Allan-Wake Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Το ειχα παντα απορία, αν μια επιχειρηση εχει 100.000 τζιρο, και τελικα 50.000 ειναι τα κερδη (φορολογητέο εισόδημα), γιατι να μην κανει έξοδα 50.000 ευρω (παντα σχετικα με το αντικείμενο της εταιριας). Δηλαδη να μην αφησει καθολου κερδος να το φορολογήσει το κρατος. Φανταζομαι το 99% των εταιριων κανουν αυτο, και τελικα δεν εμφανιζουν κερδη ή εμφανιζουν ελαχιστα? Επεξ/σία 28 Μαΐου 2023 από Allan-Wake
SabotazNic Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 Γιατι, για να δικαιολογηθουν αυτα τα 50.000 ως εξοδα, πρεπει να κανεις αγορες 250.000. Μονο ο ΦΠΑ αφαιρειται απο τις αγορες 4
Nabuko Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 3 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Γιατι, για να δικαιολογηθουν αυτα τα 50.000 ως εξοδα, πρεπει να κανεις αγορες 250.000. Μονο ο ΦΠΑ αφαιρειται απο τις αγορες Άμα αγοράσει εταιρικό Λαμποργκίνι?
Allan-Wake Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, SabotazNic είπε Γιατι, για να δικαιολογηθουν αυτα τα 50.000 ως εξοδα, πρεπει να κανεις αγορες 250.000. Μονο ο ΦΠΑ αφαιρειται απο τις αγορες δεν το καταλαβαινω, μπορεις να το εξηγήσεις λιγο περισσοτερο? ειμαι ασχετος.απο τα 50 που μου μένουν, αν ξοδέψω μόνο 50, πάνω σε πόσα θα πρέπει να πληρώσω φόρο? Επεξ/σία 28 Μαΐου 2023 από Allan-Wake
james01gr Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 τι εννοείς ως έξοδα; δεν δικαιολογούνται τα πάντα. πχ επαγγελματικό αυτοκίνητο δικαιολογείται (εκπίπτουν τα πάντα) ΟΜΩΣ η χρήση του αποσβαίνεται με τα χρόνια. στο εταιρικό δεν αναγνωρίζεται όλη η δαπάνη του και επίσης δεν εκπίπτει ο ΦΠΑ του. δεν αγοράζεις κάτι 50κ και σε έναν χρόνο το περνάς όλο στα έξοδα. έξοδα που αφαιρούνται απευθείας είναι τα έξοδα για εργαζομένους ( μισθοί, ασφ. εισφορές κτλ), τα έξοδα για ενοίκιο, ρεύμα και μετά ότι πληρώνεις για στοκ, ανακαίνιση κτλ. 9 ώρες πριν, SabotazNic είπε Γιατι, για να δικαιολογηθουν αυτα τα 50.000 ως εξοδα, πρεπει να κανεις αγορες 250.000. Μονο ο ΦΠΑ αφαιρειται απο τις αγορες εάν πληρώσω ως έξοδο έναν υδραυλικό 1000 ευρώ για εργασία (ας πούμε πως υπάρχει ζημιά στο μαγαζί), τα ακαθάριστα κέρδη από 50κ δεν θα μου πάνε στα 49κ; εάν πληρώσω 10κ για κατασκευή σελίδας; δεν θα μου κατέβουν τα έσοδα από 50κ σε 40κ και θα φορολογηθώ για τα 40κ; 2
DrLo Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, SabotazNic είπε Γιατι, για να δικαιολογηθουν αυτα τα 50.000 ως εξοδα, πρεπει να κανεις αγορες 250.000. Μονο ο ΦΠΑ αφαιρειται απο τις αγορες Ακυρο Δεν μιλά γι αυτό ο φίλος. Μιλά για κέρδη ο ΦΠΑ δεν έχει καμία σχέση 10 ώρες πριν, Allan-Wake είπε Το ειχα παντα απορία, αν μια επιχειρηση εχει 100.000 τζιρο, και τελικα 50.000 ειναι τα κερδη (φορολογητέο εισόδημα), γιατι να μην κανει έξοδα 50.000 ευρω (παντα σχετικα με το αντικείμενο της εταιριας). Δηλαδη να μην αφησει καθολου κερδος να το φορολογήσει το κρατος. Φανταζομαι το 99% των εταιριων κανουν αυτο, και τελικα δεν εμφανιζουν κερδη ή εμφανιζουν ελαχιστα? 