Προς το περιεχόμενο

[Power Meter] COOLSEER wifi socket SK01WE 16A @eshop 7,7€ [ΤΕΛΟΣ]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 108
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Doubt είπε

Το γράφουν τουλάχιστον 3 άτομα στα σχόλια και τα καταστήματα στο Σκρούτζ επίσης.

https://www.skroutz.gr/s/30290874/Coolseer-Μονή-Εξωτερική-Πρίζα-Ρεύματος-Wi-Fi-Λευκή-SK01WE.html

Κανενας δεν το γραφει στο σκρουτζ στις 2 κριτικες, ενας μαλιστα ρωτα κατι σχετικο με power meter αλλα δεν του εχει απαντησει κανεις. Δεν ξερω τι βλεπεις.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, matrixxx είπε

Κανενας δεν το γραφει στο σκρουτζ στις 2 κριτικες, ενας μαλιστα ρωτα κατι σχετικο με power meter αλλα δεν του εχει απαντησει κανεις. Δεν ξερω τι βλεπεις.

Βλέπω την περιγραφή των καταστημάτων, πλην ενός, γράφουν πως έχει δυνατότητα μέτρησης κατανάλωσης.

Το "σχόλια" πάει σε αυτά των πελατών του e-shop.gr πιο πρόσφατο 30/11/22

• Moderators
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Doubt είπε

Βλέπω την περιγραφή των καταστημάτων, πλην ενός, γράφουν πως έχει δυνατότητα μέτρησης κατανάλωσης.

Το "σχόλια" πάει σε αυτά των πελατών του e-shop.gr πιο πρόσφατο 30/11/22

Στο eshop εχω δει σχολια σχετικα.

Παρεμπιπτoντως, αυτο δεν μου αρεσει. (απο σχολιο στο eshop)

Το μόνο αρνητικό που παρατήρησα με τα συνδεμένα Led που εχω βαλει είναι ότι ανα διαστήματα δίνει μια μικρή τάση όταν ειναι κλειστό και αναβουν στιγμιαία (σαν αστραπη) τα LED και είναι ενοχλητικό και πρεπει να βγαζω τελειως την πριζα.

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, dchatz είπε

Εσείς που τα βάζετε σε κλιματιστικά πείτε μου λίγο.....

Όσον αφορά το άναμμα του κλιματιστικού προφανώς δε κάνουν γιατί εκτός από το να δώσεις ρεύμα, πρέπει και να το ανάψεις από το τηλεκοντρολ.

Για σβήσιμο τώρα, λογικά κάνουν γιατί άμα κόψεις το ρεύμα το κλιματιστικό προφανώς θα σβήσει. Είναι σωστό όμως να σβήνεις ένα κλιματιστικό κόβοντας το ρεύμα αντί να το σβήνεις από το τηλεκοντρόλ του; Δεν υπάρχει φόβος βλάβης;

3 ώρες πριν, phadomas είπε

Στο κλιματιστικό το βάζουμε για μέτρηση κατανάλωσης 

Αν και λίγο οφφτοπικ, στο κλιματιστικό γενικά δεν υπάρχει η ανάγκη να κλείνει από απόσταση. Στην χειρότερη αν είσαι σπίτι και θες να πας να κοιμηθείς, βάζεις timer 30-υ0 λεπτά που ολα έχουν και τελειώνει εκεί η υπόθεση. 

Ανάγκη για ασύρματο έλεγχο υπάρχει μόνο αν θες να το ενεργοποιήσεις για να βρεις έτοιμο ζεστό ή δροσερό σπίτι 

• Moderators
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Αν και λίγο οφφτοπικ, στο κλιματιστικό γενικά δεν υπάρχει η ανάγκη να κλείνει από απόσταση. Στην χειρότερη αν είσαι σπίτι και θες να πας να κοιμηθείς, βάζεις timer 30-υ0 λεπτά που ολα έχουν και τελειώνει εκεί η υπόθεση. 

Ανάγκη για ασύρματο έλεγχο υπάρχει μόνο αν θες να το ενεργοποιήσεις για να βρεις έτοιμο ζεστό ή δροσερό σπίτι 

Υπαρχει, οταν πχ θες να φυγεις και να το κλεισεις μιση-μια ωρα (οχι ακριβως, στο ακριβως μπορεις με το timer που λες) μετα επειδη τελειωνει το ωραριο του νυχτερινου ρευματος. Ισως υπαρχουν και αλλες περιπτωσεις, αυτη ειναι σιγουρα μια, οταν δεν εχεις δυνατοτητες προγραμματισμου απο εφαρμογη του κλιματιστικου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσωπικα δεν θα εμπιστευομουν να κλεινω κλιματιστικο απο την πριζα. Ειναι σαν να παθαινει διακοπη ρευματος. Δεν θεωρω οτι θα ειναι το ιδιο με το off απο το τηλεκοντρολ του κλιματιστικού και μπορει να υπαρχει κινδυνος να χαλασει.

Επεξ/σία από runner69
  • Like 1
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, runner69 είπε

Προσωπικα δεν θα εμπιστευομουν να κλεινω κλιματιστικο απο την πριζα. Ειναι σαν να παθαινει διακοπη ρευματος. Δεν θεωρω οτι θα ειναι το ιδιο με το off απο το τηλεκοντρολ του κλιματιστικού και μπορει να υπαρχει κινδυνος να χαλασει.

Ετσι ακριβως, οταν πατας απενεργοποίηση η εξωτερικη μοναδα συνεχιζει να λειτουργεια για κανα λεπτο μεχρι να κλεισει τελειως. Υποθετω "αδειαζει" το φρεον απο τα σωληνάκια του η κατι αντίστοιχο. Οπότε αν του κόψεις εντελώς το ρεύμα, διακόπτεις και αυτή του τη λειτουργία.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Tzimmys είπε

Επειδή το πήρα με σκοπό να κοιτάω και να σβήνω τον φούρνο από μακρυά. Να ξέρετε ότι τα 16A δεν φτάνουν. Θέλει 20A αν το θέλετε για κουζίνα 

Να ξέρεις, σε περίπτωση πυρκαγιάς, δεν σε καλύπτει η ασφαλιστική από τέτοια αιτία.

Κινεζόπριζα στην κουζίνα, ωραίος, να μας ρίξεις και τα λιγοστά μαλλιά που έμειναν.

Προς όσους σκοπεύουν να το πάρουν για μέτρηση σε κλιματιστικά. Προσοχή τι μέγιστο ρεύμα τραβάει το κλιματιστικό (όχι συνεχές, στις εκκινήσεις). Αυτά είναι κυρίως για φώτα και φορτία μικρότερα του 50% του μέγιστου ρεύματος που λένε στις προδιαγραφές. Το ότι δεν έγινε ακόμα, δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνει, δεν περνάνε όλα πιστοποιήσεις.

Επίσης, τέτοιες συσκευές να τις έχετε σε διαφορετικό δίκτυο/vlan από το κυρίως σας. Τραβάνε μπόλικο πράμα από δεδομένα και είναι hackable για πλάκα.

Επεξ/σία από csontheline
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορεις να βαλεις καποιο προγραμμα ημερησιο πχ να σβηνει ενα φως μια συγκεκριμένη ώρα καθε μέρα χωρίς να χρειάζεται να του δίνει την εντολή το κινητο κάθε φορά; Θελω να πω αποθηκεύει στην συσκευή το προγραμμα;

Επεξ/σία από geopapa
Δημοσ.
4 ώρες πριν, csontheline είπε

Να ξέρεις, σε περίπτωση πυρκαγιάς, δεν σε καλύπτει η ασφαλιστική από τέτοια αιτία.

Κινεζόπριζα στην κουζίνα, ωραίος, να μας ρίξεις και τα λιγοστά μαλλιά που έμειναν.

Προς όσους σκοπεύουν να το πάρουν για μέτρηση σε κλιματιστικά. Προσοχή τι μέγιστο ρεύμα τραβάει το κλιματιστικό (όχι συνεχές, στις εκκινήσεις). Αυτά είναι κυρίως για φώτα και φορτία μικρότερα του 50% του μέγιστου ρεύματος που λένε στις προδιαγραφές. Το ότι δεν έγινε ακόμα, δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνει, δεν περνάνε όλα πιστοποιήσεις.

Επίσης, τέτοιες συσκευές να τις έχετε σε διαφορετικό δίκτυο/vlan από το κυρίως σας. Τραβάνε μπόλικο πράμα από δεδομένα και είναι hackable για πλάκα.

Ναι γιατί αν τυχόν γίνει πυρκαγιά ξέρω γω θα το μάθει η ασφαλιστική ότι εσύ είχες smart πρίζα γιατί θα μεταβιβαστεί μετά από τον ενδελεχή έλεγχο του πυροσβεστικού σώματος. Πολλές ταινίες βλέπεις.

Δημοσ.

Έχω ένα από παλιότερη αγορά και έχει power meter. Δεν είναι σωστό να διακόπτης από αυτό το κλιματιστικό γιατί το αφήνεις χωρίς κυκλοφορία ενώ έχει στο σωλήνα την μέγιστη θέρμανση η ψύξη. Όταν σβήνει μόνο του σταματάει πρώτα το συμπιεστή κυκλοφορεί το φρεόν μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του μετά κλείνει τον ανεμιστήρα και συνήθως κλείνει και τα κλαπέτα. Ζημιά δεν θα πάθει αλλά το κακομεταχειρίζεσαι. Το καλό όταν το χεις πάνω και υπάρχει διακοπή το έχω προγραμματίσει να μην ξανανοίγει . Έτσι Αποφεύγω συνεχόμενες διακοπές και υπέρτασης στο ξεκίνημα. Από την άλλη το ίδιο το κλιματιστικό έχει μία μεγάλη κατανάλωση στην αναμονή κοντά οκτώ watt όσο μια λάμπα φωτισμού δηλαδή με αυτό αν το κλείσεις έχεις πολύ μικρότερη κατανάλωση αναμονής

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Panasim1 είπε

Από την άλλη το ίδιο το κλιματιστικό έχει μία μεγάλη κατανάλωση στην αναμονή κοντά οκτώ watt όσο μια λάμπα φωτισμού δηλαδή με αυτό αν το κλείσεις έχεις πολύ μικρότερη κατανάλωση αναμονής

Το δικό μου νομίζω 5 αλλά και πάλι δεν είναι μηδαμινή, οπότε καλό είναι να κλείνει τελείως όταν δεν λειτουργεί.

Για τον τηλεχειρισμό του, αν δεν αρκεί ο χρονοδιακόπτης που έχει (συνήθως και on και off) τα μοντέρνα a/c πλέον έχουν wifi ή τουλάχιστον είναι wifi ready.

• Moderators
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Panasim1 είπε

Από την άλλη το ίδιο το κλιματιστικό έχει μία μεγάλη κατανάλωση στην αναμονή κοντά οκτώ watt όσο μια λάμπα φωτισμού δηλαδή με αυτό αν το κλείσεις έχεις πολύ μικρότερη κατανάλωση αναμονής

32 λεπτά πριν, Doubt είπε

Το δικό μου νομίζω 5 αλλά και πάλι δεν είναι μηδαμινή, οπότε καλό είναι να κλείνει τελείως όταν δεν λειτουργεί.

Τα 8 ειναι παρα πολλα, ισως σε κανενα κλιματιστικο 30ετιας; 

Τα 5 ειναι επισης πολλα.

Τα 3-4 κλιματιστικα που εχω μετρησει, εχουν 1.5 - 2.5W αναμονη το πολυ. Δεν πανε παραπανω. 1.5-2.5 W μπορει να ειναι η καταναλωση της πριζας του θεματος αν οχι και λιγο παραπανω. Οποιος την εχει αν την εχει μετρησει, μας ενημερωνει. Αρα χρηση κατι σαν αυτο του θεματος για αυτο το σκοπο ειναι συγχωρεστε με, χαζη εντελως. Ενα απλο... "αναλογικο" πολυπριζακι με ενα διακοπτη εχω, οποτε θελω το κλεινω και γλυτωνω τα ελαχιστα W της αναμονης συσκευων.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμενα με προβληματιζει λιγο το κατα ποσο ειναι αξιοπιστη η μετρηση γιατι βλεπω δειχνει σχεδον παντα ενα ~8-9% παραπανω σε σχεση με τα tplink (διαφορετικά μοντέλα).

Παντως καινουριο 9αρι κλιματιστικο σε idle είναι max 1W, σε φαση που δεν το κλεινεις.

Επεξ/σία από runner69
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...