Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βαζει κανεις ενισχυμενη βενζινη κανει δουλεια πχ αυτονομια καθαριοτητα κινητηρα μια στο τοσο οχι καθε μερα δηλ 

• Confused 1
  • Απαντ. 115
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Στο 99% των αυτοκινήτων δεν έχει κανένα νόημα ούτε η 98άρα, ούτε (προφανώς) η 100άρα. Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις, ενοχλεί κιόλας, λόγω της μεγαλύτερης δυσκολίας που έχει στην ανάφλεξη (θέλει πιο καλό ηλεκτρικό σύστημα).

Άμα έχεις κάνα αυτοκίνητο με τρελή συμπίεση, θα το ξέρεις ήδη, δεν είναι κάτι συνηθισμένο ώστε να το έχεις και να μη το ξέρεις. Για να μπαίνεις στον κόπο να αναρωτηθείς «αν» - μάλλον δεν έχεις τέτοιο αυτοκίνητο.

Τέλος, για την καθαριότητα, απλά βάζε από καλό (ή εταιρικό) πρατήριο. Και αν πάλι νιώθεις ανασφάλεια (ψυχολογικά), βάζε και 2 φορές το χρόνο ένα καθαριστικό για τα μπεκ σου (STP ή παρόμοιο).

• Like 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Lakistri είπε

Βαζει κανεις ενισχυμενη βενζινη κανει δουλεια πχ αυτονομια καθαριοτητα κινητηρα μια στο τοσο οχι καθε μερα δηλ 

Θες να βάλεις 100αρα στο παπί?

Δημοσ.
2 hours ago, Lakistri said:

98 ή 100άρα στο κινεζόπαπο keeway που είναι έτοιμο να σκορπίσει με τη κεφαλή που χάνει λάδια και ρετάρει;

Καλή εβδομάδα ρε μπρο!

Nina Agdal Scooter GIF by Sports Illustrated Swimsuit

Δημοσ.

Αν σου λεει ο κατασκευαστής 100αρα βάζεις 100άρα διαφορετικά 95 οκτάνια

Η δήθεν 98 οκτανίων θεωρώ ότι είναι ενα παραμύθι των εταιρειών που μάλλον κακό κάνει παρά καλό στον κινητήρα.

Δημοσ.

Η 98άρα από τον καιρό που κάθεται κάτω στα καζάνια ζήτημα να έχει περισσότερα οκτάνια από την απλή 95άρα. Για τα καθαριστικά που και καλά έχει απλά ανάξιο σχολιασμού. Καθαρά θέμα μάρκετινγκ που πριν την κρίση των τελευταίων ετών ήταν άλλος ένας τρόπος για άρμεγμα από το καρτέλ με δέλεαρ ένα πενιχρό μπόνους στους πωλητές που μέχρι και σήμερα σου κάνουν την ερώτηση "βάζουμε την απλή ή..."

Δημοσ.

Ένας λει κάνει καλύτερη αυτονομία άλλος λει θα κάνει πρόβλημα στον κινητήρα και θέλει καλύτερα ηλεκτρονικά

Διαφορά 95 με 100 είναι καθαρά το σημείο που γίνεται αυτό ανάφλεξη, ουσιαστικά αν ο κινητήρας δεν είναι υψηλής συμπίεσης είτε βάζεις 95 είτε 100 η μοναδική διαφορά είναι στην τσέπη σου

Κάποια αυτοκινιτα γράφουν ότι θέλει 100 μόνο εκείνα ναι αν βάλεις 95 θα βαράει πιρακια

Άλλοι κινητήρες παίρνουν και 95 αλλά και 100 μπορούν να επωφεληθούν όταν οδηγαμε έντονα (σηνιθος μηχανές είναι με συμπίεση 11:χχ και πάνω)

Η εντύπωση που υπάρχει ότι 100 βγάζει παραπάνω χιλομετρα σε απλό αμάξι δεν είναι επειδή η 100 είναι καλύτερη απλά την 95 είναι νοθευμένη σχεδόνσσε όλα τα βενζινάδικα

• Thanks 1
Δημοσ.

Οποτε πάω στο γνωστό κίτρινο βενζινάδικο , με το παπί, με ρωτάνε αν θέλω να βάλω την προσφορά με 98αρα.

Παρ'ολο που τους κοιτάω και λέω 'όχι απλή', με κοιτάνε και μου λένε:

-είστε σίγουρος ; η διαφορά είναι 1-2 λεπτά 

-οχι απλή (ξανά)

• Like 3
Δημοσ.

Το θέμα είναι μη σου λένε έμμεσα να βάλεις οτιδήποτε άλλο από την 95άρα που έχουν για να μην έχεις θέματα.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, SilentVoice είπε

Οποτε πάω στο γνωστό κίτρινο βενζινάδικο , με το παπί, με ρωτάνε αν θέλω να βάλω την προσφορά με 98αρα.

Παρ'ολο που τους κοιτάω και λέω 'όχι απλή', με κοιτάνε και μου λένε:

-είστε σίγουρος ; η διαφορά είναι 1-2 λεπτά 

-οχι απλή (ξανά)

Και αν στο προτείνει τρίτη φορά, του λες "αφού δεν ακούτε τι λέει ο πελάτης, πάω να γεμίσω στην ΕΚΟ" και φεύγεις.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι οδηγιες του αυτοκινητου σου γραφουν αν χρειάζεσαι 98αρα, στα περισσότερα αυτοκινητα δεν υπαρχει λογος να βαλεις 98 αντι για 95. Π.χ. θυμάμαι στο RS3 Audi θελει συμφωνα με τον κατασκευαστή 98αρα για να εχεις την πληρη επιδοση του κινητηρα. Μπορεις να βαζεις 100αρα μια στο τοσο γιατι συνηθως βαζουν και εξτρα λιπαντικες ουσιες μεσα, ολα αυτα με την λογική οτι και το αυτοκινητο αξιζει, για χρεπι 20ετιας δεν έχει νοημα.

Επεξ/σία από epp
Δημοσ.
6 ώρες πριν, greekfragma είπε

98 ή 100άρα στο κινεζόπαπο keeway που είναι έτοιμο να σκορπίσει με τη κεφαλή που χάνει λάδια και ρετάρει;

Καλή εβδομάδα ρε μπρο!

Nina Agdal Scooter GIF by Sports Illustrated Swimsuit

Το μωρό πρέπει να περνει κηροζίνη πάντως. Κάνει μπαμ δηλαδή. 

• Like 1
Δημοσ.

Είναι λίγο σύνθετο το πράγμα... το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχουν έλεγχοι στα οκτάνια παρά μόνο στην ποιότητα.

Από εμπειρία στο δικό μου που χτύπαγε πειράκια έστρωσε με 98αρα οπότε για εμένα έχει διαφορές αφού έχει σταματήσει εδώ και 1 χρόνο που βάζω πάντα σταθερά 98 ή 100αρα όταν δεν κινώ συχνά.

• Like 2

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...