Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

έχω δει κάτι βιντεάκια και μου έχουν μπει ιδέες.

video 1  -  video 2 

Σκέφτομαι να κάνω ακριβώς το ίδιο. Την βάρκα την έχω. Λέω να πάρω μια μικρούλα μηχανή και μια μπαταρία

Για μηχανή έχω σταμπάρει κάτι της χαμηλής κατηγορίας <200€

1  -  2  -  3

Καταρχήν αν κάποιος το έχει κάνει ας γράψει κανένα σχόλιο, εντυπώσεις, τι πρέπει να προσέξω.

Πάμε στο ψητό. Το βασικό μου θέμα είναι η μπαταρία και η διάρκεια της.

Απορία 1: Αν πάρουμε ας πούμε την 2η μηχανή, γράφει Μέγ. ισχύς: 248 W. Αυτό υποθέτω είναι η κατανάλωση που έχει αν την πας τέρμα γκάζι. Με μια μπαταρία 12V/80Ah, πως υπολογίζουμε πόσο θα κρατήσει; 12V*80Ah = 960 /248W = 3.87. Άρα χοντρικά-θεωρητικά 4 ώρες;

Αυτά αν την πας τέρμα. Αν πηγαίνεις στη μεσαία ταχύτητα πόση κατανάλωση θα έχει; Θεωρητικά πάντα. Δε νομίζω να είναι η μισή.

Στο site αναφέρει 12V/80A (gel ή αυτοκινήτου), κατάλληλη για 3-4 ώρες χρήσης.

Απορία 2. Είδος μπαταρίας. Απ ότι είδα, οι κλασικές μπαταρίες αυτοκινήτου δε κάνουν, (παρόλο που μερικοί στο youtube τις χρησιμοποιούν). Αν εκφορτιστούν τελείως 2-3 φορές μετά πεθάνανε. Θέλω μπαταρία βαθιάς εκφόρτισης. Το πρόβλημα μου είναι τι μπαταρία να πάρω καθώς σκέφτομαι ότι δε πρέπει να είναι πολύ βαριά, να κρατάει όσο το δυνατόν περισσότερο, να μη τα τινάξει σύντομα και η τιμή να είναι νορμαλ. Πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή. Είδα και κάποιες λιθίου αλλά με την τιμή που έχουν το ξεχνάμε. Δε θα ήθελα πάντως να καταστέψω τη μπαταρία από το πρώτο καλοκαίρι επειδή θα τις έχω πιει το αίμα. Στην πράξη η χρήση που θα γίνει θα είναι μέγιστο 4 σκ το καλοκαίρι

Για μηχανή έλεγα να παραγγείλω από εδώ, εδώ το μοντέλο p16 (336W) με τις 36 λίβρες (177,99€)

Ένα μικρό φουσκωτό-παιχνίδι με 2 (ίσως 3) άτομα και λίγα πραγματάκια , δε θα μου βγάλει ένα τετράωρο όπως αναφέρουν και στο site με χαμηλή προς μεσαία ταχύτητα; Το ιδανικό θα ήταν να έχω ένα 6ωρο να καλύψω ένα σκ χωρίς φόρτιση και να μη χρειάζεται να έχω 2 μπαταρίες μαζί μου. Δε βολεύει. Εκεί πρέπει να πάω σε 100-130Ah μάλλον. Να πάρω μια 80αρα αυτοκινήτου;

Επεξ/σία από Bitbit
  • Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τολμας να κανεις τετοια πραγματα στο Αιγαιο καλοκαιρι? Που θα το ριξεις αυτο? Αυτα ειναι για λιμνες. οχι για θαλασσα. Δεν θελει πολυ να γινει το κακο.

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, andreaspA είπε

Τολμας να κανεις τετοια πραγματα στο Αιγαιο καλοκαιρι? Που θα το ριξεις αυτο? Αυτα ειναι για λιμνες. οχι για θαλασσα. Δεν θελει πολυ να γινει το κακο.

Καλά δεν είπα ότι θα πάω κρουαζιέρα με αυτό. Παραλιακά θα είμαι. Επειδή ζήτησα αυτονομία 4+ ώρες δε σημαίνει ότι θα ορμήξω μέσα.

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, Bitbit είπε

Καλά δεν είπα ότι θα πάω κρουαζιέρα με αυτό. Παραλιακά θα είμαι. Επειδή ζήτησα αυτονομία 4+ ώρες δε σημαίνει ότι θα ορμήξω μέσα.

Εσυ ξερεις.... Εγω ξερω οτι βγαζει ενα αερακι και σε τραβαει μεσα για πλάκα. 

• Like 1
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, Dantε είπε

Κουπια και φωτοβολιδες να εχεις μαζι σου.

και μια μηχανή  κανονική για backup 😁

• Like 1
Δημοσ.

Δώσε ένα χιλιάρικο και πάρε μια κανονική εξωλέμβια. επειδή λες ότι θα έχεις μαζί και φουσκωτό παιχνίδι με τρομάζει η σκέψη ότι θα φορτώσεις και το παιδί πάνω.

Δημοσ.

Παρε κανονικη εξωλεμβια.Αυτες οι μηχανες ειναι στην καλυτερη των περιπτωσεων για κανα μικρο βαρκακι οπως σερνουν πισω τα ιστιοφορα για να πηγαινοερχεσαι στερια-σκαφος.

Δημοσ.

Εν τω μεταξύ στα λεφτά που θέλεις να δώσεις (λίγο κάτω από 200€) υπάρχουν κανονικές εξωλέμβιες (βενζίνη) με περίπου 1.5 HP (1.120 W). Δηλαδή περισσότερο από 4 φορές τη δύναμη από αυτές που δείχνεις! Δε παίρνεις μία τέτοια ξέρω'γω, κι όχι blender με προπέλα; Η φραπεδιέρα μου έχει κυριολεκτικά πιο πολλή δύναμη (350W). Δε θέλει και πολύ ένα ρεύμα να σε στείλει 1 χιλιόμετρο μέσα και να παλεύεις με αυτό το πράγμα να γυρίσεις (χωρίς επιτυχία, προφανώς)...

• Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Bitbit είπε

video 1  -  video 2 

Σκέφτομαι να κάνω ακριβώς το ίδιο. Την βάρκα την έχω. Λέω να πάρω μια μικρούλα μηχανή και μια μπαταρία

1  -  2  -  3

Καταρχήν αν κάποιος το έχει κάνει ας γράψει κανένα σχόλιο, εντυπώσεις, τι πρέπει να προσέξω.

Απορία 1: Αν πάρουμε ας πούμε την 2η μηχανή, γράφει Μέγ. ισχύς: 248 W. Αυτό υποθέτω είναι η κατανάλωση που έχει αν την πας τέρμα γκάζι. Με μια μπαταρία 12V/80Ah, πως υπολογίζουμε πόσο θα κρατήσει; 12V*80Ah = 960 /248W = 3.87. Άρα χοντρικά-θεωρητικά 4 ώρες;

Αυτά αν την πας τέρμα. Αν πηγαίνεις στη μεσαία ταχύτητα πόση κατανάλωση θα έχει; Θεωρητικά πάντα. Δε νομίζω να είναι η μισή.

Απορία 2. Είδος μπαταρίας. Απ ότι είδα, οι κλασικές μπαταρίες αυτοκινήτου δε κάνουν, (παρόλο που μερικοί στο youtube τις χρησιμοποιούν). Αν εκφορτιστούν τελείως 2-3 φορές μετά πεθάνανε. Θέλω μπαταρία βαθιάς εκφόρτισης. Το πρόβλημα μου είναι τι μπαταρία να πάρω καθώς σκέφτομαι ότι δε πρέπει να είναι πολύ βαριά, να κρατάει όσο το δυνατόν περισσότερο, να μη τα τινάξει σύντομα και η τιμή να είναι νορμαλ. Πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή. Είδα και κάποιες λιθίου αλλά με την τιμή που έχουν το ξεχνάμε. Δε θα ήθελα πάντως να καταστέψω τη μπαταρία από το πρώτο καλοκαίρι επειδή θα τις έχω πιει το αίμα. Στην πράξη η χρήση που θα γίνει θα είναι μέγιστο 4 σκ το καλοκαίρι

Για μηχανή έλεγα να παραγγείλω από εδώ, εδώ το μοντέλο p16 (336W) με τις 36 λίβρες (177,99€)

Ένα μικρό φουσκωτό-παιχνίδι με 2 (ίσως 3) άτομα και λίγα πραγματάκια , δε θα μου βγάλει ένα τετράωρο όπως αναφέρουν και στο site με χαμηλή προς μεσαία ταχύτητα; Το ιδανικό θα ήταν να έχω ένα 6ωρο να καλύψω ένα σκ χωρίς φόρτιση και να μη χρειάζεται να έχω 2 μπαταρίες μαζί μου. Δε βολεύει. Εκεί πρέπει να πάω σε 100-130Ah μάλλον. Να πάρω μια 80αρα αυτοκινήτου;

Μονο σε πισίνα τέτοιες πατέντες

Δημοσ.

Ρώτα πόσο χρεώνει την ώρα για διάσωση και το λιμενικό καλού-κακού να το βάλεις στο λογαριασμό να δεις αν σε συμφέρει να ξανοιχτείς με τη σαμπρέλα και τη φραπιέρα...

ΥΓ. Υποθέτω σωσίβια θα έχεις ήδη πάρει μαζί με το φουσκωτό.

Δημοσ.

ρε τύποι δεκτά όλα τα σχόλια, γι αυτό εξάλλου άνοιξα το θέμα. Να κάνουμε και το χαβαλέ μας, αλλά ρωτάω κάτι, απάντησαν πόσοι και μόνο ένας έδωσε μια σχετική απάντηση. Όλοι οι άλλοι.....

Ποιος είπε ότι έχω σκοπό να κάνω κρουαζιέρα με αυτό; Τι κουπιά και φωτοβολίδες λέτε; Για το παιχνίδι που αναφέρθηκε, Εννοούσα ότι έχω ήδη μια φουσκωτή βάρκα (που τη θεωρώ παιχνίδι) και σε αυτή θέλω να βάλω μια μηχανή για χαβαλέ. 

Αν θεωρείτε ότι είναι βλακεία και είναι προτιμότερη μια βενζίνης στα ίδια χρήματα, να το συζητήσουμε. Κρατάω την ιδέα. 

Δε με ενδιαφέρει να έχει δύναμη η μηχανή, θα είναι για συγκεκριμένες αποστάσεις παραλιακά. Αποστάσεις που κάνω και τώρα κολυμπώντας ή με κουπί. Περισσότερο με ενδιαφέρει η αυτονομία. Και αυτό όχι επειδή θα ανοιχτώ στο πέλαγος

Δημοσ.
21 hours ago, Bitbit said:

video 1  -  video 2 

1  -  2  -  3

1. Όχι, δεν είναι το ίδιο πράγμα η μέγιστη ισχύς και η κατανάλωση. Επίσης με την περιγραφή της πλάκας που έχει βάλει ο πωλητής δεν βγαίνει κανένα συμπέρασμα.

Για να πάρεις μια ιδέα θα σου αναφέρω πως μια μπαταρία βαθιάς εκφορτίσεως 12v 45ah σε παρόμοια εξωλέμβια με ώση 55 λίβρες με τέρμα γκάζι άντεξε κάπου 20 λεπτά.

2. Τι ακριβώς εννοείς ως "χρυσή τομή"? Υποθέτοντας ότι μια εκκινήσεως μολύβδου που είναι εντελώς ακατάλληλη κοστίζει 100€ και μια λιθίου 1.000€ διατίθεσαι να πας σε μια μέση λύση των 500€? Η 80αρα αυτοκινήτου πάντως σε καμία περίπτωση δεν είναι η "χρυσή τομή", είναι απλά η χειρότερη επιλογή.

Δεν ξέρω πως το σκέφτηκες για ηλεκτρική, αλλά μια βενζινοκίνητη είναι κατά πολύ φτηνότερη.

Και που σαι, να έχεις υπόψιν πως οτιδήποτε πλεούμενο φέρει κινητήρα - ασχέτως μήκους/υλικού κατασκευής/ισχύς κινητήρα - χρειάζεται άδεια πλόων από το λιμεναρχείο για να είναι νόμιμη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...