vs_skg Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Και τα στεγαστικά ειναι άτοκα, πας ξεπληρώνεις το δάνειο τον πρώτο μήνα και ξεμπέρδεψες, αν δεν ξέρετε (δεν είναι κακό) να μην μιλάτε. Spoiler Μιλάμε για πράφιτ 1
Ukforthemoment Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 59 λεπτά πριν, panostza είπε Τελικά είναι φόρουμ ελληνικής γλώσσας αυτό ή όχι; Η κάρτα έχει άτοκες δόσεις. Κάθε μήνα χρεώνεται το ποσό της δόσης και ότι άλλες αγορές έκανες. Αν τα πληρώσεις όλα (δόση και αγορές εφάπαξ) τότε δεν έχει τόκους. Αν δεν είχες ποτέ πιστωτική ή δεν ξέρεις πως χρησιμοποιείται (δεν είναι κακό αυτό) μην επιμένεις. Κανένα κατάστημα δεν έχει "συμφωνία" με τράπεζα να βάζει "έντοκες" δόσεις σε πιστωτική. Πολλά απλά αυξάνουν την τιμή του προϊόντος γιατί δεν θα πάρουν τα λεφτά αμέσως ή γιατί θα τα πάρουν μαζεμένα αλλά θα πληρώσουν προεξοφλητικό τόκο. Αυτό έλειπε τα καταστήματα πώλησης να χρεώνουν τόκους σε κάρτες. Το μόνο πράγμα που έχει δικαίωμα ένα κατάστημα είναι να μην δέχεται πληρωμή με δόσεις. Αν τις δέχεται είναι άτοκες. Γιατί άλλωστε να "εισπράξει" τόκο αφού το όποιο δάνειο το δίνει η τράπεζα, η οποία θα εισπράξει φυσικά τόκο αν δεν πληρωθούν οι δόσεις στην ώρα τους. Από εδώ: https://www.nbg.gr/el/idiwtes/life-moments/diaxeirisi-periousias/pistwtikh-karta-mythoi-alithies "Είναι στην πραγματικότητα πολύ απλός ο τρόπος για να μην χρεωθεί επιπλέον, να μην υποστεί δηλαδή την επιβολή τόκων, ένας κάτοχος πιστωτικής κάρτας: να εξοφλεί τις χρεώσεις που έχει κάνει μέσα στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα. Αν κάποιος μπορεί να διαχειριστεί σωστά τον προϋπολογισμό του με μετρητά, δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο δεν μπορεί να κάνει το ίδιο με την πιστωτική κάρτα. Με τον τρόπο αυτό, θα έχει μόνο την ευελιξία της άμεσης ρευστότητας και των άτοκων δόσεων, χωρίς κάποια επίπτωση." Δεν είμαι εγώ που φάσκω και αντιφάσκω. Μπόνους λινκ https://www.photoagora.gr/atokes-doseis.html#:~:text=Επίσης μπορείτε να επιλέξετε πληρωμή εώς 12 έντοκες δόσεις
sdikr Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 1 ώρα πριν, panostza είπε Τελικά είναι φόρουμ ελληνικής γλώσσας αυτό ή όχι; Η κάρτα έχει άτοκες δόσεις. Κάθε μήνα χρεώνεται το ποσό της δόσης και ότι άλλες αγορές έκανες. Αν τα πληρώσεις όλα (δόση και αγορές εφάπαξ) τότε δεν έχει τόκους. Αν δεν είχες ποτέ πιστωτική ή δεν ξέρεις πως χρησιμοποιείται (δεν είναι κακό αυτό) μην επιμένεις. Κανένα κατάστημα δεν έχει "συμφωνία" με τράπεζα να βάζει "έντοκες" δόσεις σε πιστωτική. Πολλά απλά αυξάνουν την τιμή του προϊόντος γιατί δεν θα πάρουν τα λεφτά αμέσως ή γιατί θα τα πάρουν μαζεμένα αλλά θα πληρώσουν προεξοφλητικό τόκο. Αυτό έλειπε τα καταστήματα πώλησης να χρεώνουν τόκους σε κάρτες. Το μόνο πράγμα που έχει δικαίωμα ένα κατάστημα είναι να μην δέχεται πληρωμή με δόσεις. Αν τις δέχεται είναι άτοκες. Γιατί άλλωστε να "εισπράξει" τόκο αφού το όποιο δάνειο το δίνει η τράπεζα, η οποία θα εισπράξει φυσικά τόκο αν δεν πληρωθούν οι δόσεις στην ώρα τους. Από εδώ: https://www.nbg.gr/el/idiwtes/life-moments/diaxeirisi-periousias/pistwtikh-karta-mythoi-alithies "Είναι στην πραγματικότητα πολύ απλός ο τρόπος για να μην χρεωθεί επιπλέον, να μην υποστεί δηλαδή την επιβολή τόκων, ένας κάτοχος πιστωτικής κάρτας: να εξοφλεί τις χρεώσεις που έχει κάνει μέσα στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα. Αν κάποιος μπορεί να διαχειριστεί σωστά τον προϋπολογισμό του με μετρητά, δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο δεν μπορεί να κάνει το ίδιο με την πιστωτική κάρτα. Με τον τρόπο αυτό, θα έχει μόνο την ευελιξία της άμεσης ρευστότητας και των άτοκων δόσεων, χωρίς κάποια επίπτωση." λες ποιο πίσω για την ελληνική γλώσσα, απο ότι φαίνεται μάλλον εσύ έχεις θέμα κατανόησης Γράφω πως για τις άτοκες το κατάστημα κάνει συμφωνία με την τράπεζα, σε περίπτωση που δεν κάνει δεν κάνει κάποια συμφωνία για έντοκες, αυτό το παρέχει η κάρτα απο μόνη της. Μην μπερδεύεις την αποπληρωμή του λογαριασμού με την δυνατότητα δόσεων Απαγορεύετε ρητά η αύξηση τιμής προϊόντος για αγορά με κάρτα και απο την συμφωνία με την τράπεζα αλλά και από τον νόμο 1
panostza Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Δεν είμαι εγώ που φάσκω και αντιφάσκω. Μπόνους λινκ https://www.photoagora.gr/atokes-doseis.html#:~:text=Επίσης μπορείτε να επιλέξετε πληρωμή εώς 12 έντοκες δόσεις Ρε άνθρωπε που ξέρεις από όλα. Βρήκες ένα μαγαζί με όρους και παραθέτεις. Σου είπα και σε άλλα, η κάρτα έχει άτοκες δόσεις. Σε κάποια προϊόντα το μαγαζί σου αφήνει ίδια τιμή με το "μετρητοίς" ή με πληρωμή όλου του ποσού με κάρτα. Σε άλλα προϊόντα σου χρεώνει κατιτίς παραπάνω. Δεν έχει σχέση με την κάρτα, το μαγαζί χρεώνει παραπάνω. Πάλι άτοκες είναι οι δόσεις στην πιστωτική. Απλά σε μια περίπτωση τα 800€ γίνονται 10 δόσεις των 80€ ενώ σε άλλα προϊόντα γίνονται 820€ σε 10 δόσεις των 82€. Γιατί προφανώς σε κάποια προϊόντα το μαγαζί δεν "αντέχει" τις δόσεις ή το κόστος προεξόφλησης. Στο "POS" στη μια περίπτωση το μαγαζί θα πατήσει 800€ και στην άλλη €820. 10 λεπτά πριν, sdikr είπε λες ποιο πίσω για την ελληνική γλώσσα, απο ότι φαίνεται μάλλον εσύ έχεις θέμα κατανόησης Γράφω πως για τις άτοκες το κατάστημα κάνει συμφωνία με την τράπεζα, σε περίπτωση που δεν κάνει δεν κάνει κάποια συμφωνία για έντοκες, αυτό το παρέχει η κάρτα απο μόνη της. Μην μπερδεύεις την αποπληρωμή του λογαριασμού με την δυνατότητα δόσεων Απαγορεύετε ρητά η αύξηση τιμής προϊόντος για αγορά με κάρτα και απο την συμφωνία με την τράπεζα αλλά και από τον νόμο Εγώ δεν μπερδεύω τίποτα, αν δεν τα εξηγώ επαρκώς ή δεν τα καταλαβαίνεις είναι άλλο πράγμα. Κανένα μαγαζί δεν κάνει συμφωνία για έντοκες μέσω πιστωτικής με τράπεζα. Απλώς χρεώνει παραπάνω. Και φαντάζομαι επιτρέπεται διότι απλά δεν σου χρεώνει την πληρωμή με κάρτα (που θα ήταν παράνομο) αλλά τις δόσεις (στερείται ρευστότητα ή πληρώνει προεξοφλητικό επιτόκιο). Οι έντοκες όπως είπα παραπάνω είναι απλώς αυξημένη τιμή αν αγοράσεις με δόσεις σε κάποια μαγαζιά ή για κάποια προϊόντα. Μην επιμένετε αν απλά δεν γνωρίζετε. Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2023 από panostza
kalmik Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Όλη αυτή η συζήτηση είναι άνευ νοήματος. Για όσους δεν το γνωρίζουν οι αγορές μέσω πιστωτικής είναι εξ ορισμού ασφαλισμένες για οποιαδήποτε παράλειψη, καθυστέρηση, εξαπάτηση, πραγματικά ελαττώματα του αντικειμένου αγοράς κλπ.. Στο προκείμενο: εφόσον υπάρχει αναιτιολόγητη ή υπερβολική καθυστέρηση στην παράδοση/αποστολή, απλά παίρνεις τηλ. την εξυπηρέτηση πελατών της πιστωτικής, εξηγείς με σαφήνεια το πρόβλημα και αυτοί απλά ακυρώνουν δηλ. δεν πληρώνουν τον πωλητή. Υπάρχει περίπτωση ίσως να σου ζητήσουν να εκθέσεις το πρόβλημα γραπτώς. ΥΓ Ο μόνος πραγματικός και σοβαρός λόγος να κάνεις αγορές με πιστωτική είναι αυτός. Δηλ. είσαι ασφαλισμένος για τυχόν προβλήματα όπως ελαττώματα του προϊόντος, καθυστερήσεις, απάτες, χρεωκοπίες κλπ. Η πιστωτική πληρώνει αρκετά μετά την συναλλαγή και έχει πάντα τον τρόπο να ακυρώνει αν κάτι δεν πάει καλά και είναι και αυτή αντασφαλισμένη σε ασφαλιστικές εταιρίες για παρόμοιους κινδύνους. ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ. Ανδεν είστε 100%σίγουροι με ποιόν κάνετε συναλλαγή ΠΑΝΤΑ πιστωτική και όχι χρεωστική.
sdikr Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 11 λεπτά πριν, panostza είπε Εγώ δεν μπερδεύω τίποτα, αν δεν τα εξηγώ επαρκώς ή δεν τα καταλαβαίνεις είναι άλλο πράγμα. Κανένα μαγαζί δεν κάνει συμφωνία για έντοκες μέσω πιστωτικής με τράπεζα. Απλώς χρεώνει παραπάνω. Και φαντάζομαι επιτρέπεται διότι απλά δεν σου χρεώνει την πληρωμή με κάρτα (που θα ήταν παράνομο) αλλά τις δόσεις (στερείται ρευστότητα ή πληρώνει προεξοφλητικό επιτόκιο). Οι έντοκες όπως είπα παραπάνω είναι απλώς αυξημένη τιμή αν αγοράσεις με δόσεις σε κάποια μαγαζιά ή για κάποια προϊόντα. Μην επιμένετε αν απλά δεν γνωρίζετε. Επιμένεις βλέπω, https://cardlink.gr/support/ta-cardlink-pos-ypostirizoyn-atokes-doseis/ Αναφορά σε κείμενο Τα Cardlink POS υποστηρίζουν άτοκες δόσεις, εφόσον έχετε συνάψει την αντίστοιχη σύμβαση άτοκων δόσεων με την Τράπεζα συνεργασίας σας και έχει γίνει η απαραίτητη ενεργοποίηση στο POS. Για να ενεργοποιήσετε συναλλαγές με δόσεις, θα πρέπει να επικοινωνήσετε ή να επισκεφθείτε το Τραπεζικό κατάστημα συνεργασίας σας, ώστε να σας ενημερώσουν σχετικά με την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε. Σε περίπτωση που έχετε ήδη δικαίωμα μέσω του POS να κάνετε συναλλαγές με δόσεις, και χρειάζεστε οδηγίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Εξυπηρέτηση Επιχειρήσεων στο 2106303000 (πατήστε την επιλογή 1 και περιμένετε να συνδεθείτε με εκπρόσωπο μας). Δεν συνεχίζω άλλο είναι προφανής η αγνοία
panostza Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 1 λεπτό πριν, sdikr είπε Επιμένεις βλέπω, https://cardlink.gr/support/ta-cardlink-pos-ypostirizoyn-atokes-doseis/ Δεν συνεχίζω άλλο είναι προφανής η αγνοία Ναι τι; Άτοκες. Τι λέω τόσα post στη σειρά; Οι πιστωτικές υποστηρίζουν άτοκες. Κάπου έχουμε πρόβλημα συνεννόησης. Δεν ξέρω τι θέλεις να πεις, αλλά αυτή είναι η δουλειά μου επί πολλά χρόνια, αν πας να μου μάθεις πως δουλεύουν τα POS άργησες μια δεκαπενταετία.
sdikr Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 1 λεπτό πριν, panostza είπε Ναι τι; Άτοκες. Τι λέω τόσα post στη σειρά; Οι πιστωτικές υποστηρίζουν άτοκες. Κάπου έχουμε πρόβλημα συνεννόησης. Δεν ξέρω τι θέλεις να πεις, αλλά αυτή είναι η δουλειά μου επί πολλά χρόνια, αν πας να μου μάθεις πως δουλεύουν τα POS άργησες μια δεκαπενταετία. Υποστηρίζουν εφόσον κάνει συμφωνία με την τράπεζα το κατάστημα Πριν 15 χρόνια οι επιχειρήσεις με άτοκες δόσεις ήταν ελάχιστες και τότε δεν υπήρχε απαγόρευση να σε χρεώσουν παραπάνω για χρήση κάρτας, τώρα δεν μπορούν, 11 λεπτά πριν, kalmik είπε Όλη αυτή η συζήτηση είναι άνευ νοήματος. Για όσους δεν το γνωρίζουν οι αγορές μέσω πιστωτικής είναι εξ ορισμού ασφαλισμένες για οποιαδήποτε παράλειψη, καθυστέρηση, εξαπάτηση, πραγματικά ελαττώματα του αντικειμένου αγοράς κλπ.. Στο προκείμενο: εφόσον υπάρχει αναιτιολόγητη ή υπερβολική καθυστέρηση στην παράδοση/αποστολή, απλά παίρνεις τηλ. την εξυπηρέτηση πελατών της πιστωτικής, εξηγείς με σαφήνεια το πρόβλημα και αυτοί απλά ακυρώνουν δηλ. δεν πληρώνουν τον πωλητή. Υπάρχει περίπτωση ίσως να σου ζητήσουν να εκθέσεις το πρόβλημα γραπτώς. ΥΓ Ο μόνος πραγματικός και σοβαρός λόγος να κάνεις αγορές με πιστωτική είναι αυτός. Δηλ. είσαι ασφαλισμένος για τυχόν προβλήματα όπως ελαττώματα του προϊόντος, καθυστερήσεις, απάτες, χρεωκοπίες κλπ. Η πιστωτική πληρώνει αρκετά μετά την συναλλαγή και έχει πάντα τον τρόπο να ακυρώνει αν κάτι δεν πάει καλά και είναι και αυτή αντασφαλισμένη σε ασφαλιστικές εταιρίες για παρόμοιους κινδύνους. ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ. Ανδεν είστε 100%σίγουροι με ποιόν κάνετε συναλλαγή ΠΑΝΤΑ πιστωτική και όχι χρεωστική. Δεν παρέχουν όλες οι κάρτες ασφάλεια, κάποιες το κάνουν, άλλες έχουν εξτρά χρέωση. Η εκκαθάριση συναλλαγών γίνεται με τον ίδιο χρόνο που γίνεται και για τις χρεωστικές, τον πωλητή θα τον πληρώσουν, το ότι έχουν τρόπους να του πάρουν τα χρήμματα σε περίπτωση που υπάρξει θέμα είναι διαφορετικό θέμα.
panostza Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 3 λεπτά πριν, sdikr είπε Υποστηρίζουν εφόσον κάνει συμφωνία με την τράπεζα το κατάστημα Πριν 15 χρόνια οι επιχειρήσεις με άτοκες δόσεις ήταν ελάχιστες και τότε δεν υπήρχε απαγόρευση να σε χρεώσουν παραπάνω για χρήση κάρτας, τώρα δεν μπορούν, Ρε μαν, αλήθεια όμως. Κάνε τον κόπο να διαβάσεις τι γράφω. Είπα σχετικά με την απορία του TS ότι οι δόσεις στις πιστωτικές είναι εξ ορισμού άτοκες. Ότι σε χρεώσει σε δόσεις το κατάστημα είναι άτοκο αν πληρώνεται ο λογαριασμός της κάρτας στην ώρα του. Διαφωνούσε ο φίλος που μου την έλεγε ότι υπάρχουν και έντοκες δόσεις. Του/σας εξήγησα ότι το "έντοκο" είναι απλά το κατάστημα που "χτυπάει στο pos" μεγαλύτερη τιμή. Δεν το κάνει για τη χρήση κάρτας, αλλά για τις δόσεις. Το ίδιο ποσό "απευθείας" με κάρτα θα έχει την χαμηλότερη τιμή. Άρα είναι νόμιμο. Αν όχι δεν είμαι δικηγόρος, κάνε καταγγελία. H cardlink επιβεβαιώνει την ύπαρξη άτοκων δόσεων. Δεν αναφέρει "έντοκες" δόσεις. Διαφωνούμε κάπου; Προφανώς το άνοιγμα δόσεων (όπως και το να έχεις pos) απαιτεί τη συμφωνία με την τράπεζα και την υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Δεν καταλαβαίνω τι μου λες.
kalmik Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 12 λεπτά πριν, sdikr είπε Δεν παρέχουν όλες οι κάρτες ασφάλεια, κάποιες το κάνουν, άλλες έχουν εξτρά χρέωση. H ασφάλιση συναλλαγών είναι ΔΕΔΟΜΕΝΗ στις ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ κάρτες
Exodia The Forbidden One Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Στις 1/6/2023 στις 6:40 ΠΜ, panostza είπε Λοιπόν επειδή απλά κάποιοι επιμένετε χωρίς να ξέρετε. Οι πιστωτικές έχουν τη δυνατότητα άτοκων δόσεων. Τα καταστήματα επιλέγουν αν δέχονται άτοκες δόσεις. Τέλος. Απλά κάποιες επιχειρήσεις αλλάζουν την τιμή συνήθως όταν έχουν προεξόφληση ατόκων δόσεων (δλδ όταν παίρνουν τα λεφτά μπροστά απευθείας από την τράπεζα) που έχει για αυτούς ένα κόστος. Όταν το κατάστημα "περνάει" μια τιμή στο POS σε δόσεις, αν πληρώσεις στην ώρα τα πάντα δεν έχει τόκους η πιστωτική. Αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει πιστωτική μην επιμένετε. Και τέλος όχι, η πιστωτική είναι μέσο πληρωμής, όχι δάνειο. Όποιος την χρησιμοποιεί ως δάνειο απλά κάνει λάθος χρήση. Ας πάρει καταναλωτικό που είναι φθηνότερο. Αν είναι έτσι ένας λόγος παραπάνω να φάει ακύρωση εμ με χρεώνει παραπάνω το μαγαζί εμ καθυστερούν
Exodia The Forbidden One Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2023 πηγα να κανω αμφισβήτηση συναλλαγης και μου εβγαλε οτι δεν εχει ολοκληρωθει ακομα, πηρα το καταστημα και ακυρωσα τωρα θα σβηστει ολο το ποσο ?
agnostos13 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 31/5/2023 στις 3:26 ΜΜ, vs_skg είπε Σε αντίθεση με το προηγούμενο λανθασμένο μήνυμα, το κατάστημα θα χρεωθεί το κόστος της διαδικασίας από 20 έως και τριψήφιο πόσο ανάλογα. Δεν χρειάζεται να μιλησεις με τον συνήγορο του καταναλωτή. Εφ όσον είναι πιστωτική θα ακυρωθεί άμεσα η συναλλαγή. Όταν καλέσεις για αμφισβήτηση δεν θα μιλήσεις για εξαπάτηση και δράκους, θα πεις απλά ότι δεν έλαβες αυτό που έχεις πληρώσει, ώστε να ανοίξουν την αμφισβήτηση με τη σωστή αιτιολογία. Ζήτησε κυρώσεις ο άνθρωπος. Η τράπεζα θα τιμωρήσει με κυρώσεις το κατάστημα; Δεν νομίζω... Στις 1/6/2023 στις 6:25 ΜΜ, panostza είπε Ρε μαν, αλήθεια όμως. Κάνε τον κόπο να διαβάσεις τι γράφω. Είπα σχετικά με την απορία του TS ότι οι δόσεις στις πιστωτικές είναι εξ ορισμού άτοκες. Ότι σε χρεώσει σε δόσεις το κατάστημα είναι άτοκο αν πληρώνεται ο λογαριασμός της κάρτας στην ώρα του. Διαφωνούσε ο φίλος που μου την έλεγε ότι υπάρχουν και έντοκες δόσεις. Του/σας εξήγησα ότι το "έντοκο" είναι απλά το κατάστημα που "χτυπάει στο pos" μεγαλύτερη τιμή. Δεν το κάνει για τη χρήση κάρτας, αλλά για τις δόσεις. Το ίδιο ποσό "απευθείας" με κάρτα θα έχει την χαμηλότερη τιμή. Άρα είναι νόμιμο. Αν όχι δεν είμαι δικηγόρος, κάνε καταγγελία. H cardlink επιβεβαιώνει την ύπαρξη άτοκων δόσεων. Δεν αναφέρει "έντοκες" δόσεις. Διαφωνούμε κάπου; Προφανώς το άνοιγμα δόσεων (όπως και το να έχεις pos) απαιτεί τη συμφωνία με την τράπεζα και την υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Δεν καταλαβαίνω τι μου λες. Το standard στις παροχές της πιστωτικής κάρτας είναι η δυνατότητα δόσεων. Εφόσον το κατάστημα παρέχει δόσεις με κάρτα αυτές μπορεί να είναι άτοκες ή έντοκες (βάση πολιτικής καταστήματος). Η τράπεζα για τις δόσεις θα πάρει κάποιο τόκο, το αν θα πληρώσει αυτόν τον τόκο ο καρτούχος ή ο καταστηματάρχης της είναι αδιάφορο. Από εκεί και πέρα κάποιες πιστωτικές κάρτες έχουν ως επιπλέον παροχή τη δυνατότητα εφάπαξ αγοράς την οποία στη συνέχεια μπορείς να "σπάσεις" απευθείας μέσω της τράπεζας σε δόσεις (έντοκες ή άτοκες). Σε αυτή και μόνο την περίπτωση δεν υπάρχει τόκος (αν μιλάμε για "σπάσιμο" με άτοκες δόσεις). Το τελευταίο δεν είναι ο κανόνας όμως. Επεξ/σία 6 Ιουνίου 2023 από agnostos13 1
panostza Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 5 ώρες πριν, agnostos13 είπε Το standard στις παροχές της πιστωτικής κάρτας είναι η δυνατότητα δόσεων. Εφόσον το κατάστημα παρέχει δόσεις με κάρτα αυτές μπορεί να είναι άτοκες ή έντοκες (βάση πολιτικής καταστήματος). Η τράπεζα για τις δόσεις θα πάρει κάποιο τόκο, το αν θα πληρώσει αυτόν τον τόκο ο καρτούχος ή ο καταστηματάρχης της είναι αδιάφορο. Από εκεί και πέρα κάποιες πιστωτικές κάρτες έχουν ως επιπλέον παροχή τη δυνατότητα εφάπαξ αγοράς την οποία στη συνέχεια μπορείς να "σπάσεις" απευθείας μέσω της τράπεζας σε δόσεις (έντοκες ή άτοκες). Σε αυτή και μόνο την περίπτωση δεν υπάρχει τόκος (αν μιλάμε για "σπάσιμο" με άτοκες δόσεις). Το τελευταίο δεν είναι ο κανόνας όμως. Ρε μαν (και πάλι), οι πιστωτικές έχουν εξ ορισμού άτοκες δόσεις. Τόκο θα πληρώσεις στην πιστωτική αν δεν πληρώσεις όλο τον λογαριασμό. Προεξόφληση ατόκων δόσεων έχουν κάποια καταστήματα αλλά λίγο ως πολύ αυτό ο καταναλωτής και δεν το ξέρει και δεν τον νοιάζει. Το σπάσιμο εφάπαξ αγοράς σε δόσεις είναι παντελώς διαφορετικό πράγμα. Εδώ μιλάμε για αγορά με δόσεις από το κατάστημα. Δηλαδή στο POS πατάει ο έμπορος αριθμό δόσεων. Επιμένετε χωρίς να ξέρετε. Αλλά για να τελειώνουμε. Έχετε δίκιο. Ευχαριστώ για το φως που μου δώσατε σε ζητήματα που δεν ήξερα. Από αύριο θα ειδοποιήσω μερικές χιλιάδες πελάτες στους οποίους έχω δώσει προφανώς στα 16 χρόνια που κάνω αυτή τη δουλειά ότι να'ναι προϊόντα. Να είστε καλά. Στις 2/6/2023 στις 10:02 ΜΜ, Exodia The Forbidden One είπε πηγα να κανω αμφισβήτηση συναλλαγης και μου εβγαλε οτι δεν εχει ολοκληρωθει ακομα, πηρα το καταστημα και ακυρωσα τωρα θα σβηστει ολο το ποσο ? Το ποσό θα σβηστεί όλο σταδιακά όπως ωριμάζουν οι δόσεις. Έτσι γίνεται στις περισσότερες αν όχι όλες πιστωτικές. Το κακό είναι ότι θα δεσμεύεται το όριό σου μέχρι να ωριμάσουν οι δόσεις. Αν αυτό σε ενοχλεί (δεν μπορείς να κάνεις άλλες αγορές) μίλα με την τράπεζά σου αν μπορεί να γίνει κάτι.
Maurikycli Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Επιβεβαιωνεται για πολλοστή φορά ότι κάποιοι αγνοούν τη δουλειά τους 🫤 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα