Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με τον Acer Aspire 2023 ?

clairvoyant

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

(1η φορά) Την 1η ημέρα αγοράς του υπολογιστή μου (Aspire 2023WLMi) και μετά από εγκατάσταση των omega drivers για την Ati (οι οποίοι δεν υποστηρίζονται επίσημα), σε μια επανεκκίνηση είδα πολλά (πάρα πάρα πολλά για την ακρίβεια) pixel να είναι μονίμως αναμένα σε διάφορα χρώματα. Ακόμη και μέσα στα windows γινόταν χαμός από pixel που αναβόσβηναν. Το συγκεκριμένμο συμβάν με τρομοκράτησε όπως φαντάζεστε, όμως ευτυχώς με μια επανεκκίνηση όλα έφτιαξαν. Τότε θεώρησα ότι έφταιγαν οι omega drivers τους οποίους και απεγκατέστησα.

(2η φορά) 1 μήνα αργότερα, ενώ ήμουν στο πανεπιστήμιο και έβαλα τον υπολογιστή σε stand by mode, κατά την επαναφορά του συνέβη ακριβώς το ίδιο. Το πρόβλημα λύθηκε ξανά με ένα standy-by.

(3η φορά) Λίγες μέρες αργότερα, το ίδιο ακριβώς πρόβλημα επαναλήφθηκε μετά από επαναφορά από λειτουργία stand-by ως συνήθως

(4η φορά) Προχθές, μετά από επανεκκίνηση του υπολογιστή εμφανίστηκε ξανά το ίδιο πρόβλημα κατά την είσοδο στα windows.

Σε 2 μήνες που έχω το φορητό είναι το μοναδικό πρόβλημα που μου έχει παρουσιαστεί και αναρωτιέμαι αν είναι ανησυχητικό. Σίγουρα συμβαίνει πολύ σπάνια (4 φορές σε 2 μήνες) και έχω την εγγύηση (άσχετα αν ακόμη δεν έχω λάβει απάντηση από την Acer για την επέκταση της εγγύησής στα 3 χρόνια :evil: ) όμως θα ήθελα να ξέρω αν κανείς έχει αντιμετωπίσει ξανά παρόμοιο πρόβλημα με φορητό υπολογιστή ή με τον Aspire 2023 συγκεκριμένα. :?

Δημοσ.

oute ego exo to paramikro problima.. (paraligo na patho egkefaliko otan eida to post )

eftixos dieukrinises oti ebales allous driver :)

malon oi driver sou tha ftene :)

dokimase na baleis pali aftous pou sinodeuoun to laptopi :P

asxeto aftous giati tous ebales ?? eides kapia diafora ?? (ektos pao ta problimata me ta pixel :P )

Δημοσ.

Τους drivers τους είχα στην αρχή μόνο... Ειλικρινά δεν προσφέρουν τίποτα πέρα από αστάθεια και χαμηλότερες (ναι, χαμηλότερες) επιδόσεις. Δυστυχώς όμως το εγκεφαλικό δύσκολα θα το γλιτώσεις αν σου πω ότι από τη 2η ημέρα χρησιμοποιώ τον φορητό αποκλειστικά με τους original drivers!! Δεν πρέπει να φταίνε αυτοί αφού έχω δει το φαινόμενο αυτό ακόμη και στην εικόνα "Acer" που εμφανίζεται με το άνοιγμα του υπολογιστή. Υποψιάζομαι ότι έχει να κάνει με το ρεύμα (αφού πάντα συμβαίνει είτε μετά από επανεκκινήσεις ή από επαναφορά μετά από stand by mode).

Υποθέτω πως για άλλη μια φορά είμαι θύμα της ίδιας μου της ατυχίας!! Έτσι όπως έβλεπα το πρόβλημα υπέθετα ότι ίσως να ήταν συνηθισμένο.. αλλά που τέτοια τύχη!! Για άλλη μια φορά, το hardware που κατέχω παρουσιάζει μια παγκόσμια πρωτοτυπία :shock:

Δημοσ.

xex

loipon akou ti paratirisa. otan den tha exei katholou fasaria..

katebase tin othoni sta misa kai kontepse to afti sou piso tha akouseis enan hxo ...

apo oti katalaba einai apo tin othoni opos akougete kai apo tin palia crt pou exo... mipos leo mipos exei problima i othoni se kapio simio pou ginete i sindesi kai se sena fenete to problima itan pio sobaro ??

eutixos emena den exei parousiasei kanena problima..

to mono pou mou ekane 2 fores itan oti otan to ebala sto stund-by kai to eixa kai na fotizei kai to afisa etsi gia poli wra meta mou kolise kai den "girnouse piso"

mou to parousiase 2 fores kai pisteuo oti tha ftene ta win mias kai afto to problima to exo paratirisei apeires fores sta alla pc (desktop)

Δημοσ.

Εγω προσωπικά έχω 2 ACER το 1603 και 1703 (με 15 και 17'' οθόνη) και ΠΟΤΕ δεν συνέβει τίποτε τέτοιο.

Ίσως, όπως λες και εσύ, είναι θέμα ρεύματος αλλά δίκη μου γνώμη είναι να το πάς πίσω (εγώ αυτό θα έκανα) και να ζητήσεις να στο δούνε. Φαντάσου κάποια στιγμή όλα τα πίξελ αυτά να καρφωθούν σαν καμένα??? Ούτε στα χειρότερα όνειρά σου!!!

Δημοσ.
(1η φορά) Την 1η ημέρα αγοράς του υπολογιστή μου (Aspire 2023WLMi) και μετά από εγκατάσταση των omega drivers για την Ati (οι οποίοι δεν υποστηρίζονται επίσημα)' date=' σε μια επανεκκίνηση είδα πολλά (πάρα πάρα πολλά για την ακρίβεια) pixel να είναι μονίμως αναμένα σε διάφορα χρώματα. Ακόμη και μέσα στα windows γινόταν χαμός από pixel που αναβόσβηναν. Το συγκεκριμένμο συμβάν με τρομοκράτησε όπως φαντάζεστε, όμως ευτυχώς με μια επανεκκίνηση όλα έφτιαξαν. Τότε θεώρησα ότι έφταιγαν οι omega drivers τους οποίους και απεγκατέστησα.

(2η φορά) 1 μήνα αργότερα, ενώ ήμουν στο πανεπιστήμιο και έβαλα τον υπολογιστή σε stand by mode, κατά την επαναφορά του συνέβη ακριβώς το ίδιο. Το πρόβλημα λύθηκε ξανά με ένα standy-by.

(3η φορά) Λίγες μέρες αργότερα, το ίδιο ακριβώς πρόβλημα επαναλήφθηκε μετά από επαναφορά από λειτουργία stand-by ως συνήθως

(4η φορά) Προχθές, μετά από επανεκκίνηση του υπολογιστή εμφανίστηκε ξανά το ίδιο πρόβλημα κατά την είσοδο στα windows.

Σε 2 μήνες που έχω το φορητό είναι το μοναδικό πρόβλημα που μου έχει παρουσιαστεί και αναρωτιέμαι αν είναι ανησυχητικό. Σίγουρα συμβαίνει πολύ σπάνια (4 φορές σε 2 μήνες) και έχω την εγγύηση (άσχετα αν ακόμη δεν έχω λάβει απάντηση από την Acer για την επέκταση της εγγύησής στα 3 χρόνια :evil: ) όμως θα ήθελα να ξέρω αν κανείς έχει αντιμετωπίσει ξανά παρόμοιο πρόβλημα με φορητό υπολογιστή ή με τον Aspire 2023 συγκεκριμένα. :?[/quote']

Artifacts? Ελλατωματική κάρτα γραφικών; Γιατι δεν την πάς από εκεί που πήρες το Laptop να το ελέγξουν και να προβούν σε αντικατάσταση VGA;

Δημοσ.

xaxaxa astrolabos to allo me ton toto to xereis..

laptop einai den einai desktop na to doune ...

afou exei parei tin 3eti egguhsh to service to analambanei i acer italias..

tha prepei na to stilei italia kai na to doune ekei...

fusika tha prepei prota na epikinonisei mazi tous (nai stin italia ) oste an den kano lathos na erthei to courier na to paralabei (an thimame kala etsi ginete :P )

logo tis egguhshs mporei to service na ginei mesa se 1-2 ergasimes alla i metafora einai thema twn courier kai pote den xereis :P

clairvoyant tora pou to skeutome gia stile kana mail stin acer kai pes kai ekei to problima (stin kaliteri tha sou poun ti na kaneis . stin mesea tha sou poun kanta ola recover apo tin arxi .. kai stin xeiroteri tha sou poun na stalei ekei :P )

Δημοσ.

να μου λείπει παιδιά! Καλύτερα να το κρατήσω και να μου κάνει αυτό το πρόβλημα (που ομολογώ ότι μέχρι να κάνω επανεκκίνηση και να βεβαιωθώ ότι όλα λειτουργούν κανονικά, κοντεύω να πάθω έμφραγμα!) παρά να το στείλω για service και να γυρίσει με άλλα...

πάντως αν χειροτερέψει η κατάσταση θα σας ενημερώσω :shock:

Δημοσ.

clairvoyant,

αν και δεν εχω καμια γνωση για να σε βοηθησω, απο

απορια, τη καρτα την εχεις ακομη πουσαρισμενη?

Μηπως παιζει και αυτη το ρολο της? :roll: :oops:

Δημοσ.

thebabis, όχι, το πουσάρισμα κράτησε 15' μόνο για να δω τις επιδόσεις. Εξ'άλλου όμως το πρόβλημα μου το παρουσίασε από την 1η μέρα ο φορητός, που δεν είχα καν σκεφτεί τη λέξη "overclocking". Βέβαια, ομολογώ ότι αν ανεβάσω τη συχνότητα μνήμης της κάρτας πολύ, τότε το αποτέλεσμα που θα πάρω (corrupted graphics στα windows) είναι αρκετά όμοιο με το πρόβλημα που μου παρουσιάζεται.

GeorgeAdams, πριν αγοράσω Acer ήξερα πολύ καλά ότι δεν θα έχω και το καλύτερο service. Έχω διαβάσει ιστορίες ανθρώπων που έστειλαν το φορητό τους και τους επιστράφηκε σπασμένος, χωρίς δίσκο, κακοσυναρμολογημένος και ότι άλλο θες. Δεν είμαι διατεθιμένος να πάρω αυτό το ρίσκο. Εξ'άλλου, να πω τι στην Acer; Ξέρετε, 1 φορά στις 15 μέρες μου παρουσιάζεται τελείως τυχαία αυτό το πρόβλημα; Δεν θα με πάρουν στα σοβαρά. Άσε που στους όρους για το Warranty Extention πρόγραμμα αναφέρεται πως η Acer επισκευάζει μόνο ζημιές που κάνουν τον υπολογιστή να μην λειτουργεί...

Και τέλος, θα πω για άλλη μια φορά πως ΑΚΟΜΗ δεν έχω πάρει απάντηση από την Acer για την επέκταση της εγγύησής μου, γεγονός που έχει αρχίσει να με ενοχλεί πολύ.. Άλλος ένας λόγος λοιπόν που δεν θα έστελνα το φορητό μου στην Acer είναι γιατί ακόμη δεν έχω μπει επίσημα στους "εκλεκτούς" πελάτες που απολαμβάνουν και καλύτερο service, αν και έχω πληρώσει γι'αυτό εδώ και 1 μήνα...

Δημοσ.

kai egw bariemai na stelnw pragmata pisw gia service.gia ayto auto pou kanw einai na ta phgainv kati mhnes prin luksei h eggyhsh.exeis kairo akoma....

pantos apokleiaitai na ftaiei to reuma giati o forhtos pairnei isxu kai apo thn mpataria tou akoma kai otan einai sto reuma.h na to pw alliws o forhtos pairnei isxu kai apo thn mpataria kai apo to diktyo ths deh parallhla.opote se opoiadhpote ptwsh taseis apokoptetai h paroxh toy apo to diktuo ths deh entelws kai trofodoteitai apo mpataria...

an soy emfanizetai ka8e fora se diaforetika pixel tote den ftaiei h o8onh.mallon karta grafikwn h to busma prin apo thn o8onh soy prepei na einai

oson afora to service ths acer diafwnw.exw akousei kuriws 8etika paradeigmata.pantos exei kai sthn ellada service apo 2-3 ellhnikes etairies.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...