Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το αυτοκίνητο όταν δεν πατάω γκάζι και κινούμαι με ταχύτητα ανω των 40χλμ κάνει ένα θόρυβο σαν συριγμό. Αμα βγάλω την ταχύτητα σταματάει ο θόρυβος. Στο συνεργείο μου είπαν ότι είναι τα γρανάζια του σασμάν και ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Δεν πρόκειται να με αφήσει. Εχει κανείς παρόμοια εμπειρία?

Δημοσ.

Δεν το ακούμε για να έχουμε άποψη. Το να κάνει θόρυβο που δεν έκανε πάντως, δεν το λες και λογικό. Πολλές φορές όμως επιλέγουμε να μην φτιάξουμε κάτι και ας ακούγεται, αφου δεν εγκυμονεί κινδύνους για εμάς 

Δημοσ.

Στην χειρότερη να χαλάσει και να μείνεις στον δρόμο.

Εγω πάντως θα έκανα μια αλλαγή σε φρέσκιες βαλβολίνες για να ελέγξω και την τάπα αν και πόσα γρέζια έχει μαζεψει.

• Like 5
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

Στην χειρότερη να χαλάσει και να μείνεις στον δρόμο.

Εγω πάντως θα έκανα μια αλλαγή σε φρέσκιες βαλβολίνες για να ελέγξω και την τάπα αν και πόσα γρέζια έχει μαζεψει.

συμφωνω απολυτα ισως και να εβαζα και ενα απο τα βελτιωτικα υγρα που υπαρχουν για κιβωτια. Αν μετα απο αυτο συνεχιζει τοτε εχεις θεμα με γραναζι και θα βαλεις το χερι στι τσεπη. Δε θα σε αφησει αλλα απο την αλλη σταδιακα το κιβωτιο θα παραδωσει πνευμα. Προσπαθησε τωρα να κανεις αυτες τις ενεργειες που ειναι στο ξεκινημα

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Kallias12 είπε

Το αυτοκίνητο όταν δεν πατάω γκάζι και κινούμαι με ταχύτητα ανω των 40χλμ κάνει ένα θόρυβο σαν συριγμό. Αμα βγάλω την ταχύτητα σταματάει ο θόρυβος. Στο συνεργείο μου είπαν ότι είναι τα γρανάζια του σασμάν και ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Δεν πρόκειται να με αφήσει. Εχει κανείς παρόμοια εμπειρία?

Μία φορά είχα κάνει φάρσα σε έναν γνωστό βάζοντας μία σφυρίχτρα εσωτερικά της μπροστινής γρίλιας του αυτοκινήτου του. Όταν πήγαινε με πάνω από 50 χιλιόμετρα το αυτοκίνητο σφύριζε, του πήρε μία βδομάδα και επίσκεψη σε συνεργείο για να καταλάβει τι συνέβει.

Άσχετο με το πρόβλημά σου, αλλά είχε πλάκα 😁 

• Haha 1
Δημοσ.

Πόσα χιλιόμετρα έχει σύνολο ; Ακουγεται και οταν κρατας πατημένο το συμπλέκτη ;

Ξεκίνα με μια αλλαγη λαδιών κιβωτιου και ισως και προσθετου , όπως γράφτηκε και το παρακολουθείς .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Narayan είπε

Μία φορά είχα κάνει φάρσα σε έναν γνωστό βάζοντας μία σφυρίχτρα εσωτερικά της μπροστινής γρίλιας του αυτοκινήτου του. Όταν πήγαινε με πάνω από 50 χιλιόμετρα το αυτοκίνητο σφύριζε, του πήρε μία βδομάδα και επίσκεψη σε συνεργείο για να καταλάβει τι συνέβει.

Άσχετο με το πρόβλημά σου, αλλά είχε πλάκα 😁 

Και χάρηκες τωρα εσύ?? Μετά απορούμε τι ψηφίσατε...

Επεξ/σία από jimis_vts
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Kallias12 είπε

Αφου εσυ ΔΕΝ γραφεις για τι αυτοκίνητο μιλαμε(οχι μοντέλο) ,εγω θα πω μεσαία τριβη... Google is your friend 

Δημοσ.

φιλος με VAG 3ετιας ειχε το ιδιο θεμα και του αλλαξαν σασμαν μεσα στην εγγυηση και μετα απο μια βδομαδα παλι τα ιδια! 

Δημοσ.
21 ώρες πριν, Kallias12 είπε

Στο συνεργείο μου είπαν ότι είναι τα γρανάζια του σασμάν και ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.

Αυτό είναι. Θες επισκευή σασμάν και κοστίζει κάμποσο ή πας για αλλαγή με νέο ή μεταχ. Πρόβλημα άμεσο μπορεί να μην έχεις μετά από καιρό δεν ξέρω. Εμένα μου είπαν να το φτιάξω. 

Δημοσ.

Φίλε μου παρατήρησα μόλις χθες και ε΄γω το ίδιο στο δικό μου Hyundai Accent 1.3 του 2001. Κάνει ένα πολύ ελαφρύ σφύριγμα κυρίως από δευτέρα σε τρίτη, μετά χάνεται κάπως.  Καμιά φορά το ακούω ελάχιστα στο ρελαντι. ήλεγξα ιμάντες κλπ αλλά επείδη τους έχω αλλάξει το 2021, δεν είδα κάποια φθορά. ΕΠίσης δίσκο-πλατό κλπ τα είχα αλλάξει το 2020 και από τότε βαριά να έχουνε γίνει 30000 (και πολύ λέω) Ξέρει κανείς κάτι περαιτέρω;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Taxiss21 είπε

Φίλε μου παρατήρησα μόλις χθες και ε΄γω το ίδιο στο δικό μου Hyundai Accent 1.3 του 2001. Κάνει ένα πολύ ελαφρύ σφύριγμα κυρίως από δευτέρα σε τρίτη, μετά χάνεται κάπως.  Καμιά φορά το ακούω ελάχιστα στο ρελαντι. ήλεγξα ιμάντες κλπ αλλά επείδη τους έχω αλλάξει το 2021, δεν είδα κάποια φθορά. ΕΠίσης δίσκο-πλατό κλπ τα είχα αλλάξει το 2020 και από τότε βαριά να έχουνε γίνει 30000 (και πολύ λέω) Ξέρει κανείς κάτι περαιτέρω;

Εαν κρατας πατημενο το συμπλέκτη σταματαει ο θόρυβος ? 

Σε ράμπα για τζογους και το συστημα διευθυνσης ανέβηκε για έλεγχο σε ψαλίδια , μπαλάκια , κ.λ.π 

Δημοσ.

Φίλε ναι  σταματάει και παρατήρησα ότι σε πιο μεγάλες στροφές τύπου 2200 και πάνω δεν ακούγεται πάντα..

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Taxiss21 είπε

Φίλε ναι  σταματάει και παρατήρησα ότι σε πιο μεγάλες στροφές τύπου 2200 και πάνω δεν ακούγεται πάντα..

Εφόσον σταματάει με πατημενο συμπλεκτη και ξεκινάει μολις το αφήνεις είναι το ρουλεμαν - μπριζντερεκ. ίδιο θεμα ειχα σε Honda Accord του 2003 που ηταν φορτωμενο σε χιλιόμετρα . Ξεκίνησε και το έκανε στις 430,000 χιλιομετρα ( 1ο χέρι) . Άλλαξα λάδια κιβωτιου και εριξα και πρόσθετο . Με έβγαλε για 80,000 χιλιομετρα ακομη που το κράτησα . Κανονικα θελει κατεβασμα το κιβωτιο και ανοιγμα . Και εαν εχεις και χιλιομετρα κοιτάζεις και τα τρομπάκια συμπλέκτη .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...