Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 115
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

On and off topic. Σε πρόσφατο ταξίδι Αίγυπτο, η κυρία βενζίνη ήταν 93 οκτάνια - μια χαρά μάλλον κάνει και αυτή τη δουλειά της, με παρόμοιο στόλο αυτοκινήτων σαν τα δικά μας, αν εξαιρέσει κανείς τα BYD.

Ξέρει κανείς πως επικράτησαν τα 95 - 98 - 100 εδώ;

Δημοσ.
10 ώρες πριν, spooker είπε

αυτές οι βενζίνες κάνουν δουλειά μόνο αν η μηχανή σου είναι υψηλής συμπίεσης. 

Βάζοντας την 100αρα σε yaris vvti 1298cc μοντέλο 2005 γίνεται τίποτα? Βάζω κάποιες παρασκευές που είναι ίδια τιμή με την 95αρα σε ένα πρατήριο.

Δημοσ.
3 minutes ago, tzitzikas2 said:

Βάζοντας την 100αρα σε yaris vvti 1298cc μοντέλο 2005 γίνεται τίποτα? Βάζω κάποιες παρασκευές που είναι ίδια τιμή με την 95αρα σε ένα πρατήριο.

ναι τα 100άλογα και 1 μουλάρι στην ανηφόρα γίνανε 101.1

Δημοσ.
Μόλις τώρα, greekfragma είπε

ναι τα 100άλογα και 1 μουλάρι στην ανηφόρα γίνανε 101.1

Horse GIF

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, tzitzikas2 είπε

Συγνωμη δεν καταλαβαινεις διαφορα;
Εγω εχω κανει 320000 χιλιομετρα με το ιδιο αμαξι και μπορω να σου πω οτι παντα καταλαβαινα διαφορα μεταξυ απλης και σελ βι παουερ ρασινγκ.

• Like 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, dbrillis είπε

Εγω εχω κανει 320000 χιλιομετρα με το ιδιο αμαξι και μπορω να σου πω οτι παντα καταλαβαινα διαφορα μεταξυ απλης και σελ βι παουερ ρασινγκ.

Να σου πω την αλήθεια δεν έχω προσέξει κάτι. Μπορεί να είναι μικρή η διαφορά και να μην καταλαβαίνω κάτι. 265.000km έχω κάνει από το 2006

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, tharapis είπε

On and off topic. Σε πρόσφατο ταξίδι Αίγυπτο, η κυρία βενζίνη ήταν 93 οκτάνια - μια χαρά μάλλον κάνει και αυτή τη δουλειά της, με παρόμοιο στόλο αυτοκινήτων σαν τα δικά μας, αν εξαιρέσει κανείς τα BYD.

Ξέρει κανείς πως επικράτησαν τα 95 - 98 - 100 εδώ;

Όταν είχε ξεκινήσει η αμόλυβδη είχε και 92 οκτάνια στις προδιαγραφές. Με την βελτιώση των κινητήρωνε και της κατεργασίας του πετρελαίου και των απαιτήσεων επικράτησαν τα 95 για την βασική βενζίνη.

Τα 98 για κάποιους λίγους κινητήρες που είχαν μεγαλύτερες απαιτήσεις, τα 100 από ότι φαίνεται τα βγάλαν για να πουλήσουν στους κα***γκαζους.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dbrillis είπε

Τι διαφορά παρατήρησες δηλαδή; 

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Skrobo είπε

Τι διαφορά παρατήρησες δηλαδή; 

Καμια διαφορά μαν μου. Ολες οι βενζίνες ειναι ιδιες στο yaris. Ευχαριστώ για την ερώτηση.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, dbrillis είπε

Καμια διαφορά μαν μου. Ολες οι βενζίνες ειναι ιδιες στο yaris. Ευχαριστώ για την ερώτηση.

Sorry, εμπιστευομαι τους ανθρώπους παρα πολύ και  αυτοτρολάρομαι πολύ ευκολα. Καλη συνέχεια. 

Δημοσ.

οταν βαζω 100αρα ο κινητηρας ειναι ήσυχος....κοιμαται....οταν βαζω τις αλλες κανει πιο πολυ θορυβο....με λιγα λογια πεταμενα λεφτα μεν, καθαροτερο καυσιμο και καλυτερη καυση δε, απο εκει και περα για να δεις διαφορα σε επιδοσεις πρεπει να εχεις οχημα με πολυ μεγαλη ιπποδυναμη, πραγμα απαγορετυτικο για το μεσο ελληνα. Βαζω 100αρα σε αναλογια περιπου 3 γεμισματα 95αρας και 1 εκατοσταρας

Δημοσ.

Ειλικρινα,υπαρχει το διαδίκτυο.

Ο αριθμος οκτανίων έχει να κάνει με την αντικροτικότητα της βενζινης.

Κινητηρες υψηλων επιδοσεων απαιτουν βενζινη περισσοτερων οκτανίων,για να μην υπαρχει προβλημα με κρουστική καύση.

Επισης,περισσοτερα οκτανια σημαινει και λιγοτερα επτάνια στο μείγμα.

Απλά μιλώντας,τα επτάνια δίνουν ροπή στον κινητήρα,τα οκτάνια δίνουν διάρκεια στο γκάζι,για αυτο και τα διαφημίζουν σαν καύσιμο οικονομίας.

Αν ο κινητηρας δεν απαιτει βενζινη 98/100 οκτανιων και δεν υπαρχει προβλημα με "πειρακια"...πεταμένα λεφτά.

Τα περι καυσιμου που καθαρίζει τον κινητηρα,έχουν να κάνουν με τα πρόσθετα και ουδεμία με τον αριθμο οκτανιων και δήθεν καθαροτερη καυση.

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αμερική τα καύσιμα είναι 87/89/91 AKI (RON+MON/2) που αντιστοιχούν σε 92-93/94-95/96-97 "δικά μας" οκτάνια. 

Ακόμα και σε σπορ αμάξια πχ mustang βάζεις και 87 αν θες. Ο εγκέφαλος ρυθμίζει τον χρονισμό του κινητήρα ανάλογα (knock sensor). 

Αν θες βελτιωτικά καυσίμου/καθαριστικό καλύτερα ένα πχ liqui moly που ξέρεις τι είναι πόσο είναι και πότε το έβαλες

Επεξ/σία από vs_skg
  • Like 3
Δημοσ.
7 ώρες πριν, vs_skg είπε

Αμερική τα καύσιμα είναι 87/89/91 RON που αντιστοιχούν σε 92-93/94-95/96-97 "δικά μας" οκτάνια. 

Ακόμα και σε σπορ αμάξια πχ mustang βάζεις και 87 αν θες. Ο εγκέφαλος ρυθμίζει τον χρονισμό του κινητήρα ανάλογα (knock sensor). 

Αν θες βελτιωτικά καυσίμου/καθαριστικό καλύτερα ένα πχ liqui moly που ξέρεις τι είναι πόσο είναι και πότε το έβαλες

AKI είναι στην Αμερική.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...