Haldol Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 22 ώρες πριν, dimos15 είπε Ακομα και χωρις αλλαγη του ignition timing παιρνεις +1% ροπη και +2% hp απο 98αρα σε 100αρα. Ακόμα και να ισχύει αυτό, πως θα καταλάβεις ότι πήρες 1% ροπή, ή 2% ιπποδύναμη; Εδώ σε dyno run τέτοιες αποκλίσεις είναι συνηθισμένες, στο ίδιο αμάξι, και θα το καταλάβεις στην οδήγηση; 1
Black Demis Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 46 minutes ago, Haldol said: Ακόμα και να ισχύει αυτό, πως θα καταλάβεις ότι πήρες 1% ροπή, ή 2% ιπποδύναμη; Εδώ σε dyno run τέτοιες αποκλίσεις είναι συνηθισμένες, στο ίδιο αμάξι, και θα το καταλάβεις στην οδήγηση; Placebo είναι κάτι ακρος ισχυρό πράγμα στο οποίο βασίζονται άπειρες εμπορικές και όχι μόνο δραστηριότητες στον πλανήτη
korakios Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 μια τη 10ετία ίσως κάνει καλό για όσους βαριούνται να ρίξουν κανα πρόσθετο 1
Dantε Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Η χειροτερη αποδοση της κλασσικης 95αρας εδω στην Ελλαδα δεν ειναι λογω νοθειας, αλλα λογω του διυλιστηριου. Η βενζινη βγαινει εξαρχης ποιοτικα χειροτερη κατα τη παραγωγη, τοσο απλο. Για αυτο και οσοι πανε εξωτερικο ,λενε για τεραστιες διαφορες σε αυτονομια-αποδοση ακομα και απο το τελευταιο βενζιναδικο της σειρας να βαλουν. Δε βγαζει ιδια βενζινη η Ελευσινα εν ολιγοις σε σχεση με τα του εξωτερικου. Τωρα λογω δυνατοτητων η λογω επιλογης, αλλη υποθεση. Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2023 από Dantε 3
Skrobo Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Haldol είπε Ακόμα και να ισχύει αυτό, πως θα καταλάβεις ότι πήρες 1% ροπή, ή 2% ιπποδύναμη; Εδώ σε dyno run τέτοιες αποκλίσεις είναι συνηθισμένες, στο ίδιο αμάξι, και θα το καταλάβεις στην οδήγηση; Ναι αλλα αμα του κολλήσεις και ενα enchantment +2, μαζί με φουλ κοκκινα gemσ ανεβένει παραπάνω. Και δεν μιλάμε καν για set bonus. edit: Sorry, δεν μπόρεσα να κρατηθώ Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2023 από Skrobo
Lakistri Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Στις 29/5/2023 στις 1:29 ΜΜ, greekfragma είπε 98 ή 100άρα στο κινεζόπαπο keeway που είναι έτοιμο να σκορπίσει με τη κεφαλή που χάνει λάδια και ρετάρει; Καλή εβδομάδα ρε μπρο! Αλλο το ενα αλλο το αλλο ρε μπρο
dimos15 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Haldol είπε Ακόμα και να ισχύει αυτό, πως θα καταλάβεις ότι πήρες 1% ροπή, ή 2% ιπποδύναμη; Εδώ σε dyno run τέτοιες αποκλίσεις είναι συνηθισμένες, στο ίδιο αμάξι, και θα το καταλάβεις στην οδήγηση; δυσκολο να το καταλαβεις αν δεν αλλαξει το ignition timing αλλα πλεον ολα τα καινουρια αυτοκινητα εχουν υψηλη συμπιεση, με turbo και αλλαζουν σε μεγαλο ευρος το ignition timing . Oποτε θα εχεις μεγαλυτερη διαφορα με 100αρα. Σε audi a3 18' 1.5tfsi ειχε διαφορα οταν εβαζα 100. Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2023 από dimos15 1
liakinen Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Μία φορά με άφησε η Ascona στα τόσα χρόνια και αυτό έγινε όταν είχα την φαεινή ιδέα να βάλω 100άρα. Στο σιδερένιο ντεπόζιτο ξεκόλλησαν φλούδες σαπίλας και βούλωσαν τα σωληνάκια βενζίνης και το φίλτρο. Καλός μαλ@κας και του λόγου μου 😋 1
dimos15 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 εχει αιθανόλη η 100αρα , ποτέ σε παλιά αυτοκίνητα. Τωρα θα αρχίσουν να βάζουν αιθανόλη και στην 95αρα... υπάρχει ενα τεστ αιθανολης με 15$ στο ebay
liakinen Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 7 λεπτά πριν, dimos15 είπε εχει αιθανόλη η 100αρα , ποτέ σε παλιά αυτοκίνητα. Τωρα θα αρχίσουν να βάζουν αιθανόλη και στην 95αρα... υπάρχει ενα τεστ αιθανολης με 15$ στο ebay Νομίζω και η 95άρα έχει ένα ποσοστό και τώρα θα αυξηθεί. Ούτως ή άλλως όπως πάνε τα πράγματα τα παλιά αυτοκίνητα θα παρκάρουν (αυξημένα τέλη, απαγόρευση εισόδου σε πόλεις κτλ). 1
ff7lucas Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Στις 30/5/2023 στις 2:21 ΜΜ, jmmys είπε Σε άλλες χώρες αυτό το θέμα έχει συζητηθεί και αναλυθεί,έχουν γίνει επίσημα τεστ και έχει τελειώσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια.Στην Ελλάδα ακόμα συνεχίζει,κυρίως από την Shell. Όταν ο μέσος Έλληνας καταλάβει κάποια στιγμή τι είναι τα οκτανια και οτι δεν έχουν καμμία απολύτως σχέση με αύξηση ιπποδύναμης και με την αυτονομία,τότε θα σταματήσουν και τέτοια θέματα.Το παραπάνω άρθρο τα περιγράφει ακριβώς όπως είναι. Σε όχημα που είναι κατασκευασμένο για 95αρα,εφοσων μπει καθαρή 95αρα,δεν υπάρχει περίπτωση να βαρέσει «πυρακια»,να μην έχει ομαλή λειτουργία. Αν στο ίδιο όχημα μπει 100αρα,πάλι δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο περίπτωση να βγάλει παραπάνω χλμ,να εχει καλύτερη επιτάχυνση,να δουλεύει πιο ομαλά ο κινητήρας. Μιλαμε ΠΑΝΤΑ για σύγκριση καθαρής 95αρας με 100αρα σε όχημα που λειτουργεί με 95αρα. Ο μοναδικός λόγος,στην Ελλάδα,να βάλεις 100αρα,σε όχημα που είναι για 95αρα,ειναι για να είσαι σχεδόν σίγουρος ότι μπήκε βενζίνη τουλάχιστον 95 οκτανίων,λόγω της νοθείας. Συνεπώς αυτοί που λένε ότι βαράει «πυρακια» ή βγάζει παραπάνω χλμ η 100αρα ή έχει καλύτερη λειτουργία και επιτάχυνση είναι επειδή πολύ απλά δεν έβαλαν καθαρή 95αρα.Ανάλογα το βαθμό την νοθείας. Εξαίρεση φυσικά τα οχήματα που είναι κατασκευασμένα για super plus 98/100. μάλλον δεν γνωρίζεις την περίπτωση του βαγκ γκρουπ που στην αναβάθμιση με ρεβο σου δίνει διακόπτη που αλλάζει τρεις χαρτογραφήσεις ιπποδύναμης και στην υψηλότερη λειτουργεί μόνο με 100 βενζίνη ή αν δεν βάλεις διακόπτη διαλέγεις εσύ την χαρτογράφηση που θα έχεις αλλά στην υψηλότερη μόνο 100αρα, και αν σου κάνουν λάθος και σου βάλουν 95 στο πρατήριο κλειδώνει το μοτέρ έως 3000 στροφές για προστασία.
gkoloko85 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 4 ώρες πριν, Dantε είπε Η χειροτερη αποδοση της κλασσικης 95αρας εδω στην Ελλαδα δεν ειναι λογω νοθειας, αλλα λογω του διυλιστηριου. Η βενζινη βγαινει εξαρχης ποιοτικα χειροτερη κατα τη παραγωγη, τοσο απλο. Για αυτο και οσοι πανε εξωτερικο ,λενε για τεραστιες διαφορες σε αυτονομια-αποδοση ακομα και απο το τελευταιο βενζιναδικο της σειρας να βαλουν. Δε βγαζει ιδια βενζινη η Ελευσινα εν ολιγοις σε σχεση με τα του εξωτερικου. Τωρα λογω δυνατοτητων η λογω επιλογης, αλλη υποθεση. Μόνο να ήξερες τι μηχανήματα έχει η Ελευσίνα και τι γίνεται για να είναι εντός προδιαγραφών το καύσιμο δεν θα το έλεγες. Το καύσιμο βγαίνει στο εμπόριο με πιστοποίηση. Δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά αλλά όπως στα πάντα μπορεί μια παρτίδα να μην είναι σε υψηλό επίπεδο όπως βγαίνει συνέχεια,αλλά πάντα πρέπει να είναι μες τις προδιαγραφές. Εγώ ρίχνω καθαρά στο πρατήριο αν δεν παίρνεις κάτι καλό. Κάθε γεωγραφική θέση έχει και το ανάλογο αργό πετρέλαιο και διύλιση. Άλλο Ελλάδα άλλο Σιβηρία (θερμοκρασία) βάλε από εγγυημένα πρατήρια εκο-bp Καλυψώ για συμπεράσματα. Και ναι οι βενζίνες είναι σχεδόν ίδιες γιατί υπάρχουν δύο διυλιστήρια στην Ελλάδα και από δύο μέρη βγαίνουν πάνω κάτω σε μεγάλο ποσοστό στην Ελλάδα όπως και τα λιπαντικά. Μετά γίνονται μικρές προσθέσεις πρόσθετων από τις εταιρίες εμπορίας. 1
Dantε Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 1 λεπτό πριν, gkoloko85 είπε Μόνο να ήξερες τι μηχανήματα έχει η Ελευσίνα και τι γίνεται για να είναι εντός προδιαγραφών το καύσιμο δεν θα το έλεγες. Το καύσιμο βγαίνει στο εμπόριο με πιστοποίηση. Δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά αλλά όπως στα πάντα μπορεί μια παρτίδα να μην είναι σε υψηλό επίπεδο όπως βγαίνει συνέχεια,αλλά πάντα πρέπει να είναι μες τις προδιαγραφές. Εγώ ρίχνω καθαρά στο πρατήριο αν δεν παίρνεις κάτι καλό. Κάθε γεωγραφική θέση έχει και το ανάλογο αργό πετρέλαιο και διύλιση. Άλλο Ελλάδα άλλο Σιβηρία (θερμοκρασία) βάλε από εγγυημένα πρατήρια εκο-bp Καλυψώ για συμπεράσματα. Και ναι οι βενζίνες είναι σχεδόν ίδιες γιατί υπάρχουν δύο διυλιστήρια στην Ελλάδα και από δύο μέρη βγαίνουν πάνω κάτω σε μεγάλο ποσοστό στην Ελλάδα όπως και τα λιπαντικά. Μετά γίνονται μικρές προσθέσεις πρόσθετων από τις εταιρίες εμπορίας. Ισως και να ξερω και να το λεω ομως.
gkoloko85 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 7 λεπτά πριν, Dantε είπε Ισως και να ξερω και να το λεω ομως. Έχω κάνει χημικές αναλύσεις σε λιπαντικό που το χρησιμοποιούσα για 7000 χιλιόμετρα και τα αποτελέσματα των αναλύσεων ήταν σαν να ήταν καινούργιο. Τώρα για τα καύσιμα δεν έχω κάνει κάτι ίδιο. Επειδή μένουμε Ελλάδα και από Ελλάδα θα αγοράσουμε καλό είναι να το διασφαλίσουμε όσο καλύτερα γίνεται γι'αυτό προτείνω εταιρικά πρατήρια. Αν ξέρεις κάτι προσωπικά οκ, εγώ ξέρω ότι δεν κινείται μόνο το μηχανάκι του γείτονα ή το δικό μου αμάξι, κινούνται και αεροθούμενα, καράβια, τρένα και τα λοιπά.. Τέλος πάντων η άποψη μου είναι ότι έχουμε σχεδόν το 85% συμβατικά αμάξια πάμε στην απλή, η οποία απλή με την εξέλιξη των χρόνων μόνο απλή δεν είναι ( και με αυξανόμενο κόστος) το λάθος στην Ελλάδα είναι η υπερφολόγιση και το μικρό κέρδος 1-3λεπτα του πρατηρίου γι'αυτό παθαίνουμε αναποδιές... Βέβαια υπάρχη και η ανθρώπινη φιλαργυρία. 1
panther_512 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 7 hours ago, Haldol said: Ακόμα και να ισχύει αυτό, πως θα καταλάβεις ότι πήρες 1% ροπή, ή 2% ιπποδύναμη; Οι διαφορές αυτές είναι αισθητές όταν ξέρεις το αμάξι σου. Στην ευθεία που το αμάξι έτρεχε με 100, τώρα τρέχει με 102.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα