Moderators matrixxx Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 Moderators Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 29 λεπτά πριν, Oscar_Mike είπε θα προσπαθήσω να βρω χρόνο να τα στήσω το απόγευμα και να σας πω και για κατανάλωση κλπ Βαλε και αν μπορεις και εχεις κατι σαν ενα πορτατιφακι με μια λαμπα λεντ και αστο κλειστο καποιες ωρες βραδυ οσο γινεται σκοταδι, να δεις αν συμβαινει και σε σενα αυτο το σημαντικο που δεν βλεπω να εχει σχολιασει αλλος: (το επαναλαμβανω μιας και περασε στα ψιλα ενω μπορει να ειναι 100% σημαντικο και για την ασφαλεια μιας συσκευης κατ'εμε) Στις 29/5/2023 στις 1:25 ΜΜ, matrixxx είπε Παρεμπιπτoντως, αυτο δεν μου αρεσει. (απο σχολιο στο eshop) Το μόνο αρνητικό που παρατήρησα με τα συνδεμένα Led που εχω βαλει είναι ότι ανα διαστήματα δίνει μια μικρή τάση όταν ειναι κλειστό και αναβουν στιγμιαία (σαν αστραπη) τα LED και είναι ενοχλητικό και πρεπει να βγαζω τελειως την πριζα.
runner69 Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, li@m είπε Απόκρυψη περιεχομένων Κάποιος με wi-fi air condition να μας πει για το idle power consumption?? Επίσης ξέρουμε την κατανάλωση που έχει το ίδιο το πριζάκι; Πες μας αν έχει και μετρητή κατανάλωσης ρεύματος. Το εχω γραψει παραπανω : 15 ώρες πριν, runner69 είπε ...Το tplink την μετραει ανοιχτη και συνδεδεμενη στο wifi ως "<1W".
dimitris_sal Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 2 ώρες πριν, runner69 είπε Με αυτό εννοείς ; https://play.google.com/store/apps/details?id=io.homeassistant.companion.android&hl=el&gl=US Αυτη ειναι η εφαρμογη.Χρειαζεται να τρεχεις και τον αντιστοιχο server Στις 29/5/2023 στις 1:25 ΜΜ, matrixxx είπε Στο eshop εχω δει σχολια σχετικα. Παρεμπιπτoντως, αυτο δεν μου αρεσει. (απο σχολιο στο eshop) Το μόνο αρνητικό που παρατήρησα με τα συνδεμένα Led που εχω βαλει είναι ότι ανα διαστήματα δίνει μια μικρή τάση όταν ειναι κλειστό και αναβουν στιγμιαία (σαν αστραπη) τα LED και είναι ενοχλητικό και πρεπει να βγαζω τελειως την πριζα. Εγω δεν εχω παρατηρησει κατι τετοιο 1
Oscar_Mike Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 Λοιπόν, έκανα κάποια πρώτα τεστ Πρώτα απ όλα να πω ότι τα συνέδεσα στο app της Blitzwolf που είχα ήδη και όλες οι μετρήσεις έγιναν μέσα από αυτό Aπό βάρος είναι στα ίδια Εχουν διαφορετική συμπεριφορά σε κατάσταση Power On / Off (Αριστερά σε Power On και δεξια σε Power Off) Σε λαιβ μέτρηση κατανάλωσης ειναι σχεδόν στα ίδια, με το coolseer να δείχνει σταθερά λίγο περισσότερα Watt σε όλα τα τεστ (Αριστερά το coolseer, δεξιά το "moufseer", εδώ η κατανάλωση ειναι λάμπα led 7W, θα μετρήσω και με καταναλώσεις 1000+ W) Απο ρυθμίσεις το coolseer (αριστερά) έχει περισσότερες όπου το Light Mode δίνει διάφορες επιλογές για την συμπεριφορά των led Από firmware παραδόξως το moufseer φαίνεται να ειναι παραπάνω version Σε κατάσταση αναμονής, το app της Blitzwolf δε μου έδειχνε τι κατανάλωση έχουν. Ή το βλεπω κάπως αλλιώς αυτό; Αυτά είδα στα γρήγορα, αν θέλετε κάτι άλλο πείτε μου 3 ώρες πριν, matrixxx είπε Βαλε και αν μπορεις και εχεις κατι σαν ενα πορτατιφακι με μια λαμπα λεντ και αστο κλειστο καποιες ωρες βραδυ οσο γινεται σκοταδι, να δεις αν συμβαινει και σε σενα αυτο το σημαντικο που δεν βλεπω να εχει σχολιασει αλλος: (το επαναλαμβανω μιας και περασε στα ψιλα ενω μπορει να ειναι 100% σημαντικο και για την ασφαλεια μιας συσκευης κατ'εμε) θα το κοιτάξω και αυτό 6 2
Moderators matrixxx Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 Moderators Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, Oscar_Mike είπε (Αριστερά το coolseer, δεξιά το "moufseer", εδώ η κατανάλωση ειναι λάμπα led 7W, θα μετρήσω και με καταναλώσεις 1000+ W) Δεν δειχνει PF (power factor) ουτε το ενα ουτε το αλλο απο ο,τι βλεπω στην εικονα. Με υπολογισμους βγαινει 0.564 στο cool και 0.574 στο... moof (εισαι φοβερος! 😄 ) . Δεν ειναι μονο τα Watts παραπανω στο αριστερο ειναι ολα, τασεις, ρευματα και ισχυς. Ενα απο τα παλια σου, ποσο μετρανε την ισχυ της ιδιας λαμπας;
liakjim Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 @Oscar_Mike κάποιες προτάσεις. Μέτρηση στην ίδια πρίζα με ταφ ή πολύμπριζο ώστε να δεις την ίδια χρονική στιγμή πόση είναι η τάση (δεν είναι ποτέ σταθερή και ο πολλαπλασιασμός με τα Α θα αλλάζει), με τα 2 πριζάκια και ένα πολύμετρο. Μέτρηση ωμικού φορτίου και μακριά από το κάτω όριο. Παράδειγμα μια τοστιέρα, ένας βραστήρας κτλ των 1000W. Επίσης ιδανικά 2 ίδια φορτία και ταυτόχρονα αμπεροτσιμπίδα. Και όλα αυτά να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα στις 23:59 😋 ΥΓ Ευχαριστούμε για το info.
Oscar_Mike Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 3 λεπτά πριν, matrixxx είπε Δεν ειναι μονο τα Watts παραπανω στο αριστερο ειναι ολα, τασεις, ρευματα και ισχυς. Ναι το τσεκαρα αλλα δεν ηθελα να σας γεμισω με ινφος, θα μετρισω την ιδια λαμπα και με το Μλπιτζγουλφ και θα βαλω σκριν Κατι αλλο που παρατηρησα απο το λιγο που τα δοκιμασα, η αρκετα καλυτερη εμβελια των cool/moof, δειχνουν να πιανουν σημα απ το ρουτερ εκει που το Μπλιτζ δεν επιανε ουτε για πλακα, αλλα θα το ξανα ελεγξω 5 λεπτά πριν, liakjim είπε @Oscar_Mike κάποιες προτάσεις. Μέτρηση στην ίδια πρίζα με ταφ ή πολύμπριζο ώστε να δεις την ίδια χρονική στιγμή πόση είναι η τάση (δεν είναι ποτέ σταθερή και ο πολλαπλασιασμός με τα Α θα αλλάζει), με τα 2 πριζάκια και ένα πολύμετρο. Μέτρηση ωμικού φορτίου και μακριά από το κάτω όριο. Παράδειγμα μια τοστιέρα, ένας βραστήρας κτλ των 1000W. Επίσης ιδανικά 2 ίδια φορτία και ταυτόχρονα αμπεροτσιμπίδα. Και όλα αυτά να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα στις 23:59 😋 ΥΓ Ευχαριστούμε για το info. παντως γενικα, το coolseer ειχε σταθερα τσιμπημενες προς τα πανω τιμες, σε σχεση με το moof, στην ιδια πριζα με διαδοχικες εναλλαξ μετρησεις (εβαλα καλοριφερ στα 900 Watt)
liakjim Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 11 λεπτά πριν, Oscar_Mike είπε παντως γενικα, το coolseer ειχε σταθερα τσιμπημενες προς τα πανω τιμες, σε σχεση με το moof, στην ιδια πριζα με διαδοχικες εναλλαξ μετρησεις (εβαλα καλοριφερ στα 900 Watt) Μπορεί να είναι του αλλουνου χαμηλές. Χωρίς κάτι που να ξέρεις ότι μετράει σωστά, απλά το μόνο που ξέρεις ότι μετράνε λίγο διαφορετικά ( που και αυτό αναμενόμενο είναι και μάλιστα αποδεκτό αν είναι στα όρια της ακρίβειας τους). Πάντως από αυτά που έχεις δείξει, προσωπικά δεν θα με ένοιαζε ποιο από τα δύο θα μου έρθει.
