james01gr Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 2 ώρες πριν, Xvipes είπε Η ερώτηση του TS είναι αν μπορεί μια εταιρία (νόμιμα) να το κάνει αυτό και η απάντηση είναι ναι. Αν έχει νόημα να το κάνει αυτό είναι άλλη κουβέντα. Φαντάζομαι behind the scenes υπάρχει το "θα περάσω στα έξοδα πράγματα που θα αγόραζα για εμένα και έτσι δε θα φορολογηθώ γι αυτά" που ναι μέχρι ένα σημείο γίνεται και πολλές εταιρίες το κάνουν αυτό one way or another. Χωρίς να θέλω απαραίτητα να κάνω hijack το thread η επόμενη λογική απορία είναι: "Τι μπορείς να περάσεις σαν έξοδα σε μια εταιρία" και πραγματικά δεν έχω βρει κάποια απάντηση που να μπορείς να την ακολουθήσεις κατά γράμμα και να θεωρείς ότι είσαι 100% νόμιμος. Αν κάποιος γνωρίζει θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα να δώσει τα φώτα του γιατί έτσι όπως το έχω καταλάβει εγώ είναι τελείως υποκειμενικό και στην κρίση του ελεγκτή της εφορίας (αν περάσεις από έλεγχο) να θεωρήσει κάτι σαν λάθος έξοδο ή όχι. Ο ευκολότερος τρόπος σε μια ατομική επιχείρηση να εμφανίσεις έξοδα ΝΟΜΙΜΑ 100% είναι να προσλάβεις μέλος της οικογένειας σου. Πληρώνεις ασφαλιστικές εισφορές και μισθό αλλά ο μισθός μένει στξην οικογένεια. Και μαζί έχει και το μέλος της οικογένειας σου ενσημα κτλ κτλ. Ας πούμε για καθαρά 700 ευρώ (που είναι μέσα στο αφορολόγητο), το συνολικό κόστος του εργαζόμενου με τους 14 μισθούς μικτά είναι περίπου 14κ. Εάν υποθέσουμε πως έχεις 50κ φορολογητεο εισόδημα, θα πας στα 36κ. Που σε ρίχνει κλίμακα από το 44% στο 36%. Γιατί για κέρδη από 40κ έως 50κ θα πληρώσεις 4400 φόρο (=οι ασφαλιστικές εισφορές του μέλους της οικογένειας σου που θα προσλάβεις). Εάν έχεις κορη/γιο ας πούμε... Δεν υπαρχει μισθός στον επαγγελματία και επομένως δεν υπάρχει και έξοδο ο μισθός του. Ο μισθός είναι τα κέρδη της εταιρείας του και ανάλογα με την μορφή της πληρώνεις την φορολογία. Μισθό μπορείς να έχεις είτε ως διαχειριστής είτε ως διευθύνων σύμβουλος κτλ αλλά φαντάζομαι δεν μιλάμε για τέτοια εταιρεία εδώ. 3 ώρες πριν, DrLo είπε Ακυρο Δεν μιλά γι αυτό ο φίλος. Μιλά για κέρδη ο ΦΠΑ δεν έχει καμία σχέση 1. Για τον απλό λόγο ότι αν κάνει αυτά τα 50.000 έξοδα πραγματικά δε θα του μείνει καθόλου κέρδος. Ναι, δε θα φορολογηθεί το από το κράτος ... αλλά δε θα έχει και το υπόλοιπο τον μετά φόρων κερδών να βάλει στη τσέπη έστω φορολογία 20%, στη πρώτη περίπτωση θα τις μέινουν τα 40.000 στη 2η τίποτα, δεν είναι ότι θα κάνει έξοδα χωρίς να πληρώσει *** *** εκτός αν μιλάς για πλαστά/εικονικά τιμολόγια που πλέον η ερώτηση δεν έχει νόημα, είναι σαν να ρωτάμε "γιατί μια εταιρεία απλά δε κλέβει" ? 