1. Για τον απλό λόγο ότι αν κάνει αυτά τα 50.000 έξοδα πραγματικά δε θα του μείνει καθόλου κέρδος. Ναι, δε θα φορολογηθεί το από το κράτος ... αλλά δε θα έχει και το υπόλοιπο τον μετά φόρων κερδών να βάλει στη τσέπη έστω φορολογία 20%, στη πρώτη περίπτωση θα τις μέινουν τα 40.000 στη 2η τίποτα, δεν είναι ότι θα κάνει έξοδα χωρίς να πληρώσει *** *** εκτός αν μιλάς για πλαστά/εικονικά τιμολόγια που πλέον η ερώτηση δεν έχει νόημα, είναι σαν να ρωτάμε "γιατί μια εταιρεία απλά δε κλέβει" ? 2. Όχι, δε το κάνουν το 99% των εταιρειών. Θεωρητικά δε το κάνει κανείς γιατί δεν έχει λογο να το κάνει. Το μόνο που "μοιάζει" λίγο με αυτό που λες είναι αν μια εταιρεία πχ έχει δραστηριότητες σε μια χώρα με υψηλή φορολογία, και έχει και άλλες σε μια χώρα με χαμηλή, η 2η παρέχει κάποιες υπηρεσίες στη πρωτη και πληρώνεται γι αυτό από τη πρώτη, ουσιαστικά μεταφέροντας κέρδη από τη χώρα με υψηλή φορολογία στη χαμηλή για να φορολογηθεί λιγότερο https://www.investopedia.com/terms/t/transfer-pricing.asp 22 λεπτά πριν, james01gr είπε εάν πληρώσω ως έξοδο έναν υδραυλικό 1000 ευρώ για εργασία (ας πούμε πως υπάρχει ζημιά στο μαγαζί), τα ακαθάριστα κέρδη από 50κ δεν θα μου πάνε στα 49κ; εάν πληρώσω 10κ για κατασκευή σελίδας; δεν θα μου κατέβουν τα έσοδα από 50κ σε 40κ και θα φορολογηθώ για τα 40κ; Ναι. so what? έστω ότι έχεις κέρδη 50.000, ποιό ακριβώς είναι το ερώτημα; "Γιατί ενα μαγαζί δεν σπάει τα υδραυλικά του 50 φορές, να έρθει 50 φορές ένας υδαρυλικός, να του δώσει 50.000 μόνο και μόνο για μπει στο μάτι του Σταϊκούρα? Τι έχει να κερδίσει από αυτο; Επεξ/σία 28 Μαΐου 2023 από DrLo 2
Xvipes Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 Η ερώτηση του TS είναι αν μπορεί μια εταιρία (νόμιμα) να το κάνει αυτό και η απάντηση είναι ναι. Αν έχει νόημα να το κάνει αυτό είναι άλλη κουβέντα. Φαντάζομαι behind the scenes υπάρχει το "θα περάσω στα έξοδα πράγματα που θα αγόραζα για εμένα και έτσι δε θα φορολογηθώ γι αυτά" που ναι μέχρι ένα σημείο γίνεται και πολλές εταιρίες το κάνουν αυτό one way or another. Χωρίς να θέλω απαραίτητα να κάνω hijack το thread η επόμενη λογική απορία είναι: "Τι μπορείς να περάσεις σαν έξοδα σε μια εταιρία" και πραγματικά δεν έχω βρει κάποια απάντηση που να μπορείς να την ακολουθήσεις κατά γράμμα και να θεωρείς ότι είσαι 100% νόμιμος. Αν κάποιος γνωρίζει θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα να δώσει τα φώτα του γιατί έτσι όπως το έχω καταλάβει εγώ είναι τελείως υποκειμενικό και στην κρίση του ελεγκτή της εφορίας (αν περάσεις από έλεγχο) να θεωρήσει κάτι σαν λάθος έξοδο ή όχι.
bblov Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 Πράγματι το αστείο είναι ότι δεν ξέρουν κάποιοι "Γρι"από το πώς λειτουργεί το φορολογικό σύστημα και δεν είναι κακό αυτό,αλλά όταν βλέπω σε άλλα θέματα περί φορολογίας να λένε και να λένε και να γράφουν και περιποσοστου ίδια άτομα απορώ αν η κοτσανα έγινε επάγγελμα 😆 2
Nabuko Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 5 λεπτά πριν, bblov είπε Πράγματι το αστείο είναι ότι δεν ξέρουν κάποιοι "Γρι"από το πώς λειτουργεί το φορολογικό σύστημα και δεν είναι κακό αυτό,αλλά όταν βλέπω σε άλλα θέματα περί φορολογίας να λένε και να λένε και να γράφουν και περιποσοστου ίδια άτομα απορώ αν η κοτσανα έγινε επάγγελμα 😆 Δεν χρειάζεται να είσαι και εφοριακός για να ξέρεις. Μπαίνεις στο γόογλε, διαβάζεις 5 πραγματάκια και είσαι έτοιμος
bblov Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, Allan-Wake είπε Το ειχα παντα απορία, αν μια επιχειρηση εχει 100.000 τζιρο, και τελικα 50.000 ειναι τα κερδη (φορολογητέο εισόδημα), γιατι να μην κανει έξοδα 50.000 ευρω (παντα σχετικα με το αντικείμενο της εταιριας). Δηλαδη να μην αφησει καθολου κερδος να το φορολογήσει το κρατος. Φανταζομαι το 99% των εταιριων κανουν αυτο, και τελικα δεν εμφανιζουν κερδη ή εμφανιζουν ελαχιστα? 👍 Επεξ/σία 28 Μαΐου 2023 από bblov
Bitbit Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 τι λογική του παραλόγου είναι αυτή; Δηλαδή έχεις 50,000€ κέρδος από τα οποία το κράτος θα σου φορολογήσει (κλέψει) ας πούμε τα 20,000€. Οπότε εσύ για να μη φορολογηθείς λες... θα ξοδέψω όλα τα χρήματα αγοράζοντας μπανάνες και πασατέμπο, άρα δε θα μείνει τίποτα να φορολογηθεί. Άρα θα βγω κερδισμένος.
Allan-Wake Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 4 λεπτά πριν, bblov είπε Κοίτα να δεις πως λειτουργεί το φορολογικό σύστημα. Αν πουμε ότι μια επιχείρηση έκανε τζίρο 100χιλ. που είπες και έχει 50χιλ. κέρδος τότε το κράτος θα φορολογήσει τα 50χιλ. Κλιμακωτά δηλαδή τα πρώτα 10 Χιλ με 9% από 10χιλ έως 20χιλ με 22% και πάει λέγοντας.... Στο περίπου θα πληρώσει καμια 8-10 Χιλ εφορία είτε το κέρδος του το φαι είτε αγοράσει lamporgini είτε τα πετάξει στο δρόμο. Δηλαδή την εφορία θα την πληρώσει είτε ξοδέψει το κέρδος του είτε το έχει στην τράπεζα. Από εκεί και πέρα από το κέρδος του θα πληρώσει τα ενοίκια, υπαλλήλους και γενικός όλα τα πάγια έξοδα του. Μετά από αυτά,αυτό που περισσεύει τοτες είναι το πραγματικό κέρδος του👍 Αποτι κατάλαβα και τα ενοίκια και οι μισθοί, αλλά και ο μισθός του ιδιοκτήτη, είναι και αυτά έξοδα. Αυτό με την Λαμποργκίνι, εννοείς ότι τα 50 χιλιάδες θα τα δώσει ή απευθείας στην εφορία ή μέσω ΦΠΑ 6 λεπτά πριν, Bitbit είπε τι λογική του παραλόγου είναι αυτή; Δηλαδή έχεις 50,000€ κέρδος από τα οποία το κράτος θα σου φορολογήσει (κλέψει) ας πούμε τα 20,000€. Οπότε εσύ για να μη φορολογηθείς λες... θα ξοδέψω όλα τα χρήματα αγοράζοντας μπανάνες και πασατέμπο, άρα δε θα μείνει τίποτα να φορολογηθεί. Άρα θα βγω κερδισμένος. Στην ουσία αγοράζεις πράγματα που θα αγόραζες αργά ή γρήγορα για το σπίτι σού
bblov Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 28/5/2023 στις 12:55 ΜΜ, Allan-Wake είπε Αποτι κατάλαβα και τα ενοίκια και οι μισθοί, αλλά και ο μισθός του ιδιοκτήτη, είναι και αυτά έξοδα. Αυτό με την Λαμποργκίνι, εννοείς ότι τα 50 χιλιάδες θα τα δώσει ή απευθείας στην εφορία ή μέσω ΦΠΑ μ . Επεξ/σία 29 Μαΐου 2023 από bblov 1
polaki Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 8 λεπτά πριν, bblov είπε Με απλά λόγια αν έχεις 20ευρω στην τσέπη σου η εφορία θα σου ζητήσει τα 5 ευρώ(απλό παράδειγμα) οπότε αν φας και τα 20 θα χρωστάς 5 ευρώ στην εφορία και ψαξτα να τα βρεις, απλό. Φίλε μου όταν δεν γνωρίζεις μην γράφεις ανακρίβειες. Φορολογείται αποκλειστικά και μόνο το κέρδος. Αν εσύ λοιπόν το 20€ που λες το εχεις φάει σε καθαρης αξίας προϊόντα ή υπηρεσίες (ο ΦΠΑ δεν είναι έξοδο για μια εταιρία) που εκπίπτουν, τότε δεν θα σου φορολογήσουν τίποτα. 2
Skrobo Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Xvipes είπε Χωρίς να θέλω απαραίτητα να κάνω hijack το thread η επόμενη λογική απορία είναι: "Τι μπορείς να περάσεις σαν έξοδα σε μια εταιρία" και πραγματικά δεν έχω βρει κάποια απάντηση που να μπορείς να την ακολουθήσεις κατά γράμμα και να θεωρείς ότι είσαι 100% νόμιμος. Αν κάποιος γνωρίζει θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα να δώσει τα φώτα του γιατί έτσι όπως το έχω καταλάβει εγώ είναι τελείως υποκειμενικό και στην κρίση του ελεγκτή της εφορίας (αν περάσεις από έλεγχο) να θεωρήσει κάτι σαν λάθος έξοδο ή όχι. Ειναι η τυχερή σου μέρα! Ολες οι δαπάνες που κρίνει ο επαγελματίας οτι ειναι απαραίτητες για την επιχείρηση του μπορούν να εκπίπτουν απο τα ακαθάριστα έσοδα, εκτός και αν υπάρχει κάποια απόφαση για το ανάποδο (πχ, υπάρχουν περιορισμοί στα επαγγελματικά αυτοκίνητα). Για την ακρίβεια, απαγορεύεται απο τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να εξετάσουν την σκοπιμότητα αυτών τον εξόδων. Δεν μπορεί κανέις να απαγορεύσει σε εμένα, έναν ιδιοκτήτη εστιατορίου, να αγοράσω ενα καλό ρολόι (για να το φοράει το άτομο στην υποδοχή), σερβιέτες (επειδή θέλω να τις έχω στην τουαλέτα), ενα αμάξι που έχει αποσυρθεί (γιατι το θέλω για ντεκόρ), ενα μονόζυγο (για να κρεμιούνται και να ξεπιάνονται οι εργαζόμενοι) ή ενα φουσκωτό κάστρο (γιατι θέλει αν παίζει ο γιός του υπαλλήλου που έχω στην λάντζα). Φυσικά, σε περίπτωση ελέγχου πρέπει να έχω τα παραστατικά απο όλα αυτα και να υπάρχουν στον χώρο της επιχείρησης. Ειναι προφανές οτι όσο περισσότερα "παράξενα" πράγματα αγοράζω, και σαν απόλυτα νούμερα αλλα και σαν ποσοστό του τζίρου και των άλλων εξόδων, τόσο πιο πιθανό ειναι να γίνει κάποιος έλεγχος. Αυτος ειναι και ο λόγος που αρκετοί λογιστές αναφέρουν οτι δεν πρέπει να περνάς "ασχετα" εξοδα. Παραπάνω πληροφορίες μπορείς να διαβάσεις στο Taxheaven Επεξ/σία 28 Μαΐου 2023 από Skrobo 5 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα