Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με τη διάθεση ισχυρότερου hardware, είναι φυσικό να παρουσιάζονται όλο και ισχυρότερα τροφοδοτικά για να καλύψουν τις απαιτήσεις και τις νέες ανάγκες που δημιουργούνται.

Κατά καιρούς, έχουμε παρουσιάσει ή αξιολογήσει νέα προϊόντα της εταιρείας be quiet!, μίας εταιρείας που «έκανε όνομα» πρώτα για τα χαμηλού θορύβου τροφοδοτικά της πριν εισέλθει σε νέες προϊοντικές κατηγορίες με την ίδια εμπορική επιτυχία. Η εταιρεία πλέον προσφέρει πέρα από σειρές τροφοδοτικών για κάθε απαίτηση ή τσέπη, διάφορα υψηλής ποιότητας προϊόντα ψύξης και υποσυστήματα, όπως ψύκτρες επεξεργαστών, συστήματα υδρόψυξης, ανεμιστήρες ή κουτιά υπολογιστών και όλα τους έχουν κοινό παρονομαστή: τεχνολογίες μετριασμού του παραγόμενου θορύβου.

 

image.jpeg

 

Επιστρέφοντας στα προϊόντα που έκαναν διάσημη την εταιρεία και που δεν είναι άλλα από τα τροφοδοτικά, η be quiet! διαθέτει μία πλήρη γκάμα που ξεκινά από τη σειρά System Power 9 (θα εξαιρέσουμε από τη… συζήτηση τις σειρές SFX Power και TFX Power 3). Η σειρά System Power 9 προβάλει ως πλεονεκτήματα τις 2 ισχυρές 12V rails, τον ελεγχόμενο με βάση τη θερμοκρασία ανεμιστήρα 120mm, την πιστοποίηση 80 PLUS® Bronze για αποδοτικότητα έως και 89% και την semi-modular σχεδίαση.

Αποτελείται από τέσσερα μοντέλα ισχύος από 400W έως 700W. Η σειρά System Power 9 μαζί με τη σειρά System Power 10 που περιλαμβάνει πέντε μοντέλα ισχύος από 450W έως 850W απευθύνονται σε χρήστες που επιθυμούν να αποκτήσουν ένα προϊόν που να συνδυάζει καλή τιμή, αξιοπιστία και χαμηλά επίπεδα θορύβου. Ένα σκαλοπάτι πιο πάνω βρίσκεται η σειρά System Power 10. Η σειρά αποτελείται από μοντέλα που διαθέτουν ενσωματωμένες καλωδιώσεις και καλύπτουν είτε τις προδιαγραφές 80 PLUS® Bronze είτε τις προδιαγραφές 80 PLUS® Bronze Gold για αποδοτικότητα έως και 93.4%. Ακριβώς πιο πάνω στη γκάμα της βρίσκεται η σειρά Pure Power 11, η οποία σύμφωνα με την be quiet! αποτελεί τον καλύτερο συνδυασμό κόστους και χαρακτηριστικών. Καλύπτει τις προδιαγραφές 80 PLUS® Gold για αποδοτικότητα έως 92% και αποτελείται από τέσσερα μοντέλα ισχύος από 400W έως 700W.

image.jpeg

Η σειρά Pure Power 12 Μ που βρίσκεται ένα σκαλί πιο πάνω, σχεδιάστηκε για να προσφέρει υψηλής ποιότητας χαρακτηριστικά και δυνατότητες και χαμηλά επίπεδα θορύβου σε όσο το δυνατόν ανταγωνιστικότερη τιμή. Τα τροφοδοτικά που ανήκουν στη συγκεκριμένη σειρά διαθέτουν πιστοποίηση 80 PLUS® Gold για αποδοτικότητα έως 93,7% και προβάλουν ως βασικά πλεονεκτήματα τη συμβατότητα με τις προδιαγραφές του προτύπου ATX 3.0 καθώς και του PCIe 5.0 των πλέον σύγχρονων καρτών γραφικών. Η σειρά Pure Power 12 M είναι μία περισσότερο οικονομική πρόταση σε σύγκριση με τις σειρές Straight Power 11, Dark Power ή Dark Power Pro. Πριν αναφερθούμε στη σειρά Pure Power 12 M, ας αναφέρουμε και τα βασικότερα χαρακτηριστικά των προαναφερθέντων σειρών.

