zacharis1955 Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 8 λεπτά πριν, ccplz είπε Το αγόρασα. Γύρω στα 25 ήταν τα μεταφορικά. Ευχαριστώ πολύ OP. 13 Ιουνίου θα έρθει σύμφωνα με τον κύριο Μπέζο. 24.05 €
kva21 Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Για την απορία. Αυτά τα QWERTY (es) όπως του θέματος, αν ρυθμίσεις το layout του λειτουργικού πχ (gr ή is) δουλεύουν σωστά αλλα μένει ως θέμα μόνο η φυσική διάταξη (οπτικά); Επεξ/σία 30 Μαΐου 2023 από kva21
zacharis1955 Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, kva21 είπε Για την απορία. Αυτά τα QWERTY (es) όπως του θέματος, αν ρυθμίσεις το layout του λειτουργικού πχ (gr ή is) δουλεύουν σωστά αλλα μένει ως θέμα μόνο η φυσική διάταξη (οπτικά); Nαι... Επεξ/σία 30 Μαΐου 2023 από zacharis1955 3
vandel Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 7 ώρες πριν, Titos301 είπε γιατι legion? ειναι πιο αξιοπιστα; Εκτός του ότι είμαι κάτοχος Legion με i5 και 1050ti και 4 χρόνια τρέχει απροβλημάτιστα έχοντας φάει και αρκετή ταλαιπωρία, τα έχω πετύχει δίπλα δίπλα σε έκθεση και το Legion μου φάνηκε αρκετά ανώτερο σε αίσθηση, ποιότητα υλικών κλπ. Υποκειμενικά είναι αυτά βέβαια...και τα <600 ευρώ για τέτοιο μηχάνημα τα θεωρώ πολύ τίμια. 1
geomd Δημοσ. 9 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλημέρα, βγήκε για λίγη ώρα flash offer ξανά και το τσίμπησε μια φίλη που έψαχνε. Έχει παραλάβει κάνεις να πει εντυπώσεις? Η οθόνη από σχόλια που διαβάζουμε δεν πρέπει να ναι κ ότι καλύτερο αλλά σε αυτή την τιμή είναι κλέψιμο. Επεξ/σία 9 Ιουνίου 2023 από geomd
Innersense Δημοσ. 9 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2023 Λυπάμαι που το ακούω γιατί κατά τα άλλα φαίνεται πολύ αξιόλογο laptop. Έχουν καεί τα μάτια μου στο παρελθόν με τραγικές TN ενώ βρήκαν αντίστοιχα την ηρεμία τους σε mat IPS των Thinkpad Γενικά είναι πολύ σημαντική παράμετρος για την εμπειρία χρήσης και την παραγωγικότητα ενός μηχανήματος.
zacharis1955 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, geomd είπε Καλημέρα, βγήκε για λίγη ώρα flash offer ξανά και το τσίμπησε μια φίλη που έψαχνε. Έχει παραλάβει κάνεις να πει εντυπώσεις? Η οθόνη από σχόλια που διαβάζουμε δεν πρέπει να ναι κ ότι καλύτερο αλλά σε αυτή την τιμή είναι κλέψιμο. 1 ώρα πριν, Innersense είπε Λυπάμαι που το ακούω γιατί κατά τα άλλα φαίνεται πολύ αξιόλογο laptop. Έχουν καεί τα μάτια μου στο παρελθόν με τραγικές TN ενώ βρήκαν αντίστοιχα την ηρεμία τους σε mat IPS των Thinkpad Γενικά είναι πολύ σημαντική παράμετρος για την εμπειρία χρήσης και την παραγωγικότητα ενός μηχανήματος. https://laptopmedia.com/review/dell-g15-5511/ ===>> https://laptopmedia.com/review/dell-g15-5511/#p3 Επεξ/σία 9 Ιουνίου 2023 από zacharis1955 1
Sellout Δημοσ. 9 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, geomd είπε Καλημέρα, βγήκε για λίγη ώρα flash offer ξανά και το τσίμπησε μια φίλη που έψαχνε. Έχει παραλάβει κάνεις να πει εντυπώσεις? Η οθόνη από σχόλια που διαβάζουμε δεν πρέπει να ναι κ ότι καλύτερο αλλά σε αυτή την τιμή είναι κλέψιμο. σχολια απο ατομα που δεν εχουν το λαπτοπ και απλα διαβαζουν specs. μια χαρα ειναι η οθονη wva πανελ εχει με γωνιες θεασης ομοιες με ips χωρις bleed. τωρα αμα κανεις edit σε video και φωτογραφιες δε θα δωσεις 500 ευρω για μηχανημα γιατι δεν υπαρχει κατι με εξαιρετικη οθονη σ αυτα τα λεφτα. μη διαβαζεις τις ανακριβειες που γραφει ο καθενας. το εχω το μηχανημα πολυ πριν ανεβει εδω προσφορα και ειναι εξαιρετικο για τα λεφτα του. @zacharis1955 εσύ σε άλλο φόρουμ εκραζες την οθόνη για την κακή της ποιότητα και τώρα την εκθιαζεις. πραγματικά δεν είσαι άξιος εμπιστοσύνης για τίποτα. πάραυτα όποιος θέλει ν αγοράσει μπορώ να του στείλω και φωτό της οθόνης και cinebench και ρυθμίσεις throttlestop. Επεξ/σία 9 Ιουνίου 2023 από Sellout
zacharis1955 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 9/6/2023 στις 11:13 ΠΜ, Sellout είπε @zacharis1955 εσύ σε άλλο φόρουμ εκραζες την οθόνη για την κακή της ποιότητα και τώρα την εκθιαζεις. πραγματικά δεν είσαι άξιος εμπιστοσύνης για τίποτα. πάραυτα όποιος θέλει ν αγοράσει μπορώ να του στείλω και φωτό της οθόνης και cinebench και ρυθμίσεις throttlestop. Dell G (καμία σχέση με Inspiron με τις σαβουρο-οθόνες και σαβουρο-πλαστικά), μόνο 593 €, για όσους ενδιαφέρει κάτι φθηνό με αξιοπρεπή επεξεργαστή επιπέδου AMD Ryzen 5 5600U (https://shorturl.at/CGJM5) και αξιοπρεπή αυτόνομη κάρτα γραφικών είναι ΟΚ, αν δεν ενδιαφέρει η αυτόνομη κάρτα γραφικών πας εδώ https://shorturl.at/nuFJ4 ή εδώ https://shorturl.at/rBDES (https://shorturl.at/dgxI6), μάθε μπαλίτσα πρώτα και άσε τα home made...cinebench (σε κράξανε γι΄αυτά στο άλλο φόρουμ) και τις...ρυθμίσεις throttlestop! Επεξ/σία 12 Ιουνίου 2023 από zacharis1955
ProponitisTouKanape Δημοσ. 9 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2023 Στις 30/5/2023 στις 3:34 ΜΜ, Titos301 είπε γιατι legion? ειναι πιο αξιοπιστα; δλδ δε αυτες τις χωρες εχουν μαθει και χρησιμοποιουν μονο τετοια πληκτρολογια; μου φαινεται απιστευτο οτι ακομα και σε αυτο δεν υπαρχει ενα παγκοσμιο προτυπο τουλαχιστον σε ηπα και εε Τα πληκτρολόγια έχουν τέτοιο layout ώστε να διευκολύνεται η πληκτρολόγηση στην εκάστοτε γλώσσα. Έχει όντως νόημα το ότι ο γερμανικός κόσμος χρησιμοποιεί QWERTZ, δεν ειναι απλά μια παραξενιά. Επίσης by default δε γίνεται να έχουμε όλοι το ίδιο layout γιατι υπάρχουν ειδικοί χαρακτήρες σε πολλές γλώσσες που αν είχαμε όλοι το Αμερικάνικο layout θα χρειάζονταν συνδυασμούς για να τους γράψεις, π.χ. τα γραμματα με umlaut στα γερμανικά είναι πάρα πολύ συνηθισμένα όπως και τα αντίστοιχα στις σκανδιναβικές, άρα θέλουν δικό τους πλήκτρο, οπότε κάποια αναδιάταξη θα γίνει έτσι κι αλλιώς.
ccplz Δημοσ. 12 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Kαλησπέρα, έφτασε το δικό μου το Σάββατο(4 μέρες νωρίτερα). Θα δώσω μια σούμα των εντυπώσεων μου. Δεν είμαι ιδιαίτερα "γνώστης" του τομέα οπότε να το έχετε υπόψιν σας. Για τώρα είμαι πολύ ικανοποιημένος από την αγορά. Πιστεύω ήταν κλοπή για 590 ευρώ. Πριν είχα ένα Lenovo ideapad 320-15isk (το μοντέλο με κάρτα nvidia 940mx). Χωρίς να πολυλογώ δεν ήμουν ικανοποιημένος από το προηγούμενο οπότε αυτό ίσως να επηρέασε και την κρίση μου στο νέο λάπτοπ. Καταρχήν το λάπτοπ πετάει. Πέρασα Windows 10 LTSC και δεν έχω παρατηρήσει ούτε μια φορά slowdown σε διάστημα τριών ημερών. Χωράει ένα ακόμα στικάκι RAM αν θέλω να κάνω upgrade μελλοντικά. Επίσης αναφέρει και 2ο SSD slot στο BIOS αλλά δεν ανοίγω το εσωτερικό να τσεκάρω πριν κλείσει τουλάχιστον ένα χρόνο χρήσης γιατί φοβάμαι μην του πετάξω τα μάτια έξω. To λάπτοπ είναι λίγο τόφαλος, αλλά όχι πάρα πολύ. Δεν ξέρω πως να το εξηγήσω, είναι compact αλλά βαρύ. Η οθόνη μου κάθεται πολύ ωραία στο μάτι. Μου θυμίζει OLED παρότι είναι IPS. Είναι πιο σκοτεινή από τη προηγούμενη. Τα 120hz αισθητά ακόμα και στα Windows. Τρομερή εντύπωση μου έκανε το BIOS της DELL μετά το upgrade. Είχε πάρα πολλές επιλογές και αναλυτικές πληροφορίες για το πως λειτουργούν. π.χ. ρυθμίσεις για τo profile των fans κατά το gaming, ρυθμίσεις για το profile της φόρτισης(π.χ. συγκεκριμένο προφίλ για άτομα που δεν βγάζουν το ac adapter ούτε με αίτηση -ώστε να αυξηθεί η ζωή της μπαταρίας-). Μου αρέσει να τα σκαλίζω αυτά οπότε αυτό είναι ένα τεράστιο plus. Ούτε για αστείο δεν τα είχε αυτά το bios της lenovo που ήταν το παραδοσιακό legacy bios(το παλιό ήταν μοντέλο κυκλοφορίας 2018 οπότε ίσως φταίει αυτό). Για παιχνίδια έχω δοκιμάσει wow classic μόνο. 112 fps στο 6/10 setting (10 το ultra high) και μπόλικα addons, με περιστασιακά drops μέχρι τα 80 αν γίνεται χαμός από NPCs στο zone. Dalaran πέφτει πιο κάτω αλλά πιστεύω είναι άδικο γιατί γίνεται της μουρλής. Σχετικά με το πληκτρολόγιο, πιστεύω έχει αναφερθεί πως είναι QWERTY(es) και σε μερικά κουμπιά έχει σύμβολα που δεν χρησιμοποιούμε. Δεν είναι κάτι σημαντικό αλλά μπορεί να γίνει ελαφρώς ενοχλητικό όταν ψάχνεις για κάποιο συγκεκριμένο σύμβολο και σου έχει ανάποδα ερωτηματικά και θαυμαστικά στο keycap πάνω και πρέπει να τα δοκιμάζεις ένα ένα για να βρεις το σωστό. Κάτι ακόμα, με ενοχλεί οτι τα πλαϊνά βελάκια είναι μικρά και έχουν στριμώξει κάτι σαν διαγώνια βελάκια πάνω αριστερά και πάνω δεξιά που δεν έχω ιδέα τι κάνουν καθώς η επιγραφή είναι στα Ισπανικά. Καμιά φορά θέλω να πατήσω το αριστερό ή το δεξί βελάκι και πατάω αυτά κατά λάθος και δεν συμβαίνει τίποτα και μου σπάει τα νεύρα. Σίγουρα θα υπάρχει τρόπος να τα κάνεις rebind πάντως, οπότε πιστεύω μικρό το κακό. Όταν ήρθε το πάνω bezel της οθόνης ήταν λίγο ξεκουμπωμένο και είχε backlight bleed λόγω αυτού, αλλά το πίεσα λίγο και κούμπωσε και μπήκε στη θέση του, οπότε τέλος καλό όλα καλά. Ο ήχος είναι ιδιαίτερος. Πιο booming από τα παλιότερα λάπτοπ, σου δίνει την αίσθηση πως είσαι σινεμά. Δεν είμαι audiophile οπότε μπορεί να είναι placebo, πάντως έτσι μου φάνησε. Το cooling είναι καλό. Το 50% του κάτω μέρους του λάπτοπ έχει τρύπες για να φεύγει ο αέρας. Το ίδιο και το κομμάτι πάνω από το πληκτρολόγιο(περίπου το 15% της επιφάνειας) αλλά και στα πλάγια και πίσω. Δεν φεύγει όλος ο θερμός αέρας από το ίδιο σημείο οπότε δεν παθαίνω εγκαύματα στη κοιλιά όπως με το Lenovo, που θεωρώ πως είναι θετικό! Γενικά ζεσταίνει αλλά όχι πολύ. Έχει audio jack και ethernet port στο αριστερό κομμάτι, στο δεξί 2 θύρες usb. Πίσω έχει τη θύρα του φορτιστή, HDMI, μία USB-C και μία ακόμη USB(κάτι έχει να κάνει με ταχεία φόρτιση η πίσω θύρα, δεν το έχω ψάξει) Επίσης, το touchpad είναι για τα μπάζα. Αδιανόητα τρισάθλιο. Ακρίβεια μηδέν. Πας να κλικάρεις και κουνιέται ο δείκτης. Αν σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε χωρίς mouse, τότε βρείτε κάτι άλλο γιατί θα σας σπάσει τα νεύρα. Όταν έκανα το windows setup νευρίασα τόσο που απλά πήγα και έβγαλα το mouse από το desktop και το συνέδεσα στο λάπτοπ. Δεν ξέρω τι άλλο να αναφέρω. Μπαταρία δεν έκατσα να την αδειάσω για να μετρήσω διάρκεια. Έχει τύχει να κάνω internet browsing πάντως για μια ώρα χωρίς μπαταρία και δεν έφτασε ούτε 70%. Εν κατακλείδι είμαι πολύ ευχαριστημένος. Για τώρα φυσικά, να δούμε αν σε 1 χρόνο θα λέω το ίδιο γιατί τα κουσούρια εμφανίζονται με την πάροδο του χρόνου. Επεξ/σία 13 Ιουνίου 2023 από ccplz 4 1
ioankoukos Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 On 12/06/2023 at 21:31, ccplz said: ... Συμφωνώ οτι το μηχανάκι είναι καταπληκτικό, καλύτερο απο ο'τιδήποτε λαπτοπ είχα μέχρι τώρα. Τα μόνα που με ψιλοχαλάνε είναι - Είναι αρκετά μεγάλο/βαρύ. Επίσης ο φορτιστής είναι μεγάλος και βαρύς και δεν είναι USB C (λογικό λόγω GPU, θέλει ενέργεια...) - Στο άνοιγμα, το ξεκούμπωμα και το κούμπωμα ειναι λιγο flimsy. Θέλει πολύ προσοχή. - To USB στο πλάι δεν μου δινει φουλ ταχύτητες (φουλ USB3 στικ πιάνει 280MB/s στην πίσω USB-C αλλά μόνο ~20ΜΒ στην πλαινή θύρα. Ισως ειναι θεμα BIOS δεν το έχω ψάξει ακόμα. - ΕΓΓΥΗΣΗ: Ψάχνοντάς το στη Dell αναφέρεται λήξη εγγύησης τον Αύγουστο, δηλ σε 3 μηνες !!! Θέλω να ρωτήσω στο Αμαζον σχετικά αλλά δεν ξέρω ισπανικά Σχετικά με τις παρατηρήσεις σου, να σε βοηθήσω: - Έχω βάλει 32GB μνήμης (2 χ 16), παίρνει μέχρι και 64 (και ας λένε οι προδιαγραφές οτι υποστηρίζει μέχρι 32). - Έχει 2ο σλοτ για SSD M2 - Συμφωνώ οτι η οθόνη είναι εξαιρετική! - Το πληκτρολόγιο είναι το ισπανικό - αναμενόμενο. Το μόνο που θα ήθελα ήταν τα πανω κάτω βελάκια να ήταν μεγαλύτερα. Τα διπλανά κουμπιά που αναφέρεις Re Pag και Av Pag είναι Pg Up και Pg Down. Επίσης: Εμενα μου αρέσει που έχει num keypad γιατί με βολεύει απίστευτα στη δουλεια !! - Δεν είχα κανένα πρόβλημα με backlight bleed ή ξεκουμπωτα κομματια. Ο ήχος δεν μου αρέσει ιδιαίτερα, είναι πολύ μπάσος/μουντός. Δεν το έχω ψάξει για ρυθμίσεις ακόμα. - Το Cooling είναι σε άλλο επίπεδο!! Κανένα πρόβλημα σταθερότητας με φουλ παιχνίδι για ώρες!! - Το touchpad εγώ το βρίσκω ΠΑΡΑ πολύ καλό και δεν έχω τα φαινόμενα που λες... για δοκίμασε αναβαθμίσεις drivers... - Μπαταρία μια χαρά, καλύτερα απο το προηγούμενο 13'' λαπτοπ που είχα. - Αν παίζεις παιχνίδι θέλει σύνδεση στο ρεύμα γιατί η GPU ζητάει πολύ ρεύμα που η μπαταρία δεν μπορεί μάλλον να δώσει με αποτέλεσμα η κίνηση να κάνει σπασίματα.
zacharis1955 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 12 λεπτά πριν, ioankoukos είπε ... Ο ήχος δεν μου αρέσει ιδιαίτερα, είναι πολύ μπάσος/μουντός. Δεν το έχω ψάξει για ρυθμίσεις ακόμα. .... https://www.fxsound.com/ 1
kva21 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2023 Στις 17/6/2023 στις 9:44 ΠΜ, ioankoukos είπε Συμφωνώ οτι το μηχανάκι είναι καταπληκτικό, καλύτερο απο ο'τιδήποτε λαπτοπ είχα μέχρι τώρα. Τα μόνα που με ψιλοχαλάνε είναι - Είναι αρκετά μεγάλο/βαρύ. Επίσης ο φορτιστής είναι μεγάλος και βαρύς και δεν είναι USB C (λογικό λόγω GPU, θέλει ενέργεια...) - Στο άνοιγμα, το ξεκούμπωμα και το κούμπωμα ειναι λιγο flimsy. Θέλει πολύ προσοχή. - To USB στο πλάι δεν μου δινει φουλ ταχύτητες (φουλ USB3 στικ πιάνει 280MB/s στην πίσω USB-C αλλά μόνο ~20ΜΒ στην πλαινή θύρα. Ισως ειναι θεμα BIOS δεν το έχω ψάξει ακόμα. - ΕΓΓΥΗΣΗ: Ψάχνοντάς το στη Dell αναφέρεται λήξη εγγύησης τον Αύγουστο, δηλ σε 3 μηνες !!! Θέλω να ρωτήσω στο Αμαζον σχετικά αλλά δεν ξέρω ισπανικά Σχετικά με τις παρατηρήσεις σου, να σε βοηθήσω: - Έχω βάλει 32GB μνήμης (2 χ 16), παίρνει μέχρι και 64 (και ας λένε οι προδιαγραφές οτι υποστηρίζει μέχρι 32). - Έχει 2ο σλοτ για SSD M2 - Συμφωνώ οτι η οθόνη είναι εξαιρετική! - Το πληκτρολόγιο είναι το ισπανικό - αναμενόμενο. Το μόνο που θα ήθελα ήταν τα πανω κάτω βελάκια να ήταν μεγαλύτερα. Τα διπλανά κουμπιά που αναφέρεις Re Pag και Av Pag είναι Pg Up και Pg Down. Επίσης: Εμενα μου αρέσει που έχει num keypad γιατί με βολεύει απίστευτα στη δουλεια !! - Δεν είχα κανένα πρόβλημα με backlight bleed ή ξεκουμπωτα κομματια. Ο ήχος δεν μου αρέσει ιδιαίτερα, είναι πολύ μπάσος/μουντός. Δεν το έχω ψάξει για ρυθμίσεις ακόμα. - Το Cooling είναι σε άλλο επίπεδο!! Κανένα πρόβλημα σταθερότητας με φουλ παιχνίδι για ώρες!! - Το touchpad εγώ το βρίσκω ΠΑΡΑ πολύ καλό και δεν έχω τα φαινόμενα που λες... για δοκίμασε αναβαθμίσεις drivers... - Μπαταρία μια χαρά, καλύτερα απο το προηγούμενο 13'' λαπτοπ που είχα. - Αν παίζεις παιχνίδι θέλει σύνδεση στο ρεύμα γιατί η GPU ζητάει πολύ ρεύμα που η μπαταρία δεν μπορεί μάλλον να δώσει με αποτέλεσμα η κίνηση να κάνει σπασίματα. Οτιδήποτε θέλεις να ρωτήσεις, μπορείς στο livechat να ζητήσεις να συνεννοηθείς σε αγγλική γλώσσα και θα σε εξυπηρετήσουν
mphxths Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 Παιδια να κανω μια ερωτηση. Το βλεπω στο λινκ σαν "Second hand" στα 580 + μεταφορικα. Αξιζει σε αυτη την τιμη και σαν "second hand" ο,τι και αν σημαινει αυτο οσον αφορα την κατασταση του ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα