Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδες,

έκανα την χαζομάρα να αναλάβω την πολυκατοικία μου, μπας και γίνει τίποτε σωστά.

Θέλουμε να περάσει το ασανσερ (40 χρόνων) τον ελεγχο.

Ξέρει κανείς ποια είναι αυτά που θα ελέγχξουν?

Τι πρεπει πραγματικά να αλλαχθεί? Γιατι οι εταιρίες ανανέωσης δεν μου τα λενε και πολυ καλα.

Φοβάμαι οτι πανε να μας κλέψουν

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, LiquidTroll είπε

Καλησπέρα παιδες,

έκανα την χαζομάρα να αναλάβω την πολυκατοικία μου, μπας και γίνει τίποτε σωστά.

Τι πρεπει πραγματικά να αλλαχθεί? Γιατι οι εταιρίες ανανέωσης δεν μου τα λενε και πολυ καλα.

δεν πανε να σε κλεψουν. Ο συντηρητης σου θα φωναξει τον φορεα για ελεγχο και επαναπιστοποιηση που πρεπει να γινεται καθε 5 χρονια. Ειμαι απολυτα σιγουρος οτι 40χρονων ασανσερ δεν περναει ουτε με ουριο ανεμο αν δεν χωσεις λεφτα.
Καποια στιγμη ελπιζω να μπει μια ταξη σε αυτα τα ασανσερ. 

• Like 1
Δημοσ.

καμία σοβαρή εταιρία δε θα κάνει έλεγχο συντήρηση κοροϊδία γιατί βάζουν υπογραφή σφραγίδα και βρίσκονται υπόλογοι αν συμβεί κάποιο ατύχημα δυστύχημα.

μπορείς να φωνάξεις 2-3 σοβαρές και να συγκρίνεις τιμές και σημεία ελέγχου-συντήρησης.

40χρόνων ασανσέρ μη περιμένεις να βγει ανέξοδα.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
18 ώρες πριν, LiquidTroll είπε

Καλησπέρα παιδες,

Όταν λες έλεγχο εννοείς πιστοποιητικό ελέγχου? Θα περάσει ο φορέας η για τη συντήρηση γενικότερα?

Αν μιλάμε για το πρώτο ο ελεγκτής που θα έρθει ελέγχει τα πάντα, ακόμα και πόσους σφυκτηρρς έχει κάθε συρματόσχοινο στο δέσιμο του

Άρα πρακτικά πρέπει πρώτα να περάσεις έλεγχο και όταν σου δώσει προσφορά τότε να μας ρωτήσεις αν είναι κομπλέ, χρέωσε κάποια εργασία που δε χρειάζεται κτλ

Παρόλα αυτά ακόμα και αυτό είναι υποκειμενικό γιατί άλλος μπορεί να σου πει θα αλλάξει πίνακα με 2500 να βάλει κινέζικο (θα κάνεις το μάστορα κολλητό σου μετά), και ο άλλος να σου δώσει προσφορά 3000 αλλά να βάλει κάποιον επώνυμο (ελληνικό γερμανικό κτλ) οπότε όλα είναι σχετικά

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πήρα προσφορά απο πολυ γνωστη εταιρία για 5.700 € (τελικη τιμή)

εχω μαστοραντζα που μου το αφηνει 1.500 € παρακατω.

Η μια ειναι σοβαρη εταιρία ο αλλος δεν μου βγαζει καν προσφορα με το τι θα αλλαξει και τι θα κανει. Ομως ειναι

ένοικος, και λενε να το δωσουμε σε αυτον για "πιο φθηνα"

Σε αυτο το διλλημα ειμαι βασικα, καθως εγω πιστευω περισσοτερο την εταιρια που ειναι σοβαρη, παρα την καθε μαστοραντζα.

Επεξ/σία από LiquidTroll
Δημοσ.

Ασε τον ελενχο και κοιτα τι χρειάζεται να φτιαξεις για να ειναι το ασανσερ  λειτουργικο και ασφαλες.Αυτο σε απασχολει πρωτα και βασικα......

• Moderators
Δημοσ.
1 ώρα πριν, LiquidTroll είπε

πήρα προσφορά απο πολυ γνωστη εταιρία για 5.700 € (τελικη τιμή)

εχω μαστοραντζα που μου το αφηνει 1.500 € παρακατω.

Η μια ειναι σοβαρη εταιρία ο αλλος δεν μου βγαζει καν προσφορα με το τι θα αλλαξει και τι θα κανει. Ομως ειναι

ένοικος, και λενε να το δωσουμε σε αυτον για "πιο φθηνα"

Σε αυτο το διλλημα ειμαι βασικα, καθως εγω πιστευω περισσοτερο την εταιρια που ειναι σοβαρη, παρα την καθε μαστοραντζα.

Ζητάς και από τους 2 αναλυτικές προσφορές με το τι θα αλλάξουν καθώς και της μάρκες από τα ανταλακτικα

Έχε στο νου σου ότι αρκετά μικρά γραφεία συντηρήσεων για να πάρουν δουλειές /συντηρήσεις δουλεύουν κάτω του κόστους στους ελέγχους, παρόλα αυτά θα τα πληρώσεις 2πλα 3πλα με της "βλαβες" που θα σου βγάλουν στη πορεία για να καλύψουν την χασούρα τους

Δημοσ.

Η σωστή διαδικασία είναι η εξής. 

Φωνάζεις φορέα ελέγχου, και κανει τον έλεγχο και μετά δίνεις τα αποτέλεσμα σε Εγκαταστάτες (εταιρίες ή φυσικά πρόσωπα) όπου θα σου δώσουν προσφορά. Έπειτα από γίνουν οι εργασίες φωνάζεις φορέα και αν όλα είναι οκ σου δίνει το πιστοποιητικό του ανελκυστήρα. 

Δημοσ.
23 ώρες πριν, LiquidTroll είπε

Καλησπέρα παιδες,

Αν δεν έχουν γίνει αλλαγές ή διάφορα πράγματα που πρέπει να γίνουν στους ανελκυστήρες. Θα σας έρθει ένα ωραίο κουστούμι να πληρώσετε. Γνωστό πρόβλημα που το έχουν πολλες παλιές πολυκατοικιες. 

Όσο για τις εταιρείες. Ζήτησε να σου δώσουν εγγράφως μετά τον έλεγχο, τι αλλαγές πρέπει να γίνουν και πόσο θα κοστίσουν. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...