Τα τροφοδοτικά της σειράς Straight Power 11 που διαθέτουν wire-free σχεδιασμό και αθόρυβο ανεμιστήρα 135mm είναι διαθέσιμα με πιστοποίηση 80 PLUS® Gold (750W, 850W και 1000W) και 80 PLUS® Platinum (550W, 650W, 750W, 850W, 1000W, 1200W). Με την πιστοποίηση 80 PLUS® Platinum, η ενεργειακή αποδοτικότητα αγγίζει το 94,1%. Οι σειρές Dark Power 13 και Dark Power Pro 13 διαθέτουν πιστοποίηση 80 PLUS® Titanium και επομένως η ενεργειακή αποδοτικότητα αγγίζει το 95,8%. Διαθέτουν frameless ανεμιστήρα Silent Wings για λιγότερους στροβιλισμούς και θόρυβο που συμπληρώνεται από σχεδίαση με εκτεταμένη χρήση πλέγματος και ικανοποιούν τις προδιαγραφές ATX 3.0 ενώ παρέχουν συμβατότητα με τις νεότερες κάρτες γραφικών PCIe 5.0. Η σειρά Dark Power 13 αριθμεί τρία μοντέλα (750W, 850W και 1000W) και η σειρά Dark Power Pro 13 αριθμεί δύο μοντέλα (1300W και 1600W0).

image.jpeg

Η σειρά Pure Power 12 M επιδεικνύει αποδοτικότητα 80 PLUS® Gold χρησιμοποιώντας dual 12V rails και διατίθεται σε επιλογές από 550 W έως 1000W και 1200 W πλέον. Στη διάθεση μας είχαμε το νεότερο και ισχυρότερο μοντέλο, το οποίο απευθύνεται σε χρήστες με υψηλές απαιτήσεις αλλά όχι απαραίτητα και τα περισσότερα χρήματα (δυστυχώς δεν έχουμε επίσημη πληροφόρηση για την τιμή του στη χώρα μας, ωστόσο στο εξωτερικό βρήκαμε το συγκεκριμένο μοντέλο να στοιχίζει λίγο πάνω από τα €200). Επειδή είχαμε δοκιμάσει πρόσφατα την έκδοση 1000W, δεν υπήρχε λόγος να επεκταθούμε ιδιαίτερα στο συγκεκριμένο άρθρο για το μοντέλο των 1200W καθώς διαφέρουν κατά βάση μόνο στην ισχύ.

image.png

Το Pure Power 12 M που είναι full modular, ακολουθεί το ίδιο layout όσον αφορά τις υποδοχές για τις καλωδιώσεις με τη σειρά που αντικαθιστά (Pure Power 11 FM). Αυτή τη φορά ωστόσο, καλύπτονται οι προδιαγραφές ATX 3.0 και από τον εξοπλισμό του δεν απουσιάζει ο 12VHPWR connector που βρίσκεται σε όλες τις νέες κάρτες γραφικών GeForce RTX της NVIDIA.

image.png

Οι προδιαγραφές ATX (Advanced Technology eXtended) όπως είναι γνωστό αναπτύχθηκαν από την Intel το 1995 και μέχρι σήμερα -εκσυγχρονισμένες και ανανεωμένες- εξακολουθούν να καθορίζουν την ανάπτυξη των σημερινών μητρικών καρτών, των τροφοδοτικών και άλλων υποσυστημάτων των υπολογιστών. Με τις ανάγκες για περισσότερη ισχύ να αυξάνονται -κυρίως εξαιτίας των υπερσύγχρονων καρτών γραφικών- οι προδιαγραφές ATX 3.0 για τα τροφοδοτικά έθεσαν τις βάσεις για την καθιέρωση του 16-pin 12VHPWR connector (12-pins για την παροχή τάσης και 4-pins για sensing- ο οποίος μπορεί να προσφέρει έως και 600 W στις σύγχρονες κάρτες γραφικών, αντικαθιστώντας έως και τέσσερις 6+2 PCIe connectors.

Όμως το πρότυπο ATX 3.0 μαζί με τον νέο 16-pin 12VHPWR connector έρχονται και με άλλα πλεονεκτήματα που πηγαίνουν πέρα από τα οφέλη στη διαχείριση των καλωδιώσεων. Για παράδειγμα, όχι μόνο το ATX 3.0 μπορεί να παρέχει περισσότερη ισχύ, μπορεί να το κάνει και ασφαλέστερα, καθώς περιορίζει τη τάση που μπορεί να παρασχεθεί στις κάρτες γραφικών, ώστε να μην ξεπερνά τα όρια που μπορεί να προσφέρει ένα τροφοδοτικό, έχει μεγαλύτερο spike load tolerance ενώ στα χαμηλά φορτία επιδεικνύει βελτιωμένη αποδοτικότητα. 

image.jpeg

Με την αναβάθμιση της σειράς «Pure Power», πλέον καλύπτονται οι προδιαγραφές ATX 3.0 υποστηρίζοντας τόσο τις νέες PCIe 5.0 κάρτες γραφικών όσο και τις παλαιότερες, προσφέροντας έως και τέσσερεις 6+2-pin connectors. Η εταιρεία χρησιμοποιεί την γνωστή τοπολογία «LLC + SR (Synchronous Rectifier) + DC-to-DC» στην οποία χρησιμοποιούνται ελεγκτές IC αντί για παθητικά στοιχεία παλαιότερης τεχνολογίας.

Η be quiet! αξιοποίησε ελεγκτές (ολοκληρωμένα) για να παρακολουθούν αδιάκοπα την εισερχόμενη και εξερχόμενη τάση προσαρμόζοντας τις παραμέτρους των ζωτικών εξαρτημάτων στην κατάλληλη κατάσταση φορτίου. Η ισχύς του τροφοδοτικού που είχαμε στα χέρια μας είναι 1200 W (1250 W Peak Power) με δύο ανεξάρτητες 12V rails. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι ακόμα και αν η κάρτα γραφικών απαιτήσει ξαφνικά παραπάνω ισχύ για μικρή χρονική περίοδο, το τροφοδοτικό μπορεί να τη διαχειριστεί με άνεση καθώς στιγμιαία μπορεί να προσφέρει έως και τη διπλάσια ισχύ από την ονομαστική!

image.jpeg

Παράλληλα, το προϊόν καλύπτει τις προδιαγραφές 80 PLUS® Gold (θεωρητικά η αποδοτικότητα του αγγίζει το 93,7%) ενώ εξοπλίζεται με έναν επίσης ιδιαίτερα αποδοτικό και αθόρυβο ανεμιστήρα 120mm [σύμφωνα με την εταιρεία, ο θόρυβος με 100% φορτίο δεν ξεπερνά τα 34,3 dB(A) ενώ με μικρότερο φορτίο, πρακτικά είναι αθόρυβο].

Το προϊόν καλύπτεται από εγγύηση 10 ετών από την εταιρεία, κάτι που εν μέρει μαρτυρά τη χρήση εξαιρετικά ποιοτικών υλικών, μεταξύ των οποίων και Ιαπωνικών πυκνωτών 105°C. Παρά την μεγάλη ισχύ, η πλατφόρμα της be quiet! είναι αρκετά συμπαγής και το αποτέλεσμα δεν ξεπερνά σε διαστάσεις τα 160 x 150 x 86 mm.

Όπως σε κάθε προϊόν της εταιρείας, το φινίρισμα είναι άψογο, χωρίς προβλήματα ή ατέλειες.

image.jpeg

Το τροφοδοτικό εξοπλίζεται με έναν αθόρυβο ανεμιστήρα 120mm, η λειτουργία του οποίου είναι temperature-controlled.

image.jpeg

Στην εικόνα μπορείτε να δείτε τις υποδοχές για τη σύνδεση των καλωδιώσεων, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ο νεότερος connector 12VHPWR που μπορεί να προσφέρει ισχύ 600W.

