Moderators matrixxx Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 Moderators Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 23 λεπτά πριν, liakjim είπε Όχι απαραίτητα. Οι ονομαστικές τιμές είναι πάντα σε ονομαστική τάση. Από τη στιγμή που μετράει ωμικο φορτίο, με ένα πολύμετρο και μια αμπεροτσιμπιδα βλέπει πόσο σωστά μετράνε. Αυτήν τη στιγμή δεν βγαίνει συμπέρασμα. 238, 241 και 242 πανω στο φις στην ουσια της σομπας, γραμμη υπο φορτιο με ρευμα 4/9+ Α δεν παιζει να εχει. Ειμαι 99% οτι μετραει λαθος, αν εσυ εχεις δει 244 V χωρις φορτιο, εγω δεν εχω δει ποτε. Με το ζορι σε ωρες μη αιχμης να εχω δει 238, ξαναλεω χωρις φορτιο! Για μενα προσωπικα εχει βγει συμπερασμα απο οσα μας δειχνει ο φιλος, δεν εχω ιδιαιτερη αμφιβολια μιας και εχω εμπειρια στο θεμα.
liakjim Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 1 λεπτό πριν, matrixxx είπε 238, 241 και 242 πανω στο φις στην ουσια της σομπας, γραμμη υπο φορτιο με ρευμα 4/9+ Α δεν παιζει να εχει. Ειμαι 99% οτι μετραει λαθος, αν εσυ εχεις δει 244 V χωρις φορτιο, εγω δεν εχω δει ποτε. Με το ζορι σε ωρες μη αιχμης να εχω δει 238, ξαναλεω χωρις φορτιο! Για μενα προσωπικα εχει βγει συμπερασμα, δεν εχω ιδιαιτερη αμφιβολια μιας και εχω εμπειρια στο θεμα. Αμελητέα φορτία για το δίκτυο της δεδδηε. 3 λεπτά πριν, matrixxx είπε 238, 241 και 242 πανω στο φις στην ουσια της σομπας, γραμμη υπο φορτιο με ρευμα 4/9+ Α δεν παιζει να εχει. Ειμαι 99% οτι μετραει λαθος, αν εσυ εχεις δει 244 V χωρις φορτιο, εγω δεν εχω δει ποτε. Με το ζορι σε ωρες μη αιχμης να εχω δει 238, ξαναλεω χωρις φορτιο! Για μενα προσωπικα εχει βγει συμπερασμα, δεν εχω ιδιαιτερη αμφιβολια μιας και εχω εμπειρια στο θεμα. Τώρα που μιλάμε βλέπω 242V στο σπίτι.
Moderators matrixxx Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 Moderators Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 3 λεπτά πριν, liakjim είπε Αμελητέα φορτία για το δίκτυο της δεδδηε. Το φορτιο δεν ειναι πανω στην κολωνα, ειναι μεσα στο σπιτι του, τα 10-20-30 μετρα καλωδιωσης με "καλωδιακια" εντος του σπιτιου και η αντισταση τους εχουν καμια σχεση με το δικτυο της Δεδδηε; Τι λες ακριβως; 😄
liakjim Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 1 λεπτό πριν, matrixxx είπε Το φορτιο δεν ειναι πανω στην κολωνα, ειναι μεσα στο σπιτι του, τα 10-20-30 μετρα καλωδιωσης με "καλωδιακια" εντος του σπιτιου και η αντισταση τους εχουν καμια σχεση με το δικτυο της Δεδδηε; Τι λες ακριβως; 😄 Δλδ εσύ περιμένεις να δεις πτώση τάσης αν ο Χ βάλει ένα καλοριφέρ των 2000W;
Moderators matrixxx Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 Moderators Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 Μόλις τώρα, liakjim είπε Δλδ εσύ περιμένεις να δεις πτώση τάσης αν ο Χ βάλει ένα καλοριφέρ των 2000W; Ο μετρητης του φιλου δεν ειναι σε μενα, ειναι στο φορτιο του ενω μεσολαβουν ολα αυτα τα μετρα "οικιακου" καλωδιου, μαλλον θες διαβασμα με αυτα που διαβαζω, δεν εχω χρονο αλλο σημερα. Σας διαβαζω αυριο, καλο βραδυ σε ολους.
liakjim Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 7 λεπτά πριν, matrixxx είπε Ο μετρητης του φιλου δεν ειναι σε μενα, ειναι στο φορτιο του ενω μεσολαβουν ολα αυτα τα μετρα "οικιακου" καλωδιου, μαλλον θες διαβασμα με αυτα που διαβαζω, δεν εχω χρονο αλλο σημερα. Σας διαβαζω αυριο, καλο βραδυ σε ολους. Είναι δυνατόν να υπονοείς ότι δεν έχω καταλάβει ποιος είναι που; Σε κάθε περίπτωση, πιο πάνω έχει δείξει συμφωνία της τάσης με το πολύμετρο του. Επίσης βλέπουμε και τη μικρή πτώσης τάσης από τα 900 στα 2000W. Δεν ξέρουμε πόσο ακριβές είναι το πολύμετρο που έχει, αλλά δεν υφίσταται ούτε ένα στοιχείο ότι δεν μετράνε σωστά ( ούτε ότι μετράνε και απαραίτητα σωστά μέχρι να βρεθεί ένα διακριβωμενο όργανο). Δεν ξέρω τι έχεις σκοπό να κάνεις αλλά δεν στοιχειοθετείται κάτι το αρνητικό για όποιον ενδιαφέρεται για έναν φθηνοτατο μετρητή.
Doubt Δημοσ. 31 Μαΐου 2023 Δημοσ. 31 Μαΐου 2023 10 ώρες πριν, Oscar_Mike είπε θα συμφωνήσω, η μόνη διαφορά που μπορεί να ενοχλήσει κάποιον ειναι πως στο ...mouf 😄 δεν σβήνουν τα φωτάκια όταν ειναι σε κατάσταση Off (όπως φαίνεται και στις φωτο) Καλά ναι.. Αν χαλάσει το no name σε 6 μήνες πχ και το πας πίσω με την απόδειξη να γράφει coolseer, καλά ξεμπερδέματα.
Oscar_Mike Δημοσ. 31 Μαΐου 2023 Δημοσ. 31 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Doubt είπε Καλά ναι.. Αν χαλάσει το no name σε 6 μήνες πχ και το πας πίσω με την απόδειξη να γράφει coolseer, καλά ξεμπερδέματα. Γραφει η αποδειξη τα S/N και των δυο απ οτι βλεπω τωρα, οποτε δε νομιζω να υπαρξει προβλημα Επεξ/σία 31 Μαΐου 2023 από Oscar_Mike
Doubt Δημοσ. 31 Μαΐου 2023 Δημοσ. 31 Μαΐου 2023 1 λεπτό πριν, Oscar_Mike είπε Γραφει η αποδειξη τα S/N και των δυο απ οτι βλεπω τωρα, οποτε δε νομιζω να υπαρξει προβλημα Πάλι καλά..
dorinpro Δημοσ. 31 Μαΐου 2023 Δημοσ. 31 Μαΐου 2023 Με έχει σώσει! Το χω βάλει στο μηχανάκι ή ανεβάζει το νερό στην ταράτσα, το έχω βάλει στο πρόγραμμα για να ανεβάζει κάθε μέρα για μισή ώρα.
Panasim1 Δημοσ. 31 Μαΐου 2023 Δημοσ. 31 Μαΐου 2023 Σίγουρα τα 8 watt που έγραψα μπορεί να μην είναι και να ναι λιγότερα από τη στιγμή που μετράει 1.000 1.200 λογικό είναι να μην έχει σε πολύ μικρή ένταση ακρίβεια. Αυτό που μου κάνει δουλειά εμένα είναι ότι βλέπω κάθε κλιματιστικό πόσα watt ανά στιγμή αλλά και ανά ημέρα η εβδομάδα ή μήνα. Και δυστυχώς το επώνυμο τραβάει πολύ περισσότερα από ότι το ανώνυμο που χα. Το ένα το είχα βάλει μόνος μου δωδεκάρι inverter. 240 ευρώ. Και επειδή ήτανε για σαλόνι έβαλα με την επιδότηση ένα επώνυμο με 370 ο εγκαταστάτης δεν έκανε ούτε έλεγχο με σαπουνάδα στις ενώσεις. Μαλώσαμε κιόλας και θα ναι και ότι δεν είναι επαγγελματίας άρα δεν είχε άδεια. Επαγγελματικά αλλαγές σε φίλους έχω βρει τρεις εγκαταστάσεις να χάνουν απειροελάχιστα αρκετά όμως να σας δώσει το φρέον σε κάνα δυο χρόνια. Το ένα κλιματιστικό είναι από τη μία μεριά το άλλο από την άλλη στο ίδιο σαλόνι συνυπάρχουν το επώνυμο δεν κατεβαίνει κάτω από τα 400 watt ενώ το ανώνυμο κατεβαίνει μέχρι 125 watt και τα δύο διατηρούν την ίδια μέρα τη θερμοκρασία. Δηλαδή το ανώνυμο το inverter φτάνει πολύ χαμηλά στο επώνυμο όχι. Η μόνη διαφορά τους εξωτερικά φαίνεται στον ήχο το ανώνυμο χαμηλώνει αρκετά τις στροφές. Θα δούμε και τη διάρκεια ζωής.
liakjim Δημοσ. 31 Μαΐου 2023 Δημοσ. 31 Μαΐου 2023 7 λεπτά πριν, Panasim1 είπε Σίγουρα τα 8 watt που έγραψα μπορεί να μην είναι και να ναι λιγότερα από τη στιγμή που μετράει 1.000 1.200 λογικό είναι να μην έχει σε πολύ μικρή ένταση ακρίβεια. Αυτό που μου κάνει δουλειά εμένα είναι ότι βλέπω κάθε κλιματιστικό πόσα watt ανά στιγμή αλλά και ανά ημέρα η εβδομάδα ή μήνα. Και δυστυχώς το επώνυμο τραβάει πολύ περισσότερα από ότι το ανώνυμο που χα. Το ένα το είχα βάλει μόνος μου δωδεκάρι inverter. 240 ευρώ. Και επειδή ήτανε για σαλόνι έβαλα με την επιδότηση ένα επώνυμο με 370 ο εγκαταστάτης δεν έκανε ούτε έλεγχο με σαπουνάδα στις ενώσεις. Μαλώσαμε κιόλας και θα ναι και ότι δεν είναι επαγγελματίας άρα δεν είχε άδεια. Επαγγελματικά αλλαγές σε φίλους έχω βρει τρεις εγκαταστάσεις να χάνουν απειροελάχιστα αρκετά όμως να σας δώσει το φρέον σε κάνα δυο χρόνια. Το ένα κλιματιστικό είναι από τη μία μεριά το άλλο από την άλλη στο ίδιο σαλόνι συνυπάρχουν το επώνυμο δεν κατεβαίνει κάτω από τα 400 watt ενώ το ανώνυμο κατεβαίνει μέχρι 125 watt και τα δύο διατηρούν την ίδια μέρα τη θερμοκρασία. Δηλαδή το ανώνυμο το inverter φτάνει πολύ χαμηλά στο επώνυμο όχι. Η μόνη διαφορά τους εξωτερικά φαίνεται στον ήχο το ανώνυμο χαμηλώνει αρκετά τις στροφές. Θα δούμε και τη διάρκεια ζωής. Spoiler Αν μπορείς δώσε μας το πολύτιμο (και πιο αναλυτικό) feedback σου εδώ
runner69 Δημοσ. 31 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Σε παλιοτερη αγορα που ειχα κανει απο το eshop, ειχα παραλαβει και εγω το "moufseer". Τωρα παρελαβα το coolseer με την ετικετα. Εχω βαλει πανω στην πριζα το tplink και το moufseer μαζι και βλεπω στην καταναλωση ημερας για την συσκευη εχει γραψει το tplink 0,58KWh εναντι 0,56KWh του "moufseer". Δεδομενου του οτι καταναλωνει 1W το moufseer και ειναι πισω απο το tplink , συνεπαγεται οτι το tplink μετραει και την καταναλωση του moufseer δηλ 1w *10h=0,01KWh. Αρα αν συμφωνουσαν μεταξυ τους, θα επρεπε να δειχνει το tplink 0,57KWh αντι για 0,58KWh. Δηλαδη μια αποκλιση της ταξης του <2% για αυτα τα μικρα μεγεθη. Συνεπως ανεπαισθητο. Ισως σε μεγαλα νουμερα αυτη η αποκλιση να τεινει κατω απο 1%. Επεξ/σία 31 Μαΐου 2023 από runner69
li@m Δημοσ. 31 Μαΐου 2023 Δημοσ. 31 Μαΐου 2023 Αρα ειτε moufseer είτε coolseer το ένα και το αυτό.. Παράγγειλα δύο. Το φοβερό είναι πως σήμερα το tp-link κλάταρε. Το βάζω στην πρίζα και ακούγεται ένας ήχος σαν μοτέρ.. Να φανταστώ πως με χαιρέτισε;
Προτεινόμενες αναρτήσεις