Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάντως να ξέρετε οι 95 και οι 100 είναι απευθείας έτσι από τα διυλιστήρια (βγαίνουν σε τόσα οκτάνια μετά από τη διύλιση), άρα όσο λένε τόσο είναι σε οκτάνια (δεν μιλάμε για νοθεία τώρα...). Η 98 δεν είναι. Βγαίνει από ανάμυξη (όχι ότι δεν ισχύουν σε σοβαρά πρατήρια, απλά το λέω)

Τώρα γενικά άμα βάζετε σε πρατήρια των δύο μεγάλων ομίλων και όχι σε dealers (μπορείτε να δείτε τις λίστες στα site των εταιρειών) γενικά ισχύει το παραπάνω και για απλά αυτοκίνητα δεν σας νοιάζει τόσο να πάτε πάνω από 95. Τώρα άμα έχετε πχ. με Turbo, μεγάλη συμπίεση ή γενικά κανένα πιο sport αυτοκίνητο, μπορεί να αξίζει να πάτε 98 ή 100. Για corsa, yaris, i20 κ.α. δεν ξέρω άμα έχει νόημα.

• Like 1
  • Απαντ. 115
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Προφανώς και δεν έχει νόημα σε καθημερινά ατμοσφαιρικά.

Σε δυνατά turbo αλλάζει τελείως η πίστα όμως, μέρα με την νύχτα 🤟.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φαινεται οτι παιρνεις αρκετη δυναμη αν ο εγκεφαλος του αυτοκινητου μπορει να αλλαξει το ignition timing . Ακομα και χωρις αλλαγη του ignition timing παιρνεις +1% ροπη και +2% hp απο 98αρα σε 100αρα.

https://www.motec.com.au/filedownload.php/fueltest.pdf?docid=2495

Επεξ/σία από dimos15
Δημοσ.
9 ώρες πριν, iml είπε

Στο δικό μου, απλά άλλαξα πρατήριο. Από το πρώτο γέμισμα ησύχασε. 😉

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Πιο συγκεκριμένα, η μισή ανατολική Θεσσαλονίκη από εκεί βάζει βενζίνη, δεν είναι τελείως άθλια,  (σε σχέση με κάποια ακραία πρατήρια που σου μένει 10χλμ παρακάτω), γι αυτό και έχει πολύ κίνηση ενώ οι τιμές είναι πάντα στο κάτω όριο του μέσου όρου. Σίγουρα κάτι παίζει σε ποιότητα-αραίωση αλλά όχι σε χτυπητά έντονο βαθμό ωστε να γίνει ντόρος (ακόμα).

Δεν έχεις άδικο αλλά βάζω πάντα από το ίδιο πρατήριο εδώ και 10 χρόνια σε 3 αυτοκίνητα δεν είχα θέμα στα παλαιότερης τεχνολογίας ούτε έχω αλλάξει αντλίες βενζίνης κτλ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, korakios είπε

δεν είναι οτι δε σε πιστεύω , απλά άλλαξε πρατήριο και βρες άλλη 95άρα

Πρατήρια έχω αλλάξει πολλά και δεν τσιγκουνεύομαι προκειμένου να βάλω καλή βενζίνη. Τη νοθεία τη θεωρώ 100% ισοδύναμη με κλοπή, οπότε ούτε απέξω δε θέλω να περνάω από βενζινάδικα που έχω παρατηρήσει πράγματα που δεν μου αρέσουν. Αν πρέπει να αλλάξω κάτι είναι ταχύτητα (μα επιτάχυνση σε ανηφόρα με τρίτη από τα 20χ.α.ω. σε 1400άρι 16βάλβιδο σχεδόν 20ετίας?) σε κάποιες ανηφόρες και να μην του ζητάω να κάνει πράγματα που δεν μπορεί :-D

Επεξ/σία από lordvec
Δημοσ.

Έχει να κάνει πρωτίστως για την καθαρή και ομαλή λειτουργία του κινητήρα( αντικροτικότητα) εφόσον ο κινητήρας το χρειάζεται βέβαια. Ισχυρά ron και mon στα καύσιμα δίνουν καλύτερη ανάφλεξη, που σημαίνει λιγότερα υπολείμματα να κατακάθονται, καλύτερη τροφοδοσία σε θερμογόνος δύναμη και σου βγάζει συνήθως 30 περισσότερα χιλιόμετρα( το οποίο δεν είναι κέρδος γιατί τα πιο απλά καύσιμα είναι πιο φθηνά και σου δίνουν περισσότερα χλμ) είναι καθαρά τι όχημα έχει ο καθένας, δεν βάζεις 100αρα σε παπί η σε αεροπλάνο ούτε jet a1 σε σουμπαρού.

Επειδή στην Ελλάδα το 85% έχουμε συμβατικά αμάξια να πάτε στο απλό καύσιμο, αν δεν ήταν καλό απλά δεν θα υπήρχε...

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, lordvec είπε

Πρατήρια έχω αλλάξει πολλά και δεν τσιγκουνεύομαι προκειμένου να βάλω καλή βενζίνη. Τη νοθεία τη θεωρώ 100% ισοδύναμη με κλοπή, οπότε ούτε απέξω δε θέλω να περνάω από βενζινάδικα που έχω παρατηρήσει πράγματα που δεν μου αρέσουν. Αν πρέπει να αλλάξω κάτι είναι ταχύτητα (μα επιτάχυνση σε ανηφόρα με τρίτη από τα 20χ.α.ω. σε 1400άρι 16βάλβιδο σχεδόν 20ετίας?) σε κάποιες ανηφόρες και να μην του ζητάω να κάνει πράγματα που δεν μπορεί :-D

Αν εχεις carbon build up αυξανεται η σχεση συμπιεσης και βαραει πυρακια, δες μηπως ειναι αυτο

Γενικα η φαση ειναι χυμα στην Ελλαδα, δυσκολο να βρεις καλη βενζινη.. Εβλεπα ο youtuber fegaroporta εβαλε 100αρα απο αλλο πρατηριο απο αυτο που εβαζε και του εδειξε ο εγκεφαλος 138 knock🤣

https://youtu.be/VRehUwhYwF4?t=378

Επεξ/σία από dimos15
Δημοσ.

Ποσοι απο τους οδηγούς εδω μεσα καταλαβαίνουν οτι αμαξι τους εχει καποιο θεματακι χωρίς να πανε σε συνεργείο;

Ποσοι καταλαβαινουν οτι τα λαστιχα θέλουν φουσκωμα για παράδειγμα ; Οχι κατι που κοπανάει, κάτι που το καταλαβαίνεις στην οδήγηση;

Ρωτάω γιατι εγω ειχα ενα Yaris VVTi του 2005, 1298cc και καταλαβαινα την διαφορά 95αρας με Shell V Power Racing. Οπως καταλαβαινα ποτε παει το αμαξι με υγραέριο, ποτέ με βενζίνη. Αλλα επισης καταλαβαινα οτι το αμαξι κατι εχει, καταλαβαινα οτι τα λάστιχα που εβαλα δεν μου αρέσουν ή οτι μου αρέσουν κτλ, καταλαβαινα γιατι το οδηγουσα δεκα χρόνια. 

Και μπαίνω στο insomnia και μου λενε με υφος οτι ολα αυτα ειναι placebo. Ολες οι βενζινες ιδιες, ολα τα αμαξια ιδια, καμια διαφορά το ενα, καμία διαφορά το αλλο. Με κάνετε στα γεράματα να νιωθω Νικι Λαουντα και ότι εχω χαρισμα.

• Like 4
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, dbrillis είπε

Ποσοι απο τους οδηγούς εδω μεσα καταλαβαίνουν οτι αμαξι τους εχει καποιο θεματακι χωρίς να πανε σε συνεργείο;

Πολλοί,και αυτοί που γνωρίζουν το αμάξι τους  ξέρουν και τι είναι τα οκτάνια στα καύσιμα.

Το σωστό θα ήταν να έλεγες με οχι καθαρές 95αρες.Αν έβαζες καθαρή 95αρα στο Yaris,δεν θα ενοιωθες καμμία διαφορά με τη Racing.

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, jmmys είπε

Πολλοί,και αυτοί που γνωρίζουν το αμάξι τους  ξέρουν και τι είναι τα οκτάνια στα καύσιμα.

Το σωστό θα ήταν να έλεγες με ελληνικές 95αρες.Αν έβαζες καθαρή 95αρα στο Yaris,δεν θα ενοιωθες καμμία διαφορά με τη Racing.

υπερβολες συνεχεια! η εικονα που παρουσιαζετε μερικοί ειναι οτι ολες οι βενζινες ειναι νοθευμενες και εξω ειναι ολες γιατρικό και θεια κοινωνία.

ευκολα καταλαβαινεις την διαφορα απλης αμολυβδης με racing, οπως και απλο πετρελαιο με special. Μονο και μονο ο ηχος του κινητηρα που αλλαζει, το παιρνεις μυρωδια απο την μιζιά που ρίχνεις.

Δεν θα πω οτι με racing παιρνει 10 αλογα. Αλλα οτι καθαριζει πιο ευκολα ψηλα, οτι μουγκριζει λιγοτερο, οτι αλλαζει ο ηχος, ειναι σίγουρο.

Επεξ/σία από andreaspA
  • Confused 2
  • Sad 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, andreaspA είπε

υπερβολες συνεχεια! η εικονα που παρουσιαζετε μερικοί ειναι οτι ολες οι βενζινες ειναι νοθευμενες και εξω ειναι ολες γιατρικό και θεια κοινωνία.

ευκολα καταλαβαινεις την διαφορα απλης αμολυβδης με racing, οπως και απλο πετρελαιο με special. Μονο και μονο ο ηχος του κινητηρα που αλλαζει, το παιρνεις μυρωδια απο την μιζιά που ρίχνεις.

Δεν θα πω οτι με racing παιρνει 10 αλογα. Αλλα οτι καθαριζει πιο ευκολα ψηλα, οτι μουγκριζει λιγοτερο, οτι αλλαζει ο ηχος, ειναι σίγουρο.

Δεν είπα όλες.Απλά Ελλάδα έχει αρκετές,σε σχέση με αλλες χωρες και είναι πάντα διαφορετικός ο βαθμός της νοθείας.

Κατά τα αλλα όλα τα υπόλοιπα που είπες είναι δικές σου υποκειμενικές απόψεις.Δεκτό.Ο καθένας πράττει όπως αυτός νομίζει.

Τώρα τι σχέση έχει η ο ήχος του μοτέρ,το μουγκρίσμα,ότι καθαρίζει πιο εύκολα ψηλά,

με τα 5 οκτάνια διαφορά σε καθαρά καύσιμα,σε ένα όχημα χαμηλής συμπίεσης ένας Θεός το ξέρει.

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, andreaspA είπε

Tώρα θα με πάρετε με τις ΄πέτρες αλλά το καυσαέριο της 100αρας μυρίζει κλάσης ποιό ωραία απο την απλή αμόλυβδη. 

• Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, piiii είπε

Tώρα θα με πάρετε με τις ΄πέτρες αλλά το καυσαέριο της 100αρας μυρίζει κλάσης ποιό ωραία απο την απλή αμόλυβδη. 

Είναι όπως οι κλανιές αν έχεις φάει σολωμό ή φασολάδα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, dbrillis είπε

ο insomnia και μου λενε με υφος οτι ολα αυτα ειναι placebo. Ολες οι βενζινες ιδιες, ολα τα αμαξια ιδια, καμια διαφορά το ενα, καμία διαφορά το αλλο. Με κάνετε στα γεράματα να νιωθω Νικι Λαουντα και ότι εχω χαρισμα.

Μάλλον κάπου αλλού διαβάζεις, γιατί όλα αυτά που αναφέρεις δεν έχουν γραφτεί τουλάχιστον σε αυτό το νήμα.

Πουθενά δεν αναφέρθηκε οτι όλα είναι ίδια (αυτοκίνητα ή βενζίνες). Έχει αναφερθεί ξεκάθαρα οτι ανάλογα το αυτοκίνητο, εξαρτάται αν θα υπάρξει κάποια διαφορά ανάμεσα στην δυο βενζίνες.

Η σύγκριση γίνεται επι του αποτελέσματος και όχι επι των ιδιοτήτων των δυο ειδών βενζινών.

Η δύναμη του μυαλού μαζί με την ανάγκη για επιβεβαίωση οτι με περισσότερα χρήματα, και αγοράζωντας ένα προϊον "premium" έχουμε αποτελέσματα σε όλες τις εφαρμογές (σε όλα τα αυτοκίνητα δηλαδή), είναι τόσο έντονη, που δημιουργεί συνθήκες οτι ακόμα και με την 1η μιζιά σε Yaris(!) βλέπεις διαφορές.....

Η νοθεία και του βαθμού αυτού στην βενζίνη στην Ελλάδα είναι τεράστια. Το περασμένο καλοκαίρι, μόλις έβαλα την "ίδια" 95άρα στην Ιταλία, η κατανάλωση στην μηχανή απο 5.5lt/100km έπεσε στα 4,2lt/100 !  Σε όχι μόνο ίδιο στυλ οδήγησης, αλλά μάλιστα ήμουν και φορτωμένος. Και η διαφορά αυτή, επιβεβαιωνόταν σε όλη τη διάρκεια των 3500χλμ του ταξιδιού.

Οπότε ξαναλέμε. Σε αυτοκίνητα που δεν μπορουν να εκμεταλλευτούν τις αντικροτικές ιδιότητες της 100άρας, οι όποιες διαφορές αντιλαμβάνεστε, είναι λόγω του βαθμού νοθείας ή καθαρότητας στις βενζίνες.

Επεξ/σία από Sorath
  • Like 4
Δημοσ.
1 hour ago, piiii said:

Όχι κάνεις δεν θα σε πάρει στην 98 100 βάζουν αλλά καθαριστικά και αυτά είναι που μιριζουν

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...