Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Psyber είπε

Γενικά λόγω τιμής και ποιότητας προτιμώ να ψωνίζω από την ηλεκτρονική σελίδα της Reebok. Κάτι casual sneakers που είχε τα classic leather legacy μου κράτησαν πάνω από δυόμιση χρόνια. Τα φτηνιαρικα μοντέλα της στο 25άρι κρατάνε λιγότερο και έχουν κακή πέδηση.

Αγοραζω κι εγω απο την reebok! Πολυ καλα, και ομορφα, και ποιοτικα θεωρω. Και ανετα.

----

Μιας και αναφερθηκε περι 'κουτιων' παντως, καλο ειναι που τεθηκε στη συζητηση.

Εγω ναι, επειδη σχεδον στα ποιο πολλα πραγματα μου, οτι ειναι καπως χρηστικο/αναλωσιμο, λειτουργω με τη λογικη της 'εφεδρειας', για πολλους λογους (χαρακτηρας, προληψη, να μην τρεχω τελευταια στιγμη, να μην αγοραζω κατι που δεν μου πολυαρεσει αλλα πρεπει να αγορασω γιατι μπορει να τυχει να εχω αμεση αναγκη/θεμα διαθεσιμοτητας, χτυπημα καλυτερης τιμης στην αγορα κλπ),

και στα παπουτσια, μπορει να εχω κατι καινουργιο στο κουτι του, και ενα χρονο, μεχρι να το βαλω σε χρηση.

Νομιζω οτι σε αυτο το θεμα, δεν εχουμε, αντικειμενικα, και πολυ μεγαλο ελεγχο.

Εννοω, παιρνεις παπουτσια, δεν μπορεις να ξερεις ποτε παραχθηκαν, ποσο καιρο ηταν σε αποθηκη κλπ. Μπορει να παραχθηκαν πριν μηνες, μπορει ομως να ειναι πχ και 2 ετων ηδη, οταν τα αγοραζεις ως καινουργιο. Δεν νομιζω εχουμε ελεγχο πανω σε αυτο.

Αρα δεν καταλαβαινω, τι νοημα εχει να λεμε οτι δεν πρεπει να μενουν στο κουτι τους, απο τη στιγμη που μπορει κατι να μην το εχω εγω στο κουτι, αλλα να εχει πχ ηδη 2 χρονια κουτιου μεχρι να ερθει στα χερια μου.

----

Εχω καταλαβει, εμπειρικα, οτι καποια λιγα χρονια ανοχη για μη χρηση, υπαρχουν. Πολλα ομως σιγουρα οχι οπως αναφερθηκε.

• Like 1
  • Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Μιλάω για διάρκεια ζωής λόγω χρήσης, όχι για χρόνο κλεισμένα συνεχόμενα μέσα στο κουτί τους. Κανένας δεν αγοράζει το παπούτσι για να το κρατάει κλεισμένο μόνιμα, τότε μιλάμε για λάθος αγορά/χρήση προϊόντος.

ανυπαντρος ή οικονομικη γυναικα;

Δημοσ.
13 ώρες πριν, mindreader είπε

Μιας και αναφερθηκε περι 'κουτιων' παντως, καλο ειναι που τεθηκε στη συζητηση.

Εγω ναι, επειδη σχεδον στα ποιο πολλα πραγματα μου, οτι ειναι καπως χρηστικο/αναλωσιμο, λειτουργω με τη λογικη της 'εφεδρειας', για πολλους λογους (χαρακτηρας, προληψη, να μην τρεχω τελευταια στιγμη, να μην αγοραζω κατι που δεν μου πολυαρεσει αλλα πρεπει να αγορασω γιατι μπορει να τυχει να εχω αμεση αναγκη/θεμα διαθεσιμοτητας, χτυπημα καλυτερης τιμης στην αγορα κλπ),

και στα παπουτσια, μπορει να εχω κατι καινουργιο στο κουτι του, και ενα χρονο, μεχρι να το βαλω σε χρηση.

Νομιζω οτι σε αυτο το θεμα, δεν εχουμε, αντικειμενικα, και πολυ μεγαλο ελεγχο.

Εννοω, παιρνεις παπουτσια, δεν μπορεις να ξερεις ποτε παραχθηκαν, ποσο καιρο ηταν σε αποθηκη κλπ. Μπορει να παραχθηκαν πριν μηνες, μπορει ομως να ειναι πχ και 2 ετων ηδη, οταν τα αγοραζεις ως καινουργιο. Δεν νομιζω εχουμε ελεγχο πανω σε αυτο.

Αρα δεν καταλαβαινω, τι νοημα εχει να λεμε οτι δεν πρεπει να μενουν στο κουτι τους, απο τη στιγμη που μπορει κατι να μην το εχω εγω στο κουτι, αλλα να εχει πχ ηδη 2 χρονια κουτιου μεχρι να ερθει στα χερια μου.

----

Εχω καταλαβει, εμπειρικα, οτι καποια λιγα χρονια ανοχη για μη χρηση, υπαρχουν. Πολλα ομως σιγουρα οχι οπως αναφερθηκε.

Αυτό που αναφέρεις λύνεται εύκολα αν πριν την αγορά κοιτάξεις το μοντέλο και το έτος παραγωγής του.
Ευτυχώς, σε αυτό τον τομέα οι εταιρείες φροντίζουν να διαφοροποιούν λίγο την εμφάνιση οπότε είναι εύκολο να το καταλάβεις.
ΟΚ, αν μιλάμε για τύπου ALL STAR το παραπάνω προφανώς και δεν παίζει. :D

Αν τώρα πας σε στοκατζίδικο και αγοράσεις παπούτσια, καινούργια μεν, αλλά με έτος παραγωγής πριν από 4-5 έτη, λογικό είναι ότι μπορεί και να έχουν αλλοιωθεί.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dpolal είπε

Αυτό που αναφέρεις λύνεται εύκολα αν πριν την αγορά κοιτάξεις το μοντέλο και το έτος παραγωγής του.
Ευτυχώς, σε αυτό τον τομέα οι εταιρείες φροντίζουν να διαφοροποιούν λίγο την εμφάνιση οπότε είναι εύκολο να το καταλάβεις.
ΟΚ, αν μιλάμε για τύπου ALL STAR το παραπάνω προφανώς και δεν παίζει. :D

Αν τώρα πας σε στοκατζίδικο και αγοράσεις παπούτσια, καινούργια μεν, αλλά με έτος παραγωγής πριν από 4-5 έτη, λογικό είναι ότι μπορεί και να έχουν αλλοιωθεί.

Καλα....παιζει αυτο; Καποια μοντελα ειναι διαχρονικα. Τα βγαζει η reebok ή η nike, 15 χρονια. Τι να λεει αν το μοντελο πρωτοβγηκε το 2008 και εγω το αγορασα το 2023;

Δημοσ.

Είχα αγοράσει ένα ζευγάρι αθλητικά Kappa κυρίως για το γυμναστήριο και στη συνέχεια για χαλαρό τρέξιμο/περπάτημα. Τα έχω τουλάχιστον 3 χρόνια και είναι ακόμα εξαιρετικά, χωρίς να μου έχουν παρουσιάσει κάποια ενόχληση στο πόδι. Εμφανισιακά επίσης αντέχουν οπότε μπορώ να πω οτι έμεινα πολύ ευχαριστημένος από την αγορά τους. 

Δημοσ.

Μήπως είναι λίγο υπερβολή αυτό με τα παπούτσια; Έχω κάτι αθλητικά Nike 12 χρόνια. Τα έχω φορέσει παντού γυμναστήρια, βόλτες, βουνά(Όλυμπο δύο φορές, λάθος αλλά τα κατάφεραν). Τώρα χάλασαν. Πρόβλημα με το πόδι δεν είχα ποτέ και μια χαρά μαλακά τα νιώθω. Ποιό είναι το βασικό πρόβλημα, απόσβεση κραδασμών;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ideal09 είπε

Μήπως είναι λίγο υπερβολή αυτό με τα παπούτσια; Έχω κάτι αθλητικά Nike 12 χρόνια. Τα έχω φορέσει παντού γυμναστήρια, βόλτες, βουνά(Όλυμπο δύο φορές, λάθος αλλά τα κατάφεραν). Τώρα χάλασαν. Πρόβλημα με το πόδι δεν είχα ποτέ και μια χαρά μαλακά τα νιώθω. Ποιό είναι το βασικό πρόβλημα, απόσβεση κραδασμών;

Επεσες σε καλό μοντέλο, δεν το περπατησες πολλά χιλιόμετρα για να σκληρύνει η σόλα η είσαι λίγα κιλά που σημαίνει υψηλότερη διάρκεια ζωής. Αυτο το είχα πάθει μόνο στα παπούτσια που είχα όταν ήμουν φοιτητής, ήταν πάντα μαλακά, μέχρι στα 3.5 χρόνια να ξεκολλήσει κομμάτι της κάτω σολας στην περιοχή της φτέρνας και τα άλλαξα αναγκαστικά. Σε όλα τα ζευγάρια δεν είχαν σχεδόν τίποτε από φθορες εξωτερικά αλλά επειδή σκληρυνε η σόλα, δεν ήταν σε θέση να φορεθούν άλλο. 

Ποτε θα καταλάβεις ότι το παπούτσι πλησιάζει το κρίσιμο όριο και πρέπει να αλλαχτεί; Όταν αρχίσεις και νιώθεις τσούξιμο σε κάποιο από τα δάχτυλα των ποδιών. Αυτό θα εμφανίζεται κάθε φορά που βγαίνεις έξω και κάνεις από ένα όριο χιλιομέτρων και πάνω και σιγα σιγά το όριο αυτό θα μειώνεται, πχ από 2 χλμ σε 1.5 σε 1 κοκ.

Επίσης τσούξιμο μπορεί να νιώσεις στο επάνω μέρος των ποδιών, στα δεξιά / αριστερά της πατούσας, άμα το αφήσεις έτσι θα αρχίσουν πληγες και τραυματισμοί. Άμα λοιπόν νιώσεις τέτοιες ενοχλήσεις πάρε άμεσα ένα καινούργιο ζευγάρι να το έχεις στο σπίτι, μην το αφήσεις όταν το παπούτσι δεν θα μπορεί να φορεθεί καθόλου, γιατί φέτος το αμέλησα αυτό και μέχρι να μπορέσω να πάω με τα πόδια στο κατάστημα να δοκιμάσω και να βρω παπούτσια (τα νούμερα μου δεν υπάρχουν γενικά σε μαγαζιά, ελάχιστη ποικιλία), πέθανα στους πόνους και έκανα να βγω μέρες από το σπίτι. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Like 1
Δημοσ.

Αν αλλάζω 3-4 ζευγάρια κυκλικά περίπου 3 χρόνια το καθένα. (Δεν κάνω γυμναστική με αυτά τα παπούτσια ή τρέξιμο νορμαλ περπάτημα 6-8 χιλιάδες βήματα περίπου).

Ας πάω και στο λίγο off-topic γενικά τα παπούτσια μου τα πλένω στο 3 μηνο. Αλλά έχω π.χ. τα new balance 1500 που είναι δέρμα και καστόρι απ' έξω. Αυτά το γράφει και η ετικέτα ότι απαγορεύεται να τα βάλεις στο πλυντήριο. Εσείς τι κάνετε πως τα καθαρίζετε τέτοιου είδους παπούτσια;

Δημοσ.

Παλαιοτερα κρατουσαν χρονια με απλη καθημερινη χρηση χωρις γυμναστικη 3-4 χρονια πλεον οχι, πηρα γνησια puma και στο 6μηνο τρυπησε μπροστα και ξεκολλησε η σολα με καθημερινη χρηση μονο περπατημα ελεος. οι εταιριες θελουν το πολυ στο χρονο να αγοραζεις νεα.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, armagedwnn είπε

λλά έχω π.χ. τα new balance 1500 που είναι δέρμα και καστόρι απ' έξω. Αυτά το γράφει και η ετικέτα ότι απαγορεύεται να τα βάλεις στο πλυντήριο. Εσείς τι κάνετε πως τα καθαρίζετε τέτοιου είδους παπούτσια;

Καθάρισμα με βρεγμένο βετεξ από έξω μέχρι να φύγει ότι μπορεί. Αν είναι δέρμα και επιδέχεται βερνίκι βάζεις και τέτοιο, μετά μπορείς να το κάνεις να γυαλίζει με ένα εξάρτημα που έχω αλλά δεν ξέρω πως λέγεται, περιέχει σφουγγάρι και τρίβεις οτιδήποτε δερμάτινο. 

Για την σολα από κάτω. Τοποθέτηση σε μια λεκάνη με νερό, ξύδι με σόδα, να καλύπτει όλη την κάτω σόλα τόσο όσο, μην εισέλθει δηλαδή νερό στο δέρμα και μέσα, το αφήνεις για κάποια λεπτά και μετά το τρίβεις με βούρτσα και το ξεπλένεις με νερό. 

Για το εσωτερικό και τις μυρωδιές. Βάλε ταλκ μέσα και άπλωσε το τριβοντας όλες τις επιφάνειες με ένα χαρτί, εγώ ψεκαζω και με λίγο άρωμα λεμονιού - αλκοολης. Υπάρχει και μηκυτοκτονο να βάλεις μετά. 

• Thanks 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, armagedwnn είπε

Ας πάω και στο λίγο off-topic γενικά τα παπούτσια μου τα πλένω στο 3 μηνο. Αλλά έχω π.χ. τα new balance 1500 που είναι δέρμα και καστόρι απ' έξω. Αυτά το γράφει και η ετικέτα ότι απαγορεύεται να τα βάλεις στο πλυντήριο. Εσείς τι κάνετε πως τα καθαρίζετε τέτοιου είδους παπούτσια;

Πλυντήριο, στο πρόγραμμα για ευαίσθητα ή μαλλινα (κρύο νερό, χαμηλές στροφές).

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
  • Like 1
Δημοσ.

Στο πλυντηριο παπουτσι με δερμα ειναι ξεκαθαρα οχι!

Αθλητικα πανινα μπορεις να βαλεις μαζι με χοντρες πετσετες για να μην κοπανηθει πολυ,παραμενει λαθος πρακτικη ομως.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, vagos789 είπε

Στο πλυντηριο παπουτσι με δερμα ειναι ξεκαθαρα οχι!

Αν καταφέρουμε και βρούμε αθλητικό παπούτσι με/από γνήσιο δέρμα, θα είναι θαύμα στις μέρες μας...

Τι σας συνέβη και το αποκλείετε; 

(Εκτός και αν δεν εννοείτε φυσικό δέρμα αλλά κάτι σαν δέρμα)

Επίσης, γράψτε "washing sneakers in washing machine" και θα εκπλαγείτε με τις πληροφορίες και την πληθώρα άρθρων.

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
Δημοσ.
Στις 1/6/2023 στις 5:15 ΜΜ, armagedwnn είπε

νωπη μικροινα και αρκετο τριψιμο, αλλιως γομα ειδικη για suede nubuk κλπ

https://www.cosmossport.gr/el/107720-crep-the-ultimate-suede-eraser.html?gclid=CjwKCAjwyeujBhA5EiwA5WD7_VN7cG20SUtRhRx1Nb4-aegya-1-EYSrPGX615toUNjNGTbC4AN-8hoCX10QAvD_BwE#/58708-μεγεθοσ-one_size/108736-χρωμα-no_colour

• Like 1
  • Thanks 1
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Οπως τα λετε παιδια, με μη αθλητικη χρηση (=πιστευω λιγοτερη καταπονηση των παπουτσιων), με χρηση εστω πες μερα παρα μερα, ενα νορμαλ ζευγαρι αθλητικα με νορμαλ κοστος (<100ε), max φτανει τα 3 ετη 'καλης' ζωης, χωρις να αρχισει καποιος να εχει ανησυχιες μηπως αρχισουν να ζοριζονται τα ποδια (και ας μην το καταλαβαινει αρχικα) απο εσωτερικες φθορες των παπουτσιων.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...