alfaeffe Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 3 ώρες πριν, Oscar_Mike είπε Is up to date -> μεταφραση "Ειναι μεχρι σημερα"... Ρε κινεζοι!
Oscar_Mike Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, matrixxx είπε Ενα απο τα παλια σου, ποσο μετρανε την ισχυ της ιδιας λαμπας; Ιδια λαμπα, και τα 3 πανω στο ιδιο πολυμπριζο 1 ώρα πριν, liakjim είπε Μέτρηση στην ίδια πρίζα με ταφ ή πολύμπριζο ώστε να δεις την ίδια χρονική στιγμή πόση είναι η τάση (δεν είναι ποτέ σταθερή και ο πολλαπλασιασμός με τα Α θα αλλάζει), με τα 2 πριζάκια και ένα πολύμετρο και τα 3 στα ίδια ήταν, με διαφορά 0,5V 1 ώρα πριν, liakjim είπε Πάντως από αυτά που έχεις δείξει, προσωπικά δεν θα με ένοιαζε ποιο από τα δύο θα μου έρθει. θα συμφωνήσω, η μόνη διαφορά που μπορεί να ενοχλήσει κάποιον ειναι πως στο ...mouf 😄 δεν σβήνουν τα φωτάκια όταν ειναι σε κατάσταση Off (όπως φαίνεται και στις φωτο) κατά τα άλλα ενημερωτικά να πω πως τσέκαρα πάλι την απόσταση σύνδεσης πρίζας - ρουτερ και ειναι μακράν καλύτερη από την (τραγικά μικρή) του μπλιτζγουλφ 1
liakjim Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 4 λεπτά πριν, Oscar_Mike είπε Ιδια λαμπα, και τα 3 πανω στο ιδιο πολυμπριζο και τα 3 στα ίδια ήταν, με διαφορά 0,5V θα συμφωνήσω, η μόνη διαφορά που μπορεί να ενοχλήσει κάποιον ειναι πως στο ...mouf 😄 δεν σβήνουν τα φωτάκια όταν ειναι σε κατάσταση Off (όπως φαίνεται και στις φωτο) κατά τα άλλα ενημερωτικά να πω πως τσέκαρα πάλι την απόσταση σύνδεσης πρίζας - ρουτερ και ειναι μακράν καλύτερη από την (τραγικά μικρή) του μπλιτζγουλφ Στο καλοριφέρ των 900σιων watts τι δείχνουν;
Oscar_Mike Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 14 λεπτά πριν, liakjim είπε Στο καλοριφέρ των 900σιων watts τι δείχνουν; πωπω έλιωσα με το καλοριφέρ 😄 το Μπλιτζ δεν το εχω τώρα εύκαιρο
Moderators matrixxx Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 Moderators Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 Βλεπω μεσοσταθμικα ενα 10+% πανω, προσπερνω. Ευχαριστουμε θερμα για τις δοκιμες! 1
liakjim Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 6 λεπτά πριν, matrixxx είπε Βλεπω μεσοσταθμικα ενα 10+% πανω, προσπερνω. Ευχαριστουμε θερμα για τις δοκιμες! Όχι απαραίτητα. Οι ονομαστικές τιμές είναι πάντα σε ονομαστική τάση. Από τη στιγμή που μετράει ωμικο φορτίο, με ένα πολύμετρο και μια αμπεροτσιμπιδα βλέπει πόσο σωστά μετράνε. Αυτήν τη στιγμή δεν βγαίνει συμπέρασμα.
The_Judas Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 Ποιες εφαρμογες χρειαζονται για να μετρησουμε καταναλωση και για να το δουλεψουμε;
Προτεινόμενες αναρτήσεις