Προς το περιεχόμενο

Πειρατική τηλεόραση: Στο στόχαστρο πλέον και οι χρήστες

nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 294
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

17 ώρες πριν, aypnia είπε

Σωστός, ισχύουν όλα αυτά που λες.

Αλλά το άρθρο λέει ότι δεν θα κυνηγάνε πια μόνο τους μεγάλους servers του εξωτερικού και τον κακομοίρη που πουλάει μερικές δεκάδες mag εδώ στην Ελλάδα. Δεν είχε αυτό το αποτέλεσμα που ήθελαν.

Για αυτό και με το νέο νόμο θα κυνηγάνε και τον ΧΡΗΣΤΗ και θα πρέπει να πληρώσει 15 χιλιάρικα αν τον πιάσουν.

Μέχρι τώρα δεν είχε τίποτα να χάσει ο χρήστης, τώρα με τη νέα νομοθεσία θα βρεθεί αντιμέτωπος με πρόστιμο 15 χιλιάρικα αν τον πιάσουν να ΠΛΗΡΩΝΕΙ για πειρατική iptv.

Μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, mimis13 είπε

Το αστείο είναι ότι κάποιοι σαδιστικά λένε "πληρώστε τον πάροχο" και "μην πληρώνετε το πειρατικό". Όταν μένεις με τη μάνα σου και παίρνεις 800€, γιατί ας μη γελιόμαστε αυτά είναι τα λεφτά που παίρνει ο περισσότερος κόσμος, σου περισσεύουν 30€-50€ το μήνα να δίνεις σε πλατφόρμες και τα σχετικά.

Αυτοί οι άνθρωποι, παραπάνω, όμως δεν έχουν παιδιά ή δε μένουν μόνοι τους. Γράφουν πόσο εύκολο είναι να έχεις μια συνδρομή σε μια ή περισσότερες πλατφόρμες. Τώρα, που έχουν γίνει τα πράγματα δύσκολα και καθημερινές δεν μπορείς να βγαίνεις συνέχεια, δεν έχεις χρήματα για χόμπι, gaming και τα σχετικά και το μόνο που σου έμεινε είναι η κατανάλωση σειρών, ταινιών, όποτε ο χρόνος στο επιτρέπει. Γιατί αν πληρώνεις συνδρομή και δε βλέπεις, νιώθεις και θύμα.

Αυτό το κενό κάλυψαν τα πειρατικά: "έχω λίγα χρήματα για διασκέδαση, μόνο στο σπίτι, λίγο ελεύθερο χρόνο, τουλάχιστον να έχω πρόσβαση σε ό,τι υπάρχει για να έχω πάντα κάτι να δω".

Μια χαρά είναι και το δωρεάν ertflix τότε…

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 1
  • Confused 2

1 ώρα πριν, mimis13 είπε

Το αστείο είναι ότι κάποιοι σαδιστικά λένε "πληρώστε τον πάροχο" και "μην πληρώνετε το πειρατικό". Όταν μένεις με τη μάνα σου και παίρνεις 800€, γιατί ας μη γελιόμαστε αυτά είναι τα λεφτά που παίρνει ο περισσότερος κόσμος, σου περισσεύουν 30€-50€ το μήνα να δίνεις σε πλατφόρμες και τα σχετικά.

Αυτοί οι άνθρωποι, παραπάνω, όμως δεν έχουν παιδιά ή δε μένουν μόνοι τους. Γράφουν πόσο εύκολο είναι να έχεις μια συνδρομή σε μια ή περισσότερες πλατφόρμες. Τώρα, που έχουν γίνει τα πράγματα δύσκολα και καθημερινές δεν μπορείς να βγαίνεις συνέχεια, δεν έχεις χρήματα για χόμπι, gaming και τα σχετικά και το μόνο που σου έμεινε είναι η κατανάλωση σειρών, ταινιών, όποτε ο χρόνος στο επιτρέπει. Γιατί αν πληρώνεις συνδρομή και δε βλέπεις, νιώθεις και θύμα.

Αυτό το κενό κάλυψαν τα πειρατικά: "έχω λίγα χρήματα για διασκέδαση, μόνο στο σπίτι, λίγο ελεύθερο χρόνο, τουλάχιστον να έχω πρόσβαση σε ό,τι υπάρχει για να έχω πάντα κάτι να δω".

Το πειρατικό είναι το μικρότερο απο τα προβληματα που έχουν αυτοί μένουν ακόμα με την μάνα τους.

• Like 1
  • Thanks 1

Αυτό το πράγμα που νομίζετε εδώ στο Ελλαντα ότι δεν θα σας πάρει η μπάλα αν σφίξει το ζωνάρι δεν το καταλαβαίνω. Σε χώρες της ΕΕ και όχι μόνο πέφτουν καμπάνες από το πουθενά για την πειρατεία αν σε κυνηγήσουν. Τι ακριβώς σας κάνει να πιστεύετε ότι δεν θα γίνει εδώ δηλαδή; Διότι δύσκολο δεν είναι σίγουρα. 

• Like 2

Το κυριοτερο προβλημα που εχουν οι εταιριες τωρα ειναι οτι εχουν χασει τις επαγγελματικες συνδρομες.

Καφενεια,ταβερνες κτλ. 

Θυμαμαι πριν 4-5 στην περιοχη μου ειχε 6-7 καφετεριες που πηγαινες  εβλεβες την μπαλα και επινες και καφε μπυρα κτλ.. 

Τωρα ενα καφενειο μονο με μπαρμπαδες.

Και μιλαμε για πολυ πιο ακριβες συνδρομες στους επαγγελματικους χωρους απο 100-500€ το μηνα αναλογα με τα τραπεζοκαθισματα.

Λιγο το streaming λιγο η απαγορευση του καπνισματος και πλεον κανενας δεν παει εξω να δει μπαλα.

13 ώρες πριν, evansicaria είπε

Λίγο άσχετο. Σήμερα έπεσε για πάντα το rarbg το καλύτερο πειρατικό σάιτ κατά τη γνώμη μου. Λέτε να συνδέεται η κατάσταση κάπως;

Κακα νεα..
Για αλλους λογους εκλεισε,αλλα σιγουρα ο πολεμος κατα των τορενταδικων επαιξε το ρολο του .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εντωμεταξύ αυτό το ακραίο νουμερο των 800χιλιαδων που έβγαλαν έχει αντιθετο αποτελεσμα.

Η πρωτη σκεψη που σου έρχεται είναι "ρε όλοι εχουν και εγω ειμαι στην απέξω!"

1 ώρα πριν, ikaruga24 είπε

Αυτό το πράγμα που νομίζετε εδώ στο Ελλαντα ότι δεν θα σας πάρει η μπάλα αν σφίξει το ζωνάρι δεν το καταλαβαίνω. Σε χώρες της ΕΕ και όχι μόνο πέφτουν καμπάνες από το πουθενά για την πειρατεία αν σε κυνηγήσουν. Τι ακριβώς σας κάνει να πιστεύετε ότι δεν θα γίνει εδώ δηλαδή; Διότι δύσκολο δεν είναι σίγουρα. 

Όποια κυβέρνηση δοκίμασε πραγματικά να σφίξει το ζωνάρι εξαφανίστηκε από τον χάρτη.

Επεξ/σία από Evangelos Anagnostou

1 ώρα πριν, AtiX είπε

Άρα μήπως είναι “πολυτέλεια” το επιπλέον υλικό?

Λες "άρα", δηλαδή εξήγαγες συμπέρασμα. Ότι; Σε μερικές περιπτώσεις για κάποιους είναι καλό το ertflix, σημαίνει ότι είναι για όλους το ίδιο; Δε νομίζω. Δεν έχουμε όλοι την ίδια πολιτιστική μόρφωση. Δεν απολαμβάνουμε όλοι τα ίδια θεάματα.

17 λεπτά πριν, mimis13 είπε

Λες "άρα", δηλαδή εξήγαγες συμπέρασμα. Ότι; Σε μερικές περιπτώσεις για κάποιους είναι καλό το ertflix, σημαίνει ότι είναι για όλους το ίδιο; Δε νομίζω. Δεν έχουμε όλοι την ίδια πολιτιστική μόρφωση. Δεν απολαμβάνουμε όλοι τα ίδια θεάματα.

Ναι και δεν είναι όλοι όσοι βλέπουν πειρατικά κανάλια στο όριο της εξαθλίωσης…

αποφάσισε πως θα επιχειρηματολογίσεις γιατί μπορεί να γίνει μπούμερανγκ… 

• Like 1

Υπάρχουν αμέτρητες ιστοσελίδες με νόμιμο και δωρεάν περιεχόμενο.

Ο μοναδικός λόγος που μπορώ να υποψιαστώ για να μην αρκείται κάποιος στα νόμιμα site είναι να μην ξέρει ξένες γλώσσες.

Στα Ελληνικά υπάρχουν πολλές δωρεάν ταινίες, απλά είναι είτε παλιότερες παραγωγές είτε είναι παραγωγές που δεν έχουν διαφημιστεί πολύ.

Υπάρχουν αμέτρητες παλιές παραγωγές διαμάντια οι οποίες είναι δωρεάν. Η νομοθεσία για τα πνευματικά δικαιώματα ισχύει από το 1976 και μετά ( https://en.wikipedia.org/wiki/Copyright_Act_of_1976 ).

Στην Ελλάδα ο πρώτος νόμος σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία ήταν το 1835 και προστάτευε την πνευματική ιδιοκτησία για 15 έτη (https://el.wikipedia.org/wiki/Νομοθεσία_πνευματικής_ιδιοκτησίας_στην_Ελλάδα ).  Από το 1920 υπήρχε νόμος που προστάτευε την πνευματική ιδιοκτησία για 50 έτη από τον θάνατο του δημιουργού. Το 1997 παρατάθηκε στα 70 έτη. Όταν περάσει αυτό το χρονικό διάστημα μπορούμε νόμιμα να δούμε και να αντιγράψουμε ένα έργο.

Επιπλέον πολλά μικρά στούντιο και ανεξάρτητοι παραγωγοί δίνουν δωρεάν τα έργα τους ελπίζοντας ότι θα αυξηθεί το κοινό τους.

Παραθέτω μια μικρή λίστα με νόμιμα site με ταινίες. Αν κάποιος δει κάτι παράνομο σε κάποια από αυτές ας μου στείλει pm για να διαγράψω το link.

https://www.tech21century.com/safe-and-legal-free-movie-streaming-sites/

https://archive.org/details/feature_films?tab=collection

https://www.openculture.com/freemoviesonline

http://www.filmchest.com/film-chest/search-public-domain-films/filmlibrary/ (1781 ταινίες)

https://classiccinemaonline.com/

http://www.westernmania.com/

• Like 3

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω ένα πράγμα:

Έχουμε ένα δύσμοιρο Ελληνικό πρωτάθλημα. Και αγοράζει η Nova τα δικαιώματα των μισών ομάδων, η Cosmote των άλλων μισών. Και μετά διαμαρτύρονται για την πειρατεία ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ (Ομάδες, Cosmote, Nova) τη στιγμή που - ξέρω΄γω - ζητάνε να πληρώνεις ΄κανα 55-60€ το μήνα για να έχεις... και τις δύο υπηρεσίες!

Δηλαδή είναι ΤΟΣΟ δύσκολο να υπάρχει μια κεντρική διαχείριση, να αγοράσει ένα συνδρομητικό έστω το πρωτάθλημα (κομμάτια να γίνει το κύπελλο και η Ευρώπη), και να δίνει ο άλλος 25-30€ να δει την ομάδα του; Απλά στην Ελλάδα επικρατεί η λογική της αρπαχτής και του να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα...

• Like 3

16 λεπτά πριν, AtiX είπε

Ναι και δεν είναι όλοι όσοι βλέπουν πειρατικά κανάλια στο όριο της εξαθλίωσης…

αποφάσισε πως θα επιχειρηματολογίσεις γιατί μπορεί να γίνει μπούμερανγκ… 

Δεν είναι όλοι στο όριο της εξαθλίωσης. Είναι κάποιοι. Και θα σου έλεγα να μην κοιτάς τον μικρόκοσμό σου, γιατί είναι περισσότεροι από τους εύπορους που μπορούν να πληρώνουν μια υπηρεσία μήνας μπει μήνας βγει.

Βέβαια στο ζητούμενο η απάντηση είναι μία: υπάρχει πειρατεία, γιατί θέλει ο κόσμος να βλέπει σχεδόν ζωντανά τις εξελίξεις σε ό,τι παρακολουθεί σπίτι του. Ποιος ήρθε να καλύψει μια τέτοια ανάγκη; Κανείς. Γιατί δεν έχει τα κέρδη που επιθυμούν. Και ο κόσμος βρήκε λύση.

• Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...