Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάτσε λίγο, εκείνο το connector μοιάζει με PCIE x4, ας κάνανε την πατέντα τους να χρησιμοποιεί το slot κάτω από το γρήγορο pcie x16, αφού το τρώει ούτως ή άλλως η κάρτα γραφικών.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να μην φαίνεται ούτε το καλώδιο της GPU είναι, και η msi έχει αντίστοιχη motherboard που έχει όλες τις συνδέσεις στο πίσω μέρος.

Δεν είναι κακή ιδέα, απλά θέλει χρόνο να εφαρμοστεί, όπως όλες οι ριζικές αλλαγές.

Θα γλιτώνεις και λεφτά από custom cables.

52 λεπτά πριν, jimarass26 είπε

Καμιά ανθρώπινη κάρτα στα 100-150 watt, σε λογικές τιμές, υπάρχει; Μόνο που ακούω αύξηση κατανάλωσης ή απλά υψηλή κατανάλωση, ειναι σαν κάποιος να παραδέχεται αποτυχία σχεδιασμού. 30 χρόνια τώρα πάμε σε μικρότερο/ταχύτερο/λιγότερο. Η αντεστραμένη λογική τα τελευταία χρόνια προσβάλει την αισθητική μου.

Στην 30series αυξήθηκε η κατανάλωση μόνο, στις gpus.

Στις cpus είναι που ισχύει αυτό που λες. Αλλά και εκεί υπήρχαν με μεγάλη κατανάλωση αλλά όχι σε mainstream platforms. 

Αλλά και πάλι το efficiency στις περισσότερες περιπτώσεις είναι αισθητά ανώτερο.

Επεξ/σία από Jts
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Tlykog είπε

Custom υποδοχή τροφοδοσίας πάνω στην μητρική έφτιαξαν και custom κάρτα που κουμπώνει πάνω σε αυτή.

Ακριβώς. Επιπλέον υποδοχή όμως. Το PCIe δεν έχει «παραβιαστεί» με κάποιο τρόπο.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ δεν το βρίσκω άσχημο σαν ιδέα αλλά να εφαρμοστεί γενικά όχι μόνο στις κάρτες γραφικών. Για όσους έχουν πολλά περιφερειακά γύρω από την motherboard όπως 3 SSD/HDD που θέλουν ξεχωριστά ρεύμα έχουν δει τι κακός χαμός παίζει με τα καλώδια του PSU. Αν πηγαίνανε όλα πάνω στο motherboard και από εκεί αλλάζαμε πλέον την SATA θύρα με μία νέας γενιάς που μεταφέρει και ρεύμα και το ίδιο γινόταν και με άλλες συσκευές που απαιτούν εξωτερική τροφοδοσία τότε το cable management θα γινόταν πιο απλό και εύκολο.

Ωστόσο ξεφεύγουμε απ' το κομμάτι των πρωτοκόλλων  που είναι λάθος για εμένα. Αυτό που προτείνει η ASUS πρέπει να θεσπιστεί ως πρωτόκολλο και να ακολουθείτε από άλλες εταιρείες ή να ακολουθήσουμε μια καλύτερη λύση που πιθανών να υπάρχει.

Δημοσ.

Ο τίτλος του άρθρου είναι παραπλανητικός αφού αφήνει να εννοείται πως πρόκειται για μια συνηθισμένη motherboard, σαν αυτές που έχουμε

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Haldol είπε

Ακριβώς. Επιπλέον υποδοχή όμως. Το PCIe δεν έχει «παραβιαστεί» με κάποιο τρόπο.

Συμφωνώ. Πιαθανότατα και η επιπλέον υποδοχή έχει επιπλέον είσοδο τροφοδοσίας στη μητρική. Άρα πρακτικά δε γλυτώνεις κάτι.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, niko_gram_15 είπε

Κάτσε λίγο, εκείνο το connector μοιάζει με PCIE x4, ας κάνανε την πατέντα τους να χρησιμοποιεί το slot κάτω από το γρήγορο pcie x16, αφού το τρώει ούτως ή άλλως η κάρτα γραφικών.

Δε γίνεται για το λόγο που έγραψα πριν. Το PCIe x16 βάση των προδιαγραφών του επιτρέπει έως 75W. Άντε άλλα τόσα, αν «φάει» και την από κάτω θύρα (που έτσι κι αλλιώς αχρηστεύεται), αν και πιθανότατα να 'ναι «μοιρασμένη» αυτή η ισχύς και στις δύο θύρες.

Αυτό που έκανε η ASUS δίνει έως 600W. Με 150W (που μέχρι τόσα θα μπορούσες να πάρεις από δύο θύρες PCIe x16) δε... «χορταίνει» μία κάρτα γραφικών τέτοιου τύπου.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, niko_gram_15 είπε

10 λεπτά πριν, Haldol είπε

Δε γίνεται για το λόγο που έγραψα πριν. Το PCIe x16 βάση των προδιαγραφών του επιτρέπει έως 75W. Άντε άλλα τόσα, αν «φάει» και την από κάτω θύρα (που έτσι κι αλλιώς αχρηστεύεται), αν και πιθανότατα να 'ναι «μοιρασμένη» αυτή η ισχύς και στις δύο θύρες.

Αυτό που έκανε η ASUS δίνει έως 600W. Με 150W (που μέχρι τόσα θα μπορούσες να πάρεις από δύο θύρες PCIe x16) δε... «χορταίνει» μία κάρτα γραφικών τέτοιου τύπου.

Περα απο αυτο, παραμενει το προβλημα της ψυξης και οτι θα χρειαζοταν 2η πλακετα για να φτασει ο connector στο απο κατω pci-e slot

Δημοσ.

Ποτέ asua, ευτυχως δεν πηρα ποτε και ουτε. Την εχει φιλος και η γατα του ψαχνει συνεχεια να βρει την αλλη γατα που κλαει (coil whine).

Δημοσ.

Άρα δεν παίρνει ρεύμα από το pci-e που αν θυμάμαι σωστά είναι μέχρι 75w, απλά έχει δικό της σχεδιασμό που απαιτεί και μητρική asus, το ζήτημα είναι ποιος θα πάρει την μητρική μετά το σκάνδαλο με τους επεξεργαστές που έσκαγαν απο το overvolt που είχε στο bios αυτή η εταιρεία?.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
On 31/05/2023 at 01:13, Tlykog said:

Την τελευταία φορά που κοίταξα η Asus ζητούσε λεφτά από εμένα και όχι εγώ από αυτή.

Αυτή φτιάχνει προϊόντα και οι καταναλωτές (μέρος των οποίων είμαι και εγώ) κρίνουν αν αξίζουν ή όχι...

Εκτός κι αν κάτι άλλαξε...;):D

δεν αλλαξε κατι. αλλα οπως εχεις δει η asus εδω και χρονια την αγορα την κατεχει για τα καλα και πουλαει απειρα προιοντα.οποτε δεν θα κατσει να κολλησει ουτε στο αν ενα προιον δεν πετυχε (αφου παντα παιρνεις καποια ρισκα) αλλα ουτε στο αν δεν αγορασει μια μεριδα κοινου. να το πω και αλλιως.οτι εγω δεν θα δωσω 2000 ευρω να παρω apple δεν σημαινει οτι η apple θα κατσει να κλαψει.δεν θα κατσει να κλαψει ακομα και αν οι πωλησεις στην ελλαδα πεσουν στο 50 τοις 100.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, poulinos είπε

δεν αλλαξε κατι. αλλα οπως εχεις δει η asus εδω και χρονια την αγορα την κατεχει για τα καλα και πουλαει απειρα προιοντα.οποτε δεν θα κατσει να κολλησει ουτε στο αν ενα προιον δεν πετυχε (αφου παντα παιρνεις καποια ρισκα) αλλα ουτε στο αν δεν αγορασει μια μεριδα κοινου. να το πω και αλλιως.οτι εγω δεν θα δωσω 2000 ευρω να παρω apple δεν σημαινει οτι η apple θα κατσει να κλαψει.δεν θα κατσει να κλαψει ακομα και αν οι πωλησεις στην ελλαδα πεσουν στο 50 τοις 100.

Κάθε προϊόν, εξαρχής, παραγεται για μία ομάδα του καταναλωτικού κοινού. Δεν υπάρχουν προϊόντα που απυθύνονται ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους ανθρώπους.

Αν, λοιπόν, ένα προϊόν αποτύχει να πουλήσει στην καταναλωτική του ομάδα, τότε στατιστικά αποτυγχάνει σαν προϊόν.

Η αποτυχία ενός προϊόντος μπορεί να πλήξει και την εικονα της εταιρείας στο καταναλωτικό κοινό και να έχει και μακροπρόθεσμες συνέπειες στις πωλήσει μελλοντικών προϊόντων και στα κέρδη της εταιρείας κατά συνέπεια.

Δεν είναι, δηλαδή, η λογική "έχουμε χρηματα και βγάζουμε προϊόντα με τη σέσουλα" μια σωστή στρατηγική.

Εδώ έχουμε ένα πολύ συγκεκριμένο προϊόν της εταιρείας, όπου προσπαθεί, στην πράξη, να μετατρέψει μία κοινή υποδοχή σε propentiary, χωρίς κάποιο ουσιαστικό κέρδος για τον χρήστη. Τουλάχιστον κατά τη δική μου εκτίμηση. Αν έχεις μία διαφορετική οπτική του θέματος, θα ήθελα να τη διαβάσω.

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...