Gatoskylo8 Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Γεια σας, συγγενικό μου πρόσωπο πρόσφατα υιοθέτησε σκύλο από ιδιώτη και ήθελα να ρωτήσω από εδώ και στο εξής ποια είναι ακριβώς η διαδικασία. Συγκεκριμένα, οι δύο πλευρές συμπλήρωσαν το έντυπο της υιοθεσίας, ο νέος κηδεμόνας παρέλαβε βιβλιάριο + pedigree (ο σκύλος είναι καθαρόαιμος) αλλά από εκεί και έπειτα ο παλιός ιδιοκτήτης δεν γνώριζε τι πρέπει να γίνει. Μετά από επίσκεψη σε κτηνιατρείο, ο γιατρός ενημέρωσε πως θα πρέπει ο παλιός κηδημόνας να κάνει μια υπεύθυνη δήλωση μέσω gov και κάτι αποστολές εντύπων με παράβολα σε ΚΟΕ Ξέρει κάποιος να μου πει αν όντως είναι αυτά τα βήματα; Μου φαίνεται υπερβολική όλη αυτή η χαρτούρα, από τη στιγμή που έχει υπογραφεί το έντυπο της υιοθεσίας. Να σημειωθεί πως ο σκύλος πάει για στείρωση οπότε δεν μας ενδιαφέρει η εκτροφή ούτε τα shows, μόνο η συντροφιά. Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Επεξ/σία 28 Μαΐου 2023 από Gatoskylo8
Basilhs23___ Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 Από την στιγμή που υπογράφηκε το έντυπο και δόθηκε το βιβλιάριο και το pedigree, σχεδόν όλα εντάξει. Τώρα αυτό με τον κτηνίατρο, λογικά αφορά την αλλαγή του ονόματος του κατόχου του σκύλου σε αυτό το μητρώο, ώστε να φαίνεται ο νέος ιδιοκτήτης. Θα πάει ο νέος μαζί με τον προηγούμενο ιδιοκτήτη σε έναν κτηνίατρο ο οποίος να έχει προσβαση στο μητρώο, νομίζω δεν έχουν όλοι οπότε ρωτήστε πρώτα. Να έχουν μαζί τους υπογεγραμμένη την δήλωση αλλαγής ιδιοκτήτη του ζώου, την βρίσκετε και μέσα από το gov.gr ηλεκτρονικά. Να πάνε και να έχουν μαζι τις ταυτότητες τους. 1
StamTheMan Δημοσ. 3 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2023 Στις 28/5/2023 στις 6:38 ΜΜ, Basilhs23___ είπε Τώρα αυτό με τον κτηνίατρο, λογικά αφορά την αλλαγή του ονόματος του κατόχου του σκύλου σε αυτό το μητρώο Ειναι για το τσιπ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα