StamTheMan Δημοσ. 31 Μαΐου 2023 Δημοσ. 31 Μαΐου 2023 2 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Η διάρκεια ζωής του παπουτσιού είναι σε χιλιόμετρα απόστασης και όχι σε χρόνο. Θες να πεις οτι σε 3 χρονια δε θα εχουν παθει τιποτα,μεσα στο κουτι τους; Το αμφισβητω αυτο.
Ptolemaios1 Δημοσ. 31 Μαΐου 2023 Δημοσ. 31 Μαΐου 2023 έχω τα admiral της αρσης βαρών 8 χρόνια τίμια,60 ευρω τα χα πάρει 1
StamTheMan Δημοσ. 31 Μαΐου 2023 Δημοσ. 31 Μαΐου 2023 10 ώρες πριν, mindreader είπε Ποσο καιρο διατηρειτε σε χρηση τα καθημερινα αθλητικα σας παπουτσια; Συνηθως δεν προλαβαινουν να παλιωσουν και να χαλασουν τα υλικα τους με τον καιρο,καθως λογω τραυματισμων φοραω μονο αθλητικα και καλης ποιοτητος. Εχω 2 καλα ζευγαρια για ειδικες περιστασεις και 5-6 αθλητικα. 2 χρονια το πολυ. 2
tzotzo Δημοσ. 31 Μαΐου 2023 Δημοσ. 31 Μαΐου 2023 Αν κάνεις 5 χλμ την ημερα μεσο ορο, και τα φορας μερα παρα μερα 2 χρονια, https://radicalyes.com.au/blogs/news/5-reasons-not-to-wear-the-same-shoes-every-day Προσωπικα επειδη εχω αρκετα ζευγαρια sneakers και η εναλλαγη στο ιδιο ζευγαρι παιρνει αρκετο καιρο, μπορεις και παραπανω, δεδομενου οτι αποθηκευονται σε μερος με σχετικα σταθερη θερμοκρασια και υγρασια. Τα παπουτσια κατα την γνωμη που που φοριουνται τοσο συχνα, δλδ μερα παραμερα, πρεπει να πλενονται τουλαχιστον καθε τριμηνο. Στο πλυντηριο, σε κανονικη θερμοκρασια, ουτε 20 ουτε 30, με την ειδικη σακουλα, με το πλαστικο καλαποδι, και ειδικο απορρυπαντικο. Πλενονται καλυτερα και ξεπλενονται ακομα καλυτερα. Και με το καλαποδι κρατανε και την φορμα. 3 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Θες να πεις οτι σε 3 χρονια δε θα εχουν παθει τιποτα,μεσα στο κουτι τους; Το αμφισβητω αυτο. αναλογα το υλικο του midsole, καποια κανουν deteriorate και μες το κουτι τους, ειδικα καποια παλια nike. Ο αφρος παθαινει hydrolysis και το midsole γινεται σκονη https://www.safetyjogger.com/en/ds/technical/hydrolysis 1
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Μαΐου 2023 Δημοσ. 31 Μαΐου 2023 43 λεπτά πριν, mindreader είπε Αρα, μιας και μιλαμε για μη αθλητικη χρηση, αν καποιος βγαινει απο το σπιτι, μπαινει αμαξι, παρκαρει εξω απο τη δουλεια, και μπαινει στο γραφειο, δεν γραφει καθολου χιλιομετρα! Εκει μεγαλωνει κατα πολυ μαλλον, ο χρονος ζωης τους. Και μικραίνει ο χρόνος ζωής αυτού που τα φοράει. 😛
adi32 Δημοσ. 31 Μαΐου 2023 Δημοσ. 31 Μαΐου 2023 2 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Με 93 κιλά βάρος και απλό περπάτημα, τα τελευταία Asics άντεξαν 224 χλμ, 10-11 μήνες Ύψος? Τα χλμ πως τα μέτρησες?
Black Demis Δημοσ. 31 Μαΐου 2023 Δημοσ. 31 Μαΐου 2023 περιπου 2 χρονια +/- τα φωραω και στην μηχανη εκει χαλάει περισσότερο μηλαμε για παπουτσια με κόστος περιπου 100 120 ευρώ ποιο φτινα λιγοτερο σηνηθος ποιο ακριβά δεν δοκίμασα
Basilhs23___ Δημοσ. 31 Μαΐου 2023 Δημοσ. 31 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, mindreader είπε Αρα, μιας και μιλαμε για μη αθλητικη χρηση, αν καποιος βγαινει απο το σπιτι, μπαινει αμαξι, παρκαρει εξω απο τη δουλεια, και μπαινει στο γραφειο, δεν γραφει καθολου χιλιομετρα! Εκει μεγαλωνει κατα πολυ μαλλον, ο χρονος ζωης τους. Δεν υπάρχει αθλητική και μη αθλητική χρήση. Και μέσα στο σπίτι να τα φοράς γράφει. Πχ άμα κάνεις τρέξιμο, ασκείς υψηλότερη πίεση στην σόλα με τον βηματισμό σου, αλλά ο χρόνος επαφής με το έδαφος διαρκεί λιγότερο, στο μεν περπάτημα η επαφή με πίεση διαρκεί περισσότερο αλλά είναι χαμηλότερης έντασης. Παίζει ρόλο και ο χρόνος δηλαδή το έργο και η ενέργεια προς το παπούτσι, όχι μόνο το είδος της άσκησης καθαρά. 1
MauroPaltoudias Δημοσ. 31 Μαΐου 2023 Δημοσ. 31 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, Ptolemaios1 είπε έχω τα admiral της αρσης βαρών 8 χρόνια τίμια,60 ευρω τα χα πάρει Και κυκλοφορεί κανείς με τέτοια; Εμάς θυμάμαι τον ΠΓΣ το 1996, τα έφτιαχνε ένας Αρμενιος και τα αγοραζαμε από αυτόν. Έχουν τεράστιο τακούνι πίσω, κυκλοφορείς σαν κουτσαβάκι 😁
Basilhs23___ Δημοσ. 31 Μαΐου 2023 Δημοσ. 31 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, StamTheMan είπε Θες να πεις οτι σε 3 χρονια δε θα εχουν παθει τιποτα,μεσα στο κουτι τους; Το αμφισβητω αυτο. Μιλάω για διάρκεια ζωής λόγω χρήσης, όχι για χρόνο κλεισμένα συνεχόμενα μέσα στο κουτί τους. Κανένας δεν αγοράζει το παπούτσι για να το κρατάει κλεισμένο μόνιμα, τότε μιλάμε για λάθος αγορά/χρήση προϊόντος. Αλλά μιας και ρώτησες ναι, αν μείνει το παπούτσι κλεισμένο για πάνω από ένα όριο ετών, αποπολυμεριζεται, είχα τέτοιο παπούτσι 10 χρόνια στο κουτί και όταν το φόρεσα μετά από 2 χλμ βγήκε όλη η σόλα στον δρόμο και παράλιγο να περπατούσα με την κάλτσα. Το κατά πόσο το διάστημα παραμονής του παπουτσιού μέσα στο κουτί μπορεί να μειώσει την ικανότητα απορρόφησης κραδασμών δεν μπορεί να εκτιμηθεί. Εγώ τα κρατάω μέχρι 6 μήνες στο κουτί μετά από χρήση, ξεκουράζεται το υλικό και επαναφέρεται ως έναν βαθμό μόνο του από το ντεφορμαρισμα αν δεν έχει υπερβεί ένα κρίσιμο σημείο για το οποίο δεν υπάρχει γυρισμός. 1 ώρα πριν, adi32 είπε Ύψος? Τα χλμ πως τα μέτρησες? 1.80 περίπου. Χλμ με εφαρμογή μέσα από το κινητό. Παλαιότερα το έκανα με μετρηση από το google earth.
StamTheMan Δημοσ. 31 Μαΐου 2023 Δημοσ. 31 Μαΐου 2023 15 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Μιλάω για διάρκεια ζωής λόγω χρήσης, όχι για χρόνο κλεισμένα συνεχόμενα μέσα στο κουτί τους. Κανένας δεν αγοράζει το παπούτσι για να το κρατάει κλεισμένο μόνιμα, τότε μιλάμε για λάθος αγορά/χρήση προϊόντος. Δεν ειπες αυτο ομως. 1 1
james01gr Δημοσ. 31 Μαΐου 2023 Δημοσ. 31 Μαΐου 2023 Σε αθλητικά που έχω πάρει κατά καιρούς, με όχι άσκηση αλλά φόρεμα αρκετό και περί τα 7-8κ βήματα κάθε ημέρα, είναι για δύο χρόνια. Μετά η σόλα σκληραίνει πολύ. Μυρωδιές δεν είναι θέμα γιατι βάζω ταλκ ή σκόνη που τα προστατεύει και δεν μυρίζουν. Δεν έχω πάρει τοπ ζευγάρια του στυλ των 150€ αλλά σε ζευγάρια γύρω στα 80€, η σόλα τους σκληραίνει.
Psyber Δημοσ. 31 Μαΐου 2023 Δημοσ. 31 Μαΐου 2023 Γενικά λόγω τιμής και ποιότητας προτιμώ να ψωνίζω από την ηλεκτρονική σελίδα της Reebok. Κάτι casual sneakers που είχε τα classic leather legacy μου κράτησαν πάνω από δυόμιση χρόνια. Τα φτηνιαρικα μοντέλα της στο 25άρι κρατάνε λιγότερο και έχουν κακή πέδηση. 2
jimis_vts Δημοσ. 31 Μαΐου 2023 Δημοσ. 31 Μαΐου 2023 4 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Υπάρχουν δρομείς με παπούτσια που άντεξαν μέχρι και 10000 χλμ αν και έχω τις αμφιβολίες μου. Λογικό μετά πρέπει να πήγαν και γι' αλλαγή λαδιών
Basilhs23___ Δημοσ. 31 Μαΐου 2023 Δημοσ. 31 Μαΐου 2023 32 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Δεν ειπες αυτο ομως. Οκ. Για να το πω και αλλιώς. Η διάρκεια ζωής στην οποία αναφέρονται οι εταιρείες κατασκευής παπουτσιών και κάποια test κοπώσεως των υλικών σολας των παπουτσιών, αφορούν την μόνιμη και συνεχή χρήση. Δρομείς αθλητες και άλλοι που παραθέτουν στοιχεία από τα ζευγάρια αθλητικών τους αφορούν και πάλι αυτό η κάποια ημιμονιμη χρήση, πχ παραμονή μέσα στο κουτί μερικούς μήνες κατά την εναλλαγη. Αυτά θεωρούνται αυτονόητα. Δεν υπολογίζει κανένας την διάρκεια ζωής σε σχέση με το ποσο έχει μείνει το παπούτσι μέσα στο κουτί του, αν το άφησε ο άλλος 2-3, 5 χρόνια μέσα κοκ μιλάμε για μη ορθή χρήση προϊόντος. Είναι σαν να λέει κάποιος ότι η διαρκεια ζωής της τάδε κουζίνας, πλυντηρίου άμα το αφήσεις 10 χρόνια στο υπόγειο θα πέσει κατά τόσο τις %. Άλλος παράγοντας που και πάλι δεν είναι ορθή χρήση είναι το πλύσιμο στο πλυντήριο στους 50 και πάνω, στέγνωμα σε ζεστό αέρα η κάτω από τον ήλιο, προφανώς κι αυτά μειωνουν δραματικά την διάρκεια ζωής. Τα αθλητικά και γενικά παπούτσια από Pvc και παρεμφερη υλικά έχουν αυτό το πρόβλημα. Παπούτσια αλλου τύπου όπως με ξύλινο κάτω μέρος, δερμάτινα από κανονικό δέρμα κτλ, δεν παθαίνουν τίποτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα