Προς το περιεχόμενο

Laptop Dell G15 5511 Intel Core i5-11260H / nVidia GeForce RTX 3050 593 €

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, mphxths είπε

Παιδια να κανω μια ερωτηση. Το βλεπω στο λινκ σαν "Second hand" στα 580 + μεταφορικα. Αξιζει σε αυτη την τιμη και σαν "second hand" ο,τι και αν σημαινει αυτο οσον αφορα την κατασταση του ?

Οχι...

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 17/6/2023 στις 9:44 ΠΜ, ioankoukos είπε

Συμφωνώ οτι το μηχανάκι είναι καταπληκτικό, καλύτερο απο ο'τιδήποτε λαπτοπ είχα μέχρι τώρα.

Τα μόνα που με ψιλοχαλάνε είναι

- Είναι αρκετά μεγάλο/βαρύ. Επίσης ο φορτιστής είναι μεγάλος και βαρύς και δεν είναι USB C (λογικό λόγω GPU, θέλει ενέργεια...)

- Στο άνοιγμα, το ξεκούμπωμα και το κούμπωμα ειναι λιγο flimsy. Θέλει πολύ προσοχή.

- To USB στο πλάι δεν μου δινει φουλ ταχύτητες (φουλ USB3 στικ πιάνει 280MB/s στην πίσω USB-C αλλά μόνο ~20ΜΒ στην πλαινή θύρα. Ισως ειναι θεμα BIOS δεν το έχω ψάξει ακόμα.

- ΕΓΓΥΗΣΗ: Ψάχνοντάς το στη Dell αναφέρεται λήξη εγγύησης τον Αύγουστο, δηλ σε 3 μηνες !!! Θέλω να ρωτήσω στο Αμαζον σχετικά αλλά δεν ξέρω ισπανικά :-(

Σχετικά με τις παρατηρήσεις σου, να σε βοηθήσω:

- Έχω βάλει 32GB μνήμης (2 χ 16), παίρνει μέχρι και 64 (και ας λένε οι προδιαγραφές οτι υποστηρίζει μέχρι 32).

- Έχει 2ο σλοτ για SSD M2

- Συμφωνώ οτι η οθόνη είναι εξαιρετική!

- Το πληκτρολόγιο είναι το ισπανικό - αναμενόμενο. Το μόνο που θα ήθελα ήταν τα πανω κάτω βελάκια να ήταν μεγαλύτερα. Τα διπλανά κουμπιά που αναφέρεις Re Pag και Av Pag είναι Pg Up και Pg Down. Επίσης: Εμενα μου αρέσει που έχει num keypad γιατί με βολεύει απίστευτα στη δουλεια !!

- Δεν είχα κανένα πρόβλημα με backlight bleed ή ξεκουμπωτα κομματια.  Ο ήχος δεν μου αρέσει ιδιαίτερα, είναι πολύ μπάσος/μουντός. Δεν το έχω ψάξει για ρυθμίσεις ακόμα.

- Το Cooling είναι σε άλλο επίπεδο!! Κανένα πρόβλημα σταθερότητας με φουλ παιχνίδι για ώρες!!

- Το touchpad εγώ το βρίσκω ΠΑΡΑ πολύ καλό και δεν έχω τα φαινόμενα που λες... για δοκίμασε αναβαθμίσεις drivers...

- Μπαταρία μια χαρά, καλύτερα απο το προηγούμενο 13'' λαπτοπ που είχα.

- Αν παίζεις παιχνίδι θέλει σύνδεση στο ρεύμα γιατί η GPU ζητάει πολύ ρεύμα που η μπαταρία δεν μπορεί μάλλον να δώσει με αποτέλεσμα η κίνηση να κάνει σπασίματα.

Παρέλαβε χτές και η φίλη μου και πήγα και το είδα. Η οθόνη είναι όντως πολύ καλή και το μηχάνημα πολυ γρήγορο και στιβαρό αλλά όντως πολύ βαρύ. To touchpad είναι μια χαρά, μάλλον ο φίλος πιο πάνω δεν έχει βάλει drivers, οι οποίοι μπαίνουν πολύ εύκολα απο το σαιτ της dell (κατεβαζει ενα προγραμματακι και τους βρίσκει μόνο του).

Ποιες μνήμες RAM έβαλες εσυ? διαβάζουμε στο forum της dell ότι καποιες corsair και κάποιες kingston δεν κανει boot αντιθετα με crucial g skill και patriot. γενικα δεν θελει ουτε την παραμικρη αλλαγη στα Timings αποτι φαινεται.

Τέλος αποτι διάβασαμε για το δευτερο ssd λειπει μέσα το mounting bracket και το μεταλλικο plate που λειτουργει σαν παθητική ψύξη. Μπορείς να το επιβεβαιώσεις μιας και το ανοιξες? ακομα δεν εχουμε τα κομματια για το upgrade και δεν το ανοιξαμε να δούμε τι γίνεται...

Δημοσ.
26 minutes ago, geomd said:

Παρέλαβε χτές και η φίλη μου και πήγα και το είδα. Η οθόνη είναι όντως πολύ καλή και το μηχάνημα πολυ γρήγορο και στιβαρό αλλά όντως πολύ βαρύ. To touchpad είναι μια χαρά, μάλλον ο φίλος πιο πάνω δεν έχει βάλει drivers, οι οποίοι μπαίνουν πολύ εύκολα απο το σαιτ της dell (κατεβαζει ενα προγραμματακι και τους βρίσκει μόνο του).

Ποιες μνήμες RAM έβαλες εσυ? διαβάζουμε στο forum της dell ότι καποιες corsair και κάποιες kingston δεν κανει boot αντιθετα με crucial g skill και patriot. γενικα δεν θελει ουτε την παραμικρη αλλαγη στα Timings αποτι φαινεται.

Τέλος αποτι διάβασαμε για το δευτερο ssd λειπει μέσα το mounting bracket και το μεταλλικο plate που λειτουργει σαν παθητική ψύξη. Μπορείς να το επιβεβαιώσεις μιας και το ανοιξες? ακομα δεν εχουμε τα κομματια για το upgrade και δεν το ανοιξαμε να δούμε τι γίνεται...

Από ram διαβάζοντας και εγώ τα ίδια σto forum της dell πήρα 2 από τις παρακάτω οι οποίες έπαιξαν με την πρώτη χωρίς κανένα πρόβλημα https://www.skroutz.gr/s/24227230/Crucial-8GB-DDR4-RAM-με-Ταχύτητα-3200-για-Laptop-CT8G4SFRA32A.html για το δεύτερο ssd λείπει το bracket και το μεταλλικό plate, τα βρήκα σαν κιτ στο aliexpress γύρω στα 12 ευρώ αν θυμάμαι καλά.

• Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, geomd είπε

3 ώρες πριν, FiLiP1 είπε

Από ram διαβάζοντας και εγώ τα ίδια σto forum της dell πήρα 2 από τις παρακάτω οι οποίες έπαιξαν με την πρώτη χωρίς κανένα πρόβλημα https://www.skroutz.gr/s/24227230/Crucial-8GB-DDR4-RAM-με-Ταχύτητα-3200-για-Laptop-CT8G4SFRA32A.html για το δεύτερο ssd λείπει το bracket και το μεταλλικό plate, τα βρήκα σαν κιτ στο aliexpress γύρω στα 12 ευρώ αν θυμάμαι καλά.

image.jpeg.b80256d0cada1e61317a33c71de374a1.jpeg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...