2. Όχι, δε το κάνουν το 99% των εταιρειών. Θεωρητικά δε το κάνει κανείς γιατί δεν έχει λογο να το κάνει. Το μόνο που "μοιάζει" λίγο με αυτό που λες είναι αν μια εταιρεία πχ έχει δραστηριότητες σε μια χώρα με υψηλή φορολογία, και έχει και άλλες σε μια χώρα με χαμηλή, η 2η παρέχει κάποιες υπηρεσίες στη πρωτη και πληρώνεται γι αυτό από τη πρώτη, ουσιαστικά μεταφέροντας κέρδη από τη χώρα με υψηλή φορολογία στη χαμηλή για να φορολογηθεί λιγότερο https://www.investopedia.com/terms/t/transfer-pricing.asp Ναι. so what? έστω ότι έχεις κέρδη 50.000, ποιό ακριβώς είναι το ερώτημα; "Γιατί ενα μαγαζί δεν σπάει τα υδραυλικά του 50 φορές, να έρθει 50 φορές ένας υδαρυλικός, να του δώσει 50.000 μόνο και μόνο για μπει στο μάτι του Σταϊκούρα? Τι έχει να κερδίσει από αυτο; εάν έχεις 50κ φορολογητέο εισόδημα και θέλεις να αποφύγεις τελείως την φορολογία, για μένα είσαι χαζός. δεν είναι το θέμα να μηδενίσεις το κέρδος, να το περιορίσεις θέλεις. έτσι και αλλιώς εάν έχεις κάποιες συνεχόμενες χρονιές με 0 εισόδημα ή χασούρα ο Σταϊκούρας θα σου έρθει για νερατζάκι έτσι και αλλιώς. το θέμα είναι να μην περνάς άσχετες δαπάνες ως έξοδα, να μην γενικά επικίνδυνα πράγματα που θα σου φέρουν τον έλεγχο. έως εκεί μπορώ να πω, από εκεί και πέρα μιλάς με λογιστές. 1
bblov Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, polaki είπε Φίλε μου όταν δεν γνωρίζεις μην γράφεις ανακρίβειες. Φορολογείται αποκλειστικά και μόνο το κέρδος. Αν εσύ λοιπόν το 20€ που λες το εχεις φάει σε καθαρης αξίας προϊόντα ή υπηρεσίες (ο ΦΠΑ δεν είναι έξοδο για μια εταιρία) που εκπίπτουν, τότε δεν θα σου φορολογήσουν τίποτα. Επεξ/σία 28 Μαΐου 2023 από bblov
Skrobo Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 4 λεπτά πριν, bblov είπε Δηλαδή αν έχεις 20 ευρώ καθαρό κέρδος και το αγοράσεις σουπλιν για το σπίτι δεν θα πληρώσεις φόρο; Πάνε σε κάνα πάρκο και κάνε κούνια Κανεις σε αυτο το thread δεν έχει μιλήσει για ατομικά έξοδα. Μιλάμε για έξοδα επιχείρησης, για αυτο και ο TS γράφει για εκπιπτόμενες δαπάνες. Αν αλλάζεις μόνος σου την συζήτηση, δεν σε φταίει κανείς. 1
Allan-Wake Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Αν αυτες οι 50 χιλιαδες κερδος που μου περισσέψουν , αγορασω με τιμολογιο 10 κινητα τηλεφωνα των 1500 ευρω, 10 λαπτοπ των 2000 ευρω κλπ, και ειναι ολα αγορασμενα χωρις ΦΠΑ, δεν μπορω μετα να τα πουλησω με κερδος και μαλιστα ευκολα? Πχ αγοραζω το iphone 1000, το πουλαω 1250, ενω στο μαγαζι με φπα κανει 1500. Ετσι και δεν πληρωνω φορους στο κρατος, και βγαζω κερδος πουλώντας φθηνα νεα κινητα? Επεξ/σία 28 Μαΐου 2023 από Allan-Wake
Manolo7 Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 6 λεπτά πριν, Allan-Wake είπε Αν αυτες οι 50 χιλιαδες κερδος που μου περισσέψουν , αγορασω με τιμολογιο 10 κινητα τηλεφωνα των 1500 ευρω, 10 λαπτοπ των 2000 ευρω κλπ, και ειναι ολα αγορασμενα χωρις ΦΠΑ, δεν μπορω μετα να τα πουλησω με κερδος και μαλιστα ευκολα? Πχ αγοραζω το iphone 1000, το πουλαω 1250, ενω στο μαγαζι με φπα κανει 1500. Ετσι και δεν πληρωνω φορους στο κρατος, και βγαζω κερδος πουλώντας φθηνα νεα κινητα? και εκτος απο αυτα τα εσοδα μπορεις να προμηθευεις και κοκαινη στο πισω μερος του μαγαζιου, και αλλα πολλα λεφτα και ολα τσεπη ε.. Τι ειναι αυτα που γραφεις ρε φιλε μου, εχεις ιδεα ποσο ποινικα κολασιμο ειναι να κλεψεις το κρατος?καλυτερα να σκοτωσεις ανθρωπο. κυριολεκτικα ομως.
Ukforthemoment Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 8 λεπτά πριν, Allan-Wake είπε Αν αυτες οι 50 χιλιαδες κερδος που μου περισσέψουν , αγορασω με τιμολογιο 10 κινητα τηλεφωνα των 1500 ευρω, 10 λαπτοπ των 2000 ευρω κλπ, και ειναι ολα αγορασμενα χωρις ΦΠΑ, δεν μπορω μετα να τα πουλησω με κερδος και μαλιστα ευκολα? Πχ αγοραζω το iphone 1000, το πουλαω 1250, ενω στο μαγαζι με φπα κανει 1500. Ετσι και δεν πληρωνω φορους στο κρατος, και βγαζω κερδος πουλώντας φθηνα νεα κινητα? Τα σκέφτεσαι αυτά που γράφεις; 2 1 1
bblov Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Allan-Wake είπε Αν αυτες οι 50 χιλιαδες κερδος που μου περισσέψουν , αγορασω με τιμολογιο 10 κινητα τηλεφωνα των 1500 ευρω, 10 λαπτοπ των 2000 ευρω κλπ, και ειναι ολα αγορασμενα χωρις ΦΠΑ, δεν μπορω μετα να τα πουλησω με κερδος και μαλιστα ευκολα? Πχ αγοραζω το iphone 1000, το πουλαω 1250, ενω στο μαγαζι με φπα κανει 1500. Ετσι και δεν πληρωνω φορους στο κρατος, και βγαζω κερδος πουλώντας φθηνα νεα κινητα? Επεξ/σία 28 Μαΐου 2023 από bblov
Allan-Wake Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, bblov είπε Θεωριτικα κάπως έτσι είναι αλλά ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης θα σε κάνουν έλεγχο, δηλαδή δεν γίνεται ένα ψιλικατζιδικο να αγοράσει 10 κινητά σε ένα χρόνο. Είναι σαν να πουλάς το αυτοκίνητο σου, πουλάς 1,2 τον χρόνο οκ μετά θα θεωρηθεί ότι είσαι έμπορας και θα φορολογηθείς αναλογος δηλαδη θελεις να μου πεις, οτι θα κατσει καποιος δημοσιος υπαλληλος να δει αν αγορασα 10 κινητα (1 για καθε υπαλληλο μου) και 10 λαπτοπ? Σε μια μικρη επιχειρηση με τζιρο 100-200-300 χιλιαδες? Εννοειται πως κλεβουν το κρατος με τετοιυς τροπους, μπορει να μην ειναι κινητα και λαπτοπ, αλλα κατι αλλο. Γιαυτο μαλλον πρεπει να εχεις καλο λογιστη, για να σου μαθει ακριβως πως να μην πληρωνεις φορους και με ποιους τροπους. Επεξ/σία 28 Μαΐου 2023 από Allan-Wake
bblov Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Allan-Wake είπε δηλαδη θελεις να μου πεις, οτι θα κατσει καποιος δημοσιος υπαλληλος να δει αν αγορασα 10 κινητα (1 για καθε υπαλληλο μου) και 10 λαπτοπ? Σε μια μικρη επιχειρηση με τζιρο 100-200-300 χιλιαδες? Εννοειται πως κλεβουν το κρατος με τετοιυς τροπους, μπορει να μην ειναι κινητα και λαπτοπ, αλλα κατι αλλο. Επεξ/σία 28 Μαΐου 2023 από bblov
Skrobo Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 29 λεπτά πριν, Allan-Wake είπε δηλαδη θελεις να μου πεις, οτι θα κατσει καποιος δημοσιος υπαλληλος να δει αν αγορασα 10 κινητα (1 για καθε υπαλληλο μου) και 10 λαπτοπ? Σε μια μικρη επιχειρηση με τζιρο 100-200-300 χιλιαδες? Εννοειται πως κλεβουν το κρατος με τετοιυς τροπους, μπορει να μην ειναι κινητα και λαπτοπ, αλλα κατι αλλο. Γιαυτο μαλλον πρεπει να εχεις καλο λογιστη, για να σου μαθει ακριβως πως να μην πληρωνεις φορους και με ποιους τροπους. Συγκεκριμένα οι αγορές που επίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 39α δηλώνονται σε διαφορετικό σημείο απο οτι οι άλλες αγορές, αρα ο έλεγχος ειναι πάρα πολύ εύκολος. Φυσικά και μπορείς να αγοράζεις μερικά λαπτοπ / κινήτα κάθε χρονο και να τα πουλας σε τρίτους ΠΑΡΑΝΟΜΑ, και σε περίπτωση ελέγχου να πεις "α, χαλασαν και τα πέταξα". Το αν θα σε πιστέψουν εχει να κάνει με το πόσα αγοράζεις. 3
Allan-Wake Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, james01gr είπε Δεν υπαρχει μισθός στον επαγγελματία και επομένως δεν υπάρχει και έξοδο ο μισθός του. Ο μισθός είναι τα κέρδη της εταιρείας του και ανάλογα με την μορφή της πληρώνεις την φορολογία. Μισθό μπορείς να έχεις είτε ως διαχειριστής είτε ως διευθύνων σύμβουλος κτλ αλλά φαντάζομαι δεν μιλάμε για τέτοια εταιρεία εδώ. Σε μια ΟΕ ή μια ΙΚΕ, ο μισθος του διαχειριστη μπορει να μπει στις εκπιπτομενες δαπανες. Οποτε φανταζομαι οτι ολες αυτες οι εταιριες βρισκουν καθε δυνατο τροπο να δηλωσουν οσο μικροτερο καθαρο κερδος. Αυτο που ρωταω ειναι αν ειναι μια τακτικη που ακολουθουν το 99.9% των εταιριων, που εχουν τζιρο κατω απο 500 χιλιαρικα. Ειναι νομιμο και τους συμφερει, αρα το κανουν και ολοι? 2 λεπτά πριν, Skrobo είπε Συγκεκριμένα οι αγορές που επίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 39α δηλώνονται σε διαφορετικό σημείο απο οτι οι άλλες αγορές, αρα ο έλεγχος ειναι πάρα πολύ εύκολος. Φυσικά και μπορείς να αγοράζεις μερικά λαπτοπ / κινήτα κάθε χρονο και να τα πουλας σε τρίτους ΠΑΡΑΝΟΜΑ, και σε περίπτωση ελέγχου να πεις "α, χαλασαν και τα πέταξα". Το αν θα σε πιστέψουν εχει να κάνει με το πόσα αγοράζεις. το θεμα ειναι οτι ο ελεγχος γινεται απο δημ. υπαλληλο, δεν γινεται απο το gpt AI. Που σημαινει μπορει να γινει μια φορα στα 10 χρονια, μπορει καθε χρονο, μπορει και ποτε. Επεξ/σία 28 Μαΐου 2023 από Allan-Wake
Macosj Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Δεν νομίζω να υπάρχει Έλληνας επιχειρηματίας που να φοβάται έναν έλεγχο. Εκτός από τα μέσα που όλοι έχουν (το λιγότερο να ξέρουν έναν βουλευτή) , τα πρόστιμα είναι πολύ μικρά. Αν του γίνει ένας έλεγχος στα 10 χρόνια και φάει πρόστιμο 5Κ δεν θα το σταματήσει αν με διαφορά κόλπα κερδίζει 50Κ τον χρόνο. Γενικά, ο νόμος είναι τέτοιος ώστε να υπάρχουν διάφορα παραθυράκια, και για τους επιχειρηματίες και για τους ΕΕ. Αλλά αν πεις κάτι για φορολογία σε αυτούς θα σε φάνε, γιατί οι μισοί Έλληνες έχουν κέρδος από αυτό. Οι Έλληνες με μαύρο χρήμα ζούνε. Πάντα στις μπανανιες αυτός που την πληρώνει πάντα είναι ο μισθωτός. Προτιμότερο είναι να πουλάς μπανάνες στον δρόμο στην Ελλάδα από ότι να δουλεύεις 8ωρο σε "φυσιολογική" δουλειά Επεξ/σία 28 Μαΐου 2023 από Macosj 1
Skrobo Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 3 λεπτά πριν, Allan-Wake είπε Το θεμα ειναι οτι ο ελεγχος γινεται απο δημ. υπαλληλο, δεν γινεται απο το gpt AI. Που σημαινει μπορει να γινει μια φορα στα 10 χρονια, μπορει καθε χρονο, μπορει και ποτε. Το πότε γίνεται ο έλεγχος εχει να κάνει με το ρίσκο. Αν στις 100 χιλιάδες τζίρο σαν ταβέρνα κάθε χρόνο αγοράζεις 20 χιλιάδες σε κινήτα και λαπτοπ, θα σε κάνουν τον δεύτερο χρόνο. Αν είχες 1 εκατομύριο τζίρο, μπορεί να σου κάνουν και ποτέ. Με αλγόριθμο αποφασίζουν, δεν πιάνουν φακέλους στην τύχη. 8 λεπτά πριν, Allan-Wake είπε Σε μια ΟΕ ή μια ΙΚΕ, ο μισθος του διαχειριστη μπορει να μπει στις εκπιπτομενες δαπανες. Γιατι να το κάνεις; οι ΟΕ φορολογούνται με 22%, οι ΙΚΕ με 22% και 5% μερίσματα, ο μισθος θα φορολογηθεί κλιμακωτά με το εισόδημα, απο 9 μέχρι 44%. Αν ο "μισθός" ειναι πάνω απο 20 χιλιάδες τον χρόνο, θα πληρώσεις παραπάνω σε φόρο. 1
Allan-Wake Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, Skrobo είπε τι να το κάνεις; οι ΟΕ φορολογούνται με 22%, οι ΙΚΕ με 22% και 5% μερίσματα, ο μισθος θα φορολογηθεί κλιμακωτά με το εισόδημα, απο 9 μέχρι 44%. Αν ο "μισθός" ειναι πάνω απο 20 χιλιάδες τον χρόνο, θα πληρώσεις παραπάνω σε φόρο. Τωρα καταλαβα γιατι γνωστος μου δηλωνει 20.000 σαν διαχειριστης εταιριας. Και ολα τα υπολοιπα τα ξοδευει με τιμολογια στην επιχειρηση του. Πληρωνει 3100 φορο για τα 20.000. Και επειδη ειναι επιχειρηση σε νησι ( τουριστικο κατάλυμα), εχει την ευχερια να αγοραζει τα παντα για το σπιτι του και να τα περναει εκει. Επειδή ακριβως μια τουριστικη μοναδα μπορει να αγορασει απο καλτσες μεχρι μηχανηματα, τα περναει ολα τα εξοδα εκει. Το σπιτι του ειναι διπλα στα ενοικιαζομενα δωματια οποτε δεν θα του πει ποτε κανεις τιποτα. https://www.taxheaven.gr/news/62113/klimakes-forologias-2022 Επεξ/σία 28 Μαΐου 2023 από Allan-Wake 1
