Προς το περιεχόμενο

Η νέα GeForce RTX 4070 Megalodon της ASUS «παίρνει ρεύμα» μόνο από το motherboard

alion

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάτσε κανα μήνα να δουμε αν καίγεται, και βλέπουμε 😉

Την είπα την κακία μου, είναι της μόδας...!

Επεξ/σία από apikoulas
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 λεπτά πριν, Arkin είπε

Κοιτα σε motherboard 7 χρονια asus εχω 2 μητρικες ολα κομπλε. Σε asus gpu το coil whine ηταν τρελο οποτε εκει μακρια. 

50 λεπτά πριν, spigias είπε

περήφανος ιδιοκτήτης

asus rog strix b650e-f gaming wifi + 7800X3D

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

... σε δουλειά να βρισκόμαστε δηλαδή... λες και ήταν πρόβλημα να την κουμπώνεις πάνω στο τροφοδοτικό... πολύ κακό για το τίποτα ... σαν την ασύρματη φόρτιση στα κινητά... για όσους βαριούνται να τα κουμπώσουν σε ενα καλωδιάκι... πεταμένα λεφτά για το τίποτα... για αχρείαστες "καινοτομίες"... κάτι τέτοιους αρμέγουν οι εταιρείες και καλά τους κάνουν!... 

Επεξ/σία από Superior
  • Like 1
  • Thanks 1

45 λεπτά πριν, korakios είπε

και νόμιζα οτι κάνανε καινοτομία και τραβά λίγο ρεύμα μόνο απο τη "κλασσική" PCI-E

Ιμποσίμπλε. Οι προδιαγραφές για το PCIe επιτρέπουν μέχρι 75W. Αν τώρα κάναν τίποτα... «περίεργο» (π.χ. high-current traces πάνω στη μητρική) για να δώσουν περισσότερο ρεύμα, απλά θα 'χαν παραβιάσει το πρωτόκολλο, οπότε θα βρίσκαν άλλου είδους μπελάδες.

• Like 2

Ενδιαφέρουσα υλοποίηση!!! Αν υιοθετηθεί και προτυποποιηθεί θα ξεμπερδέψουμε μια και καλή από το μπουκέτο των καλωδίων στη μπροστά όψη της μητρικής.

• Like 1

1 hour ago, Tlykog said:

Άλλαξε ο Μανωλιός….

Ασε μας ρε κουκλίτσα. Βγάζει μια custom υποδοχή τροφοδοσίας και μια custom κάρτα που μπαίνει σε αυτή… Ευχαριστώ, δε θα πάρω:

α) γιατί θέλω να βάζω την ακριβή μου Gpu σε οποία μητρική θελήσω και

β) αν αποτύχει το εγχείρημα, μελλοντικά, δε θα βρίσκω μητρική για να βάλω την κάρτα σε περίπτωση που χαλάσει ή αν υπάρχει θα έχει τιμή που θα καθορίσει η Asus.

Τα καλώδια έτσι κι αλλιώς είναι μέσα στο κουτί, δε με ενοχλούν.

asus left the chat.

asus left insomnia

asus went bankrupt

Μόνο για τους ψυχαναγκαστικούς που πλέον δεν θέλουν να βλέπουν καλώδια πουθενά. Τα 6/8pin 12V cables του τροφοδοτικού πάλι χρειάζονται, απλά καρφώνονται στη μητρική, οπότε δώρον άδωρον. Μου θυμίζει κάτι propientary PSUs της HP και της Dell σε SSF form factor που το τροφοδοτικό βγάζει ένα καλώδιο και μετά η μητρική βγάζει έξοδο σε connector για SATA. Αν δεν υιοθετηθεί απ΄όλους, δεν αξίζει όσο καλή ιδέα και αν είναι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, poulinos είπε

asus left the chat.

asus left insomnia

asus went bankrupt

Την τελευταία φορά που κοίταξα η Asus ζητούσε λεφτά από εμένα και όχι εγώ από αυτή.

Αυτή φτιάχνει προϊόντα και οι καταναλωτές (μέρος των οποίων είμαι και εγώ) κρίνουν αν αξίζουν ή όχι...

Εκτός κι αν κάτι άλλαξε...;):D

2 ώρες πριν, Haldol είπε

Ιμποσίμπλε. Οι προδιαγραφές για το PCIe επιτρέπουν μέχρι 75W. Αν τώρα κάναν τίποτα... «περίεργο» (π.χ. high-current traces πάνω στη μητρική) για να δώσουν περισσότερο ρεύμα, απλά θα 'χαν παραβιάσει το πρωτόκολλο, οπότε θα βρίσκαν άλλου είδους μπελάδες.

Custom υποδοχή τροφοδοσίας πάνω στην μητρική έφτιαξαν και custom κάρτα που κουμπώνει πάνω σε αυτή.

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 1

6 ώρες πριν, Pokemon640 είπε

Ζήλεψε η ASUS την Apple με τον Mac pro, και προσπαθεί η ASUS να γίνει Apple.

Γουελ ντάν έϊσους! 😄

Όλος ο κόσμος γύρω από μία apple κρέμεται. Ειδικά η asus την apple περίμενε.... Τα θέλετε και τα γράφετε ή απλά έτσι για να δημιουργείται ντόρος?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενδιαφέρον σαν ιδέα αλλά για πολύ "niche" περιπτώσεις? Αν το κάνουν καθαρά για την αισθητική των καλωδίων & όχι και για κάποιο τεχνικό όφελος, εμένα προσωπικά θα με αφήσει αδιάφορο.

Είναι λίγο παράδοξο - Μπαίνουν σε πολύ κόπο να θέλουν να κρύβουν καλώδια και τροφοδοτικά όταν υπάρχει από πίσω μεγάλη βιομηχανία για την "αισθητική" τους. Ίσως γι'αυτό όταν βλέπω κουτί με PSU shroud που δεν είναι removable (το 90% των κουτιών δλδ) στρίβω από την άλλη. Είναι τόσο δύσκολο να τα κάνουν removable?Λες και ξαφνικά τα PSUs γίνανε τέρατα ασχήμιας..Θέλω να φαίνεται αδερφέ!

Το ίδιο με τα καλώδια - τα θεωρώ μέρος της αισθητικής του case, για όσους θέλουν το showcasing, και όταν τα φτιάξει κάποιος όπως πρέπει - το εσωτερικό φαίνεται πιο ωραίο\industrial απ'ότι εάν ήταν όλα κρυμμένα.

Επεξ/σία από Ai7isoLinear

Καμιά ανθρώπινη κάρτα στα 100-150 watt, σε λογικές τιμές, υπάρχει; Μόνο που ακούω αύξηση κατανάλωσης ή απλά υψηλή κατανάλωση, ειναι σαν κάποιος να παραδέχεται αποτυχία σχεδιασμού. 30 χρόνια τώρα πάμε σε μικρότερο/ταχύτερο/λιγότερο. Η αντεστραμένη λογική τα τελευταία χρόνια προσβάλει την αισθητική μου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...