 

image.jpeg

Στη συσκευασία, πέρα από το τροφοδοτικό βρίσκεται μία σειρά από καλώδια για τη σύνδεση των διάφορων connectors με εκείνους που βρίσκονται στα διάφορα υποσυστήματα (π.χ. 20+4-ATX 12V connector, 4+4-pin EPS 12V connector, 8-pin EPS 12V connector, PCIe 5.0 12VHPWRM connector, 4x PCIe 6+2-pin connectors κ.ά.).

image.jpeg

Το τροφοδοτικό είναι πλήρως αρθρωτό (full modular), με επενδυμένες ιδιαίτερα ποιοτικές καλωδιώσεις (8 σε αριθμό). Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα σχεδιάγραμμα με τα καλώδια που περιλαμβάνονται στη συσκευασία.

image.jpeg

Συμπέρασμα

Το νέο τροφοδοτικό Pure Power 12 M 1200W της be quiet! αποδεικνύεται μία εξαιρετικά ποιοτική και παράλληλα συμφέρουσα λύση για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν ένα τροφοδοτικό με future-proof χαρακτηριστικά (ATX 3.0, συμβατότητα με PCIe 5.0 μέσω του 16-pin 12VHPWR connector), υψηλή ποιότητα κατασκευής, αθόρυβη λειτουργία και αρκετή ισχύ για να καλύψει με άνεση τις απαιτήσεις ενός συστήματος με κορυφαίο πολυπύρηνο επεξεργαστή και higher-end κάρτα γραφικών GeForce RTX ή Radeon RX χωρίς να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη του.

Το προτείνουμε ανεπιφύλακτα!


View full review

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω πάρει ένα be quiet platinum 850w. Μετά από 6 μήνες άνοιξα τον υπολογιστή να τον καθαρίσω. Φτάνω στο τροφοδοτικό και ο ανεμιστήρας δεν είχε ίχνος σκόνης. Τίποτε. Σαν να μην είχε γυρίσει ούτε μια στροφή. Το τροφοδοτικό μαλλον δεν ζεστάθηκε ποτέ τόσο ώστε να χρειαστεί να μπει σε λειτουργία ο ανεμιστήρας. Ίσως τώρα καλοκαίρι. Πρώτη φορά βλέπω τέτοιο πράγμα.

Μην πεταχτεί κανένας έξυπνος ότι έχει πρόβλημα ο ανεμιστήρας 😛 :D

 

https://www.skroutz.gr/s/21703713/Be-Quiet-Straight-Power-11-850W-%CE%A4%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%A5%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE-Full-Modular-80-Plus-Platinum.html

Επεξ/σία από Retromaniac
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Retromaniac είπε

. Φτάνω στο τροφοδοτικό και ο ανεμιστήρας δεν είχε ίχνος σκόνης. Τίποτε. Σαν να μην είχε γυρίσει ούτε μια στροφή. Το τροφοδοτικό μαλλον δεν ζεστάθηκε ποτέ τόσο ώστε να χρειαστεί να μπει σε λειτουργία ο ανεμιστήρας. Ίσως τώρα καλοκαίρι. Πρώτη φορά βλέπω τέτοιο πράγμα.

Μην πεταχτεί κανένας έξυπνος ότι έχει πρόβλημα ο ανεμιστήρας 😛 :D

https://www.skroutz.gr/s/21703713/Be-Quiet-Straight-Power-11-850W-%CE%A4%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%A5%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE-Full-Modular-80-Plus-Platinum.html

Προφανως γινεται χρηση "σκονοφοβικων" υλικων .Δεν ειναι μαυρη μαγεια , ουτε οφθαλμαπατη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, nepomuk είπε

Προφανως γινεται χρηση "σκονοφοβικων" υλικων .Δεν ειναι μαυρη μαγεια , ουτε οφθαλμαπατη.

Γίνεται γιατί δεν γυρίζει ο ανεμιστήρας επειδή δεν ζεστένεται το τροφοδοτικό όπως και το εξήγησα στο original post. Δεν ξέρω για ποια μαυρη μαγεία μου λες. "Σκονοφοβικό" ανεμιστηρακι δεν έχω δει ποτέ. Όλα γεμίζουν σκόνη μετά από λίγο καιρό.

Εξάλλου εκτός από το ανεμιστήρα, μέσα το ίδιο το τροφοδοτικό δεν είχε ίχνος σκόνης. "Σκονοφοβικό" και αυτό; :D :P

 

Επεξ/σία από Retromaniac
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, nepomuk είπε

Προφανως γινεται χρηση "σκονοφοβικων" υλικων .Δεν ειναι μαυρη μαγεια , ουτε οφθαλμαπατη.

Nope.Μια χαρά μαζεύεται η σκόνη και στα BTQ.Μπορεί να είναι απο φίνα σκόνη, έως αρκούδες!

Προσανατολισμός psu, σκόνη περιβάλλοντος χώρου, φίλτρα κουτιού.Αυτά καθορίζουν την συσσώρευση σκόνης.

  • 1 μήνα μετά...
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
On 24/07/2023 at 19:23, upscalewebgr said:

Εχουμε ξεφυγει νομιζω με τις απαιτησεις. Φούρνο θα τροφοδοτησεις με τετοιο πραγμα?

sli συστημα που δεν ειναι για ολους. mining συστημα και αλλα τοσα

  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
7 hours ago, noikon_kc said:

τουμπανο! αλλα 1200 ειναι πολλα για συμβατικα συστηματα!

οσα χρειαζεται απο τα 1200 θα χρησιμοποιησει.θα δουλευει στο χαλαρο σε ενα τυπικο συστημα

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, poulinos είπε

οσα χρειαζεται απο τα 1200 θα χρησιμοποιησει.θα δουλευει στο χαλαρο σε ενα τυπικο συστημα

Όχι ακριβώς. Τα τροφοδοτικά έχουν την βέλτιστη απόδοση στα μισό περίπου της ισχύος τους. Που σημαίνει ότι ένα τροφοδοτικό των 1200watt θα πρέπει να δουλεύει στα 600 για να έχει το καλύτερο power efficiency. Αν το σύστημα σου λειτουργεί περίπου με 100-200 watt την περισσότερη ώρα, τότε είναι πολύ πιο κοντά στη βέλτιστη απόδοση ενός τροφοδοτικού στα 600watt που το μισό του είναι 300.

Δημοσ.
19 minutes ago, Retromaniac said:

Όχι ακριβώς. Τα τροφοδοτικά έχουν την βέλτιστη απόδοση στα μισό περίπου της ισχύος τους. Που σημαίνει ότι ένα τροφοδοτικό των 1200watt θα πρέπει να δουλεύει στα 600 για να έχει το καλύτερο power efficiency. Αν το σύστημα σου λειτουργεί περίπου με 100-200 watt την περισσότερη ώρα, τότε είναι πολύ πιο κοντά στη βέλτιστη απόδοση ενός τροφοδοτικού στα 600watt που το μισό του είναι 300.

και στις 2 περιπτωσεις αν κανω λαθος διορθωσε με παλι θα καταλανωνει 100-200 watt και οχι παραπανω(δεν λεμε για συν πλην λιγα watt) .επισης καποια μεγαλα τροφοδοτικα αναφερουν οτι σε πολυ μικρο φορτιο ασχετα αν ειναι efficient ή οχι δουλευουν με το fan off που ενδεχομενως καποιον να τον ενδιαφερει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, poulinos είπε

και στις 2 περιπτωσεις αν κανω λαθος διορθωσε με παλι θα καταλανωνει 100-200 watt και οχι παραπανω(δεν λεμε για συν πλην λιγα watt) .επισης καποια μεγαλα τροφοδοτικα αναφερουν οτι σε πολυ μικρο φορτιο ασχετα αν ειναι efficient ή οχι δουλευουν με το fan off που ενδεχομενως καποιον να τον ενδιαφερει.

Αν ένα τροφοδοτικό  (1500) έχει ας πούμε 90% απόδοση στα 750 watt τότε στα 300  μπορεί να έχει 84-85%.  Αντίθετα το τροφοδοτικό στα 600 θα έχει 90% στα 300. Τι σημαίνει αυτό; Αν το σύστημα θέλει 300 watt για να λειτουργήσει τότε το μεγάλο θα τραβήξει από τη πρίζα περίπου 357 watt. Τα 57 θα πάνε χαμένα σε θερμότητα. Στο μικρό όμως θα τραβήξει 333. Έχουμε μια διαφορά 24 watt που εντάξει μπορεί να μην είναι τεράστια αλλά δεν είναι αμελητέα. Επιπλέον όμως το τροφοδοτικό που θεώρησες ότι θα λειτουργεί πιο "χαλαρά" θα ζεσταίνεται περισσότερο και ο ανεμιστήρας θα μπαίνει σε λειτουργία πιο συχνά. Για την ακρίβεια το μεγάλο τροφοδοτικό θα παράγει 57/33 = 72% περισσότερη θερμότητα. Τα φαινόμενα απατούν λοιπόν. :)

Αντιθέτως όμως όταν το σύστημα δουλεύει κοντά στα 600 watt τότε το μικρό θα παράγει περισσότερη θερμότητα από το μεγάλο.

Είναι δηλαδή πιο σοφό να διαλέγεις ένα τροφοδοτικό στα διπλάσια watt από εκεί που θα δουλεύει το τροφοδοτικό συνήθως όταν έχει load. Δηλαδή αν έχω CPU + κάρτα που καίνε μαζί με το υπόλοιπο σύστημα 300 watt όταν παίζω παιχνιδια, δεν θα πάρω 400, ούτε 500ρι γιατί με φτάνει αλλά ούτε και 1000ρι για να είμαι χαλαρός. Αλλά θα πάρω 600 για να έχω τη μικρότερη κατανάλωση και τη χαμηλότερη θερμοκρασία. Ελπίζω να ήμουν σαφής.

Επεξ/σία από Retromaniac
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
On 01/11/2023 at 00:47, Retromaniac said:

Αν ένα τροφοδοτικό  (1500) έχει ας πούμε 90% απόδοση στα 750 watt τότε στα 300  μπορεί να έχει 84-85%.  Αντίθετα το τροφοδοτικό στα 600 θα έχει 90% στα 300. Τι σημαίνει αυτό; Αν το σύστημα θέλει 300 watt για να λειτουργήσει τότε το μεγάλο θα τραβήξει από τη πρίζα περίπου 357 watt. Τα 57 θα πάνε χαμένα σε θερμότητα. Στο μικρό όμως θα τραβήξει 333. Έχουμε μια διαφορά 24 watt που εντάξει μπορεί να μην είναι τεράστια αλλά δεν είναι αμελητέα. Επιπλέον όμως το τροφοδοτικό που θεώρησες ότι θα λειτουργεί πιο "χαλαρά" θα ζεσταίνεται περισσότερο και ο ανεμιστήρας θα μπαίνει σε λειτουργία πιο συχνά. Για την ακρίβεια το μεγάλο τροφοδοτικό θα παράγει 57/33 = 72% περισσότερη θερμότητα. Τα φαινόμενα απατούν λοιπόν. :)

Αντιθέτως όμως όταν το σύστημα δουλεύει κοντά στα 600 watt τότε το μικρό θα παράγει περισσότερη θερμότητα από το μεγάλο.

Είναι δηλαδή πιο σοφό να διαλέγεις ένα τροφοδοτικό στα διπλάσια watt από εκεί που θα δουλεύει το τροφοδοτικό συνήθως όταν έχει load. Δηλαδή αν έχω CPU + κάρτα που καίνε μαζί με το υπόλοιπο σύστημα 300 watt όταν παίζω παιχνιδια, δεν θα πάρω 400, ούτε 500ρι γιατί με φτάνει αλλά ούτε και 1000ρι για να είμαι χαλαρός. Αλλά θα πάρω 600 για να έχω τη μικρότερη κατανάλωση και τη χαμηλότερη θερμοκρασία. Ελπίζω να ήμουν σαφής.

σαφης απλα σε ενα κολλησα .οπως λες αν το συστημα θελει 300 θα τραβηξει 357 αντιθετα με ενα μικρο που θα τραβηξει 300.οποτε εχουμε χαμενα 57 watt.ομως αυτα τα 57 watt ισως μα μην ειναι τοσα παραπανω ωστε το φαν να δουλεψει.

β,. στα 1000 watt αν εχεις φορτο 300 και τρωει 350 ειναι λειτουργια στο 35 τοις 100.δηλαδη χαλαρα.

αντιθετα το 600αρι αν δουλευει στα 300 και τρωει 320 ειναι λειτουργια στο 50 τοις 100.δηλαδη μετριο φορτο.

για αυτο ειπα οτι το 1000 θα παιζει πιο χαλαρα λογω οτι ακομα και τα εξτρα watt λογω θερμοτητας ειναι πολυ λιγα μπροστα στα συνολικα που μπορει να δωσει.στην πραξη βεβαια και το 30 % και το 50% ειναι χαμηλο φορτο που το Psu το εχει για πλακα ειδικα οταν μιλαμε για καλα τροφοδοτικα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...