Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, james01gr είπε

Το πρόβλημα είναι πως οι περισσότεροι πχ που σχετίζονται με τις κατασκευές δουλεύουν μαύρα. Επίσης πολλές σχολές χορού, γυμναστήρια κτλ δεν δινουν αποδείξεις με τίποτα. Αυτοί δεν έχουν έξοδα να δικαιολογησουν ιδιαίτερα, απλά δεν κόβουν αποδείξεις και δηλώνουν ελάχιστο εισόδημα. Το ίδιο καθηγητές σε φροντιστήρια κτλ. Να μην πάμε στους αγρότες ή στον τουρισμό. 

2 επιλογες υπαρχουν, ή τους βαζεις τεκμηρια ή αναγκαζεις τον πολιτη να ζηταει ο ιδιος αποδειξη (δηλαδη εχει ο ιδιος εκπτιπτομενες δαπανες σαν ατομο)

Επεξ/σία από Allan-Wake
  • Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Allan-Wake είπε

2 επιλογες υπαρχουν, ή τους βαζεις τεκμηρια ή αναγκαζεις τον πολιτη να ζηταει ο ιδιος αποδειξη (δηλαδη εχει ο ιδιος εκπτιπτομενες δαπανες σαν ατομο)

Τεκμήρια δεν μπορούν να υπάρχουν. Τι σημαίνει τεκμήριο; το θέμα είναι να βρεις το χρήμα να το φέρεις στην κατανάλωση, ακόμη και εάν δεν το φορολογησεις άμεσα, να το ξοδέψει ο άλλος. Οι πλειοψηφία αυτών που κρύβουν εισοδήματα έχουν δηλώσει το σπίτι στο όνομα κάποιου άλλου, είναι φιλοξενούμενοι (βασικά πληρώνουν το ενοίκιο μαύρα και το δηλώνουν φιλοξενία) , όλα τα έξοδα τους τα πληρώνουν με μετρητά (μόνο να ήξερες πόσοι έρχονται στο κατάστημα με μετρητά και απαιτούν ιδιαίτερη μεταχείριση), τα αυτοκίνητα σε εταιρίες ή ακόμη και με ξένες πινακίδες κτλ. Ακόμη και να έχει εκπιπτομενες δαπανες ο πολίτης, η έκπτωση αυτών αποκλείεται να είναι της τάξης του 24% που είναι ο ΦΠΑ πχ. Εάν καταργησουν τον ΦΠΑ στις υπηρεσίες, τότε αρχίζουμε να μιλάμε. Αλλά εδώ μιλάμε εταιρίες χονδρικής δίνουν στους μάστορες πρώτες ύλες χωρίς τιμολόγιο, οπότε τι ακριβώς να ελέγξεις; 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 28/5/2023 στις 1:54 ΜΜ, james01gr είπε

Ο ευκολότερος τρόπος σε μια ατομική επιχείρηση να εμφανίσεις έξοδα ΝΟΜΙΜΑ 100% είναι να προσλάβεις μέλος της οικογένειας σου. Πληρώνεις ασφαλιστικές εισφορές και μισθό αλλά ο μισθός μένει στξην οικογένεια. Και μαζί έχει και το μέλος της οικογένειας σου ενσημα κτλ κτλ. Ας πούμε για καθαρά 700 ευρώ (που είναι μέσα στο αφορολόγητο), το συνολικό κόστος του εργαζόμενου με τους 14 μισθούς μικτά είναι περίπου 14κ. Εάν υποθέσουμε πως έχεις 50κ φορολογητεο εισόδημα, θα πας στα 36κ. Που σε ρίχνει κλίμακα από το 44%  στο 36%. Γιατί για  κέρδη από 40κ έως 50κ θα πληρώσεις 4400 φόρο (=οι ασφαλιστικές εισφορές του μέλους της οικογένειας σου που θα προσλάβεις).  Εάν έχεις κορη/γιο ας πούμε... 

Ενδιαφερον το ποστ σου.

Αν θελω δηλαδη να προσλαβω μελος της οικογενειας μου πχ την μητερα μου με βασικο μισθο 780€ μεικτων ποιο θα ειναι το κοστος και για τους 2; Συνολικα δηλαδη για την οικογενεια.

Επισης αν εχω φορολογητεο εισοδημα πχ 50Κ τοτε θα πεσω στα 50-(780x14);

Επεξ/σία από nikos121
Δημοσ.
5 ώρες πριν, nikos121 είπε

Ενδιαφερον το ποστ σου.

Αν θελω δηλαδη να προσλαβω μελος της οικογενειας μου πχ την μητερα μου με βασικο μισθο 780€ μεικτων ποιο θα ειναι το κοστος και για τους 2; Συνολικα δηλαδη για την οικογενεια.

Μιλά με τον λογιστή σου να σου εξηγήσει. Τα μέλη της οικογένειας μπορείς να τα προσλάβεις μόνο 8ωρο. δεν μπορείς ημιαπασχοληση. Και τα μικτά αφαιρούνται αυτούσια από το φορολογητεο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 31/5/2023 στις 2:46 ΜΜ, james01gr είπε

Αλλά εδώ μιλάμε εταιρίες χονδρικής δίνουν στους μάστορες πρώτες ύλες χωρίς τιμολόγιο, οπότε τι ακριβώς να ελέγξεις; 

Άμα μπράβο. Τώρα μιλάμε για την ουσία του πράγματος.

(Το γιατί, είναι προφανές)

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
Δημοσ.
7 ώρες πριν, nikos121 είπε

Ενδιαφερον το ποστ σου.

Δεν είναι μόνο 780x14 είναι επιπλέον και το ΙΚΑ του εργοδότη

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, logistoulis είπε

Δεν είναι μόνο 780x14 είναι επιπλέον και το ΙΚΑ του εργοδότη

Μιλάει και για μικτά έτσι και αλλιώς. Αλλά καλύτερα να μιλήσει με τον λογιστή του να του πει. Γιατί εάν πχ η μητέρα του έχει και άλλο εισόδημα, τότε μπορεί να ανέβει κλίμακα και να πληρώσει αυτή φόρο. Είναι λίγο πολύπλοκο. Το μόνο που είναι σίγουρο είναι πως οι δαπάνες για προσωπικό (μισθοδοσία, ασφ εισφορές) εκπίπτουν ατοφιες. 

Δημοσ.
46 minutes ago, james01gr said:

Μιλάει και για μικτά έτσι και αλλιώς.

Στα μικτά ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται οι εισφορές του εργοδότη.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, james01gr είπε

Μιλάει και για μικτά έτσι και αλλιώς. Αλλά καλύτερα να μιλήσει με τον λογιστή του να του πει. Γιατί εάν πχ η μητέρα του έχει και άλλο εισόδημα, τότε μπορεί να ανέβει κλίμακα και να πληρώσει αυτή φόρο. Είναι λίγο πολύπλοκο. Το μόνο που είναι σίγουρο είναι πως οι δαπάνες για προσωπικό (μισθοδοσία, ασφ εισφορές) εκπίπτουν ατοφιες. 

Κι εγώ μιλάω για κόστος το κόστος δεν είναι (μόνο) τα μικτά

Να σου πω παράδειγμα στο περίπου καθώς δεν θυμάμαι ακριβώς τους συντελεστές αυτή τη στιγμή

Ένας υπάλληλος με 1300 μικτά ας πούμε παιρνει 1000 τσέπη και κοστίζει 1600 στην επιχείρηση

Το κόστος είναι αυτό που ενδιαφέρει την επιχείρηση (και εδώ που μιλάμε για δαπάνες που εκπίπτουν)

Επεξ/σία από logistoulis

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...