james01gr Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 4 ώρες πριν, Allan-Wake είπε Σε μια ΟΕ ή μια ΙΚΕ, ο μισθος του διαχειριστη μπορει να μπει στις εκπιπτομενες δαπανες. Οποτε φανταζομαι οτι ολες αυτες οι εταιριες βρισκουν καθε δυνατο τροπο να δηλωσουν οσο μικροτερο καθαρο κερδος. Αυτο που ρωταω ειναι αν ειναι μια τακτικη που ακολουθουν το 99.9% των εταιριων, που εχουν τζιρο κατω απο 500 χιλιαρικα. Ειναι νομιμο και τους συμφερει, αρα το κανουν και ολοι? Δεν έχει νόημα η αμοιβή διαχειριστή με ΟΕ & ΕΕ εάν ο διαχειριστής είναι και μέτοχος. Φορολογία των κερδών είναι 22% και τέλος. Στα 50κ δλδ συμφέρει να πληρώσει τον φόρο ή ΟΕ και μετά να γίνει διανομή των κερδών. Εάν τα 50κ τα δώσεις σε διαχειριστή, φτάνει τρελό ποσοστό στην φορολογία εισοδήματος. Διαχειριστές συνήθως έχουν οι ΙΚΕ και οι ΕΠΕ αλλά οι διαχειριστές τους δεν είναι μέτοχοι ή έχουν μικρό μερίδιο και οι αμοιβές τους θεωρούνται ως μισθωτή εργασία. Ακόμη, για να πάρεις μέρισμα σε ΕΠΕ, ΙΚΕ & ΑΕ πληρώνεις έξτρα φόρο 5% εάν διανείμεις τα κέρδη. Αλλά πρέπει να έχεις και κέρδη για να διανείμεις. Αυτό που θέλω να σου πω δλδ είναι πως όταν έχεις σχετικά μικρό τζίρο και αρκετά κέρδη, συμφέρει η ΟΕ και ΕΕ. απλούστερα βιβλία, χαμηλότερη φορολογία και διανομή κερδών και από την ατομική και από επε, ΙΚΕ. Μόνο που στις επε και ΙΚΕ δικαιολογεις κάποια έξοδα που στις άλλες δεν μπορείς. 4 ώρες πριν, Allan-Wake είπε Τωρα καταλαβα γιατι γνωστος μου δηλωνει 20.000 σαν διαχειριστης εταιριας. Και ολα τα υπολοιπα τα ξοδευει με τιμολογια στην επιχειρηση του. Πληρωνει 3100 φορο για τα 20.000. Και επειδη ειναι επιχειρηση σε νησι ( τουριστικο κατάλυμα), εχει την ευχερια να αγοραζει τα παντα για το σπιτι του και να τα περναει εκει. Επειδή ακριβως μια τουριστικη μοναδα μπορει να αγορασει απο καλτσες μεχρι μηχανηματα, τα περναει ολα τα εξοδα εκει. Το σπιτι του ειναι διπλα στα ενοικιαζομενα δωματια οποτε δεν θα του πει ποτε κανεις τιποτα. https://www.taxheaven.gr/news/62113/klimakes-forologias-2022 Δεν είναι μόνο αυτό. Γιατί πχ εάν η εταιρεία του βγάλει κέρδος (δεν ξέρω τι μορφής είναι η εταιρεία όμως έτσι;), ανάλογα με την μορφή της εταιρείας, θα πληρώσει φόρο επί αυτού. Εκτός και εάν τα μαγειρεύει και η εταιρεία βγάζει κέρδος τίποτα 5κ τον χρόνο, πληρώνει έξτρα 1κ φόρο και τέλος. Και με τα 20κ καλύπτει και τα τεκμήρια του και τα πάντα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα