των εταιρειών. Να αποκαλέσουν τζαμπατζηδες αγνώστους χωρίς να γνωρίζουν την κατάσταση του καθενός. Μιλάτε για ακριβά γούστα και να μην βάλει κάποιος υπηρεσία άμα δεν έχει λεφτά και το 90% που τα γράφετε έχετε αγοράσει πράγματα με δάνειο. Μετοχές έχετε και μιλάτε έτσι; Ενσυναίσθηση λέγεται παιδιά κοιτάξτε το λιγάκι, αλλιώς αλλάξτε επάγγελμα. 

12 x 20 = 240 

12 x 50 = 600

Θες να μας εξηγήσεις γιατί δεν στέκει; 

Εύκολα… κανένας τους δεν είναι Όλιβερ Τουίστ, μιας και δεν γίνεται να έχεις σχεδόν 1€ για ξόδεμα την ημέρα αλλά όχι 2…

ικανοποιημένος?

8 ώρες πριν, giodoul είπε

Φιλε μου οι εταιρειες προσπαθουν να διασφαλισουν τα κερδη τους.Επισης δεν παρακολουθουν τι βλεπεις αλλα ανακαλυπτουν τις ip διαμοιρασμου και προσπαθουν να βρουν τις διαδρομες τους στους χρηστες.

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω... Οι εταιρίες ΞΕΡΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ τι βλέπεις. Σε ποια σελίδα μπήκες. Ποιο βιντεάκι άνοιξες, πόση ώρα το είδες κλπ.

• Like 1

4 λεπτά πριν, Volga είπε

Οι εταιρίες ΞΕΡΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ τι βλέπεις. Σε ποια σελίδα μπήκες. Ποιο βιντεάκι άνοιξες, πόση ώρα το είδες κλπ.

Γι'αυτό μου έστειλε ένας email τις προάλλες και μου ζητάει bitcoin?

9 ώρες πριν, giodoul είπε

Κανεις λαθος!Παντα υπηρχε προβλεψη για τιμωρια του τελικου χρηστη πειρατικου περιεχομενου!!Αλλο που δεν τον κυνηγουσαν!Και αγνοια Νομου, στις ευνομουμενες και προηγμενες κοινωνιες, δεν νοειται!!

Μπορείς να παραθέσεις τον νόμο που έχει αυτήν την πρόβλεψη; 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...